6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Selima:
Nevím, proč by ses se mnou měla do krve hádat . Prostě to tak je, kozy, ze kterých se vyrábí kamír jinde ne v oblasti Himalájí neijí. Jak napsal(a) Kuba, v Egyptě v noci mrzne i na pouti, nejen v horách, ale nebudu to rozebírat. Samozřejmě to nevylučuje, e se v Egyptě nedá koupit ála z pravého kamíru, ale je určitě dovezená, proto nemůe být pravá egyptská. To jsem jen chtěla troku pozlobit Klubko ).
Není tady
Taky kupujeme povlečení jen kvalitní a také záleí na motivech povlečení.
Není tady
amba: koda, e to Klubko nechvává v klidu
Není tady
Díky tomuto vláknu jsem včera sundala a hned vyehlila a dokonce uklidila prádlo... dvě várky...
Není tady
amba napsal(a):
Selima:
Nevím, proč by ses se mnou měla do krve hádat . Prostě to tak je, kozy, ze kterých se vyrábí kamír jinde ne v oblasti Himalájí neijí. Jak napsal(a) Kuba, v Egyptě v noci mrzne i na pouti, nejen v horách, ale nebudu to rozebírat. Samozřejmě to nevylučuje, e se v Egyptě nedá koupit ála z pravého kamíru, ale je určitě dovezená, proto nemůe být pravá egyptská. To jsem jen chtěla troku pozlobit Klubko ).
Neviem, či mám donekonečna naahova tento joke, ale kozy Capra hircus laniger , z ktorých sa kamírová vlna vyrába, ijú aj v Iráne, Turecku, Austárálii a na Novom Zélande. Najväčí producenti látok a výrobkov sú Vežká Británia, Francúzsko a Taliansko, a do Západnej Európy sa kamír dostal počas francúzskej invázie do Egypta prostredníctvom hlavného veliteža. Tožko anglická verzia Wikipédie. Egyptský kamír nemusí by o nič horí ako austrálsky alebo francúzsky.
Není tady
V Iránu je to moné, na N. Zélandě ijí , ale jejich kříenci. O Austrálii nevím. Kadopádně, vlákna i z jiných koz se pravému kamíru hodně podobají a jsou také úasná, nicméně, pravá základní surovina pochází z velehor z oblasti Himálájí. Jasně, e finální výrobky z dovezené suroviny dělají v různých zemích a jejich kvalita je rovnocenná, protoe pravá základní surovina pochází ze stejné oblasti.
Není tady
Jessika napsal(a):
Díky tomuto vláknu jsem včera sundala a hned vyehlila a dokonce uklidila prádlo... dvě várky...
No vidí jak se lepí
Není tady
Selima napsal(a):
amba napsal(a):
Selima:
Nevím, proč by ses se mnou měla do krve hádat . Prostě to tak je, kozy, ze kterých se vyrábí kamír jinde ne v oblasti Himalájí neijí. Jak napsal(a) Kuba, v Egyptě v noci mrzne i na pouti, nejen v horách, ale nebudu to rozebírat. Samozřejmě to nevylučuje, e se v Egyptě nedá koupit ála z pravého kamíru, ale je určitě dovezená, proto nemůe být pravá egyptská. To jsem jen chtěla troku pozlobit Klubko ).Neviem, či mám donekonečna naahova tento joke, ale kozy Capra hircus laniger , z ktorých sa kamírová vlna vyrába, ijú aj v Iráne, Turecku, Austárálii a na Novom Zélande. Najväčí producenti látok a výrobkov sú Vežká Británia, Francúzsko a Taliansko, a do Západnej Európy sa kamír dostal počas francúzskej invázie do Egypta prostredníctvom hlavného veliteža. Tožko anglická verzia Wikipédie. Egyptský kamír nemusí by o nič horí ako austrálsky alebo francúzsky.
No, kdyz se domluvime, ze to neni z kozy ze Sinaje, ale importovane vlakno nejlepe ze stredniho Mongolska a nic tam Egyptane neprimichali, tak muze byt i 100% kasmir i velice kvalitni.
S kasmirovymi kozami se experimentuje i v USA a Kanade, protoze hlad po kasmiru je momentalne velky, ale zatim se z nich nepovedlo vyloudit ten mongolsky kasmir, zda se, ze bez mongolskych klimatickych podminek, to jen tak nepujde.
Není tady
Jak často měním povlečení? 1-2x za měsíc.
Jaké povlečení kupuju? Zásadně EV = Hybler textil (vyrábí i vá opěvovaný bavlněný satén) www.hybler.cz .
(EV = ekologicky etrný výrobek - certifikovaný, na www.ekoznacka.cz odráka "nástroje ochrany ivotního prostředí", dále "ekologicky etrné výrobky" - najdete tam i pravidelně aktualizovanou databázi/seznam certifikovaných výrobků.)
Peru taky v EV - Qaltu Excel. Avivá nepouívám, zatěuje ivotní prostředí.
V podstatě cokoli potřebuju koupit, nejdřív se dívám, jestli to seenu i mezi EV.
Sice taky pereme a myjeme v tzv. zelenych prostredcich, ale menime povleceni kazdy tyden, tudiz porad pereme a spotrebovavame moc vody. Do postele lezu nabalzamovana a po tydnu uz citim, ze je potreba povleceni ciste, uz se tam naotiralo moc teloveho mleka a kremu. Jsem mirne ekologicka.
Není tady
Ja nezehlim cichy,uterky,rucniky,ponozky spodni pradlo.Ostatni veci zehlim.Peru denne.Cichy peru kazdych 14 dni.
Není tady
Ere: denně pere??
To já nenasbírám nikdy ani prádlo stejné barvy - peru jen v rozliení světlé a tmavé a pak ručníky a prostěradla.
Vdy i tím praním se prádlo ničí ...
Není tady
Hm, já peru dle potřeby, ale v podstatě mi to vychází na pračku denně. Jsme tři a prádlo se nahledá rychle. Jo, povlečení neehlím, ani spodní prádlo, ponoky, ručníky, utěrky. Ani trika, ehlím minimum věcí, domácí práce mi nevadí, ale z ehličky mám osypky. Umím to prádlo "dobře" pověstit, to jest tak, aby se nemuselo pak ehlit.
Není tady
Leri napsal(a):
Ere: denně pere??
To já nenasbírám nikdy ani prádlo stejné barvy - peru jen v rozliení světlé a tmavé a pak ručníky a prostěradla.
Vdy i tím praním se prádlo ničí ...
Peru denne jsme tri a pradlo se nastrada.Pradlo tridim jen na barevne a bile.Ja vim,ze se pradlo pranim nici,ale nedovedu si predstavit,ze bych si rano oblikla pouzite tricko.Musi me obleceni krasne vonet jinak bych se do nej neoblikla. To same i deti.Skoda,ze nejsem takovy puntickar i na domacnost.
Není tady
Tak to znám paní,co loní prádlo ehlí,ale a se jí na ehlení naskládá alespoň čtvero loní.To by mě nebavilo.Radi vyehlím jedno loní za chvilku,jak ehlit jednou za čas hodně.Radi bych loní hned po usuení poskládala bez ehlení ne mít doma hromadu a vědět,e to jednou stejně budu muset udělat.
Kadý a si dělá podle sebe.Jednomu vyhovuje toto a druhému zase něco jiného.
Není tady
Ahoj, já taky neehlím, protoe mám krepové (konkrétně nepovolená reklama - je to praktický, ale myslím si, e dneska u bych neehlila ani ádné jiné
Upravil(a) tina (7. 7. 2013 21:20)
Není tady