3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Selima:
Nevím, proč by ses se mnou měla do krve hádat . Prostě to tak je, kozy, ze kterých se vyrábí kamír jinde ne v oblasti Himalájí neijí. Jak napsal(a) Kuba, v Egyptě v noci mrzne i na pouti, nejen v horách, ale nebudu to rozebírat. Samozřejmě to nevylučuje, e se v Egyptě nedá koupit ála z pravého kamíru, ale je určitě dovezená, proto nemůe být pravá egyptská. To jsem jen chtěla troku pozlobit Klubko ).
Není tady
Taky kupujeme povlečení jen kvalitní a také záleí na motivech povlečení.
Není tady
amba: koda, e to Klubko nechvává v klidu
Není tady
Díky tomuto vláknu jsem včera sundala a hned vyehlila a dokonce uklidila prádlo... dvě várky...
Není tady
amba napsal(a):
Selima:
Nevím, proč by ses se mnou měla do krve hádat . Prostě to tak je, kozy, ze kterých se vyrábí kamír jinde ne v oblasti Himalájí neijí. Jak napsal(a) Kuba, v Egyptě v noci mrzne i na pouti, nejen v horách, ale nebudu to rozebírat. Samozřejmě to nevylučuje, e se v Egyptě nedá koupit ála z pravého kamíru, ale je určitě dovezená, proto nemůe být pravá egyptská. To jsem jen chtěla troku pozlobit Klubko).
Neviem, či mám donekonečna naahova tento joke, ale kozy Capra hircus laniger , z ktorých sa kamírová vlna vyrába, ijú aj v Iráne, Turecku, Austárálii a na Novom Zélande. Najväčí producenti látok a výrobkov sú Vežká Británia, Francúzsko a Taliansko, a do Západnej Európy sa kamír dostal počas francúzskej invázie do Egypta prostredníctvom hlavného veliteža. Tožko anglická verzia Wikipédie. Egyptský kamír nemusí by o nič horí ako austrálsky alebo francúzsky.
Není tady
V Iránu je to moné, na N. Zélandě ijí , ale jejich kříenci. O Austrálii nevím. Kadopádně, vlákna i z jiných koz se pravému kamíru hodně podobají a jsou také úasná, nicméně, pravá základní surovina pochází z velehor z oblasti Himálájí. Jasně, e finální výrobky z dovezené suroviny dělají v různých zemích a jejich kvalita je rovnocenná, protoe pravá základní surovina pochází ze stejné oblasti.
Není tady
Jessika napsal(a):
Díky tomuto vláknu jsem včera sundala a hned vyehlila a dokonce uklidila prádlo... dvě várky...
![]()
No vidí jak se lepí
Není tady
Selima napsal(a):
amba napsal(a):
Selima:
Nevím, proč by ses se mnou měla do krve hádat . Prostě to tak je, kozy, ze kterých se vyrábí kamír jinde ne v oblasti Himalájí neijí. Jak napsal(a) Kuba, v Egyptě v noci mrzne i na pouti, nejen v horách, ale nebudu to rozebírat. Samozřejmě to nevylučuje, e se v Egyptě nedá koupit ála z pravého kamíru, ale je určitě dovezená, proto nemůe být pravá egyptská. To jsem jen chtěla troku pozlobit Klubko).
Neviem, či mám donekonečna naahova tento joke, ale kozy Capra hircus laniger , z ktorých sa kamírová vlna vyrába, ijú aj v Iráne, Turecku, Austárálii a na Novom Zélande. Najväčí producenti látok a výrobkov sú Vežká Británia, Francúzsko a Taliansko, a do Západnej Európy sa kamír dostal počas francúzskej invázie do Egypta prostredníctvom hlavného veliteža.
Tožko anglická verzia Wikipédie. Egyptský kamír nemusí by o nič horí ako austrálsky alebo francúzsky.
No, kdyz se domluvime, ze to neni z kozy ze Sinaje, ale importovane vlakno nejlepe ze stredniho Mongolska a nic tam Egyptane neprimichali, tak muze byt i 100% kasmir i velice kvalitni.
S kasmirovymi kozami se experimentuje i v USA a Kanade, protoze hlad po kasmiru je momentalne velky, ale zatim se z nich nepovedlo vyloudit ten mongolsky kasmir, zda se, ze bez mongolskych klimatickych podminek, to jen tak nepujde.
Není tady
Jak často měním povlečení? 1-2x za měsíc.
Jaké povlečení kupuju? Zásadně EV = Hybler textil (vyrábí i vá opěvovaný bavlněný satén) www.hybler.cz .
(EV = ekologicky etrný výrobek - certifikovaný, na www.ekoznacka.cz odráka "nástroje ochrany ivotního prostředí", dále "ekologicky etrné výrobky" - najdete tam i pravidelně aktualizovanou databázi/seznam certifikovaných výrobků.)
Peru taky v EV - Qaltu Excel. Avivá nepouívám, zatěuje ivotní prostředí.
V podstatě cokoli potřebuju koupit, nejdřív se dívám, jestli to seenu i mezi EV.
Sice taky pereme a myjeme v tzv. zelenych prostredcich, ale menime povleceni kazdy tyden, tudiz porad pereme a spotrebovavame moc vody. Do postele lezu nabalzamovana a po tydnu uz citim, ze je potreba povleceni ciste, uz se tam naotiralo moc teloveho mleka a kremu. Jsem mirne ekologicka.
Není tady
Ja nezehlim cichy,uterky,rucniky,ponozky spodni pradlo.Ostatni veci zehlim.Peru denne.Cichy peru kazdych 14 dni.
Není tady
Ere: denně pere??
To já nenasbírám nikdy ani prádlo stejné barvy - peru jen v rozliení světlé a tmavé a pak ručníky a prostěradla.
Vdy i tím praním se prádlo ničí ...
Není tady
Hm, já peru dle potřeby, ale v podstatě mi to vychází na pračku denně. Jsme tři a prádlo se nahledá rychle. Jo, povlečení neehlím, ani spodní prádlo, ponoky, ručníky, utěrky. Ani trika, ehlím minimum věcí, domácí práce mi nevadí, ale z ehličky mám osypky. Umím to prádlo "dobře" pověstit, to jest tak, aby se nemuselo pak ehlit.
Není tady
Leri napsal(a):
Ere: denně pere??
To já nenasbírám nikdy ani prádlo stejné barvy - peru jen v rozliení světlé a tmavé a pak ručníky a prostěradla.
Vdy i tím praním se prádlo ničí ...
Peru denne jsme tri a pradlo se nastrada.Pradlo tridim jen na barevne a bile.Ja vim,ze se pradlo pranim nici,ale nedovedu si predstavit,ze bych si rano oblikla pouzite tricko.Musi me obleceni krasne vonet jinak bych se do nej neoblikla. To same i deti.Skoda,ze nejsem takovy puntickar i na domacnost.
Není tady
Tak to znám paní,co loní prádlo ehlí,ale a se jí na ehlení naskládá alespoň čtvero loní.To by mě nebavilo.Radi vyehlím jedno loní za chvilku,jak ehlit jednou za čas hodně.Radi bych loní hned po usuení poskládala bez ehlení ne mít doma hromadu a vědět,e to jednou stejně budu muset udělat.
Kadý a si dělá podle sebe.Jednomu vyhovuje toto a druhému zase něco jiného.
Není tady
Ahoj, já taky neehlím, protoe mám krepové (konkrétně nepovolená reklama - je to praktický, ale myslím si, e dneska u bych neehlila ani ádné jiné
Upravil(a) tina (7. 7. 2013 21:20)
Není tady