Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#251 6. 10. 2008 16:28

amba
♥♥♥♥♥--

Re: žehlíte ložní prádlo?

Selima:

Nevím, proč by ses se mnou měla do krve hádat . Prostě to tak je, kozy, ze kterých se vyrábí kašmír jinde než v oblasti Himalájí nežijí. Jak napsal(a) Kuba, v Egyptě v noci mrzne i na poušti, nejen v horách, ale nebudu to rozebírat. Samozřejmě to nevylučuje, že se v Egyptě nedá koupit šála z pravého kašmíru, ale je určitě dovezená, proto nemůže být pravá egyptská. To jsem jen chtěla trošku pozlobit Klubko smile).

Není tady

#252 6. 10. 2008 16:31

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taky kupujeme povlečení jen kvalitní a také záleží na motivech povlečení.

Není tady

#253 6. 10. 2008 16:38

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

amba: Škoda, že to Klubko nechvává v klidu smile

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#254 6. 10. 2008 16:49

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Díky tomuto vláknu jsem včera sundala a hned vyžehlila a dokonce uklidila prádlo... dvě várky...  wink lol

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#255 6. 10. 2008 17:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

amba napsal(a):

Selima:

Nevím, proč by ses se mnou měla do krve hádat . Prostě to tak je, kozy, ze kterých se vyrábí kašmír jinde než v oblasti Himalájí nežijí. Jak napsal(a) Kuba, v Egyptě v noci mrzne i na poušti, nejen v horách, ale nebudu to rozebírat. Samozřejmě to nevylučuje, že se v Egyptě nedá koupit šála z pravého kašmíru, ale je určitě dovezená, proto nemůže být pravá egyptská. To jsem jen chtěla trošku pozlobit Klubko smile).

Neviem, či mám donekonečna naahova tento joke, ale kozy Capra hircus laniger , z ktorých sa kašmírová vlna vyrába, žijú aj v Iráne, Turecku, Austárálii a na Novom Zélande. Najväčší producenti látok a výrobkov sú Vežká Británia, Francúzsko a Taliansko, a do Západnej Európy sa kašmír dostal počas francúzskej invázie do Egypta prostredníctvom hlavného veliteža. wink Tožko anglická verzia Wikipédie. Egyptský kašmír nemusí by o nič horší ako austrálsky alebo francúzsky.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#256 6. 10. 2008 17:41

amba
♥♥♥♥♥--

V Iránu je to možné, na N. Zélandě žijí , ale jejich kříženci. O Austrálii nevím. Každopádně, vlákna i z jiných koz se pravému kašmíru hodně podobají a jsou také úžasná, nicméně,  pravá základní surovina pochází z velehor z oblasti Himálájí. Jasně, že finální  výrobky z dovezené suroviny dělají v různých zemích a jejich kvalita je rovnocenná, protože pravá základní surovina pochází ze stejné oblasti.

Není tady

#257 6. 10. 2008 18:02

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

Díky tomuto vláknu jsem včera sundala a hned vyžehlila a dokonce uklidila prádlo... dvě várky...  wink lol

No vidíš jak se lepšíš lol

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#258 6. 10. 2008 18:09

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

amba napsal(a):

Selima:

Neviem, či mám donekonečna naahova tento joke, ale kozy Capra hircus laniger , z ktorých sa kašmírová vlna vyrába, žijú aj v Iráne, Turecku, Austárálii a na Novom Zélande. Najväčší producenti látok a výrobkov sú Vežká Británia, Francúzsko a Taliansko, a do Západnej Európy sa kašmír dostal počas francúzskej invázie do Egypta prostredníctvom hlavného veliteža. wink Tožko anglická verzia Wikipédie. Egyptský kašmír nemusí by o nič horší ako austrálsky alebo francúzsky.

No, kdyz se domluvime, ze to neni z kozy ze Sinaje, ale importovane vlakno nejlepe ze stredniho Mongolska a nic tam Egyptane neprimichali, tak muze byt i 100% kasmir i velice kvalitni. tonguebig_smile

S kasmirovymi kozami se experimentuje i v USA a Kanade, protoze hlad po kasmiru je momentalne velky, ale zatim se z nich nepovedlo vyloudit ten mongolsky kasmir, zda se, ze bez mongolskych klimatickych podminek, to jen tak nepujde.

Není tady

#259 6. 10. 2008 18:23

Alosek
Host

Jak často měním povlečení? 1-2x za měsíc.

Jaké povlečení kupuju? Zásadně EŠV = Hybler textil (vyrábí i vᚠopěvovaný bavlněný satén) www.hybler.cz .
(EŠV = ekologicky šetrný výrobek - certifikovaný, na www.ekoznacka.cz odrážka "nástroje ochrany životního prostředí", dále "ekologicky šetrné výrobky" - najdete tam i pravidelně aktualizovanou databázi/seznam certifikovaných výrobků.)

Peru taky v EŠV - Qaltu Excel. Avivហnepoužívám, zatěžuje životní prostředí.

V podstatě cokoli potřebuju koupit, nejdřív se dívám, jestli to seženu i mezi EŠV. wink

#260 6. 10. 2008 18:54

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Sice taky pereme a myjeme v tzv. zelenych prostredcich, ale menime povleceni kazdy tyden, tudiz porad pereme a spotrebovavame moc vody. Do postele lezu nabalzamovana a po tydnu uz citim, ze je potreba povleceni ciste, uz se tam naotiralo moc teloveho mleka a kremu.  Jsem mirne ekologicka.

Není tady

#261 6. 10. 2008 19:45

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ja nezehlim cichy,uterky,rucniky,ponozky spodni pradlo.Ostatni veci zehlim.Peru denne.Cichy peru kazdych 14 dni.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#262 6. 10. 2008 20:38

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Ere: denně pereš?? roll
To já nenasbírám nikdy ani prádlo stejné barvy - peru jen v rozlišení světlé a tmavé a pak ručníky a prostěradla.
Vždy i tím praním se prádlo ničí ...dumbom

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#263 6. 10. 2008 20:46

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Hm, já peru dle potřeby, ale v podstatě mi to vychází na pračku denně. Jsme tři a prádlo se nahledá rychle. Jo, povlečení nežehlím, ani spodní prádlo, ponožky, ručníky, utěrky. Ani trika, žehlím minimum věcí, domácí práce mi nevadí, ale z žehličky mám osypky. Umím to prádlo "dobře" pověstit, to jest tak, aby se nemuselo pak žehlit.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#264 7. 10. 2008 5:19

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Leri napsal(a):

Ere: denně pereš?? roll
To já nenasbírám nikdy ani prádlo stejné barvy - peru jen v rozlišení světlé a tmavé a pak ručníky a prostěradla.
Vždy i tím praním se prádlo ničí ...dumbom

Peru denne jsme tri a pradlo se nastrada.Pradlo tridim jen na barevne a bile.Ja vim,ze se pradlo pranim nici,ale nedovedu si predstavit,ze bych si rano oblikla pouzite tricko.Musi me obleceni krasne vonet jinak bych se do nej neoblikla. To same i deti.Skoda,ze nejsem takovy puntickar i na domacnost.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#265 13. 10. 2008 11:13

Jitka8
♥♥♥♥---
Místo: okolí Zlína

Tak to znám paní,co ložní prádlo žehlí,ale až se jí na žehlení naskládá alespoň čtvero ložní.To by mě nebavilo.Radši vyžehlím jedno ložní za chvilku,jak žehlit jednou za čas hodně.Radši bych ložní hned po usušení poskládala bez žehlení než mít doma hromadu a vědět,že to jednou stejně budu muset udělat.
Každý a si dělá podle sebe.Jednomu vyhovuje toto a druhému zase něco jiného.vissla

Na světě je krásně.

Není tady

#266 4. 7. 2013 20:06

JohankaDl
♥♥-----

Ahoj, já taky nežehlím, protože mám krepové (konkrétně nepovolená reklama - je to praktický, ale myslím si, že dneska už bych nežehlila ani žádné jiné smile

Upravil(a) tina (7. 7. 2013 21:20)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí