6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mám otce 83 let, se kterým jsem nikdy nevycházela, byl vždycky dost despotický, ale co umřela máma (je to 2 roky) zůstal mi bohužel "na krku" - brácha se úplně distancuje, tak je veškerá pomoc na mně...včera jsem mu volala, jak se má a on si stěžoval, že musí prát a žehlit a že ho to zmáhá, někdy mu s žehlením pomáhám, ale včera jsem nadhodila, že by přece nemusel žehlit ložní prádlo, že já to taky nedělám ani nikdo koho znám... a málem jsme se pohádali, udělal ze mě "cuchtu" s tím, že u nich se to vždycky všecko žehlilo a že si to teda bude muset dávat žehlit za peníze. Přijde mi blbý chodit mu žehlit cíchy, když to doma nedělám, abych měla čas na důležitější práce.... proto jsem mu to nenabídla, ale mám z toho blbý pocit :-( co si o tom myslíte?
Není tady
Jančo, já zase znám jenom lidi, kteří ložní prádlo žehlí. Mezi nimi jsem právě ta černá ovce, která - většinou - nežehlí... no protože nemá čas. Na druhou stranu, když už se mi podaří si to naplánovat a uskutečnit, miluju ten pohled do skříně, na krásně vyžehlené a srovnané ložní prádlo a ručníky...
Osobně toho žehlím jen velmi málo, zkrátka jen to, co je nutné. Nenosím košile, ale spíš trička z nemačkavého materiálu, takže prostě dobře věším, a džíny, když se dobře pověsí, taky není nutné zase tolik žehlit - jiné kalhoty nenosím. Zkrátka přežehlím si to, co je potřeba, protože to vypadá zmačkaně.
Mimochodem, znám i takové, co žehlí i ponožky.
Není tady
žehlíte ložní prádlo? NE.
Není tady
Ložní prádlo žehlím..vy to n emáte pokrčené
Není tady
Sorry Janči, já žehlím, nějak bych to nevydýchala, ale prostěradla ne. Kamarádka sundá povlečení, vypere, usuší a nandá znovu na postel, stejně se to nepozná.
Není tady
V mém okolí i u mně je to stejně. Kdo nepřešel na krep žehlí. Já navíc ráda, buď se u toho dívám na telku nebo si něco pustím. Nevyžehlené cíchy bych asi nerozchodila.
Není tady
Žehlení ložního prádla není nezbytná věc... pokud to nezvládá, tak ať si to dává žehlit za peníze - pokud na to má.
Nemusíš se cítit špatně - pokud nežehlíš doma, proč bys žehlila jemu?
Neříkám, že se máš na něj vykašlat a nestarat se o něj, v tomhle věku už člověk pomoc potřebuje... ale OCAĎ POCAĎ!!!
Tu hranici a míru, kterou budeš pomáhat, URČUJEŠ v tomhle případě TY a ne on (Ty určuješ, s čím jsi ochotná pomoct a s čím ne).
Není tady
NEŽEHLIM
Není tady
Petuna napsal(a):
Ložní prádlo žehlím..vy to n emáte pokrčené
A Ty když spíš, tak to nepomačkáš? Stačí přece jedna noc a není poznat, jestli to vyžehlené bylo nebo nebylo...
Když tu napíšu, že nežehlím vůbec - úplně výjimečně ano - tak budu já za černou ovci :-)
V peřinách se spí, já si je teda nevystavuju na odiv návštěvám, ale zalezu do nich a řádně je zmačkám!!! Tudíž žehlení povlečení není potřeba
Není tady
žehlím ráda. Přistihla jsem se, že co jsem sama, tak žehlím míň a míň a ani to ložní už kolikrát nežehlím. Koupila jsem si deku 200x200 cm a vyžehlit ten povlak je někdy jako boj s větrnými mlýny. Tak to prostě radši hned povlíknu
Není tady
Janči, to žehlení, to je jen druhotný problém. A těch bude ještě hodně, pokud si s tátou alespoň trochu nepročistíš vztah.
Já si pamatuji doby, kdy se cíchy složitě praly, škrobily a žehlily. Byly také ze zcela jiného materiálu než dnes, používal se jiný prášek na praní a škrob se zvlášť musel vařit. Dnes už nic takovéhjo neděláme, ale tohle otec neví, nejspíš mamince nikdy nepomáhal, a tak ustrnul v tomhle starém způsobu praní...
Stejně tak "starý" má způsob myšlení, rozumíš?
Možná mu ani tak nejde o vyžehlené cíchy, jako o pocit bezlpečí (takhle to zná, tak se to léta dělávalo a novoty jsou vlastně ohrožení zaběhlých pořádků) a možná i o tvou přítomnost.
On je to běh na dlouhou trať, ale zisky jsou obrovské - možná vyžehlit hromadu povlečení, překousnout tátovo brblání a zkusit si s ním při té hnusné práci - nenávidím žehlení - trochu popovídat, časem by ta starost o něj pro tebe byla snesitelnější a možná by tě to i obohatilo...
Ale jak říkám - je to na dlouho.
Jo a povlečení nežehlím
Teda vyjma tu nádheru, co jsem dostala od babičky do výbavy
Není tady
jééé, jsem ráda že v tom nejsem sama - přiznám se: vyprané pěkně rovně pověsím, pak pěkně rovně složím a nebo rovnou povlíknu - postel je fakt hezká..... vůně žehleného prádla si užiju dost u toho, kde to bez žehlení nejde.... :-)
Není tady
Kukačka napsal(a):
žehlím ráda . Přistihla jsem se, že co jsem sama, tak žehlím míň a míň a ani to ložní už kolikrát nežehlím. Koupila jsem si deku 200x200 cm a vyžehlit ten povlak je někdy jako boj s větrnými mlýny. Tak to prostě radši hned povlíknu
Kuki, beru tě za slovo...
Až budeš mít cestu kolem, stav se.
Platím v naturáliích
Upravil(a) Jessika (30. 9. 2008 14:09)
Není tady
Rozhodně ANO!
Není tady
NEŽEHLÍM ! Trávím čas raději jinak, než u prkna
Není tady
u nich se to vždycky všecko žehlilo
A to "se" byla nejspíš maminka, viď? Co koupit 2-3 sady nového povlečení, kde je výrazně napsáno "nežehlicí" a pod záminkou nutné výměny ho tátovi přivézt?
PS - Taky nežehlím.
Není tady
Jessika napsal(a):
Kukačka napsal(a):
žehlím ráda . Přistihla jsem se, že co jsem sama, tak žehlím míň a míň a ani to ložní už kolikrát nežehlím. Koupila jsem si deku 200x200 cm a vyžehlit ten povlak je někdy jako boj s větrnými mlýny. Tak to prostě radši hned povlíknu
Kuki, beru tě za slovo...
Až budeš mít cestu kolem, stav se.
Platím v naturáliích
Jess - já jsem taková anomálie. Fakt mě to baví, zvlášť, když je to prádlo čerstvě sebrané z balkonu.
Není tady
helena napsal(a):
u nich se to vždycky všecko žehlilo
A to "se" byla nejspíš maminka, viď? Co koupit 2-3 sady nového povlečení, kde je výrazně napsáno "nežehlicí" a pod záminkou nutné výměny ho tátovi přivézt?
PS - Taky nežehlím.
stačí koupit krepové..
Není tady
Pokud si tatínek chce žehlit i zbytečné věci, ať si je žehlí, ale sám.
Není tady
stačí koupit krepové..
Není tady
stačí koupit krepové..,
Možná pro tebe a další baby. Tatínek to tam MUSÍ mít napsáno, pochop. Rozdíl mezi krepem a bavlnou zřejmě nepobere a Janči bude podezírat, že si vymejšlí.
Není tady
no tak do krepovýho povlečení mě hned tak někdo nedostane. Zajímavý, jak má každý jiný vkus. Můj exmanžel neměl rád froté prostěradla. Bylo mu v tom horko, zadrhával fousama - spal na břiše bez polštáře.
Krep mě přijde moc laciný a škrábavý. Já mám radši hladký.
Není tady
já jsem cíchy dřív žehlila, pak jsem na čas přestala (to když děti byli menší a já musela víc prát a potažmo i žehlit, protože je bylo nutno několikrát denně převlékat) a teď už zase žehlím. To prádlo je pak skladnější ve skříni a krásně měkké.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Janči, to žehlení, to je jen druhotný problém. A těch bude ještě hodně, pokud si s tátou alespoň trochu nepročistíš vztah.
Já si pamatuji doby, kdy se cíchy složitě praly, škrobily a žehlily. Byly také ze zcela jiného materiálu než dnes, používal se jiný prášek na praní a škrob se zvlášť musel vařit. Dnes už nic takovéhjo neděláme, ale tohle otec neví, nejspíš mamince nikdy nepomáhal, a tak ustrnul v tomhle starém způsobu praní...
Stejně tak "starý" má způsob myšlení, rozumíš?
Možná mu ani tak nejde o vyžehlené cíchy, jako o pocit bezlpečí (takhle to zná, tak se to léta dělávalo a novoty jsou vlastně ohrožení zaběhlých pořádků) a možná i o tvou přítomnost.
On je to běh na dlouhou trať, ale zisky jsou obrovské - možná vyžehlit hromadu povlečení, překousnout tátovo brblání a zkusit si s ním při té hnusné práci - nenávidím žehlení - trochu popovídat, časem by ta starost o něj pro tebe byla snesitelnější a možná by tě to i obohatilo...
Ale jak říkám - je to na dlouho.
máš pravdu, ale já to s ním řešit nechci, s ním se ani nic řešit nedá, jak říkáš, je ustrnulý a ze svých postojů už ze zásady neslevuje... jeho oblíbené téma je, jak je všecko (počasí,lidi,svět atd.) špatné, každá má odpověď vyvolá jen další kritiku protkanou výkřiky jak jsem naivní, nic nevím a neznám - tak raděj "neprovokuju".... to už mám za sebou, teď se jen snažím pomoct a "přežít"... a že by mě tyhle návštěvy mohly někdy něčím obohatit, si fakt neumím představit... :-/
Není tady
helena napsal(a):
stačí koupit krepové..,
Možná pro tebe a další baby. Tatínek to tam MUSÍ mít napsáno, pochop. Rozdíl mezi krepem a bavlnou zřejmě nepobere a Janči bude podezírat, že si vymejšlí.
na krepovém to jistě bude taky napsáno, že se nežehlí.
Není tady