3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
mám otce 83 let, se kterým jsem nikdy nevycházela, byl vdycky dost despotický, ale co umřela máma (je to 2 roky) zůstal mi bohuel "na krku" - brácha se úplně distancuje, tak je vekerá pomoc na mně...včera jsem mu volala, jak se má a on si stěoval, e musí prát a ehlit a e ho to zmáhá, někdy mu s ehlením pomáhám, ale včera jsem nadhodila, e by přece nemusel ehlit loní prádlo, e já to taky nedělám ani nikdo koho znám... a málem jsme se pohádali, udělal ze mě "cuchtu" s tím, e u nich se to vdycky vecko ehlilo a e si to teda bude muset dávat ehlit za peníze. Přijde mi blbý chodit mu ehlit cíchy, kdy to doma nedělám, abych měla čas na důleitějí práce.... proto jsem mu to nenabídla, ale mám z toho blbý pocit :-( co si o tom myslíte?
Není tady
Jančo, já zase znám jenom lidi, kteří loní prádlo ehlí. Mezi nimi jsem právě ta černá ovce, která - větinou - neehlí... no protoe nemá čas. Na druhou stranu, kdy u se mi podaří si to naplánovat a uskutečnit, miluju ten pohled do skříně, na krásně vyehlené a srovnané loní prádlo a ručníky...
Osobně toho ehlím jen velmi málo, zkrátka jen to, co je nutné. Nenosím koile, ale spí trička z nemačkavého materiálu, take prostě dobře věím, a díny, kdy se dobře pověsí, taky není nutné zase tolik ehlit - jiné kalhoty nenosím. Zkrátka přeehlím si to, co je potřeba, protoe to vypadá zmačkaně.
Mimochodem, znám i takové, co ehlí i ponoky.
Není tady
ehlíte loní prádlo? NE.
Není tady
Loní prádlo ehlím..vy to n emáte pokrčené
Není tady
Sorry Janči, já ehlím, nějak bych to nevydýchala, ale prostěradla ne. Kamarádka sundá povlečení, vypere, usuí a nandá znovu na postel, stejně se to nepozná.
Není tady
V mém okolí i u mně je to stejně. Kdo nepřeel na krep ehlí. Já navíc ráda, buď se u toho dívám na telku nebo si něco pustím. Nevyehlené cíchy bych asi nerozchodila.
Není tady
ehlení loního prádla není nezbytná věc... pokud to nezvládá, tak a si to dává ehlit za peníze - pokud na to má.
Nemusí se cítit patně - pokud neehlí doma, proč bys ehlila jemu?
Neříkám, e se má na něj vykalat a nestarat se o něj, v tomhle věku u člověk pomoc potřebuje... ale OCAĎ POCAĎ!!!
Tu hranici a míru, kterou bude pomáhat, URČUJE v tomhle případě TY a ne on (Ty určuje, s čím jsi ochotná pomoct a s čím ne).
Není tady
NEEHLIM
Není tady
Petuna napsal(a):
Loní prádlo ehlím..vy to n emáte pokrčené
A Ty kdy spí, tak to nepomačká? Stačí přece jedna noc a není poznat, jestli to vyehlené bylo nebo nebylo...
Kdy tu napíu, e neehlím vůbec - úplně výjimečně ano - tak budu já za černou ovci :-)
V peřinách se spí, já si je teda nevystavuju na odiv návtěvám, ale zalezu do nich a řádně je zmačkám!!! Tudí ehlení povlečení není potřeba
Není tady
ehlím ráda. Přistihla jsem se, e co jsem sama, tak ehlím míň a míň a ani to loní u kolikrát neehlím. Koupila jsem si deku 200x200 cm a vyehlit ten povlak je někdy jako boj s větrnými mlýny. Tak to prostě radi hned povlíknu
Není tady
Janči, to ehlení, to je jen druhotný problém. A těch bude jetě hodně, pokud si s tátou alespoň trochu nepročistí vztah.
Já si pamatuji doby, kdy se cíchy sloitě praly, krobily a ehlily. Byly také ze zcela jiného materiálu ne dnes, pouíval se jiný práek na praní a krob se zvlá musel vařit. Dnes u nic takovéhjo neděláme, ale tohle otec neví, nejspí mamince nikdy nepomáhal, a tak ustrnul v tomhle starém způsobu praní...
Stejně tak "starý" má způsob mylení, rozumí?
Moná mu ani tak nejde o vyehlené cíchy, jako o pocit bezlpečí (takhle to zná, tak se to léta dělávalo a novoty jsou vlastně ohroení zaběhlých pořádků) a moná i o tvou přítomnost.
On je to běh na dlouhou tra, ale zisky jsou obrovské - moná vyehlit hromadu povlečení, překousnout tátovo brblání a zkusit si s ním při té hnusné práci - nenávidím ehlení - trochu popovídat, časem by ta starost o něj pro tebe byla snesitelnějí a moná by tě to i obohatilo...
Ale jak říkám - je to na dlouho.
Jo a povlečení neehlím
Teda vyjma tu nádheru, co jsem dostala od babičky do výbavy
Není tady
jééé, jsem ráda e v tom nejsem sama - přiznám se: vyprané pěkně rovně pověsím, pak pěkně rovně sloím a nebo rovnou povlíknu - postel je fakt hezká..... vůně ehleného prádla si uiju dost u toho, kde to bez ehlení nejde.... :-)
Není tady
Kukačka napsal(a):
ehlím ráda . Přistihla jsem se, e co jsem sama, tak ehlím míň a míň a ani to loní u kolikrát neehlím. Koupila jsem si deku 200x200 cm a vyehlit ten povlak je někdy jako boj s větrnými mlýny. Tak to prostě radi hned povlíknu
Kuki, beru tě za slovo...
A bude mít cestu kolem, stav se.
Platím v naturáliích
Upravil(a) Jessika (30. 9. 2008 14:09)
Není tady
Rozhodně ANO!
Není tady
NEEHLÍM ! Trávím čas raději jinak, ne u prkna
Není tady
u nich se to vdycky vecko ehlilo
A to "se" byla nejspí maminka, viď? Co koupit 2-3 sady nového povlečení, kde je výrazně napsáno "neehlicí" a pod záminkou nutné výměny ho tátovi přivézt?
PS - Taky neehlím.
Není tady
Jessika napsal(a):
Kukačka napsal(a):
ehlím ráda . Přistihla jsem se, e co jsem sama, tak ehlím míň a míň a ani to loní u kolikrát neehlím. Koupila jsem si deku 200x200 cm a vyehlit ten povlak je někdy jako boj s větrnými mlýny. Tak to prostě radi hned povlíknu
Kuki, beru tě za slovo...
A bude mít cestu kolem, stav se.
Platím v naturáliích![]()
Jess - já jsem taková anomálie. Fakt mě to baví, zvlá, kdy je to prádlo čerstvě sebrané z balkonu.
Není tady
helena napsal(a):
u nich se to vdycky vecko ehlilo
A to "se" byla nejspí maminka, viď? Co koupit 2-3 sady nového povlečení, kde je výrazně napsáno "neehlicí" a pod záminkou nutné výměny ho tátovi přivézt?
PS - Taky neehlím.
stačí koupit krepové..
Není tady
Pokud si tatínek chce ehlit i zbytečné věci, a si je ehlí, ale sám.
Není tady
stačí koupit krepové..
Není tady
stačí koupit krepové..,
Moná pro tebe a dalí baby. Tatínek to tam MUSÍ mít napsáno, pochop. Rozdíl mezi krepem a bavlnou zřejmě nepobere a Janči bude podezírat, e si vymejlí.
Není tady
no tak do krepovýho povlečení mě hned tak někdo nedostane. Zajímavý, jak má kadý jiný vkus. Můj exmanel neměl rád froté prostěradla. Bylo mu v tom horko, zadrhával fousama - spal na břie bez poltáře.
Krep mě přijde moc laciný a krábavý. Já mám radi hladký.
Není tady
já jsem cíchy dřív ehlila, pak jsem na čas přestala (to kdy děti byli mení a já musela víc prát a potamo i ehlit, protoe je bylo nutno několikrát denně převlékat) a teď u zase ehlím. To prádlo je pak skladnějí ve skříni a krásně měkké.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Janči, to ehlení, to je jen druhotný problém. A těch bude jetě hodně, pokud si s tátou alespoň trochu nepročistí vztah.
Já si pamatuji doby, kdy se cíchy sloitě praly, krobily a ehlily. Byly také ze zcela jiného materiálu ne dnes, pouíval se jiný práek na praní a krob se zvlá musel vařit. Dnes u nic takovéhjo neděláme, ale tohle otec neví, nejspí mamince nikdy nepomáhal, a tak ustrnul v tomhle starém způsobu praní...
Stejně tak "starý" má způsob mylení, rozumí?
Moná mu ani tak nejde o vyehlené cíchy, jako o pocit bezlpečí (takhle to zná, tak se to léta dělávalo a novoty jsou vlastně ohroení zaběhlých pořádků) a moná i o tvou přítomnost.
On je to běh na dlouhou tra, ale zisky jsou obrovské - moná vyehlit hromadu povlečení, překousnout tátovo brblání a zkusit si s ním při té hnusné práci - nenávidím ehlení - trochu popovídat, časem by ta starost o něj pro tebe byla snesitelnějí a moná by tě to i obohatilo...
Ale jak říkám - je to na dlouho.
má pravdu, ale já to s ním řeit nechci, s ním se ani nic řeit nedá, jak říká, je ustrnulý a ze svých postojů u ze zásady neslevuje... jeho oblíbené téma je, jak je vecko (počasí,lidi,svět atd.) patné, kadá má odpověď vyvolá jen dalí kritiku protkanou výkřiky jak jsem naivní, nic nevím a neznám - tak raděj "neprovokuju".... to u mám za sebou, teď se jen snaím pomoct a "přeít"... a e by mě tyhle návtěvy mohly někdy něčím obohatit, si fakt neumím představit... :-/
Není tady
helena napsal(a):
stačí koupit krepové..,
Moná pro tebe a dalí baby. Tatínek to tam MUSÍ mít napsáno, pochop. Rozdíl mezi krepem a bavlnou zřejmě nepobere a Janči bude podezírat, e si vymejlí.
na krepovém to jistě bude taky napsáno, e se neehlí.
Není tady