6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem zhlídla seriál a jsem tady.Terci tu sprchu jim dávám tak ze stran,abych je moc nepromáčela,nechám je odpočinout,přes léto zalévám,ale jen do misky,v září u je nechávám suí a jak nasadí poupata,tak rosím rozpraovačem.Dělám to tak u kolik let a letos kvetly jak o ivot.K té chodbě.Moje kolegyně bydlí v domě kde je 6 partají,po 2 na chodbičce.Tam mají kytky na kadém patře.Já bohuel mám tu smůlu i v tom bydlení.Děvčata ahoj přítě.
Není tady
Jarka39 napsal(a):
Majkafo,taky ti je líto těch kytek kdy vidí jak vadnou?Já to samé,u nás dostanou v Penny tak krásný kytky,přítě u je vidím jak věej lístky dolů a u jsem je tam taky viděla doslova uschnout.těstí maji ty,co se rychle prodají.Taky u jsem chtěla říct tomu co tam jen chodí a hlídá,aby si vzal do ruky konev s vodou.Pak jsem si ale řekla,e mě pole kamsi,nebo něco jiného a já se nesmím rozčilovat.Ahoj,hezký den.
JJ, taky je mi těch kytek líto. A u nás v Penny je to stejný Někdy mám cukání říct si o konev a zalejt je sama.
Včera jsem viděla v Receptáři zajímavý sprej - Balzam pro kytky. Nevím, jak se to přesně jmenuje, ale první slovo je Balzam. Kytky se tím stříkají. Musím na návtěvu někam do květinářství.
Btw mám zakázáno chodit do knihkupectví a kytkokupectví.
Tak teď jsem zrovna viděla v Albertu taky takovou skupinku chudinek orchidejí, povadlých a přeschlých....
Poskytla bych azyl aspoň několika z nich, ale neumím to s nima, orchidejím se u nás nějak nedaří....
Mmch "kytkokupectví"....copak to je ? Jestli je tím mylena prodejna květin, tak té se, prosím, u nás říká "květinářství" ....
Není tady
Héle, co jsem objevila, i kdy tam asi nejsou orchidejky http://www.babytree.cz/
majkafo, na Přemka jsem se náhodou dívala taky, celý název toho spreje si u nepamatuji, jen e varovali, aby člověk dal bacha, e jsou ty balzámy dva .
Není tady
Ahojky holky,tak tentokrát jsem se zrovna na Receptář nedívala,ale není to balzám s leskem,aby se leskly listy?Ono těch různejch přípravků je hodně,já pouívám jen opatrně trochu hnojiva,protoe přemírou veho se obyčejně kytka odpraví. Majkafo já do Knihkupectví u nechodím dlouho,ale v tom " Kytkokupectví " se občas odváu a neodolám.Děvčata ,Babytree je zajímavé,e?Snad to bude brzy dostupné ke koupi.Tak zatím.......,s písničkou do nového dne.
Není tady
Pokvete mi orchidej, musím se Vám pochlubit. Jsem zahradník "na baterky" a u mi na ní vyrazila větvička s kvítky, tak asi to s tím mým pěstováním kytiček nebude tak zlé.
Upravil(a) Babulka56 (30. 11. 2011 13:05)
Není tady
Uplně super nádherná zahrada uprostřed Prahy. Ké bychom to takhle jednou měli i my...tam by se leelo, četlo, cvičilo...jenom je tam moná moc vidět z okolí, ale to by se přeilo http://bydlete-v-novem.cz/ads/id240-pro … -2-kozacka
Není tady
Dobrý den, ráda bych se zaptala, jak moc by se orchideje měly zalévat. Na http://www.homezin.cz/media/pestovani-a-druhy-orchideji jsem se dočetla, e 1 x týdně, ale to se mi zdá celkem dost nebo ne? A jak se lií letní a zimní zálivka? Jak orchideje "zazimováváte"? Díky za radu.
Není tady
Romča napsal(a):
Co udělat s orchidejí po odkvětu? Stříhat stonek, nebo né? Jaké máte zkuenosti? Dík
Určitě odstřihnout
Není tady
PetKra napsal(a):
Romča napsal(a):
Co udělat s orchidejí po odkvětu? Stříhat stonek, nebo né? Jaké máte zkuenosti? Dík
Určitě odstřihnout
Poradili mi v obchodě Flora Květiny na Břevnově. flora-kvetiny
Není tady
Zdravím vechny, kteří sem nakouknou a prosím vás o radu. Před třemi lety jsem dostala dvě orchideje Dendrobium nobile, které krásně kvetly. Po odkvětu jsem je nechala odpočinout bez zálivky v chladné místnosti, kde měly dostatek světla. V průběhu tří měsíců se hlízy scvrkávaly a rostliny téměř opadaly. Kdy začaly vypoutět lístky, začala jsem je zalévat. Přečetla jsem si, e kolem poloviny května se mohou přenést ven - podle teplot - odnesla jsem je na zahradu do polostínu na západní stranu. Zalévala jsem je deovou vodou a cca 1x za 14 dní a tři týdny jsem je hnojila hnojivem pro orchideje. Vodu z misky jim vdycky vylévám. Na podzim jsem je přenesla domů do chladnějí místnosti. Orchideje vypoutějí nové lístky a nové rostlinky (keiki), ale nekvetou. Vyzkouela jsem postupně okna na východní i západní straně, ale je to vude stejné. Takhle se to opakuje ji třetím rokem. Na rozdíl od Phalaenopsisek, které pěstuji ji desátým rokem a krásně kvetou, s těmihle se nemohu "domluvit".
Budu ráda. kdy mi napíete, co dělám patně a poradíte mi, jak to napravit - předem děkuji.
Není tady
Článek o orchidejích byl nedávno tady na babi v Magazínu.
Není tady
Petr by Ti mohl poradit. On kytkám rozumí.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Článek o orchidejích byl nedávno tady na babi v Magazínu.
Děkuji, zkusím ho pohledat.
Není tady
Judyna napsal(a):
Petr by Ti mohl poradit. On kytkám rozumí.
Petr? To jsem nevěděla, dík.
Není tady
Hlavně kaktusům.
Píchání je jeho prvořadá záliba...
Teda pardon, popichování jsem měla na mysli...
Upravil(a) rina (10. 11. 2020 22:49)
Není tady
Rýno a ty jsi píchala naposledy kdy?
Lindo koukni na to.
https://www.biolib.cz/cz/image/id78400/ … p;termflt=
Najdi si na netu co s tím. Já je mám v kaktusovém skleníku, tomuto druhu to vyhovuje. Je to horská kytka, v zimě cca 5 st C a sem tam zalít.
Není tady
Díky, Petře. Jsou krásné.
Já jsem na netu o nich přečetla u vechno moné, ale nic nefunguje. Ale asi jim něco hodně vadí, protoe se stále mnoí. A ty nové rostlinky, které jsem rozdala známým, kvetou. Bez jakékoliv péče - prostě je postavili do místnosti do polostínu, občas je zalijí. U mně se jim nelíbí - asi árlí na ty Phalaenopsisky, které nemají chybu.
Není tady
Petře, díky za obrázek po dlouhé době. Nádhera!
Není tady
No, kdo umí, ten umí.
Není tady
A kdo neumí, kopíruje (teda by chtěl, jak umí, a ... hm, nemá odvahu své foto, ukázat, no,...)
I kdy jednou ukázal.
Vrabčáčku, taky ti najdu nádheré obrázky orchidejí, i kaktusů, váně!
Nechce si je najít sama bez asistence bb?
Není tady
Umím si je najít. Ale obrázky z Petrova ráje rostlin mně vdycky udělají radost.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Umím si je najít. Ale obrázky z Petrova ráje rostlin mně vdycky udělají radost.
Chápu.
Ví, má teta, sestra mé mámy, měla hodně kaktusů, měla pro ně slabost. Já byla hodně malé děcko, kdy jsem k nim jezdila, na prázdniny, nebylo to často, o to to bylo jaksi "záhadnějí".
Kdy jsem u nich spala, v nějaké místnosti, kde byly stojany pro ty kaktusy, (ty stojany byly v tom mém dětství opravdu obrovské), ta místnost, kde jsem spala, byla pro mne nepředstavitelně veliká.
Leela jsem v nějaké posteli, viděla stíny, které, zřejmě okno, vrhalo na vechno kolem..., já nechápala kaktusy na stojanech, ale nějakou "záhadu", kterou nechápu.
Nikdo mi předtím neřekl, e "pichlavé" kaktusy můou být zajímavé.
Vidím a cítím to, jakoby to bylo včera, promiňte.
Není tady
Jen bila orchidej evo a vaku
Není tady