Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 30. 9. 2008 8:19

Ajax
♥♥♥♥♥--

pokojový břečan - hadera

Holky, prosím Vás, co může způsobovat usychání a opadávání pokojového břečanu? A už jen zeleného, ale i zbarveného... Napadlo mě, zda břečan na podzim neopadává jako ostatní rostlinky venku... ale to je asi blbost, že? Máte někdo zkušenost? Ale asi jsem ho nejspíš zase přelila..... to je má slabost, tak se těm květinkám doma věnuju a dopřávám... až je to spíš na škodu:-(((

Není tady

#2 30. 9. 2008 9:23

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Re: pokojový břečan - hadera

Hedera- (břečan) se pěstuje stejně jako aralie a Fatshedera. Původní druh H.helix snáší i teploty pod bodem mrazu a nemá rád plné oslunění. Vyšší pokojové teploty v zimě působí na všechny druhy břečanu nepříznivě. Vyhovují jim dva až tři stupně C. Sázíme je do směsí stejných dílu kompostu, drnovky a pařeništní zeminy. Místo písku přidáváme trochu rozdrcené omítky, aby se zvýšil obsah vápníku. Břečany nejsou vyloženě pokojové rostliny. V bytech se daří především drobnolistým druhům. Jsou-li v květináči, přesazujeme je každý rok na jaře, rostliny v truhlíku jednou za tři roky. Nechce příliš mnoho zalévat - jen tak, aby zem byla stále mírně vlhká. Množí se výhradně řízkováním.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#3 30. 9. 2008 9:41

Ajax
♥♥♥♥♥--

Re: pokojový břečan - hadera

ááá díky moc Oto:-) já si to myslela, zase jsem přelila.-((( ach jooo, jsem na to hrozná.... Tak snad se vzpamatuje:-)

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí