27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Holky, prosím Vás, co můe způsobovat usychání a opadávání pokojového břečanu? A u jen zeleného, ale i zbarveného... Napadlo mě, zda břečan na podzim neopadává jako ostatní rostlinky venku... ale to je asi blbost, e? Máte někdo zkuenost? Ale asi jsem ho nejspí zase přelila..... to je má slabost, tak se těm květinkám doma věnuju a dopřávám... a je to spí na kodu:-(((
Není tady
Hedera- (břečan) se pěstuje stejně jako aralie a Fatshedera. Původní druh H.helix snáí i teploty pod bodem mrazu a nemá rád plné oslunění. Vyí pokojové teploty v zimě působí na vechny druhy břečanu nepříznivě. Vyhovují jim dva a tři stupně C. Sázíme je do směsí stejných dílu kompostu, drnovky a pařenitní zeminy. Místo písku přidáváme trochu rozdrcené omítky, aby se zvýil obsah vápníku. Břečany nejsou vyloeně pokojové rostliny. V bytech se daří předevím drobnolistým druhům. Jsou-li v květináči, přesazujeme je kadý rok na jaře, rostliny v truhlíku jednou za tři roky. Nechce příli mnoho zalévat - jen tak, aby zem byla stále mírně vlhká. Mnoí se výhradně řízkováním.
Není tady
ááá díky moc Oto:-) já si to myslela, zase jsem přelila.-((( ach jooo, jsem na to hrozná.... Tak snad se vzpamatuje:-)
Není tady