|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Dále je tam něco podobného, ale o hlavu většího, ale to musím ještě prozkoumat, to zatím neumím dobře popsat, jen vím, že o má vcelku dlouhý nohy a dlouhej zobák, barvu to má taky základní kafebronzdozelena a do toho taky něco žlutého,a le jen na zadku a křídlech.
A pak taky zavítá pravidelně párek holubů nebo co to je a to se míní Saxana zbláznit, to už považuje fakt za kondory a to je poprskaný celý sklo a mlátí hlavou do okna a plaší to pryč.... Vypadá přitom asi tak, jako když Jimík Miškuliš si dovolil začít luxovat misky s granulema...
Nevím, zda se tady někdo vyzná v holubech,a le původně jsem to považovala za hrdličky, pak jsem naznala, že to nemá ty krajky na zadku a není to bílé a nevypadá to jako paní královna z Arabelky, tudíž to nemůže být hrdlička... Je to celé takové krémové, hladké, ultrahladké, vcelku štíhlé oproti těm duhovejm, co serou po památkách a pouze za krkem to má tlustou černou čáru. Ale jen "jakoby" od ucha k uchu zezadu. Vpředu nic....
Když jsem viděla tu tlustou černou čáru poprvé přišlo mi, že si Otík naznačil uhlem čáru, kde má zakroutit holubům krkem, když půjde k Pávkům. 

Není tady
To bude hrdlička...
Zvonohlíky tu máme taky, ale vypadaj zrovínka tak, jako na obrázcích... hezký, štíhlí...a nejni to zvonek zelený? To jsou takoví drzí prťavci, jako by zavalitější, protože se čepejří, aby vypadali, jako velcí ptáci a mají krátkej , tlustej zobáček...všude se derou a ječí, jak trhovkyně...
Není tady
To bude spíš ten zvonohlík,jak Nací popsala"celej mourohatej"
,zvonci maj spíš jednolitou barvu do šedožlutozelena,to druhý bude hrdlička
Není tady

A hrdlička nemusí mít ty krajky na zadku, jak paní královna zakletá od Rumburaka? 
Není tady

Hellga napsal(a):
To bude hrdlička...
Zvonohlíky tu máme taky, ale vypadaj zrovínka tak, jako na obrázcích... hezký, štíhlí...a nejni to zvonek zelený? To jsou takoví drzí prťavci, jako by zavalitější, protože se čepejří, aby vypadali, jako velcí ptáci a mají krátkej , tlustej zobáček...všude se derou a ječí, jak trhovkyně...
No on je právě hrozně drobounkej a hladkej, žádné čepejření apod....
Každej větší ho hnedka z krmelca vyhodí, ale on se chvilku otrkává v povzdálí a pak se pokusí vrátit a nenápadně se na okraji krmí....
Ovšem jak přiletí ti zuhelnatělí holubové
převlečení za hrdličky
, tak to není v širokém ani dalekém okolí ni živáčka... Páč jeden sebou plácne nahoru na střechu krmítka a druhej opatrně z dřeva, na kterém je krmelec přichycenej k domu, tak z něj opatrně nakukuje do krmidla, páč má pocit, že je na to už moc velkej pták a že by ho to asi mohlo sežrat nebo co.... A přitom je to dimenzovano málem i na kondory.... 
A jakmile se omylem přiblíží směrem k budce vzduchem nějaký jiný strávník - sýkorka, nebo tihle asi zvonohlíci atd...., tak ta "strážná věž", co sedí na střeše krmelce, začne strašně řvát a mlátit roztaženejma křídlama a plašit požírače semínek.... A na to je nejvíc alergická Saxana, to se míní za tím sklem zbřídit, asi to považuje i za útok na sebe....
Není tady

Než naštuduju dalšího strávníka z krmelce, tak tady je jeden z internééétu.
Není tady
že by se zadařilo? Když mi praskl štrůdl,že bych aspoň žluvu hajní uhodla-Oriolus oriolus
Není tady

Loco to víš, že to máš za ten štrůdl....
Hmm, ale nic si z toho nedělej, já jsem nikdy nedělala kynutý štrudl,a le nejvíc mi chutná, tak jsem si našla na netu bezva těsto z pekárny,krásně se s ním pracuje, udělám dvě maxinohavice a 5 minut před koncem mi prdnou, jak když rozřízneš podélně bagetu z obou dvou stran. Udělalo mi to už 5x, a autorka receptu tvrdí, že ač dává stejnou náplň, stejnou teplotu a výšku pozice plechu atd...., tak se jí to nikdy nestalo a že neví, čím to je... Manžel a návštěvy jsou chutí nadšený, takže tvrdí, že je fuk, že na obou koncích je to trošku otevřený, hlavně, že z vrchu to drží, ale mne to štve, páč je krásnej a hrozně dobrej, ale proč praskne ta vrchní poslední vrstva po obou stranách, je mi záhadou....
Není tady

A co ho před uložením do trouby tak na třech-čtyřech místech propíchnout, aby měla kudy unikat pára? ... To já jen tak technicky, buchtu peču nejvejš 1x--2x za roh, takže vám do toho nemám co kafrat ... jen mě to tak napadlo
Není tady

No jo, ale já ho plním celý, tzn. není náplň jen uprostřed a okolo tři vrstvy těsta, ale v každém šnečku...Takže proč neprasknou všechny ty vrstvy a hlavně proč praská na boku a v naprosto přesném řezu, takhle se podle mne pára nechová..... A taky nepraská postupně v průběhu pečení, ale vždy až začne nabírat barvu 5-8 minut před koncem....
Není tady

Na prostřední vrstvy je tlak vyvíjen i z vnějšku, takže se tak nerozpínají ... a ten kraj - to je logické, protože ve chvíli, kdy začne chytat barvu, pozbývá těsto své elasticity a začíná býti křehkým 
Není tady
Ne že bych o s Vámi chtěla podporovat offtopic
ale Macíku tak mě napadlo co tak deset minut před koncem stáhnout teplotu, trochu mu v torubě vyvětrat a dopéct ho na nižší? Mě to na štrůdl pomohlo 
Není tady

No, neboj Def, už hledám nějaké další zvíře na hádání...
Ale tobě díky za radu z praxe a Miškuliš, čoveče, tebe je v tom účtu škoda, vrať se mezi vědce, tam je tvé místo... A já ti budu nosit ty výtvory, které technicky dotáhnem do dokonalosti, jo? 
Já totiž nikdy nepekla v žádné elektrické ani plynové troubě, ale všechny štrůdly, či buchty, které jsem kdy dělala, byly z mikrovlnky z crispem, takže nikdo nepoznal rozdíl v chuti, jen já poznala rozdíl v délce pečení... tam všechny buchty trvají 10 minut, ale kynuté těsto se s tím nemá moc rádo... ještě tak Honzovky s tvarohem, ale je to makačka... Takže já se po letech zaučuji, jak se co peče v normální troubě a když občas vidím ten výsledek nebo tu strašnou dobu pečení, tak uvažuju, že vyzkoušené buchty zase začnu dělat zpátky na tom crispu...
Není tady
Macíku - tak to jsem zvědavá, ne že bych někdy něco uhádla, ale koukám ráda
a závidím jak jste všichni chytrý
tak třeba jsem alespoň v pečení štrůdlu k něčemu 
Není tady

Neboj, my taky nejsme dobré, my to jen předstíráme... Tedy mimo AlixaZS, LOCO a surikata, to jsou takové chodící encyklopedie, my ostatní to jen předstíráme a nebo to umíme někde najít.....
Kdysi tam patřila i Hellgulína, ale ona nám v poslední době nějak dávala košem, ale tenhle týden se už začla snažit nás zase omračovat svou inteligencí... 
Není tady
Já tě vidím, hecíři! 
Není tady

No alespoň, že už mne vidíš,všák byly doby, kdy si mě mohla těžko vidět, když se flákala jen na Dámě a kdoví kde jinde s umělcama a na staré dobré Hádání sis ani nevzpomněla... Jo ale pryč už jsou ty staré doby, kdy si v práci nakopla Kryšpu a čílila ses, že se ti pomalu natahuje aktuální hadací obrázek a že seš ochuzená o mikrosekundu, v které si to mohla mít už uhodnuto. 
Není tady

proč myslíš, že jsem zatím nic nedala, už něco půl hodiny hledám, co bude Hellga následně hledat alespoň minutu... 
Není tady
...ále depa! Starej dobrej fígl...nejdřív najeď myší na obrázek!
Starý, ale funguje to furt! 
Není tady
mací - já jí dostanu
jen počkej 
Tak a teď už jsem to i inteligentně přejmenovala
takže tady je další fešák
a chci to i s poddruhem

Není tady

Já myslela, že flákala jen Miškuliš, že jiné se toho vyvarují a ono to fakt ještě zabírá? 
Ale tady to nezabere.... 

Není tady

no fajn, tak prvně tvoje paroží a pak můj zubatec.... 
Není tady