Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 29. 9. 2008 21:30

Matysekk
♥♥♥----

NEZVLÁDÁM TO !!!

Ahoj babinetky, jsem v prd...absolutně to nezvládám. Dala jsem si hned po rozchodu (manžel mi odešel za jinou, viz mé příspěvky odpustit či ne) seznamku a se spousty klukama si píšu a asi se čtyřma jsem se sešla a to jsem hodně přebírala se kterýma se sejdu. Stejně jsem ze všech zklamaná, furt srovnávám. Jsem fakt nestastná. Nechápu sama sebe. Když jsem byla s manželem, štval mě, to co mi na něm vadilo, jako by ted zmizelo, najednou ho vidim jen z ty dobry stranky. Obcas si vzpomenu na ty osklivy veci a trochu to zabere, ale pak jedu kolem mista kde jsme byli a to bylo snad po cely planete a jsem v prd...Nebo jsem s nejakym klukem, neco udela a ja hned myslim na to, jak by to udelal muj manzel. Nemuzu mit jinyho, alespon ne ted, ale zase nechci sedet doma a tak hledam. Nevim zda delam dobre, ale co mam delat? Chodim cvicit 2xtydne, chodim po obchodech a nakupuji si veci (na to brzy dojdou penize), hodne travim cas s rodinou, pojedu s nima i na hory, ale furt me nic nenaplnuje, chodim i k psycholozce, ale bere me jen 1x mesicne. Mam pocit, ze jsem prazdna, nestastna a zlomena. Asi ho furt miluju a nedokazu myslet na nic jinyho nez na nej, ale zase vim, ze bych s nim byt uz po tom vsem nemohla. Tak moc me zklamal. Nevim jak se s tim vyporadat. Moje ego je v cudu, urazilo me to tak strasne, ze mi ho jina odvedla...kamaradky rikaj, ze mam byt rada, ze me ho zbavila, ze ona nevyhrala naopak, ze on se nezmeni a bude ji delat to co me, ale ja ji zavidim, vim, jak se chova kdyz je zamilovanej. Se mnou chtel byt kazdou minutu, rikal mi nekolikrat denne jak me miluje, byl az moc emocionalne zalozeny (asi ta hranicni porucha osobnosti) no jo, ale kdyz jsem na to byla 7let zvykla a neznala jsem nikoho jineho, byl to muj prvni dlouhy vztah, bojim se, ze mi jinej tohle delat nebude. Zase ale naopak me nebude treba podvadet a nebude tak bezohlednej a misto slov me tu lasku da jinak. Pomoc....nevim jak z toho ven. Mam vybornou praci, kolektiv i vyborny penize na zenskou, ale nemam sebevedomi, pritom na sobe pracuji, hezky se oblekam, mam dlouhy blond vlasy, pecuju o sebe, nevypadam zle, chlapy se otaci, jsem komunikativny, vesela, ale,jak prijdu domu jsem nestastna. Furt myslim na to, jak se tak rychle on mohl zamilovat, kdyz me to nejde, me to tak boli...treba on neni zamilovany, ja si to jen idealizuji, treba to taky proziva, ale je na vsechno tak pozde, uz to nejde vzit zpet. Proc to udelal kdyz chtel pak zpatky? Pripada mi to, jako bych mela dva mozky, jeden na nej mysli v dobrem a chce ho zpet a druhy mysli na to spatny a nechce ho zpet a ty mozky se furt hadaj. Ja se z toho asi zblaznim. Mam potrebu o tom furt mluvit, neumim to uzavrit. Staci malickost a jsem rozhozena...radsi na ty rande chodit nebudu, protoze moc srovnavam. Myslite, ze on nesrovnava? Jak s ni muze spat, chodit, rikat ji miluju te a pak mi volat, ze kdyz je s ni mysli na me a miluje me....(to rikal naposledy pred 1,5 mesicem od ty doby az do rozvodu a do ted jsme spolu nekomunikovali, po sedmi letech poprve takhle dlouho. Jsem na nem urcite zavisla a mam abstinencni priznaky, jen nevim co na to pomaha. Zkousim vazne vsechno, ale padam do depresi. Poradte mi kdo s tim mate zkusenosti, jak dlouho to bude jeste trvat? Jak z toho dna nahoru? MOC DEKUJI ZA PRISPEVKY, POTREBUJI VAS.....offtopic

Není tady

#2 29. 9. 2008 21:32

majkafa
Host

Re: NEZVLÁDÁM TO !!!

Proč tak spěcháš? A kam? Akorát si ubližuješ. Nech to přebolet.
Ty abstinenční příznaky moc dobře znám. Závislost na člověku je jako každá jiná závislost. Přejde to. Vydrž. pussa
Mně to trvalo rok, co to bylo hodně intenzivní a další dva roky už je to mnohem mnohem lepší. Ale já jsem s mým BM žila 21 let. U tebe to půjde, myslím rychleji k lepšímu. Jen vydržet. Když tak piš tady, zaměstnávej si mozek jinými myšlenkami a postupně se to bude zlepšovat.

Upravil(a) majkafa (29. 9. 2008 21:36)

#3 29. 9. 2008 21:52

Matysekk
♥♥♥----

máš pravdu, nemám kam spěchat, sama nevím o co mi jde...nechci trávit čas doma s těma hroznejma myšlenkama co děla, jestli je s ní šťastnej atd...kamarádky mají partnery a kašlou na mě, nemám si s nima o čem povídat, jedna ma dite a mluvi o diteti (mě je 28 a brala jsem hormony abych do toho prisla, ale on me mesic predtim opustil), jiny kamosky mluvi o tom, co pro ne ten jejich udelal, kam je vezme, atd...jsem fakt hotova. Kamaradum jde jen o jedno, chtej vyuzit situace. Tim padem mi pak prijdou stejny hazlove, jako ten muj a rikam si, ze asi jiny lepsi neexistujou, ze jsem ho nemela opoustet...no a tak to je furt dokola. Ja fakt nechapu, jak on muze a ja nemuzu. Proc? Fakt mu zavidim...i kdyz zdani mozna klame, videla jsem ho u soudu a vypadal dost spatne, smutne, ukrivdene (a ja mu ale nic neprovedla, to on spi s jinou) a ja vypadala na oko dobre, vitalne a vyrovnane.

Není tady

#4 29. 9. 2008 21:58

majkafa
Host

Matýsku, já tvůj příběh znám. Vím, jak je to ze začátku těžké. Ale opravdu bude časem líp. Taky mi to přišlo strašně dlouhý a dneska už jsem jinde a moc se nedívám zpět. Čeká tě hezký život a třeba potkáš někoho, s kým budeš mít děťátko přirozenou cestou, už jsem ti to jednou psala. Jen přečkat tyhle dny, postupně to bude stále lepší.

Upravil(a) majkafa (29. 9. 2008 22:01)

#5 29. 9. 2008 22:01

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Matysekk napsal(a):

máš pravdu, nemám kam spěchat, sama nevím o co mi jde...nechci trávit čas doma s těma hroznejma myšlenkama co děla, jestli je s ní šťastnej atd...kamarádky mají partnery a kašlou na mě, nemám si s nima o čem povídat, jedna ma dite a mluvi o diteti (mě je 28 a brala jsem hormony abych do toho prisla, ale on me mesic predtim opustil), jiny kamosky mluvi o tom, co pro ne ten jejich udelal, kam je vezme, atd...jsem fakt hotova. Kamaradum jde jen o jedno, chtej vyuzit situace. Tim padem mi pak prijdou stejny hazlove, jako ten muj a rikam si, ze asi jiny lepsi neexistujou, ze jsem ho nemela opoustet...no a tak to je furt dokola. Ja fakt nechapu, jak on muze a ja nemuzu. Proc? Fakt mu zavidim...i kdyz zdani mozna klame, videla jsem ho u soudu a vypadal dost spatne, smutne, ukrivdene (a ja mu ale nic neprovedla, to on spi s jinou) a ja vypadala na oko dobre, vitalne a vyrovnane.

Matysekk, to chce čas. Nemůžeš chtít všechno urvat teď hned. Konečně máš čas sama na sebe, na tvoje koníčky, srovnat se vnitřně s rozchodem a připravit sebe sama pro další vztah. Příští týden to budou přesně 2 měsíce, co se se mnou rozešel přítel. Bolelo to hodně, ale díky tomu jsem si taky uvědomila spostu věcí, vlastní chyby a teď si užívám to, že jsem sama, můžu si dělat co chci a jak chci tummenupp A až přijde ten správný čas, tak se určitě objeví Pan Božský a bude vymalováno dumbom big_smile
Ty by jsi teď opravdu po tom všem chtěla někoho dalšího? Člověk si těžko zvyká na náhlou "samotu", znám to, ale určitě máš  spoustu kamarádů, známých,kolegů z práce, rodinu, takže sama ani být nemůžeš smile A to,že se všechny kamarádky chlubí fungujícími vztahy?No a co:) Já to těm mým kámoškám přeju. Jelikož doufám, že jednou takhle budu šťastná i já s někým jiným smile
Tak se drž  a nesmutni pussa hjarta

Není tady

#6 29. 9. 2008 22:10

Matysekk
♥♥♥----

Máš pravdu...kašlu na chlapy...dneska jsem si doma sama otevřela lahvinku červenýho a mám jí jak z praku, hlavně depku :-)) potřebuji hlavně víc sebevědomí, každý mi sice říká, že nemám zapotřebí nad ním smutnit, že mám na lepší, že jsem pěkná, že si vydělám, atd... ale mě tohle nestačí, potřebuji se se vším vyrovnat sama. Nikam na rande už nepůjdu. Sex nepotřebuju...najdu si spíš víc kamarádek. Dá se tady taky chatovat? Ráda bych se tady seznámila s nějakou holkou co má podobný problém a zašla s ní na kafe, na pařbu nebo tak. Prostě sdílet s nikým tyhle věci osobně ne jen přes písmenka. Jsem z Prahy, to tady určitě někdo bude taky.

Není tady

#7 29. 9. 2008 22:11

Matysekk
♥♥♥----

Ještě že ten babinet existuje, kam jinam by jsme si to srdíčko takhle vylili?

Není tady

#8 29. 9. 2008 22:29

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Matysekk napsal(a):

chce to být sama, néé lítat ze vztahu do vztahu. Samota pomáhá mít ráda sebe sama, najdi si nějakou zábovu nebo práci. Chce to mít co nejméně volného času na přemýšlení nad volovinami. Radím z vlastní zkušenosti

Není tady

#9 29. 9. 2008 22:31

Matysekk
♥♥♥----

už aby tohle období bylo za mnou. Kdybych alespon měla dítě, věnovala bych se mu a tu lásku mu dávala, pak by mi, že nemám chlapa tak nevadilo.

Není tady

#10 29. 9. 2008 22:33

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Matysekk napsal(a):

už aby tohle období bylo za mnou. Kdybych alespon měla dítě, věnovala bych se mu a tu lásku mu dávala, pak by mi, že nemám chlapa tak nevadilo.

kdybys měla dítě, tak by ses na něho jen pověsila a to by nesvědčilo ani tobě ani jemu. Prostě být nějakou dobu sama. Tvůj pocit štěstí nesmí být závislý na jiné osobě, pouze na tobě samé. Ze začátku to jde ztuha, ale časem se to podá. smile

Upravil(a) PetrHl (29. 9. 2008 22:34)

Není tady

#11 29. 9. 2008 22:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Matysekk napsal(a):

Ještě že ten babinet existuje, kam jinam by jsme si to srdíčko takhle vylili?

Matýsku, zkus požádat tvou psycholožku/lékaře, ať ti zařídí možnost docházet denně nebo alespoň týdně do psychterapeutické skupiny. Sice tak nenajdeš přátele, ale ostatní lidé ti umožní podívat se na tvůj příběh jinýma očima, budeš mít tak možnost si uvědomit věci, ke kterým bys se sama třebas bolestně propracovávala mnoho let.
Osobně si  myslím, že TEĎ hledat nový vztah, by byla velká chyba. Nejsi na to nejspíš připravena, potřebuješ se vzpamatovat a najít sama sebe. Dokud si v tomhle neuděláš pořádek, přitáhneš si nejspíš zase stejnej dáreček, jakým byl tvůj manžel a všechno tvoje trápení začně nanovo.
A neboj se, i pád nahubu je pohybem vpřed. je jen potřeba se dlouho na té zemi neválet, rychle vstát a jít dál. Třebas pomalu a i blbým směrem, ale prostě JÍT smile
Drž se.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#12 29. 9. 2008 23:01

Matysekk
♥♥♥----

když jste se v předchozím vztahu takhle moc zklamali, že jste mu věřili, pořád to lepili, všechno odpouštěli a věřili v lepší změnu a pak rána...věříte teď novýmu partnerovi? Mám obavy, abych věřila. Jsem teď hrozně pesimistická...taky jsme si říkali, že se nikdy neopustíme, že se budeme milovat na věky i bez nohou a rukou v dobrým i zlým, jak mám teď zase věřit? Jsou to podle mě zatím...jen kecy. Snad tomu zas budu věřit.

Není tady

#13 29. 9. 2008 23:08

majkafa
Host

Jednou zase uvěříme. Já věřím, že uvěříme. pussa

#14 29. 9. 2008 23:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Matysku me po odchodu manzela to trvalo se s tim srovnat 5 let.Taky jsem se po rozvodu hned vrhla na inzeraty.S nekolika jsem se sesla a srovnavala a srovnavala.zadny se mu nevyrovnal.
Byla jsem zoufala.Jednou me i moje znama rekla,ze nemuzu nikoho najit ,protoze hledam Vencu a zadny druhy,uz neexistuje.Ano mela pravdu a ja ji to nepriznala.
Po 10 letech jsem narazila na zenace sebevedomi na 0 o 16 kilo vic nez ted.divila jsem se,ze mel nekdo o me zajem.Je fakt,ze jsem mu vdecna,alespon za to sebevedomi,ze se me trochu zvedlo.Milovala jsem ho snad vice nez BM.Ale rozchod s nim byla dalsi rana do srdce.A zase srovnavam a srovnavam.On byl s dusi kluka spravne strestenej jako ja.Povahove jsme opravdu byli jako dvojcata.Pak jsem zkousela seznamku na netu a nasla jsem muze sice klidase,ale nebylo to ono nedokazala jsem se zamilovat mozna proto,ze v mem srdci je stale ten zenac,ktereho s nej nedokazu vyrvat.Asi me trva hodne dlouho nez se se vztahem vyrovnam.Taky jsem si to predstavovala jednodusi,ze se rozvedu a hned si nekoho najdu.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#15 29. 9. 2008 23:33

mashanka
Zablokovaný

Nesedět doma přece nutně neznamená, hledat jiného chlapa. Copak nemáš nějaké kamarádky ? Dej si nějaký čas od chlapů pokoj - to bych radila já

Jinak jak "ze jsem ho nemela opoustet? ". vždyť píšeš, že ti odešel s jinou

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#16 29. 9. 2008 23:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Matysekk napsal(a):

Ale vadilo.Pomatuji si,kdyz manzel odesel za tou druhou a nase manzelstvi se rozpadlo.Ja cely den lezela v posteli brecela a brecela.Deti malicke nechapali proc cely den brecim ani ven jsem s nima ten den nesla.Nejhorsi bylo,kdyz me zastavovali lidi na ulici a nechapave komentovali odchod meho manzela co si to nasel.Spousta lidi nechapalo kam dal oci a vykaslal se na svoji rodinu a dve malinke deticky.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#17 30. 9. 2008 7:49

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Matysekk napsal(a):

nechci trávit čas doma s těma hroznejma myšlenkama co děla, jestli je s ní šťastnej atd...

Až se s tímto popereš, získáš jiný pohled na stav, zejména sama na sebe, přestaneš řešit jiné, ale jen a jen sebe, pak uvidíš jak se ti bude dařit. Nečekej pomoc od nás, od psycholožky, ale pomoc hledej v sobě!

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#18 30. 9. 2008 9:04

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Jednou zase uvěříme. Já věřím, že uvěříme. pussa

do doby, než si zase nameleme čumák ...

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#19 30. 9. 2008 9:16

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Maty, na chlapy se teď vyprdni, je to to nejlepší, co můžeš udělat. Věř mi smile
Časem bude opravdu líp a líp, nic nelámej přes koleno, zbavila ses pitomce, časem zjistíš, jak se ti bez něj krásně dýchá ... pokud nedokážeš být potvora, co si dokáže užít sex bez všeho okolo (a mám pocit, že tobě chybí spíš láska, pohlazení) tak se do ničeho nehrň, ve finále by ti to jen ublížilo.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#20 30. 9. 2008 9:23

Mariska
♥♥♥----

Já to taky znám a trvá to dlouho, než se člověk vyrovná s tím, že ztratil něco, o čem si myslel, že vydrží celý život. Já z toho nejsem venku ani po roce a půl a to ten vztah nebyl tak osudový a dlouhý...Rady typu: jdi ven, hlavně neseď doma, jsou dost individuální, někomu pomůže, když si věci rovná v hlavě...já jsem se při představě, že bych měla prosedět svůj smutek mezi lidma, které samozřejmě moje problémy nezajímaly, osypala. Myslím, že by člověk měl sám vědět, co mu udělá dobře, jestli ten čas proleží v posteli nebo vycvičí v posilovně, nebo proklábosí s kámošema...taky jsem pak nakonec našla sílu a chuť mezi lidi jít a ten čas prožít smysluplně, ale musela jsem si k tomu dojít sama a hlavně pozvolna...takže dělej jenom to, co chceš a nenuť se mezi lidi, když se ti nechce!!!! Oni ti stejně nepomůžou, musíš si tím projít sama a nechat to přebolet. Ale spolupracovat s psychologem a nechat se zařadit do psychoterapeutické skupiny naprosto schvaluji...také jsem to udělala a opravdu se mi otevřely oči. Je to přeci jenom skupina lidí, kteří už taky neví kudy kam a ta koncentrace lidí s problémem je víc ozdravná,než rady rádoby kamarádů a známých, kterým se vypovídáš, ale oni se stejně vrátí ke svým rodinám a žijí si svůj život a jedním uchem jim to tam a druhým ven...

Není tady

#21 30. 9. 2008 9:36

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Maty, jak já ti rozumím, prošla jsem něčím podobným, nejhorší je ta po.sraná závislost. Taky jsem si nejdřív myslela, že mi pomůže hned hupsnout do dalšího vztahu. Omyl. Velký omyl. Nic z toho nevyšlo, protože jsem ještě nebyla vyléčená z předchozího vztahu.
Pamatuji si na dny , které jsem probrečela ze strachu, že už nemám šanci na další "krásný" vztah - toto se mi občas vrátí, ale je to vždy jen jednodenní záležitost. Nikam nespěchej, najdi si nějakého koníčka, jak radily holky, přijdeš na jiné myšlenky, smiř se s tím, že kamarádky mají vztahy, tak to prostě je a přej jim to, lidi kolem sebe prostě potřebuješ, obzvlášť teď v tomto období.
Škoda, že nejsem z Prahy wink

P.S.: Rozdchod proběhl letos v březnu a ještě s nikým nejsem, ale je mi mnohem, mnohem líp wink
A taky díky Babi, jsou tady prima lidi stolt

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#22 30. 9. 2008 9:52

Johny_Cage
♥♥-----

Nejlepší je vytloukat klín zase klínem(uvážlivě ale, což se často neděje). Nemyslím, že tím nejlepším řešením je sedět doma na gauči, pobrekávat do kapesníku za někým, kdo za to nestojí...počítat dny a týdny a čekat až odbyje rok a myslet si, že přece potom bude líp. Pokud nemáš ještě děti, potom dobře vybírej, nemáš nač čekat. Život je krátký a mládí ještě kratší. Věř tomu, že čas na obrekávání nějakého vola rozhodně nemáš.

Upravil(a) Johny_Cage (30. 9. 2008 9:54)

Není tady

#23 30. 9. 2008 13:19

Samantha
♥------

Mě to většinou taky pomahá když se objeví někdo jiněj, ale když to někdy nejde, tak to prostě nejde...pujde to dýl, ted je to asi moc brzo. Je dobře, že nesedíš doma a to by tě ubíjelo víc a víc.  Je potřeba něco dalet, někam se kouknout, najít si nové koníčky...a záliby...atd. To děláš dobře.

"Oči má člověk na to, aby viděl, uši na to, aby slyšel a rozum...aby včas zapomněl, co viděl a slyšel..."smile

Není tady

#24 30. 9. 2008 13:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Matysekk napsal(a):

Skús sa nejako zamestnať, ale novým chlapom, skôr nejakou zaujímavou činnosťou. Skús niečo nové, čo si už dlhšie chcela skúsiť a nedostala si sa k tomu - cuzdie jazyky, ručné práce, jazdu na koni, pilates, jógu... tai-či, keramiku, cestovanie, psa... ty vieš, čo by to mohlo byť, čo by ťa zaujalo.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#25 30. 9. 2008 13:37

lady ZP
♥♥♥----

Matysekk napsal(a):

neutral Protože on opustil tebe, zavřely se jedny dveře - zatím před nima stojíš, trápíš se. I to patří k životu. Kdybys opustila ty jeho - odhopkovala bys radostně jinam a trápil by se on - tak to v životě chodí.
Musí přebolet co bolí, ale hlavně moc dlouho nestůj před těma zavřenejma dveřma, abys nezmeškala otvírající se další nebo otvírající se okno. Přeji hodně trpělivosti, kamarádky, které donekonečna budou poslouchat tvoje nářky a přitom tě nezahluší, a věř bude to lepší a jednou se tomu s chutí zasměješ - ale bude to trvat.tummenupp

Žít a nechat žít

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí