29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
KALIK napsal(a):
Ono je to těžký. Dokud si budeme volit zákonodárce kuřáky, nikdy nebude takový tlak na kuřáky, jaký by asi měl. Totéž platí o autech. Pokud si radní a zákonodárci budou vozit zadky v mercedesech, nikdy nebudou města bez výfukových plynů. A proto volte pouze nekuřáky a lidi, co si každý den nevozí zadky v autech
Pokud je hospoda jak plynová komora, nejdu tam. Hostinský si vybral. Jeho volba. Kuřák na zastávce je už ale na zabití
Ja som minule vyhrala malú súkromnú bitku... Pršalo, krytá zastávka, autobus nejde... a nejaký Ukrajinec si tam zapálil. Mám astmu a dym mi fakt nerobí dobre - a na dážď sa mi nechcelo. Tak som tam poslala jeho. Najprv nerozumel, ale keď som sa rozúčlila, poslušne šiel moknúť.
Není tady
Tak zasa podľa mňa nech si každý ničí zdravie podľa vlastného uváženia - to by sa musel zrušiť aj alkohol, nezdravé jedlo, hracie automaty... alebo postaviť mimo zákon. Nedá sa to celkom ustrážiť, ani zovšeobecniť. Mne vadia fajčiari, ktorí ničia zdravie MNE. Tam už neváham a zakročím. Lebo ako dieťa fajčiarskych rodičov a bývalka fajčiara-závisláka(prestal fajčiť až po rozchode,a to kvôli SVOJIM zdravotným problémom, moja alergia a dýchacie problémy ho netankovali) už bohužiaľ viem, že pasívne fajčenie je fakt asi horšie ako aktívne.
Není tady
Selima napsal(a):
KALIK napsal(a):
Ono je to těžký. Dokud si budeme volit zákonodárce kuřáky, nikdy nebude takový tlak na kuřáky, jaký by asi měl. Totéž platí o autech. Pokud si radní a zákonodárci budou vozit zadky v mercedesech, nikdy nebudou města bez výfukových plynů. A proto volte pouze nekuřáky a lidi, co si každý den nevozí zadky v autech
Pokud je hospoda jak plynová komora, nejdu tam. Hostinský si vybral. Jeho volba. Kuřák na zastávce je už ale na zabitíJa som minule vyhrala malú súkromnú bitku... Pršalo, krytá zastávka, autobus nejde... a nejaký Ukrajinec si tam zapálil. Mám astmu a dym mi fakt nerobí dobre - a na dážď sa mi nechcelo. Tak som tam poslala jeho. Najprv nerozumel, ale keď som sa rozúčlila, poslušne šiel moknúť.
Takhle jsem už párkrát moknul v hustým dešti, sledován nechápavými pohledy kuřáků. Zajímavý, že ani jednomu z nich zdá se nikdy nedocvaklo, proč to dělám - mám dojem že si mysleli, že se mi ten liják líbí. Nejhorší to bylo na jedný zastávce, odkud jsem často jezdil - byly tam tři místa, kde se dalo schovat, obvykle v dešti aspoň jeden kuřák v každým z nich. Ale to bylo před zavedením zákazu kouření na zastávkách, dneska už bych je vyhodil na déšť.
Mimochodem otázka pro zdejší kuřáky: odhodili byste po dokouření vajgl jen tak na ulici? A jiné odpadky? Když se na to nějakýho svýho známýho kuřáka zeptám, v drtivé většině případů odpoví, že to by nikdy neudělal, že ho vždycky po dokouření pečlivě uhasí a odhodí do koše. Ale přitom na počet tvoří vajgly drtivou většinu odpadu válejícího se na ulici.
Upravil(a) Kuba (2. 10. 2008 11:51)
Není tady
Ivana*M napsal(a):
Kuba napsal(a):
Selima: nejsem, mě to že kuřáci kouřej je úplně jedno a to kdekoliv. Mě jen vadí, že ten kouř potom vyfukujou a já musím být u toho, případně pobývat v prostorách, kde to prováděli. Takže iniciativa je na nich - stačí když se naučej nevyfukovat kouř.
Ivana*M: na kuřákovi asi ano, na bytě nikoliv - stačilo by uklidit prostor za kuřákem, ale nenačichnul by celej pokoj.Aha, ja jsem si predstavila, jak se tam priritis s penovym has,pristrojem a cely pokoj zmizi pod nanosem peny.
My kourime oba, bohuzel uz i obe deti , takze nastesti nemusime resit podobny problem.
Myslím, že by stačil pohled na mě s hasicím přístrojem v ruce, případně malé varovné odfouknutí prášku. Teda doufám, protože bych samozřejmě ve skutečnosti na nikoho hasicím přístrojem nestříkal.
Není tady
haiel napsal(a):
Kuřáci mají tu nevýhodu (pro nekuřáky výhodu), že tento jejich charakterový nedostatek se nedá skrývat. Nekuřák vidí cigaretu,dým a cítí smrad a to mu říká - od tohoto člověka ruce pryč,nemohl bych s ním žít. U nekuřáků (i abstinentů) nejsou např. při namlouvání jejich případné nedostatky tolik patrné a protějšek se začne divit až mnohem později, častokrát opravdu pozdě. Kuřákům se tedy dá přičíst k dobru, že varují včas. Skalní odpůrci kuřáků mají na svůj odpor plné právo a mělo by jim být umožněno,aby kuřáky ze svého života odstranili zcela a nekompromisně. Kuřákům by mělo být zakázáno učit, léčit (nedejbože operovat), vychovávat, zaměstnávat, opravovat auta, vypracovávat projekty či jinak působit směrem k nekuřákům a nekuřáci by měli mít právo vybírat si takové osoby zase jen mezi nekuřáky. Nesmiřitelný nekuřák by neměl být povinen učit se z učebnic napsaných kuřákem, užívat počítačové programy vyvinuté kuřáky či dokonce respektovat zákony nebo vědecké objevy vzniklé za doprovodu cigaretového dýmu. Totéž by mělo platit i v zábavním průmyslu a všude jinde. Zkrátka je načase, aby se společnost začala řídit podle hesla Nekuřáci sobě a kuřáci též!
A NEJLEPŠÍ BY BYLO, VŠECHNY KUŘÁKY POVRAŽDIT A HOTOVO.
Není tady
Netreba, to zvládnu sami, len bohužiaľ pri tom zoberú aj dosť nefajčiarov... Niečo ako samovražední atentátnici.
Není tady
Přiznávám, že s tím já mám problém. Líbat s kuřákem je jako s popelníkem. Vadí mi to a každého kuřáka jsem se snažila přemluvit,aby přestal. U dvou se mi to podařilo a ještě mi děkovali.
Není tady
Prostě síla osobnosti, no
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Kuba napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Heh...tak jsem si vzpomněla jak má drahá sestra si chtěla v zimě zapálit v mém bytě (jsem odnaučený kuřák a když jsem kouřila tak jedině na balkóně). Odkázala jsem ji, aby si šla zapálit na balkón a to pak bylo. Dělala mi kázání, že ona je návštěva a tak ji přece nebudu vyhazovat na mráz a nechám ji zapálit doma.
Nepochodila dobřeJak dopadla? Mě si někdo zkoušet zapálit v bytě, tak okamžitě jdu do auta. A vracím se vzápětí zpět s hasícím přístrojem.
Musela jít na balkón na mráz
Aspon, ze mohla na balkon . Ja kourim v byte prave proto, ze vyhazovani na balkon jsem si uzila dost a dost. Moji rodice byli nekuraci.
Není tady
Kuba napsal(a):
Selima napsal(a):
KALIK napsal(a):
Pokud je hospoda jak plynová komora, nejdu tam. Hostinský si vybral. Jeho volba. Kuřák na zastávce je už ale na zabitíJa som minule vyhrala malú súkromnú bitku... Pršalo, krytá zastávka, autobus nejde... a nejaký Ukrajinec si tam zapálil. Mám astmu a dym mi fakt nerobí dobre - a na dážď sa mi nechcelo. Tak som tam poslala jeho. Najprv nerozumel, ale keď som sa rozúčlila, poslušne šiel moknúť.
Takhle jsem už párkrát moknul v hustým dešti, sledován nechápavými pohledy kuřáků. Zajímavý, že ani jednomu z nich zdá se nikdy nedocvaklo, proč to dělám - mám dojem že si mysleli, že se mi ten liják líbí. Nejhorší to bylo na jedný zastávce, odkud jsem často jezdil - byly tam tři místa, kde se dalo schovat, obvykle v dešti aspoň jeden kuřák v každým z nich. Ale to bylo před zavedením zákazu kouření na zastávkách, dneska už bych je vyhodil na déšť.
Mimochodem otázka pro zdejší kuřáky: odhodili byste po dokouření vajgl jen tak na ulici? A jiné odpadky? Když se na to nějakýho svýho známýho kuřáka zeptám, v drtivé většině případů odpoví, že to by nikdy neudělal, že ho vždycky po dokouření pečlivě uhasí a odhodí do koše. Ale přitom na počet tvoří vajgly drtivou většinu odpadu válejícího se na ulici.
Vzdycky davam prednost hodit vajgla do k tomu urcene nadoby . Pokud , ale neni v dosahu ,tak ho na zem hodim, zejmena tam, kde se jich uz vali povicero.Pouze v mistech , kde to povazuji za nevhodne si sebou nosim mobilni popelnik.
Není tady
KALIK napsal(a):
Prostě síla osobnosti, no
Ne Kaliku,asi k tomu měli blíže, protože je to samotné štvalo. Já byla asi taková třešinka na dortu k tomu rozhodnutí
Není tady