Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 30. 9. 2008 15:03

Alosek
Host

Re: Partner kuřák :-/

Tiina napsal(a):

...Dámy, pokud jste si našly kuřáka, je velmi naivní předpokládat, že kvůli vám přestane.

No, Tiino, jednak naprosto souhlasím s tím, co napsala Selima, druhak jaksi zpočátku vztahu se chlapec taky víc snažil... wink Co si budeme povídat. Například když jsem ho slušně, hezky a s úsměvem požádala, aby v mé přítomnosti nekouřil, nebyl to vůůůbec žádný problém. Problém to začal být až postupně. Nemluvě o slibech, že přestane, že si uvědomuje, že by měl kouření alespoň omezit i kvůli sobě atd.
Ono je to totiž oboustranné - jak já jsem doufala, že přestane, tak on zřejmě doufal, že mi to přestane vadit. Obojí je blbě.
A když časem byla cigareta důležitější, než já a ohledy vůči mně (vídali jsme se cca 2x týdně), spousta dalších souvisejících věcí mi docvakla. Například když ráno není důležitější dát mi "voňavou" pusu, ale mazat si na balkon zapálit (mráz nemráz), a pak ještě ohromný údiv, co mi jako vadí, když se chce líbat až potom. To pak ani snídaně do postele nespraví... hmm Nemluvě o tom, že se těšíš na chlapa, který ti voní, a na rande přijde popelník. sad A to na začátku chodil se mnou i do nekuřáckých restaurací, vždycky byl osprchovaný, čistý, hezky oblečený. Časem večeře v nekuřácké restauraci nehrozila.

Každý má svoje hranice nastavené jinak a jinde. Já si taky občas zapálím, už jsem to tu psala. Jenže samotné mi vadí se pak s někým například líbat.

Upravil(a) Alosek (30. 9. 2008 15:06)

#52 30. 9. 2008 15:13

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

jsem z kuřácký rodiny - všichni mimo mě kouřeji, v zimě jsme doma rozháněli oblaka kouře... hmm
takže nepoznám čichem, když si někdo zapálí, BM byl kuřák a dokonce jsem měla ráda vůni cigaret... prostě k němu patřila..
ale co mi vadilo, tak je to, že jsme nemohli jít nikam, kde se nemohlo kouřit... že "přece mu nemůžu zakazovat kouřit doma" - ale záclony prát můžu a okna mejt taky... že v klidu kouřil v dětskym pokojíčku, v autě (tam řikal, že když má pootevřený okénko (2 cm lol ) tak jde všechen kouř ven...

a taky to zezačátku vypadalo, že je ohleduplnej... že vydrží bez cigerety... nj začátek vztahu...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#53 30. 9. 2008 15:21

alexxandra
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Když jsem se seznámila se svým přítelem, netušila jsem, že kouří. Ani to na něm nebylo poznat, až jednou na jednom randěti :-) vytáhl cigára. Nevěřila jsem vlastním očím. Byl spíš příležitostný kuřák, ale mě to vadí, protože já jsem zapřísáhlý nekuřák. Za čtyři měsíce s tím seknul, jsme spolu už šestý rok a z něj se stal zarytý nekuřák a dost mu vadí smrad z cigaret. Nerada čichám smrad na ulici, když jde nějaký kouřící ježek předemnou, raději ho taky předběhnu. Nesnáším, když někdo típne u tramvají cigáro, strčí si vajgl do kapsy a ještě poslední nikotinové šluky na mě vyfoukne. To se mi zvedne kufr :-( Nejhorší ale je, když na dětském hřišti si někteří omezenci zapálí přímo na pískovišti, kde je tucet dětí do tří let. Je fakt, že kuřáci jsou děsní sobci.

http://lbyf.lilypie.com/peUxp2.png

http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/lmq5dLA.jpghttp://lb2m.lilypie.com/CTChp1.png

Není tady

#54 30. 9. 2008 16:57

Kuba
♥♥♥♥---

alexxandra: Já mám pocit, že kuřáci si hlavně naprosto neuměj představit, jak hnusnej a otravnej zlozvyk to je pro jejich okolí... Jim to prostě nepřijde... Vlastní zkušenost s kuřákem v bytě - taky dlouho nechápal, že když kouří na balkóně a nechá pootevřený balkónový dveře, že je to cítit až na druhý straně poměrně velkýho bytu...

Není tady

#55 30. 9. 2008 17:04

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Kuba napsal(a):

Tiina:  Moje zkušenost je spíš taková, že po klidném pravdivém konstatování (z každýho kuřáka to totiž opravdu cítit až na výjimečné situace kdy víc jak řekněme týden nekouřil je) následuje hysterický výlev na téma jak jsou chudáci kuřáci utlačovaní...

jjo, moje máma tvrdí , že je to jak hon na čarodějnice ... prý je za chvilku budeme chtít zavírat do rezervací lol

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#56 30. 9. 2008 17:08

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kuba napsal(a):

alexxandra: Já mám pocit, že kuřáci si hlavně naprosto neuměj představit, jak hnusnej a otravnej zlozvyk to je pro jejich okolí... Jim to prostě nepřijde... Vlastní zkušenost s kuřákem v bytě - taky dlouho nechápal, že když kouří na balkóně a nechá pootevřený balkónový dveře, že je to cítit až na druhý straně poměrně velkýho bytu...

No, je videt , ze kuraci a nekuraci by se nemeli parovat. Ja znam hodne nekuraku , ale takovy odpor  nemaji , klidne chodi do stejneho podniku.

Není tady

#57 30. 9. 2008 17:14

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Ivana*M napsal(a):

No, je videt , ze kuraci a nekuraci by se nemeli parovat. Ja znam hodne nekuraku , ale takovy odpor  nemaji , klidne chodi do stejneho podniku.

já v takovým zakouřeným podniku po hodině přestávám vidět a pod dvou hodinách myslet...
a více hodin? = ráno zkouřená pod obraz...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#58 30. 9. 2008 17:20

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Alosku řekla bych, že problémem tvého přítele bylo spíš to, že byl sobec, než to, že byl kuřák...kdyby nekouřil, bylo by to něco jinýho. Na charakterové vlastnosti cigarety vliv nemají ( patologickou závislost pominu ). Nicméně, já říkám, že s určitou dávkou tolerance spolu může kuřák a nekuřák existovat..svůj příklad jsme uváděla. V životě by mě nenapadlo si zapálit doma, když kdysi partner pracoval v jiném městě a domů jezdil pouze na víkend, tak i tak jsem si chodila zapálit před dům.....prostě dá se to. Ale musí být oba normální, ne jeden patologický sobec, který bude foukat kuř i miminu do kočárku a druhý hysterický nekuřák

Není tady

#59 30. 9. 2008 17:33

lepista
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

...tak teď si nejsem jistá, jestli byl můj příspěvek zcela pochopen....já jsem,ehm, kuřačka gloria

Máš pravdu, nepochopila jsem tě. Já to brala vážně.

Nevím, zdali je to výždy tak poznat. Kouřím, ale jen večer. Spoustu kolegů, když  mě někde na večírku vidělo kouřit, tak se divili, že to třebas rok nepoznali, švagrová to dokonce zjisitila asi po 4 letech, co jsem ji znala.

Jsem vlastně celý den, zvláště po ránu, zapřísáhlý nekuřák. Jak tu někdo uváděl, nejhorší je na zastávce poslední šluk, vajgl do kapsy a výdech do dopravního prostředku po zavření dveří....V zakouřené hospodě mě také bolí hlava i když sama nejsem nekuřák.

Není tady

#60 30. 9. 2008 18:52

Alosek
Host

No, Tiino, myslím si, že sobec je zhruba do stejné míry, jako každý jiný chlap. Spíš jsem chtěla poukázat na to, že málokdo z nás si na začátku vztahu umí představit, co všechno nám na partnerovi bude za několik týdnů až měsíců vadit, a co všechno budeme chtít změnit nejen na druhém, ale i na sobě wink .

A zároveň jsem pouze popsala svou zkušenost - že i tahla závislost může vést (a u nás vedla) k rozchodu, třebaže to nebyl jediný důvod.

Netvrdím, že spolu kuřák a nekuřák nemůžou existovat - ale že kouření může být velký problém. My jsme kuřáci oba, a přesto to nešlo, protože k tomuhle problému máme každý jiný přístup.

#61 30. 9. 2008 20:17

Kuba
♥♥♥♥---

lepista napsal(a):

Nevím, zdali je to výždy tak poznat. Kouřím, ale jen večer. Spoustu kolegů, když  mě někde na večírku vidělo kouřit, tak se divili, že to třebas rok nepoznali, švagrová to dokonce zjisitila asi po 4 letech, co jsem ji znala.

U kolegyně bych to taky třeba dlouho nepoznal - ale ty neobjímám a nelíbám.

Není tady

#62 30. 9. 2008 22:34

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

muj první manžel kouřil 2 krabičky denně, když jsme se poznali, vadilo mi to a tak dokázal přestat / nekouřil pak 13 let co jsme byli spolu/ je fakt, že u kuřáků mi nejvíc vadí jejich bezohlednost např v restauraci, vůbec jim nevadí, že jim k tomu hulení jím dumbom . Pokud jsou tolerantní a chápou jak to nekuřákům smrdí a že je to i zabíjí pokud se jim nemohou vyhnout, nevadí mi, málokterá skupina přinese do rozpočtu takový balík z daní, ale zase si ho časem vybere na léčbě. Muj nynější muž je stejně zapřísáhlý nekuřák jako já, takže si vybírame prostředí kde se nekouří....Partnera kuřáka už bych dneska netolerovala, škodí to i pasivně a vysává domácí rozpočet mimo jiné, o tom že chutnají jako popelník nemluvě....

Upravil(a) xxxx (30. 9. 2008 22:35)

dum spiro spero

Není tady

#63 1. 10. 2008 14:30

alexxandra
♥♥♥♥♥♥-

Moje máma kouřila odjakživa, měla to dovoleno "jen" v kuchyni. Jenže kuchyně je centrální místnost, takže snídaně, obědy i večeře se nesly v zakouřeném prostředí. Máma se vždycky smála, jak jsme choulostiví a větráme atp. Zjistila jsem, že cigaretový kouř ve mně spouští agresivní sklony.

http://lbyf.lilypie.com/peUxp2.png

http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/lmq5dLA.jpghttp://lb2m.lilypie.com/CTChp1.png

Není tady

#64 1. 10. 2008 14:53

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Heh...tak jsem si vzpomněla jak má drahá sestra si chtěla v zimě zapálit v mém bytě (jsem odnaučený kuřák a když jsem kouřila tak jedině na balkóně).  Odkázala jsem ji, aby si šla zapálit na balkón a to pak bylo. Dělala mi kázání, že ona je návštěva a tak ji přece nebudu vyhazovat na mráz a nechám ji zapálit doma.
Nepochodila dobře big_smile

Není tady

#65 1. 10. 2008 14:54

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

A zda může žít kuřák s nekuřákem? Myslím, že ano. Zdárným příkladem jsou mí rodiče a rodiče BM.

Není tady

#66 1. 10. 2008 16:24

Kuba
♥♥♥♥---

Kuřátko napsal(a):

Heh...tak jsem si vzpomněla jak má drahá sestra si chtěla v zimě zapálit v mém bytě (jsem odnaučený kuřák a když jsem kouřila tak jedině na balkóně).  Odkázala jsem ji, aby si šla zapálit na balkón a to pak bylo. Dělala mi kázání, že ona je návštěva a tak ji přece nebudu vyhazovat na mráz a nechám ji zapálit doma.

Jak dopadla? Mě si někdo zkoušet zapálit v bytě, tak okamžitě jdu do auta. A vracím se vzápětí zpět s hasícím přístrojem.

Není tady

#67 1. 10. 2008 16:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ty si nefajčiarsky fundamentalista! lol Antifa(jčiarsky) terorista!

Upravil(a) Selima (1. 10. 2008 16:45)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#68 1. 10. 2008 16:47

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kuba napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

Jak dopadla? Mě si někdo zkoušet zapálit v bytě, tak okamžitě jdu do auta. A vracím se vzápětí zpět s hasícím přístrojem.

To by skoda byla vetsi, nez po cigarete,ne ?

Není tady

#69 1. 10. 2008 16:48

L_aura
♥♥♥♥♥--

Já byla kdysi kuřačka a právě vztah s nekuřákem mě odnaučil kouřit. On si prostě jednoho dne "dupnul" a já mu prostě chtěla vonět, tak jsem přestala. Lehké to nebylo, ale byla to prostě velká motivace, kterou kuřák nutně potřebuje. Řeči o zdraví a tak nepomáhají. wink

Dneska mi kuřáci strašně smrdí. V hospodě to ještě jakžtak přežiju, když to není moc, ale třeba, když někdo nastoupí do tramvaje, tak to cítím na metry:-(

Není tady

#70 1. 10. 2008 16:55

Kuba
♥♥♥♥---

Selima: nejsem, mě to že kuřáci kouřej je úplně jedno a to kdekoliv. Mě jen vadí, že ten kouř potom vyfukujou a já musím být u toho, případně pobývat v prostorách, kde to prováděli. Takže iniciativa je na nich - stačí když se naučej nevyfukovat kouř.

Ivana*M: na kuřákovi asi ano, na bytě nikoliv - stačilo by uklidit prostor za kuřákem, ale nenačichnul by celej pokoj.

Není tady

#71 1. 10. 2008 17:03

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kuba napsal(a):

Selima: nejsem, mě to že kuřáci kouřej je úplně jedno a to kdekoliv. Mě jen vadí, že ten kouř potom vyfukujou a já musím být u toho, případně pobývat v prostorách, kde to prováděli. Takže iniciativa je na nich - stačí když se naučej nevyfukovat kouř.

Ivana*M: na kuřákovi asi ano, na bytě nikoliv - stačilo by uklidit prostor za kuřákem, ale nenačichnul by celej pokoj.

Aha, ja jsem si predstavila, jak se tam priritis s penovym has,pristrojem a cely pokoj zmizi pod nanosem peny.

My kourime oba, bohuzel uz i obe deti , takze nastesti nemusime resit podobny problem.

Není tady

#72 2. 10. 2008 8:37

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Ono je to těžký. Dokud si budeme volit zákonodárce kuřáky, nikdy nebude takový tlak na kuřáky, jaký by asi měl. Totéž platí o autech. Pokud si radní a zákonodárci budou vozit zadky v mercedesech, nikdy nebudou města bez výfukových plynů. A proto volte pouze nekuřáky a lidi, co si každý den nevozí zadky v autech wink

Pokud je hospoda jak plynová komora, nejdu tam. Hostinský si vybral. Jeho volba. Kuřák na zastávce je už ale na zabití big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#73 2. 10. 2008 8:45

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Když jsem se poprvé vdávala, tak jako kuřák - BM nekouřil nikdy. Občas si rýpnul, ale to jsem mu akorát odpověděla, že s kouřením si mně bral, tak co. Pak jsem přestala (ne kvůli němu), a současný manžel když jsme se seznámili byl kuřák - nekouřil moc, tak 5 cigaret denně a doma skoro vůbec. Protože má malé děti, a špatně se mu při sportu dýchalo, s kouřením přestal, ale nijak jsem ho nenutila.Teď už dva roky nekouří a je se sebou moc spokojený....big_smile

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#74 2. 10. 2008 9:14

kosatka
♥♥♥----

My s manželem nekouříme. Pocházím z nekuřácké rodiny, u manžela kouřil pouze otec. Musím se přiznat, že jsem v tomto směru moralista a bojovník proti kouření.
Kuřáky moc nemusím. Je to hrozná podíváná, když vidíte mladou maminku- jednou rukou tlačí kočárek a druhou potahuje cigaretu, nebo starou babču o holi, celá se třese, chodit nemůže, ale cigáro v hubě. Děs běs.
Hodně  kuřáků venku, na ulici (určitě jsou i výjimky) si dá posledního  šluka,hodí nedopalek na zem  a pak vejde do autobusu, či malého obchůdku. Otraví všem vzduch, nehledě na to, že NĚKDO musí přijít a musí ty vajgly po nich zametat. Doma by si to asi nedovolili,že? ( poznáváte se někdo?)
Ano, je sice pravda, jak už tady někdo psal, že kuřáci z každé krabičky odvádějí státu daň, ale nevím, zda by se dalo dát rovnítko mezi touto částkou a částkou, kterou následně stát vydá na jejich léčení v důsledku kouření.
Nekouřím nejen z finančního hlediska - nerada vyhazuju peníze za pitomosti, ale i zdravotního - proč bych si měla dobrovolně ničit zdraví - lámete si třeba někdo schválně a dobrovolně ruku či nohu? Je to nemlich to samé.

Není tady

#75 2. 10. 2008 9:41

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Kuba napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

Musela jít na balkón na mráz  gloria

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí