Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 29. 9. 2008 12:02

Janči
♥♥♥----
Místo: Praha

Partner kuřák :-/

Chtěla jsem se zeptat přítomných nekuřáků - stalo se vám, že jste se zamilovali do kuřáka/kuřačky a zpočátku, když jste byli zamilovaní, tak vám to ani moc nevadilo, ale časem vadit začalo..... jak to probíhalo dál? - jak jste to řešili? vedlo to třeba až k rozchodu, když to partner nebyl ochotný omezit kvůli vám? kam až sahá tolerance a jaké jsou vaše osobní zkušenosti?

Není tady

#2 29. 9. 2008 12:06

Terierrka
♥------
Místo: Moravskoslezský kraj

Re: Partner kuřák :-/

Měla jsem vztah jednou s kuřákem. 4 měsíce. Ze začátku mi to nevadilo, přehlížela jsem to a nějak to snášela. Ale když jsme se spolu scházeli pravidelněji, skoro denně nebo i u něj doma, tak mi to začalo strašně vadit. Dotyčný totiž kouřil krabičku denně, na akcích i dvě. V kině vydržel dvě hodiny a celý zuřivý letěl pak ven, aby si zapálil.
Takže já už bych s kuřákem být nemohla, fakt mi to vadilo...

Není tady

#3 29. 9. 2008 12:26

haiel
♥♥♥♥♥♥-

No jestli Ti nebude vadit názor kuřáka... Můj partner je nekuřák, nekouřil nikdy v životě. Já se toho neumím zbavit.  A protože je mi jasný, že kuřák nekuřákovi smrdí, dávám si na to bacha. Kouřit chodím na zápraží, v zimě si zapálím v kuchyni a to pak hned větrám. Po každým pokouřeníčku si jdu čistit zuby.(tedy hlavně, když je chlap doma). Vlasy si myju obden, svoje oblečení peru častěji než je obvyklé.  Za ty roky si ještě nepostěžoval, že by mu to vadilo, no ale pro mě je to trochu makačka, není nad cigaretku s podobně postiženými kamarády v kavárně smile Jo jo, souhlasím s tím, že kuřák by se měl před nekuřákem držet trochu zpátky a to by mělo stačit. Nějaké partnerovo naléhání, výčitky atd bych asi nesnesla.

Není tady

#4 29. 9. 2008 12:27

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

To se tak stává, že ze začátku jsou věci, které nám v "normálním" stavu mysli vadí, nepodstatné, mně to někdy přišlo i roztomilé.. Ale co mi přijde hloupé, chtít(= nutit ho) po partnerovi-kuřákovi, poté co se začneme probírat z prvního okouzlení, aby s cigaretami přestal. Nevím proč si tolik nekuřáků myslí, že by ten druhý kvůli nim měl přestat, že mají právo ho k tomu nutit? va Píšu to obecně, protože takových znám dost.. Chodím s kuřákem? Chodím. Věděla jsem to od začátku? Věděla. Líbilo by se mi kdyby přestal? Líbilo. Můžu ho k tomu nutit? Nemůžu.
Takže můj názor - pokud někdo nesnáší kuřáky, neměl by s nimi chodit..

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#5 29. 9. 2008 12:29

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Můj bývalý kouřil jak fabrika, pak mi to dost začalo vadit. Ten smrad byl hroznej. On byl schopnej se v noci probudit a jít si zakouřit, i když chodil na balkon, tak stejně smrděl celej byt. A přestat kouřit nechtěl.  Můj manžel je naštěstí nekuřák.

Není tady

#6 29. 9. 2008 12:34

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

D. napsal(a):

To se tak stává, že ze začátku jsou věci, které nám v "normálním" stavu mysli vadí, nepodstatné, mně to někdy přišlo i roztomilé.. Ale co mi přijde hloupé, chtít(= nutit ho) po partnerovi-kuřákovi, poté co se začneme probírat z prvního okouzlení, aby s cigaretami přestal. Nevím proč si tolik nekuřáků myslí, že by ten druhý kvůli nim měl přestat, že mají právo ho k tomu nutit? va Píšu to obecně, protože takových znám dost.. Chodím s kuřákem? Chodím. Věděla jsem to od začátku? Věděla. Líbilo by se mi kdyby přestal? Líbilo. Můžu ho k tomu nutit? Nemůžu.

tummenupp:supr:podepisuji

Není tady

#7 29. 9. 2008 12:36

Janči
♥♥♥----

haiel, to je právě to, že ty jako ženská děláš maximum, abys partnerovi "nesmrděla", ale většina chlapů tolik úsilí nevyvíjí....sad

Upravil(a) Janči (17. 8. 2010 14:29)

Není tady

#8 29. 9. 2008 12:38

Janči
♥♥♥----

D. - ale to si přece nemůžeš "naplánovat" předem, že ti to časem nezačne vadit....

Není tady

#9 29. 9. 2008 12:38

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Mela jsem partnery kuraky nikdy me to nevadilo.Me to vonelo libat se s kurakem.Spise me vadilo,kdyz kouril v byte.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#10 29. 9. 2008 12:49

D.
♥♥♥♥---

Jančo, vadit Ti může začít cokoliv, ale nemůžeš druhého nutit, aby se změnil, protože Ti to(něco) najednou začalo vadit - to je můj pohled. Můžeš mu říct co cítíš, co Ti vadí nebo to by si lidé měli říkat, ne mohli. Můžeš se s ním zkusit domluvit na nějakých pravidlech - nekouřit v obyváku, nedávat kouřové pusy, protože Tobě to nepřijde vtipné ani přitažlivé... Můžeš se s ním kvůli tomu i rozejít, jenom pozor, až se zamiluješ znovu wink

Není tady

#11 29. 9. 2008 13:11

D.elli
♥♥-----

Taky jsem byla kuřák a můj partner nekuřák.Když jsme se seznámili, říkala jsem, že s tím seknu, ale roky ubíhaly a já kouřila pořád stejně, možná i víc...Nikdy mi nic neřekl, ale já jsem postupně cítila jak se se mnou nechce líbat a jak mu to vadí.To mě donutilo se nad tím zamyslet a nyní už nekouřím. Nekouřím měsíc, je to brzy na nějaké závěry, ale změnu v chování partnera pociťuji - je veselejší, mazlivější atd. - a já teprve teď vidím jak se se mnou překonával a chápu, že pro někoho tohle může být i důvod k rozchodu.Ovšem k tomu jsem dospěla sama, kdyby mi dal ultimátum či jinak vyvíjel nátlak, vím, že bych nepřestala.Taky si neuvědomuji, že bych byla voňavější, nikdy mi nepřišlo, že by to někomu tak vadilo ani dnes mi nevadí projít kolem kuřáka.Ale každý má asi jiné vnímání, já jsem nikdy nekouřila v bytě, jen venku, pořád žvýkačky apod.Teď spíše zjišťuji, že mám více peněz a taky více času bez cigaret a za milejšího partnera mi to prostě stálo!!

Není tady

#12 29. 9. 2008 13:32

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Kuřáky nesnáším, takže vím bezpečně, že bych se do kuřáka nemohla zamilovat. Jak je někdo kuřák, je mi hned protivnej.

Není tady

#13 29. 9. 2008 13:37

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Janči napsal(a):

Chtěla jsem se zeptat přítomných nekuřáků - stalo se vám, že jste se zamilovali do kuřáka/kuřačky a zpočátku, když jste byli zamilovaní, tak vám to ani moc nevadilo, ale časem vadit začalo.....

Já jsem začal kouřit víceméně díky tomu, že moje první žena v životě byla silná kuřačka a i když ona je už samozřejmě dávno v kelu, toho zlozvyku jsem se bohužel nedokázal zbavit dodnes sad

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#14 29. 9. 2008 13:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Janči napsal(a):

Chtěla jsem se zeptat přítomných nekuřáků - stalo se vám, že jste se zamilovali do kuřáka/kuřačky a zpočátku, když jste byli zamilovaní, tak vám to ani moc nevadilo, ale časem vadit začalo..... jak to probíhalo dál? - jak jste to řešili? vedlo to třeba až k rozchodu, když to partner nebyl ochotný omezit kvůli vám? kam až sahá tolerance a jaké jsou vaše osobní zkušenosti?

Ja som mala našťastie posledného ex pozorného a seba-disciplinovaného, takže ešte pred mojím vtrhnutím na svoje teritórium nikdy nefajčil DNU. Buď pred vchodom(v podnájme v rod. dome), alebo na balkóne (v maminom byte). Neťahal ma do zafajčených priestorov, fajčiť vždy chodil inam a úzkostlivo dbal - asi aj z profesionálnych dôvodov, pracoval veľa s ľuďmi - na ústnu hygienu, takže som ani raz nemala dôvod sťažovať sa. On bol všímavý a starostlivý a ja tolerantná.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#15 29. 9. 2008 13:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

D. napsal(a):

Bývalý bol náruživý fajčiar (40 cigariet denne) a fajčil prevážne v byte roll Mne to nevadilo - bohužiaľ - až kým sa mi neobjavila alergia a dnes mám astmu. A nevadilo mi to aj preto, že aj moji rodičia fajčili v byte, odjakživa. Fajčia dodnes v svätom prevsedčení, že to predsa pasívnym fajčiarom nemá čo vadiť! (Bývam s nimi, len na vysvetlenie, aj keď už sa vďakabohu sťahujem preč). Takže kto chce mať astmu, nech neobmedzuje partera vo fajčení a dovolí mu fajčiť DNU. Však dnes už sú celkom moderné, aj keď hormonálne lieky na astmu... roll
Chce to ohľaduplnosť oboch strán podľa mňa, NIELEN nefajčiara. dumbom

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#16 29. 9. 2008 14:21

D.
♥♥♥♥---

Selimo, má odpověď se netýkala toho, jestli pro naše zdraví dobré nechat kouřit partnera-kuřáka v bytě.. ani o tom, že by kuřáci neměli být ohleduplní k nám nekuřákům..

Není tady

#17 29. 9. 2008 14:35

katula
♥♥♥----

Když jsem se s přítelem seznámila, kouřil dvě krabičky denně. Přítel je o dvacet let starší a tak jsme náš vztah nebrali zpočátku úlně vážně, ale zatím nám to vydrželo pět let. Po roce co jsme se poznali jsem se přítele zeptala jestli by s tím nemohl přestat. Nevadil mi ani tak kouř, jako to co může kouření způsobit. S přítelem bych ještě chtěla děti, takže bych nerada byla vdava dva roky po svatbě. "Oficiálně" přestal ale vím že si občas zapálí, když ho zrovna nevidím, ale možná tak jednu dvě denně. Někdy si říkám že je to super, alespoň tak, ale někdy to zas ve mně hlodá, když nejsem s ním, jestli zrovna nekouří.

Není tady

#18 29. 9. 2008 15:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

D. napsal(a):

Selimo, má odpověď se netýkala toho, jestli pro naše zdraví dobré nechat kouřit partnera-kuřáka v bytě.. ani o tom, že by kuřáci neměli být ohleduplní k nám nekuřákům..

Ja len spresňujem. Inak v zásade súhlasím, ale ako všetko, malo by to byť Odtiaľ-Potiaľ.

Brita

Není tady

#19 29. 9. 2008 15:31

Samantha
♥------

No mě to tedy vadilo, ze začátku docela v pohodě, ale postupem času dost,. Je pravda, že na mě ohledy tedy nebral...pussa

"Oči má člověk na to, aby viděl, uši na to, aby slyšel a rozum...aby včas zapomněl, co viděl a slyšel..."smile

Není tady

#20 29. 9. 2008 16:29

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Janči, jsem odnaučená kuřačka a to je prý horší než nekuřák (myslím, že to sedí wink ) Přítel byl taky odnaučený kuřák, ale teď zase začal kouřit. Ne moc, ne doma. Zapálí si jen v práci nebo v hospůdce.
Nejsem jeho maminka, abych mu zakazovala nebo nařizovala co má dělat. Že mi to ale vadí ví. Krásně voněl a milovala jsem, když mě pohladil a dal pusu. Teď to je z něj cítit i když se vymydlí a pořádně si vyčistí ústa. Prostě mi to děsně smrdí a odpuzuje mu to. Ze začátku se to snažil maskovat a byl vždycky v šoku, že to stejně poznám. Teď už mi to hlásí dopředu ... "miláčku, kouřil jsem".

Mému příteli to ale samotnému vadí, takže ho sem tam pošťouchnu a uvidíme co bude wink

Není tady

#21 29. 9. 2008 17:00

Kuba
♥♥♥♥---

Já bych s kuřačkou chodit nemohl - i na ulici pokud to jde radši popoběhnu před kuřáka, abych ten smrad nemusel čichat, do hospod chodím kvůli zakouřenýmu prostředí minimálně. Prostě se snažím kuřákům vyhýbat jak to jen jde, protože přesto, že já bych je klidně nechal kouřit kdekoliv, oni nedokážou udělat na oplátku ani takovou maličkost  pro mě a sice že by ten kouř nevyfukovali... To bych bral jako velmi rozumnej kompromis. vissla

Upravil(a) Kuba (29. 9. 2008 17:03)

Není tady

#22 29. 9. 2008 17:20

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Ono taky záleží na tom, jak ten kuřák je vychovaný a ohleduplný. Na začátku vztahu, jsem to taky přehlížela (velká chyba) a pak mi to začalo dost vadit, protože chtěl kouřit i doma a dost jsme se kvůli tomu hádali, ale pak jsme se rozešli kvůli jiné věci...už bych kuřáka taky nechtěla, ale opravdu záleží na té ohleduplnosti.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#23 29. 9. 2008 19:14

Kuba
♥♥♥♥---

Natálie: já bych nepřekousnul ani ohleduplnou kuřačku, prostě mi ten smrad nedělá dobře a úplně se ho zbavit nejde.

Není tady

#24 29. 9. 2008 20:59

majkafa
Host

Jsem 17 let nekuřačka, vadil by mi partner kuřák. Doma by určitě kouřit nemohl, mám astma. Musel by se chovat ohleduplně, pokud by se mnou chtěl žít.

#25 29. 9. 2008 21:37

Alosek
Host

Nejsem nekuřačka. Vykouřím cca krabičku až dvě za měsíc, nemám problém nezapálit si třeba celý týden.
Zato v hospodě s kamarády, na akci, stáhnu i krabičku za večer. Nikdy nekouřím v místnosti, v bytě, v domě, byť i u kuřáků, kteří to běžně dělají. Nesnáším smrad z cigaret. Nezapálila bych si při chůzi po ulici a "nebaví" mě kouřit sama - maxilmálně tu svoji jednu denně u kafe na zahradě.
Nedávno jsem se s kuřákem rozešla, minimálně z poloviny právě proto, že je kuřák. Nevadí mu, že to z něho táhne, nehodlá kouření ani omezit, má s tím spojené i další pro mě nepříjemné návyky (například jít i dva dny po sobě ve stejné košili, třebaže je propocená, do kanceláře, atd.). Fakt je, že i když si zuby vyčistí, umyje se a převleče, cigarety z něho táhnou dál.
A ano, na začátku, v době zamilovanosti, mi to tak nevadilo. Začalo mi to vadit ve chvíli, kdy jsem přemýšlela o tom, jestli s ním chci být denně, plánovat s ním společný život a rodinu. Začalo mi vadit líbat se s ním, objímat ho, držet ho za ruku.
Na všechny moje prosby/žádosti/připomínky/požadavky (říkejte tomu, jak chcete) vůbec nereagoval, s tím, že jestli ho miluju, tak si zvyknu, a on nic měnit nehodlá, protože je příliš závislý.
Nebyl to jediný, ale pro mě jeden z hlavních důvodů, proč vztah s ním přes všechno pěkné, co mi dával, ukončit. Protože vůči mně jeho přístup považuju za bezohlednost.
Nemluvě o tom, že další léta bych si musela zvykat na jeho kašlání, chrchlání, přibývající zdravotní problémy.

Upravil(a) Alosek (29. 9. 2008 22:07)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí