Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#101 17. 8. 2007 8:52

jana2
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 5. 2006
Příspěvky: 107

Re: neplacení výživného

Je to přesně tak, jak píše Kido. Pokud na tom trváte, policie musí trestní oznámení sepsat, i když není zaplaceno jen jeno výživné. ALE... Vzhledem k tomu, že toto trestní oznámení spadá do kompetence oddělení policie v místě trvalého pobytu dětí a rodiče, kterému jsou svěřeny do péče, je to stejně většinou k ničemu. Bydlím v jednom městě a BM v Praze. A v reálu sice trestní oznámení místní oddělení sepsalo, ale za půl roku provedlo na dálku dvě místní šetření, zda se zdržuje na místě svého trvalého bydliště. Proběhlo to tak, že poslali žádost na policejní oddělení v místě trvalého bydliště BM a ti tam večer skákli. Když ho doma nenašli, tak to napsali a poslali na místo šetření trestního oznámení. A za půl roku to takhle proběhlo znovu. Předesílám, že vše je přesně podle zákona, tudíš neprůstřelné. I proto jsou skeptické poznámky proti podávání trestních oznámení víc než pravdivé.

Upravil(a) jana2 (17. 8. 2007 8:52)

Není tady

 

#102 17. 8. 2007 11:15

Kido12
♥♥♥♥---
Registrovaný: 26. 5. 2006
Příspěvky: 341

Re: neplacení výživného

Policie má povinnost trestní oznámení prošetřit a zajistit výpovědi svědků ve lhůtě
30 dní. V případě komplikací - zde je myšleno zejména neznámý pobyt neplatícího
rodiče, může požadovat prodloužení lhůty na 60 dnů od data podání trestního oznámení.  Je v zájmu toho, co podává trestní oznámení, aby spolu s policií spolupracoval  a poskytl veškeré možné informace - místa pobytu, případného zaměstnavatele, známé či příbuzné apod.. Pokud se ho přesto nedaří nalézt, je policie povinna dotyčného zařadit do celostátního pátrání. O výsledku šetření musíte
být písemně informována. Máte-li důvody pro výhrady v činnosti místního obvodu
Policie ČR, obrate se na nadřízený orgán - okresní státní zastupitelství.
To obecně řečeno.
V praxi je to nejvíc o přístupu lidí. Nejrychlejší a nejúčinnější je zajistit si dlužníka sám. Má-li žijící rodiče, obrate se na ně, víte-li, že tam a tam pracuje či bydlí načerno, pošlete policii tam. Mně se jednou podařilo zajistit dlužníka dotazem na
zdravotní pojišovně (pod záminkou, že chci srovnat nejasnosti v evidenci zaměstnání a dlužného pojistného), zajistěte jeho známé,...

Není tady

 

#103 17. 8. 2007 11:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: neplacení výživného

DarkAngel napsal(a):

Sel : co je to ÚČINNÁ źÚTOS ??? Tento termin nepoznam, to je specialitka na Slovensku ?

To je právny termín. Ak niekto nemôže plni zákonom stanovenú povinnos v plnej výške, ale snaží sa v rámci svojich možností... volá sa to účinná žútos. usch


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#104 17. 8. 2007 11:29

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek
Registrovaný: 6. 9. 2006
Příspěvky: 2892

Re: neplacení výživného

Selima : zaujimave zakony... az budem na Slovensku, urobim zo seba uplne neschopneho debilneho chudacika, necham sa zamestnat ako programator na cudzi zivnostak s rocnym prijmom cez 1 milion, resp. nacierno a tej pi*de nedam ani korunu, resp. stovku polrocne big_smile Bude to brane ako "ucinna lutost" kua to su veci, po dvoch deci big_smile

Kido : Diky za perfektni vyklad.

All : Takze ne, ze to nejde a co by, kdyby, policie nic neudela...ale pekne na vyse zminene urady a mate po starostech. Pokud o ty jeho penizky stojite, mely by jste pohnout zadkem a necucet do telenovel a lamentovat.

Upravil(a) DarkAngel (17. 8. 2007 11:30)


Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

 

#105 17. 8. 2007 11:37

Kido12
♥♥♥♥---
Registrovaný: 26. 5. 2006
Příspěvky: 341

Re: neplacení výživného

Pro upřesnění - účinná lítost je dobrovolné napravení škodlivého následku trestného činu samotným pachatelem před dobou jeho zjištění či oznámení. Trestnost pak zaniká.
Vyjímkou je § zanedbání povinné výživy - Zde dle zákona trestnost zaniká, jestliže
čin neměl trvale nepříznivých následků a pachatel svou povinnost splní dříve, než soud prvního stupně počal vyhlašovat rozsudek. K čemuž se zřejmě vztahoval i tento dotaz. V praxi to znamená, že jste zřejmě podala trestní oznámení na dlužnou částku výživného a neplatící otec využil § 214 účinné lítosti a slíbil, že dlužnou částku
do té a té doby uhradí. Trestnost pak zaniká a Vám příjde oznámení, že z tohoto důvodu bylo trestní stíhání odloženo.

Není tady

 

#106 17. 8. 2007 12:11

Natynka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 1237

Re: neplacení výživného

DarkAngel napsal(a):

All : puvodne jsem uz nechtel nic komentovat, ale ozvalo se tu par inteligentnich holek ( resp. ja si nemyslim, ze by byly uplne blbe ). Neverim Vam ze pokud plati stovku za pul roku, ze na neho nemuzete podat trestni oznameni. Mam kamarada, platival polovinu vyzivneho a ona na neho trestni oznameni podala. Policie to prijala, byl stihany, vyzivne doplatil, plati pravidelne a vcas plnou vysi, neni nezamestnany, ale jeho zenuska proste nepotrebuje vedet, kde se nachazi, nic o nem nevi, adresu trvaleho pobytu nema, zije u sve holky. Podle meho je to jen o pristupu policie k lidem. Zajimalo by me vsak, jak je to doopravdy, ne jen dohady, pokud je nezamestnany. Padli tu nazory, ze kde nic neni ani cert nebere, ale neni to tak docela pravda - vypocitaji mu vyzivne z zivotniho minima, ale asi je nejspis take urcena nejnizsi castka, kterou platit musi, dela to podle meho asi 600 na jedno dite - porovnavano se Slovenskem, nevim jak je to v Cechach. Tak co Vy na to ?

Jeste odpovim te prispevatelce, co drzkovala, ohledne toho, ze chlapi se o sebe snad neumi postarat lepe. Reknete mi vazena pani, proc si myslite ze to neni pravda ? Chlap nikdy po nikom nic nezada - vse si vydre pokud mozno poctive, ale Vy mi tak prijdete, ze pouze cekate co Vam da milosrdny stat, milosrdny BM a milosrdna rodina...Tak kdo se UMI a kdo NEUMI o sebe postarat ?

Milý Dark Angel,
pokud je chlap nezaměstnaný, strhává se mu výživné z podpory. Jenže ta je bohužel tak nízká, že Vám napíšou, že máte prostě smůlu, protože mu musí zůstat minimální částka.  Dalším řešením je dát mu exekuci na cokoliv, co má. Tedy byt, auto, nábytek, účet a i na stavební spoření, pokud víte, kde ho má.
Jen nechápu ty výrazy, co tady používᚠtypu "držkovala ..." to snad ani není možný. Kdo tady asi tak držkuje? holky se prostě ptají a tenhle výraz ???
Jo a chlap že se umí o sebe postarat líp než ženská ... tak tenhle názor mě taky zvednul ze židle. Za prvé nevím proč. Všichni mají stejné možnosti.  A chlap si vše vydře a poctivě, no jak který, to mě docela pobavilo.... po nikom nic nežádá?  jasně, že ne, jen že dělá na černo a z pracáku bere podporu ... a takových v Čechách je . Víš co, já jsem sama s holčičkou a fakt nečekám, co mi kdo dá, na žádný milosrdenství z nebe spadlý, to jsou akorát hloupý kecy někoho, kdo soudí něco co nezažil (na což nemá právo - a pokud si myslí, že má, tak a si to jednou užije, až ho to potká).
O sebe se umí postarat ten, kdo CHCE. A chce se mít dobře. A nemá žádné objektivní překážky, které by mu to velmi závažně znemožnovaly.


Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, a je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

 

#107 17. 8. 2007 12:16

Natynka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 1237

Re: neplacení výživného

A ještě něco. Pokud máte někdo BM který má exekuci a přesto neplatí, je od nového roku v zákoně paragraf a nový odstavec, kde je psáno, že kdo kdo úmyslným způsobem závažně znemožňuje výchovu a výživu dospívajícího dítěte, může být potrestát odnětím svobody až na 1 rok. V dubnu jsem to konzultovala s advokátkou, ona mi to tam našla. Ale fakt nevím přesně kde, já se doma podívám a napíšu to sem. Mám to schované. Jo a trestní oznámení jsem nepodávala vůbec na policii, ale rovnou na státní zastupitelství (neplatil 4měsíce) kde mi to známej pustil dál policajtům, ti si nás předvolali k výslechu, jenže BM mezitím z větší části zaplatil, tak jsem tam zavolala a stáhla to.
A radila bych jentak se nevzdat. A mít v ruce jakýkoliv vymožitelný papír (rozsudek, směnku, cokoliv). protože nikdy nevíte, třeba on může někdy vyhrát ve sportce, něco zdědit, prostě se nějak dostane k penězům, a dle těch exekučních titulů je to pak vymahatelné, myslím 10 let? (to nevím jistě, asi jak co).


Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, a je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

 

#108 17. 8. 2007 12:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: neplacení výživného

No, akurát že išlo o mamičku, ktorá na diea úplne kašlala, za socíku sedela za neplatenie výživného a potom si znovu nazhromaždila tisíce korún na dlhu za výživné... a keď po podaní trestného oznámenia bola na polícii, policajtka jej poradila, aby poslala nejakä almužnu otcovi svojho dieaa(poslala sto korún a po trištvrte roku druhých 100), no a tým bola vec vyriešená a odložená. Otec dieaa našastie nebol úplne odkázaný na výživné, ale to sú predsa peniaze náležiace dieau, v prvom rade! Ako by sa mu zišli pri štarte do života, ktorý nakoniec bol dos neslávny... roll


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#109 17. 8. 2007 14:15

Natynka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 1237

Re: neplacení výživného

DarkAngel napsal(a):

Ájinka napsal(a):

Cha cha, aby totiž převedením majetku na někoho jiného neostrouhal mrkvičku především on !! Je to nezodpovědný zmetek, když neplní své povinnosti, ale jak říkají naše chytrá  přísloví: Na každého jednou dojde, co kdo zasadí, to si sklidí a kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe !
Děti jednou vyrostou a rozum naberou.

Mohu oponovat ? Nezodpovedny zmetek jste hlavne Vy moje mila - poridite si decka a ani nevite, zda muze se kterym jste milujete, ci nikoli. Nasleduje rozvod, hledani noveho partnera, ale po nekolika zklamanich ve vztazich zacinate mit jasno, ze jste neudelala dobre s rozvodem...Vas vztek a touha po pomste ( rozumej za nevydarene dalsi vztahy ) Vas vedou k tomu, ze muzi odcizite decka - to kdyz obcas vidim, je mi na zvraceni.

Nechtela bych tu nikoho kritizovat, jsem jednou z Vas, mam vsak v teto veci jasno.

Ruku na srdce - ktera z vas je tak zodpovedna, ze si poridi fungujici rodinu, protoze ji to tak kaze moralni povinnost a snazi se rodinu udrzet ? Vztah dvou lidi neni o brani, je predevsim o davani, tak si to uvedomte, nez zacnete psat hovadiny. Vztah je vzajemne komunikaci, lasce a hlavne o budovani lepsiho vztahu. Nic samo z nebe nespadne!

Můžu se zeptat, Dark Angel je ženská nebo chlap??
Dle stylu vyjadřování bych tipovala na chlapa. Ale co znamená to : jsem jednou z Vás???


Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, a je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

 

#110 17. 8. 2007 14:24

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek
Registrovaný: 6. 9. 2006
Příspěvky: 2892

Re: neplacení výživného

Natynka : Hadej - hermafrodit Switch wink


Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

 

#111 17. 8. 2007 14:28

Natynka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 1237

Re: neplacení výživného

DarkAngel napsal(a):

Natynka : Hadej - hermafrodit Switch wink

No to teda fakt netuším smile


Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, a je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

 

#112 17. 8. 2007 14:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: neplacení výživného

Nie, nebudem odpoveda namiesto neho...

Upravil(a) Selima (17. 8. 2007 14:30)


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#113 17. 8. 2007 14:37

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek
Registrovaný: 6. 9. 2006
Příspěvky: 2892

Re: neplacení výživného

Natynka : Mam jednu kamaradku, jmenuje se Majkafa a ma podobne "stupidni otazky" jako Ty. Nejste sestry ?


Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

 

#114 17. 8. 2007 14:44

Natynka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 1237

Re: neplacení výživného

DarkAngel napsal(a):

Natynka : Mam jednu kamaradku, jmenuje se Majkafa a ma podobne "stupidni otazky" jako Ty. Nejste sestry ?

Nejsou stupidní otázky. Jsou pouze stupidní odpovědi stolt 
A mám jenom bráchu...


Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, a je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů