Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 22. 9. 2006 7:47

Lenka
♥♥♥----

Re: neplacení výživného

""Cloveka, ktereho jsem kdysi milovala, pro neco, co bylo na nem hezke a v kostele mu slibila lasku az za hrob, proc ho najednou oznacuji zkratkou ? Proc nedokazi milovat dal ? Slib je slib - v ddobrem i zlem, nemam pravdu ? Chce to jen snahu a chtit.""

Pro Dark Angel

Na otázku odpověď: ano jsem samoživitelka. Ale nikdy jsem neplánovala se jí stát.

Vdávala jsem se z lásky a na celý život .Rozvod byl pro mne nepřijatelný. Respektovala jsem jej a milovala. Měli jsme stejné názory na svět a náš život. Otázka nevěry - říkal , pokud by kní došlo ,že by ji nemohl tolerovat a já říkala , že by mne tím velmi zklamal a podrazil , důvěra by byla v háji , ale kvůli dětem bych dala ještě jednu šanci. Postupně se začal pomalounku měnit - pro mne nepostřehnutelně. Já s 2-mi dětmi doma . Vyvařovala jsem mu obědy-odmítal se stravovat v práci "rozmlsaný dobrou stravou". Začal kontrolovat po příchodu z práce, zda je doma dostatečně uklizeno.(např.prsty přejížděl na skříních zda tam není prach). Práci začal dělit na ženskou a mužskou. Žena v domácnosti a chlap kolem baráku. Jenže my bydleli v paneláku. Takže já vše doma a on si volný čas vyplnil je sám svými zájmy.  No zkrátka časem jsem  přišla na několik jeho nevěr .Vždy zatloukal , že se nic nestalo. Už i lidé kolem začali poukazovat na jeho schůzky .Dokonce když jsem jej s ní přitihla - tak prý  nemohu nic dokázat .
Jeho slova:" dokud nás nenachytáš při souloži, tak nemáš důkaz. Tak neotravuj"
Ale jak mohu dále věřit? I přesto jsem jej milovala , celým srdcem . Bolelo to moc. Podařilo se mu tehdy udělat ze sebevědomé holky hadr na holi.Chtěla jsem se otrávit práškama , ale vzbudil se syn - tehdy měl 3 roky-bylo 12 hodin v noci ,manžel spal- seděla jsem v kuchyni a vyloupané plato prášků na spaní a vodu před sebou. " Maminko pro ještě nespinkáš, pojď se mnou do postýlky , mně je smutno. To byly ty slova , které mne vzpamatovaly . Byla jsem v té chvíli jako robot , zničená , opotřebovaná a cítila se zneužitá, a tohle mnou otřáslo. Přece tomuto člověku nemohu nechat moje koťátka . Začla jsem se bránit a řekla buď já  , nebo ona . Řekla jsem , že kvůli dětem se dále budu o vše starat , budeme manželé ,ale bez sexu. To se mu nelíbilo. Párkrát jsme se pohádali , řekla jsem o ní vždy, že je ..prostě všechny sprosté slova , které jsem znala. A že jej má jen na jedno. ...prostě se neudržel a 2xkrát při hádce mne uhodil přes tvář tak , že jsem druhou vzala o stěnu , která byla 1m ode mne. Kopal do mne.    Tohle nebyl člověk , kterého jsem si vzala. Podala jsem žádost o rozvod. Odstěhovala se s dětmi do podnájmu. Rozváděli jsme se 3 roky . Podle tchýně jsem k.... já a on je chudáček . Co jsem ještě měla udělat? Snažila jsem se málo?? Co ty myslíš? Mám právo označit jej dnes BM? Rozvod byl pro mne mým životním neúspěchem, ale měla jsem dál dělat otloukánka? Jistě rozvod není jen chybou jednoho . Mají na něm podíl oba. Každý svým dílem.Vždy tvrdil , že ženu by neuhodil , ale já si to podle něj za blbé řeči zasloužila. Že děti nikdy neodstrčí- dnes je výživné exekučně - 2 roky neplatil vůbec. Děti si nikdy nebral a nebere (může kdykoliv-nikdy jsem mu nebránila), ale u soudu má plnou hubu keců ,jak by se jim chtěl věnovat. Ano dnes jsem už několik let samoživitelka. A děti mají dnes 17+18.  Ale byl to ten člověk , kterého jsem si brala? Jak můžeš vědět , jak se kdo třeba za 10 let změní.  Společný život je o toleranci a respektování se . Není o podřízenosti jednoho ke druhému. ŽENA NENÍ ZVÍŘE ,ABY POSLOUCHALA PÁNIČKOVY ROZKAZY A PLNILA JEHO TUŽBY. Tak co mám to právo na psaní " BM".?????? 

Omlouvám se všem kdo to četli za chaotické psaní , ale ještě  i teď  je to pro mne stresující.

Upravil(a) Lenka (22. 9. 2006 7:48)

Neukazuj světu slzy. Svět nemá slzy rád. Otočí se k tobě zády a nechá tě stát.

Není tady

#77 22. 9. 2006 7:58

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

ne, není to chaotické, je to pěkné a zároveň smutné, ano, je spousta věcí, které nejde odpustit a bití ženy mezi ně patří.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#78 22. 9. 2006 8:17

alfa256
♥♥♥----

Vzhledem k mé finanční situaci jsem nemohl 2 měsíce BM zaplatit výživné s tím, že jí ho doplatím jak to bude možné. Včera jsem se dozvěděl, že u opatrovnického soudu na mně dala žádost o zjištění osoby a důvodu proč neplatím výživné... poradíte co mohu čekat?

Není tady

#79 9. 4. 2007 14:56

petra1
♥------

Vzhledem k tomu, že jsem naprosto nepraktický člověk, mohl by mi někdo poradit krok za krokem a tedy blbuvzdorně, jak má vypadat to, co napíšu,když mi BM dluží výživné a kam s tím? Co je to opatrovnický soud?
Děkuji.

Není tady

#80 9. 4. 2007 15:07

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

No, sice neradim v takovych pizdovinach jako je vyzivne, ale dnes udelam vyjimku: Obrat se na mistni policii, nech si manzela dotahnout na soud, pokud bude potreba - navic na policii i na soudu poradi, jak napsat trestni oznameni. Vetsinou staci jedine zavolani policie na jeho mobilni telefon ( v pripade, ze ho neoznami, jso jine prostredky, jak ho najit ) a vyzivne vyplati do halere. A kdo tu hlasi takove pic*****, ze muze platit treba stovku mesicne a nic se mu nestane, moc se plete. Staci, ze dluzi a soud si s nim uz poradi, ale myslim, ze jako prvni si s nim poradi policie.

Hodne stesti.

DA

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#81 9. 4. 2007 16:54

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Nemusíš nic sepisovat.Vezmi rozsudek o stanovení výživného,občanku a zajdi na policii.Tam to sepíšou.

Není tady

#82 3. 8. 2007 14:46

ewelli
♥------

ahoj,chtěla bych se zeptat jestli se dá něco dělat s tím,když mě nezaplatil výživné za jeden měsíc?jestli to vůbec zajímá sociálku,dělám a beru jen příspěvky.ale je samodřejmé,že s těma penízama počítáte a pak si musíte půjčovat a pak zas vracet,takže stále dokola.nechápu jak je to možné,že to stát dopustí o chlapy se zajímají,aby měli z čeho žít,ale my jsme jim ukradené,holku si vůbec nebere ani jí nic nekupuje.prostě ho přestala zajímat!dá se něco dělat?

Není tady

#83 3. 8. 2007 15:34

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

ewelli napsal(a):

ahoj,chtěla bych se zeptat jestli se dá něco dělat s tím,když mě nezaplatil výživné za jeden měsíc?jestli to vůbec zajímá sociálku,dělám a beru jen příspěvky.ale je samodřejmé,že s těma penízama počítáte a pak si musíte půjčovat a pak zas vracet,takže stále dokola.nechápu jak je to možné,že to stát dopustí o chlapy se zajímají,aby měli z čeho žít,ale my jsme jim ukradené,holku si vůbec nebere ani jí nic nekupuje.prostě ho přestala zajímat!dá se něco dělat?

Ty holka vubec nectes smile Viz prispevek nahore: Vezmi rozsudek o stanovení výživného,občanku a zajdi na policii. Jen doplnim, "a nech ho zavrit", ale mesic nezaplatit vyzivne, to se da snad domluvou, ne ? wink Jo a nemluv, ze stat se stara o chlapy, na rozdil od zenskych se chlapi o sebe dokazou dobre postarat, ale to je jina kapitola...

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#84 3. 8. 2007 16:34

barunka01
♥♥♥----

DarkAngel napsal(a):

ewelli napsal(a):

Ty holka vubec nectes smile Viz prispevek nahore: Vezmi rozsudek o stanovení výživného,občanku a zajdi na policii. Jen doplnim, "a nech ho zavrit", ale mesic nezaplatit vyzivne, to se da snad domluvou, ne ? wink Jo a nemluv, ze stat se stara o chlapy, na rozdil od zenskych se chlapi o sebe dokazou dobre postarat, ale to je jina kapitola...

uz se to tady omilalo milionkrat, dokud neplati alespon sest mesicu, policie se s ni vubec bavit nebude. pokud neni moznost se s otcem dohodnout, je jedine trestnepravni reseni podat trestni oznameni primo na statni zastupitelstvi.

a teda o tom, jak dobre se chlapi dovedou o sebe postarat a zenske ne, o tom bych si moc rada poslechla, nebo klidne nejakou jinou pohadku.

Není tady

#85 3. 8. 2007 16:40

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

ewelli napsal(a):

Eveli pisu ze sve zkusenosti taky jsem si prosla tim ze me BM neplatil.Kdyz te nezaplati jeden mesic nic s tim nenadelas.Nesmi te platit celych pul roku,aby si na nej mohla podat trestni oznameni na policii.Staci,aby te zaplatil jednou za ten pulrok 100kc a mas smulu.Na policii te reknou,ze se jedna o tzv.snahu platit.Kdyz te nebude platit v kuse cely pulrok tak s tebou sepisi na policii trestni oznameni.A to jde pak k soudu tam ma on jeste sanci te zaplatit dluzny vyzivny rika de tomu tzv.litost.Jak rikam prosla jsem si tim neplatil mi 3 roky.dohnat jsem ho nemohla nevedela jsem kde zije.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#86 3. 8. 2007 16:49

mag
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

ewelli napsal(a):

Eveli pisu ze sve zkusenosti taky jsem si prosla tim ze me BM neplatil.Kdyz te nezaplati jeden mesic nic s tim nenadelas.Nesmi te platit celych pul roku,aby si na nej mohla podat trestni oznameni na policii.Staci,aby te zaplatil jednou za ten pulrok 100kc a mas smulu.Na policii te reknou,ze se jedna o tzv.snahu platit.Kdyz te nebude platit v kuse cely pulrok tak s tebou sepisi na policii trestni oznameni.A to jde pak k soudu tam ma on jeste sanci te zaplatit dluzny vyzivny rika de tomu tzv.litost.Jak rikam prosla jsem si tim neplatil mi 3 roky.dohnat jsem ho nemohla nevedela jsem kde zije.

Ale návrh na exekuci podat můžeš

Není tady

#87 3. 8. 2007 16:51

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

DarkAngel napsal(a):

No, sice neradim v takovych pizdovinach jako je vyzivne, ale dnes udelam vyjimku: Obrat se na mistni policii, nech si manzela dotahnout na soud, pokud bude potreba - navic na policii i na soudu poradi, jak napsat trestni oznameni. Vetsinou staci jedine zavolani policie na jeho mobilni telefon ( v pripade, ze ho neoznami, jso jine prostredky, jak ho najit ) a vyzivne vyplati do halere. A kdo tu hlasi takove pic*****, ze muze platit treba stovku mesicne a nic se mu nestane, moc se plete. Staci, ze dluzi a soud si s nim uz poradi, ale myslim, ze jako prvni si s nim poradi policie.

Hodne stesti.

DA

Tak to ses na velkem omylu s tou 100kc.Me toto bylo receno primo na policii.Ze pokud mi zaplati behem 6 mesicu 100kc tak oni trestni oznameni se mnou nesepisi.A jeste neco pokud je BM nezamestnany tak dluh na vyzivnem je mu smazan.Sila co?To jsou nase zakony.Me totiz neplatil 3 roky.Kdyz se to pak resilo pres jeho matku,ktera ho zastupovala,protoze on zil v zahranici.A byli dolozeno kde a kdy byl kde zamestnan tak tam mel asi 5 mesicu,ze byl hlasen na uradu prace.Za tech 5 mecicu mu byl dluh smazan soudem,protoze on prece nemohl platit ne?Kdyz nemel z ceho.To asi za tu dobu se meli deti stravovat na pastve?Nebo co.No koukala jsem na ten rozsudek jako blazen.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#88 3. 8. 2007 16:58

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Navrh na exekuci podat muzes,ale musis znat presnou adresu jeho zamestnavatele.To jsem zkousela taky.nevedela jsem kde pracuje a kamaradka co dela zdravotni sestru mi  tenkrat rekla,ze videla,ze ma BM zlomenou ruku,ze on marodi.Sla kvuli me do kartoteky jeho lekare a tak mi zjistila,kde je zamestnan.Ja podala navrh k soudu na jeho exekuci.Soud dal prikaz exekuce jeho zamestnavateli a ten ho propustil i v dobe nemoci,byl ve zkusebni dobe.Jeho zamestnavateli jsem pak telefonovala a ten mi rekl,ze se soudama nechce mit nic spolecneho.

Není tady

#89 3. 8. 2007 17:20

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Jj, platí...když pošle výživné, kolik může, třeba 100 Kč, nemůžou ho vzít do vazby.Rodič/ otec/ bude tvrdit, že shání práci, nemůže sehnat, neboť se vrátil z kriminálu a pod. a nikdo s ním nic nezmůže ! On je rozdíl, když rodič/otec/ vydělává a neplatí a když  jako nevydělává a jako by platit chtěl. To máme chytré zákony !

Není tady

#90 3. 8. 2007 17:20

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Takze,abych to shrnula cely ty tri roky jsem nedelala nic jineho nez litala na policii a k soudu.Na rovinu te mohu rict,ze pokud nebudes vedet kde BM zije mas smulu.Nikdo te nepomuze.Ja mela stesti ,ze policajti udelali natlak na jeho matku a ta potom rekla,ze se bude snazit pomoct synovi platit vyzivny.To me jeho matka jako reakci na toto psala vyhruzne sms.BM posilal pak sam jeho matce ze zahranici penize a ta je posilala me.A jak to cele dopadlo?Pred rokem se me ozval BM,ze by chtel videt deti podotykam nevidel je 7 let.Kdyz prijel deti byli nekde venku a ja mu ukazala jejich skolni fotku-nepoznal je.Kdyz deti prisli byl prekvapenej jak ma krasny deti.takto to doslova rek nemohl se na ne vynadivat detem je 14 a 16 let.Chtel je sebou na prazdniny do Spanalska kde zije nekolik let.Ja mu to zamitla.Byl nastvanej pak rekl,ze to chape.Mel je u sve mami 2 dny deti byli doslova nadseny co jim vsechno tatinek koupil.Jeho bratr nekde v hospode utrousil,ze tu muj BM nechal za 5 dni co tu byl 60 tisic.Tim nechci rict,ze to utratil jen za deti.Deti si tatinek koupil znackovyma vecma a me deti cely rok vycitali,ze jsem je do Spanalska nepustila.Letos BM opet volal,ze by tam chtel deti a ja je pustila i kdyz s tezkym srdcem.Nechci,aby me deti jednou vycitali,ze kvuli me se nikam nepodivali.Ze jsem jim neumoznila styk s otcem ktery o ne vlastne drive vubec nejevil zadny zajem.Ted jsou tam deti druhy tyden.Pristi tyden by se meli vratit.

Není tady

#91 3. 8. 2007 17:42

LViktorka
♥♥♥♥♥--

Ahoj maminy bez výživného, nestačila jsem přečíst, o čem si povídáte, tak jenom ve zkratce přidám svůj příběh: Od r.1996 vymáhám výživné pro čtyři dcery, všechny jsou již dospělé. Udání na polici pro zanedbání výživy celkem 5 x, tři exekuce na plat, kdy proběhly 2-3 splátky, pak otec utekl, později zmizel na Slovensko, u soudu jsem vždy přesně uváděla, kde bydlí, ale "museli" i tak prověřovat přez policii, rozjednáno v ČR, v SR, soudy, soudní exekutoři, nyní dcery vymáhají dluh osobně, nikdo není schopen dluh sečíst dohromady, jedná se vždy o nějaké dílčí částky (podle trestních oznámení), kdy otec vždy několikrát podává odvolání, vyhledává úřednické chyby (překlepy a pod.), napadá mně nějakými falešnými obviněními, které jsou vždy zamítnuty a odloženy, dluh dnes vcelku cca 90.000,-Kč, (samozřejmě vypočten od r.96, kdy hodnota peněz byla mnohem nižší, rsp.vyšší-inflace a tak), v r.2004 podána žaloba do Štrasburgu, úspěšně, ale vráceno do ČR, kde já jsem byla povinna žádt ministerstvo spravedlnosti o zadostiučinění za průtahy, včera přišlo jejich vyrozumění, že xyz částí mé žaloby neuznávají a za to, co uznali, mi "uznali" odškodnění 62.500,-Kč. To je prosím odškodnění za dětství pěti dětí (pátá dcera, která je následujícího manžela, se o "své výživné" dělila se čtyřma sestrama, které víc nedostávaly, než dostávaly...) strávené v chudobě, kdy já jsem mívala i dvě, tři zaměstnání současně, abych vůbec vydělala životní minimum, svůj "volný čas" věnovala sociálkám, policii, soudům, výslechům a pod. Takže to "přijmu", během půl roku dostanu, zaplatím dluhy na půjčkách, nezaplacených složenkách, soc. a zdrav. pojištění z doby, kdy živnost mi neprosperovala a tak jsem sotva děcka uživila... napíšu ještě nějaké bláboly do Štrasburgu o tom, jak ČR na děti a dodržování jejich základních existenčních práv kašle... a VZDÁVÁM to, je to totiž neprůstřelný. Dokud nějaká matka nenechá děcko umřít hlady s tvrzením, že když neměla od otce výživné, neměla mu co dat najest, nic se nestane. A myslím, že i kdyby zrovna k tomu došlo, že se stane, tak to ju popraví za to, že "se nestarala". Ještě že děti jsou dospělý, některé už pracují, tak na mně a otci nejsou závislé. Jenom je mi líto, že tak jak mám šíleně vyvinutý smysl pro spravedlnost, postupem času jsem je musela převést z kréda, že "pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" ke konstatování, že ZDE zvítězí hlavně lži, lhostejnost, prázdný alibizmus a ten, kdo je větší hajzl. Škoda!
Držím vám palce ve vašem snažení, nedejte se a perte se o penízky svých dětí zuby nechty, fakt... dumbom

Upravil(a) LViktorka (3. 8. 2007 17:45)

Není tady

#92 3. 8. 2007 17:44

zenetka
♥♥♥----

DarkAngel napsal(a):

Hodne stesti.

DA

DarkAngel, jsou neplatiči, se kterými si ani policie ani soud neporadí. Oficiálně nic nemají, dělají načerno, bydlí úplně někde jinde, než mají trvalé bydliště, poštu nepřebírají. KDE NIC NENÍ ANI ČERT NEBERE.

Pro tebe je mozna otazka vyzivneho pi****na, pro některé holky tady otázka přežití.

Není tady

#93 3. 8. 2007 17:53

zenetka
♥♥♥----

Ještě jsem chtěla holkám tady říct, že možnost, jak zjistit, kde povinný pracuje, je ta, že se požádá soud o součinnost tzv. předexekuční zjištění - měli by si ho předvolat a zeptat se ho, kde pracuje, popř. jestli má nějaké účty  nebo nějaký majetek, nebo jestli nebere sociální dávky (o všechno musíte výslovně žádat, když požádáte, aby se soud zeptal na zaměstnání, sám od sebe se na účet nezeptá....)
Poplatek za to je tuším 200,--Kč.
Zvlášt pro DarkAngel podotýkám, že pokud se dotyčný nezdržuje na adrese trvalého pobytu nebo nepřebírá poštu, je tahleta snaha k prdu. Dále - i pokud z něj vypadne, kde pracuje, druhý den už tam pracovat nemusí a veškerá snaha taky marná.

Upravil(a) zenetka (3. 8. 2007 17:54)

Není tady

#94 7. 8. 2007 14:05

balonek
♥♥♥♥---

Ona poslankyně s "ušlechtilým názorem" na výchovu dětí v chudobě než přebytku by měla dát 90% svého platu na charitu, a pak bych jií to snad věřila, že to myslí vážně...dumbom

Není tady

#95 10. 8. 2007 17:11

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

All : puvodne jsem uz nechtel nic komentovat, ale ozvalo se tu par inteligentnich holek ( resp. ja si nemyslim, ze by byly uplne blbe ). Neverim Vam ze pokud plati stovku za pul roku, ze na neho nemuzete podat trestni oznameni. Mam kamarada, platival polovinu vyzivneho a ona na neho trestni oznameni podala. Policie to prijala, byl stihany, vyzivne doplatil, plati pravidelne a vcas plnou vysi, neni nezamestnany, ale jeho zenuska proste nepotrebuje vedet, kde se nachazi, nic o nem nevi, adresu trvaleho pobytu nema, zije u sve holky. Podle meho je to jen o pristupu policie k lidem. Zajimalo by me vsak, jak je to doopravdy, ne jen dohady, pokud je nezamestnany. Padli tu nazory, ze kde nic neni ani cert nebere, ale neni to tak docela pravda - vypocitaji mu vyzivne z zivotniho minima, ale asi je nejspis take urcena nejnizsi castka, kterou platit musi, dela to podle meho asi 600 na jedno dite - porovnavano se Slovenskem, nevim jak je to v Cechach. Tak co Vy na to ?

Jeste odpovim te prispevatelce, co drzkovala, ohledne toho, ze chlapi se o sebe snad neumi postarat lepe. Reknete mi vazena pani, proc si myslite ze to neni pravda ? Chlap nikdy po nikom nic nezada - vse si vydre pokud mozno poctive, ale Vy mi tak prijdete, ze pouze cekate co Vam da milosrdny stat, milosrdny BM a milosrdna rodina...Tak kdo se UMI a kdo NEUMI o sebe postarat ?

Není tady

#96 16. 8. 2007 22:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Podať môže, ale môjho bývalého bývalka(začína sa to zmaotávať) mu platila na syna cca stovku raz za trištvrte roka a keď šiel na políciu, povedali mu, že sa to chápe ako ÚČINNÁ ĽÚTOSŤ a že s tým oni nič neurobia. Je fakt, že tá šikovnica mala málo oficiálnych príjmov, aj to väčšinou z brigád, takže to znelo vierohodne. Že v skutočnosti točila kabelkou pri Slovnafte, je druhá vec... Za socíku sedela za neplatenie limentov, ale za demokratúry už ju tam nedostane nič. A gól je, že tú účinnú ľútosť jej poradila policajtka... dumbom Nech žije polúcia, platená z našich daní...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#97 17. 8. 2007 7:00

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

LViktorka: a proč jsi tedy měla tolik dětí (a ještě páté), když jste tak živořili? Já bych raději méně dětí, ale s vědomím, že se aspoň nějak budou mít....

Není tady

#98 17. 8. 2007 8:11

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Sel : co je to ÚČINNÁ ĽÚTOSŤ ??? Tento termin nepoznam, to je specialitka na Slovensku ?

Není tady

#99 17. 8. 2007 8:12

Kido12
♥♥♥♥---

Jen pro informaci - nikde v zákoně není stanovena doba limitující částku dlužného
výživného či doba, po kterou dochází k zanedbání povinné výživy.  V praxi to znamená, že trestní oznámení můžete podat kdykoli, kdy povinný rodič neplní vyživovací povinnost. Pokud Vám na obvodním oddělení odmítnou trestní oznámení
sepsat (i policisté si chtějí usnadnit práci, a často požadují, aby byla lhůta neplacení minimálně šest měsíců, aby dlužná částka už stála za to, šetřit to jako trestní čin), chtějte to písemně a stěžujte si na státním zastupitelství.

Není tady

#100 17. 8. 2007 8:43

barunka01
♥♥♥----

Kido12 napsal(a):

Jen pro informaci - nikde v zákoně není stanovena doba limitující částku dlužného
výživného či doba, po kterou dochází k zanedbání povinné výživy.  V praxi to znamená, že trestní oznámení můžete podat kdykoli, kdy povinný rodič neplní vyživovací povinnost. Pokud Vám na obvodním oddělení odmítnou trestní oznámení
sepsat (i policisté si chtějí usnadnit práci, a často požadují, aby byla lhůta neplacení minimálně šest měsíců, aby dlužná částka už stála za to, šetřit to jako trestní čin), chtějte to písemně a stěžujte si na státním zastupitelství.

to uz se tu resilo milionkrat, ta lhuta tam neni, ale
a) policajti si setri praci a az na nekolik vyjimek (potvrzujicich pravidlo) proste trestni oznameni neprijmou, byl tu dokonce pripad, ze prohlasili, ze ho sepsat neumi
b) soudy, ackoliv v zakone nic takoveho neni a judikatura u nas neni zavazna, proste tu lhutu pouzivaji, opet az na vyjimky, ale nam na seminari z trestniho prava proste sdelili, ze to tak je a basta.

jedine reseni je podat oznameni na zastupitelstvi primo a doufat, ze soud bude rozumny...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí