Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 7. 2. 2006 8:50

Týna
♥♥-----

Re: neplacení výživného

to EFG
Mnohokrát děkuji.

Není tady

#27 7. 2. 2006 9:36

EFG
Host

nonov1
Každá matka je jiná (i otec). Je jen málo těch, které chápou svojí úlohu rodiče a svojí povinnost živit dítě chápou jako soustavné opruzování o výživné. Paní poslankyně asi svojí úlohu pochopila (při jejím platu celkem logicky). Kydž je otec neschopný, je to ne její osobě.

nonov1 a co vám brání stát se poslankyní nebo jinak úspěšnou ženou? Lenost, hloupost, .....?

Volte tedy komunisty. Bude nám lépe a radostněji. Všichni budeme mít stejně (mimo nich), a samoživiteky už nemusí trápit otázka, zda si náhodu otec nežije jako prase v žitě a nepotřebuje o nějakou tu kačku podojit.

#28 7. 2. 2006 13:53

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Děti nemají volební hlas a tak nikoho nezajímají.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#29 7. 2. 2006 20:57

EFG
Host

Irenka21 napsal(a):

Děti nemají volební hlas a tak nikoho nezajímají.

K tomu není co dodat. Svatá to pravda.

#30 10. 2. 2006 22:27

EFG
Host

Dnes jsem měl shodou okolností možnost vidět, jak samoživitelka podávala trestní oznámení pro zanedbání výživy u policie. Službu konající policista se stojící dámy zeptal, od kdy není výživné placeno. Pak to nějak přepočítal a když dospěl k závěru, že to bude 6 měsíců až přístí měsíc, tak dámu poslal domů, ať přijde až to bude 6 měsíců. Zajímavé je, že na stejném oddělení přijali trestnéí oznámení již po jednom měsíci. Rada pro všechny samoživitelky. Svých práv dosáhnete pravděpodobně kvalitní protislužbou. Jinak si to neumím vysvětlit.

#31 12. 2. 2006 15:56

Hana1
♥♥♥----

Vera napsal(a):

Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně neplacení výživného. Otec dítěte platí stanovené výživné většinou na konci roku v celé částce. Za r.2005 však zaplatil v prosinci r.2005 poze část a nyní dluží ještě několik tisíc. Můžu se obrátit na policii? Vím, že dříve musela být dodržena podmínka oznámení na policii neplacení alespoň 6 měsíců. Velkým vyřešením celé situace by bylo nařízení exekuce, jenže otec dítěte je OSVČ. Musí mít však zřízen podnikatelský účet. Můžu si požádat o wxekuci z tohoto podnikatelského účtu?
Děkuji za odpověď.

Exekuci je možno podat soudně anebo u soukromého exekutora/ jsou jich plné Zlaté stránky./ Na soudu na exekučním oddělení to s vámi sepíší a pak budete čekat.
U soukromého exekutora to trvá rychleji, ale platí se za to finanční částka, kterou zaplatíte vy a potom po exekuci bude stržena BM a Vám vrácena.
Exekuci můžete podat na jakýkoliv účet/ podnikatelský, nebo i stav. spoření, penzijní spoření , VK/- výhoda je když znáte číslo, anebo  prostřednictvím soudu dohledávají tato čísla za pomocí bank atd.- je to zdlouhavé, ale lze to. Jen o to hodně lidí neví.
Exekuci můžete také podat na majetek BM.
V každém případě to řešte. Můj BM je také OSVČ a také si myslel, že nebude platit. Dcery studují a tak jsem, i když nerada musela přistoupit k exekuci a od té doby platí.

Není tady

#32 12. 2. 2006 17:25

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Se mnou se policie vůbec nebavila dokud to nebylo 6 měsíců.

Není tady

#33 12. 5. 2006 19:57

Jaklová Ivana
♥------

Prosila bych o radu, jak dlouho musím být ještě trpělivá? Rozvádím se a dne 13.7.2005 jsem podala žádost o úpravu výchovy a výživy k soudu. Měla jsem první stání začátkem prosince 2005. Otec se nedostavil, tak bylo jednání odročeno. Letos v březnu bylo opět stání a opět se otec nedostavil, tak se znovu odročilo. Dnes je to již 10 měsícu co nevidím od otce alimenty na syna ( 1,5 roku) a nemohu podat ani trestní oznámení pro neplacení výživného, jelikož nemám rosudek. Věta paní soudkyně :,že peníze dostanu zpětně mi na koupy plen moc nestačí. Otec kdykoliv vidí obálku s modrým pruhem, tak si ji na poště nevyzvedne.

Není tady

#34 12. 5. 2006 22:19

EFG
♥♥♥----

Zajímavá situace. Třeba Vás to ale od samého začátku naučí, že můžete spoléhat jedině sama na sebe a pokud se nebudete snažit, že skončíte jako socka na přídavkách.

Není tady

#35 12. 5. 2006 22:49

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Ivano, to je dost divné, neboť soudní obsílka se považuje za doručenou 3 dny po oznámení adresátovi, tudíž i když si ji nepřevzme, je to jeho problém. K té obálce s modrým pruhme, resp. oznámení dostává i toto upozornění. Asi bych došla na soud a zjistila, jak je to vůbec možné. Mělo by se rozhodnout i bez jeho přítomnosti.
EFG - jestli to není pravda, tak mne prosím oprav. Jinak souhlasím, prostě se budete muset spoléhat na sebe, dojít případně na sociálku, třeba vám pomohou i jednorázově.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#36 13. 5. 2006 9:03

EFG
♥♥♥----

Frigo, jistě už víte, že všechnoje odvislé od neschopnosti soudců a Vašich schopnostech, respektive na schopnostech Vašeho právníka. Je moc krásné, že máme nějaký zákon, který upravuje doručování zásilek, ale když ho soudce nerespektuje, pak je k ničemu. A pokud se žalovaná strana k jednání nedostaví (i to je její právo), lze v řízení pokračovat i v nepřítomnosti žalované strany a chytrý právník může této situace využít a navrhnout rozsudek pro uznání.

Není tady

#37 13. 5. 2006 20:55

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Takže má vlastně Ivana smůlu, že má buď blbého právníka nebo žádného. No, každý si právníka dovolit nemůže...

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#38 14. 5. 2006 9:19

Ivana Jaklová
Host

Frigo,vím o tom, že se má jít touto cestou, ale soudkyně se semnou nebaví. Na právníka nemám peníze. Názor soukyně zní : Otec se nedostavil, nemám potřebný platový výměr, proto se stání odročuje. Mě soudkyně odmítla vyslechnout s tím, že až příště s novým stáním.  Co se týče peněz socialní dávky mám vyřízené. Alimenty nikdy neuvidím, protože jsem zjistila, že otec je gembler a to je důvod k rozvodu. O peníze mi nejde, ale když vím, že může 2000kč hodit do automatu a já ani přez soud nic nezmůžu.

#39 14. 5. 2006 17:41

maggie
♥♥♥♥♥--

Manžel byl upozorněn, že se jednání  u okresního soudu nemusí zúčastnit, ale pokud nedoloží svoje příjmy, tak mu bude výživné vyměřeno z 15-ti násobku ŽM. 
Soud může i v případě, že se jeden z účastníků nedostaví, omluví se a jednání je z tohoto důvodu odročeno, vyslechnout účastníky, kteří se k jednání dostaví. Matka se může zúčastnit všech jednání, i když by již neměla být vyslechnuta...

Není tady

#40 15. 5. 2006 11:07

Týna
♥♥-----

Mám stejnou zkušenost jako Ivana. BM si nevyzvedává obsílky a pošta je vrací s popiskem adresát nezastižen nebo adresát mimo republiku. Obsílky se nepodařilo doručit ani policii. Ani u výživného ani u rozvodu soudkyně nepřistoupily na jednání bez jeho přítomnosti. Vzhledemk tomu, že si úřední dopisy nevyzvedává úmyslně, je jakékoliv jednání již několik let nemožné. Opatrovníka jsem se nedočkala ani při rozvodu. Každé jednání je odročeno na neurčito. Mám doma celý svazek obsílek se stanoveným termínem a telegramy, které mi oznamují, že nakonec nebude.

Není tady

#41 15. 5. 2006 16:50

EFG
♥♥♥----

Frigo, ano má smůlu, ale nikoliv protože nemá na právníka, ale protože žije v banánové republice, kde soudce nenese žádnou odpovědnost za svojí neschopnost.

Není tady

#42 15. 5. 2006 22:29

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

S banánovou republikou souhlasím a neschopným soudnictvím se přidávám, stačí se jednou mrknout na zprávy a mám na týden dost.

Není tady

#43 16. 5. 2006 3:01

EFG
♥♥♥----

Vy máte dost po jednou koknutí na TV.  A já v tom žiju už tři roky a konce to nemá. Za 15 minut z Vás udělají manžele a tři roky nejsou schopni vyřešit rozdělení rodiny. Velmi vážně uvažuji, že napíšu knihu "hlášek" soudců, státních zástupců, policistů a úředníků. Kdo měl to štěstí a "nepotřeboval" služby státu, nikdy neuvěří, jaká je to svoloč.

Není tady

#44 16. 5. 2006 7:13

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

tak já tu "radost" opravdu neměla, ale stačí mi to poslouchat od známých. Ta kniha by nebyl špatnej nápat, jenom by člověk asi nevěděl, jestli se smát, nebo brečet.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#45 16. 5. 2006 9:26

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Žiju ve soudních sporech svých 10 let a v cizích rok.

Není tady

#46 16. 5. 2006 20:17

ad.astra
♥♥♥♥---

Hana1 napsal(a):

Vera napsal(a):

Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně neplacení výživného. Otec dítěte platí stanovené výživné většinou na konci roku v celé částce. Za r.2005 však zaplatil v prosinci r.2005 poze část a nyní dluží ještě několik tisíc. Můžu se obrátit na policii? Vím, že dříve musela být dodržena podmínka oznámení na policii neplacení alespoň 6 měsíců. Velkým vyřešením celé situace by bylo nařízení exekuce, jenže otec dítěte je OSVČ. Musí mít však zřízen podnikatelský účet. Můžu si požádat o wxekuci z tohoto podnikatelského účtu?
Děkuji za odpověď.

Exekuci je možno podat soudně anebo u soukromého exekutora/ jsou jich plné Zlaté stránky./ Na soudu na exekučním oddělení to s vámi sepíší a pak budete čekat.
U soukromého exekutora to trvá rychleji, ale platí se za to finanční částka, kterou zaplatíte vy a potom po exekuci bude stržena BM a Vám vrácena.
Exekuci můžete podat na jakýkoliv účet/ podnikatelský, nebo i stav. spoření, penzijní spoření , VK/- výhoda je když znáte číslo, anebo  prostřednictvím soudu dohledávají tato čísla za pomocí bank atd.- je to zdlouhavé, ale lze to. Jen o to hodně lidí neví.
Exekuci můžete také podat na majetek BM.
V každém případě to řešte. Můj BM je také OSVČ a také si myslel, že nebude platit. Dcery studují a tak jsem, i když nerada musela přistoupit k exekuci a od té doby platí.

Naprosto s Vámi souhlasím, jedině exekuce ukáže BM, že umíte jít za svým právem. Já neplacení výživného (celkem 30.000)řešila přes soud, podala jsem návrh na exekuci, uvedla jméno exekutora, který se tím má zabývat, měsíc jsem čekala na rohodnutí o exekuci a do dalšího měsíce jsem měla peníze na účtě. BM za tuto srandu zaplatil navíc 6,500 kč Doufám, že se poučil a napříště si bude své povinnosti  hledět. tongue

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

#47 17. 5. 2006 1:47

EFG
♥♥♥----

A jste si skutečně jistá, že už nejste Jeliman? První vyhrání u kapsy vyhání. Pokud ten Váš BM není úplný debil, převede všechen majetek na někoho jiného a Vaše děti "ostrouhají mrkvičku".

Není tady

#48 17. 5. 2006 10:00

Ájinka
♥♥♥----

Cha cha, aby totiž převedením majetku na někoho jiného neostrouhal mrkvičku především on !! Je to nezodpovědný zmetek, když neplní své povinnosti, ale jak říkají naše chytrá  přísloví: Na každého jednou dojde, co kdo zasadí, to si sklidí a kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe !
Děti jednou vyrostou a rozum naberou.

Není tady

#49 17. 5. 2006 11:59

ad.astra
♥♥♥♥---

EFG napsal(a):

A jste si skutečně jistá, že už nejste Jeliman? První vyhrání u kapsy vyhání. Pokud ten Váš BM není úplný debil, převede všechen majetek na někoho jiného a Vaše děti "ostrouhají mrkvičku".

Tak to se Lubošku vůbec nebojím, že bych měla být Jeliman :-) To spíš on, neboť převest majetek na někoho jiného by pro něj znamenalo takovou ztrátu, že by to nepřežil "Harpagon"big_smile

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

#50 6. 9. 2006 10:11

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

cruela.devil napsal(a):

Tohle je boj s větrnými mlýny. Absolvovala sem ohledně alimentů snad už všechny právní kroky, došlo i na nepodmíněný odsouzení, ale stejně tam zbývá dost vysoký dluh. Jestli bude někdy splacen, to je ve hvězdách. Každopádně řešením je zajít na soud, sepsat návrh na exekuci a pak už se o nic nestaráte. Ve vašem případě to bude jednodušší, protože asi bude z čeho ten dluh splatit. Jinak nárok na podání trestního oznámení v současné době nemáte, neplacení musí být 6 měsíců. Takže pokud zaplatil na konci r. 2005, není dodržená lhůta 6ti měsíců.

Presne tak. Mohu mit otazku ? Co kdyz manzel nema z ceho platit ? Exekuce nepomuze, majetek nema zadny ( manzelka ho oskubala o vsechno ) plat - zalkadni mzda ? Jak se postupuje v takovem pripade ? Diky za odpoved. DarkAngel.

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí