Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 1. 2006 14:35

Vera
Host

neplacení výživného

Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně neplacení výživného. Otec dítěte platí stanovené výživné většinou na konci roku v celé částce. Za r.2005 však zaplatil v prosinci r.2005 poze část a nyní dluží ještě několik tisíc. Můžu se obrátit na policii? Vím, že dříve musela být dodržena podmínka oznámení na policii neplacení alespoň 6 měsíců. Velkým vyřešením celé situace by bylo nařízení exekuce, jenže otec dítěte je OSVČ. Musí mít však zřízen podnikatelský účet. Můžu si požádat o wxekuci z tohoto podnikatelského účtu?
Děkuji za odpověď.

#2 24. 1. 2006 15:11

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Re: neplacení výživného

zažádala bych soud o exekuci platu. Pokud vím, fungovalo to tak, že pokud nebylo z čeho strhnout a otec neplatil déle, soud dal podnět policii pro stíhání. Alespoň tak to měla moje kamarádka. Na nic bych nečekala a zkusila si dojít na soud, mají s tím určitě zkušenosti a poradí.Ale možná někdo má jinou zkušenost.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#3 24. 1. 2006 15:23

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

I exekuce jde přes soudní rozhodnutí. Každopádně zajít na soud opatrovnický, oni poradí, přesně jak píše Dana. Policie nemá vůbec význam, tam jedině, když nebude platit vůbec. Jinak stačí, když pošle dvě stovky a policie stejně nic nezmůže.... je to k ničemu. Vzala bych to přes soud.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#4 25. 1. 2006 23:01

ABC
Host

V žádném zákoně není žádná lhůta pro podání trestního oznámení pro neplacení výživného. Tedy žádných 6 měsíců neplatí.

#5 26. 1. 2006 11:58

smart
Host

ABC napsal(a):

V žádném zákoně není žádná lhůta pro podání trestního oznámení pro neplacení výživného. Tedy žádných 6 měsíců neplatí.

Bla bla, jen planý žvásty.

#6 28. 1. 2006 19:18

ABC
Host

smart napsal(a):

ABC napsal(a):

Bla bla, jen planý žvásty.

?

#7 1. 2. 2006 9:20

ABC
♥♥♥♥---

cruela.devil napsal(a):

ABC napsal(a):

Zanedbání povinné výživy § 213 - Kdo neplní, byť i z nedbalosti, svou zákonnou povinnost vyživovat nebo zaopatřovat jiného, může být potrestán odnětím svobody až na tři léta. Jedná se o povinnost, která vyplývá ze zákona o rodině. Povinnost vyživovat nebo zaopatřovat spočívá nejen v poskytování peněžitého plnění (tzv.výživné-alimenty), ale i v povinnosti poskytovat oprávněnému stravu, ošacení, bydlení, pečovat o jeho zdraví, čistotu, vykonávat nad ním dohled a popř. opatřovat další prostředky potřebné pro všestranný rozvoj. (U neplnění výživného formou alimentů soudní praxe vyžaduje neplacení povinné částky po dobu šest měsíců.)

Ano, jistě, ale v zákoně není žádná šestiměsíční lhůta. To co vyžaduje soudní praxe, je zcela něco jiného, než znění zákona.

Není tady

#8 1. 2. 2006 13:12

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Není nutné se kvůli tomu hádat. Myslím, že postačí, když paní zajde na Policii ČR a zeptá se, zda je možnost podání trestního oznámení a uvede dobu, po kterou není výživné hrazeno. Nejsem si jistá délkou doby, dříve skutečně tam figurovala jakási půlroční lhůta, kdy rodič nehradil ani halíř a dalo se tedy trestní oznámení.  To je poznatek z praxe.  Jak je to teoreticky v současné době je nejsnazší zjistit přímo u zdroje = PČR.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#9 1. 2. 2006 17:36

irenac
Host

to víte, že je možnost podání trestního oznámení. BM platil sice pravidelně, ale průměrně 15% z toho co platit měl. Napsala jsem na státní zastupitelství, ti věc předali policii, protože jsem se tady dočetla, že tenhle postup bývá účinnější. Proběhlo vyšetřování a nyní na BM podává státní zástupce žalobu. BM toto psychicky nezvládl a dluh zaplatil. Soud tedy zřejmě neproběhne, ale já jsem spokojená, protože jsem mu jen chtěla dát najevo, že mi dochází trpělivost a že už si ze mně nebude dělat srandu.

#10 1. 2. 2006 17:41

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Jak dlouho to trvalo? Já jsem to oznámení na policii podala začátkem prosince, ale policie se mi ještě neozvala.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#11 1. 2. 2006 17:47

irenac
Host

Irenka21 napsal(a):

Jak dlouho to trvalo? Já jsem to oznámení na policii podala začátkem prosince, ale policie se mi ještě neozvala.

6.9. jsem psala státnímu zástupci, 5.10. mě předvolali na policii a 20.12. zaplatil

#12 1. 2. 2006 18:17

ABC
♥♥♥♥---

cruela.devil napsal(a):

Tohle je boj s větrnými mlýny. Absolvovala sem ohledně alimentů snad už všechny právní kroky, došlo i na nepodmíněný odsouzení, ale stejně tam zbývá dost vysoký dluh. Jestli bude někdy splacen, to je ve hvězdách. Každopádně řešením je zajít na soud, sepsat návrh na exekuci a pak už se o nic nestaráte. Ve vašem případě to bude jednodušší, protože asi bude z čeho ten dluh splatit. Jinak nárok na podání trestního oznámení v současné době nemáte, neplacení musí být 6 měsíců. Takže pokud zaplatil na konci r. 2005, není dodržená lhůta 6ti měsíců.

ano, psala jste o 6 měsíční lhůtě a taky jste psala, že není nárok na podání trestního oznámení, když neplacení není 6 měsíců. Čtu pořádně. Nějak nechápu, proč jste reagovala na můj příspěvek, když to tak nemyslíte.

Není tady

#13 1. 2. 2006 22:37

EFG
Host

poznámka k "6 měsícům"
Judikát 49/92
O trestný čin může jít jen při zaviněném neplnění ...., které je soustavné a trvá po delší dobu. Zpravidla by mělo jít o dobu šesti měsíců, i když není vyloučeno, že v závislosti na okolnostech případu budou znaky ... naplněny i při kratší době,která by se však době šesti měsíců měla blížit.

#14 2. 2. 2006 8:57

ABC
♥♥♥♥---

Zcela souhlasím s EFG :-))

Není tady

#15 2. 2. 2006 20:04

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Se mnou se policie nechtěla vůbec bavit dokud to nebylo 6 měsíců.

Není tady

#16 4. 2. 2006 9:14

EFG
Host

No protože pokud se neplacení nepřibližuje době šesti měsíců, tak se nemůže jedant o trestný čin. Tak proč by se stím měla policie zabývat. Víte kolik mají práce s vybíráním pokut za rychlost v úsecích, kde je omezení na 50 km/hod nesmyslné.

#17 4. 2. 2006 10:33

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

EFG napsal(a):

No protože pokud se neplacení nepřibližuje době šesti měsíců, tak se nemůže jedant o trestný čin. Tak proč by se stím měla policie zabývat. Víte kolik mají práce s vybíráním pokut za rychlost v úsecích, kde je omezení na 50 km/hod nesmyslné.

Jo, dnes je to 8 měsíců, dluží dětem 48000 a nic se neděje, děti nemají volební hlas, tak ať chcípnou, to je strategie těch, kteří vymýšlejí nové zákony.

Není tady

#18 4. 2. 2006 20:04

EFG
Host

Irenka21 napsal(a):

EFG napsal(a):

Jo, dnes je to 8 měsíců, dluží dětem 48000 a nic se neděje, děti nemají volební hlas, tak ať chcípnou, to je strategie těch, kteří vymýšlejí nové zákony.

Myslíte  Jiříka Pablbka a jeho socany? Tak na to nezapomeňte, až půjdete volit.

#19 4. 2. 2006 20:11

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Nezapomenu, ani na to jak okrádají stát, na nic nejsou peníze, ale sami létají na exotické služební cesty jen to sviští, jezdím  po sinicích denně, po zimě je to síla, každá trocha sněhu znamená kalamitu a díra na díře, lidé jsou ovšem rádi, když jim velí silný vůdce, který hřímá z tribun postkomunistické projevy, kolem sebe vím o mnoha, kteří mu fandí a považují ho za jediného spravedlivého, je to nebezpečný člověk.

Není tady

#20 4. 2. 2006 22:36

EFG
Host

Irenka21 napsal(a):

Nezapomenu, ani na to jak okrádají stát, na nic nejsou peníze, ale sami létají na exotické služební cesty jen to sviští, jezdím  po sinicích denně, po zimě je to síla, každá trocha sněhu znamená kalamitu a díra na díře, lidé jsou ovšem rádi, když jim velí silný vůdce, který hřímá z tribun postkomunistické projevy, kolem sebe vím o mnoha, kteří mu fandí a považují ho za jediného spravedlivého, je to nebezpečný člověk.

Je to Klement Gotwald II a má lidi Rát.

#21 4. 2. 2006 22:44

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Stačilo poslouchat ty úryvky z jeho projevů v televizi a obcházely mne mrákoty.

Není tady

#22 5. 2. 2006 20:03

EFG
Host

Irenka21 napsal(a):

Stačilo poslouchat ty úryvky z jeho projevů v televizi a obcházely mne mrákoty.

Doufám, že nejtse jediná, která umí poslouchat a převést si řeč politiků do reality života.

#23 6. 2. 2006 9:08

Týna
♥♥-----

to EFG
Měla bych prosbu, kde najdu Judikát 49/92, který jsi citovala? Zkoušla jsem aspi, ale asi to dělám špatně. Děkuji.

Není tady

#24 6. 2. 2006 22:23

EFG
Host

Týna napsal(a):

to EFG
Měla bych prosbu, kde najdu Judikát 49/92, který jsi citovala? Zkoušla jsem aspi, ale asi to dělám špatně. Děkuji.

Trestní zákon a trestní řád, Jelínek-Sovák, poznámkové vydání s judikaturou, 20 .aktualizované vydání podle stavu ke dni 1. 1. 2004, vydavatelství Linde Praha. (prodejna proti Hl nádraží) str. 218, poslední odst., modrožlutá kniha, leží na stole většiny soudců, právníků, st. zástupců a pod. Běžný řadový policista z MO jí v životě neviděl, natož aby jí četl!

#25 7. 2. 2006 0:48

nonov1
Host

Milé postižené, nemyslete si, že ODS pokud vyhraje volby, bude mít pochopení pro matky samoživitelky. Nebo že se snad dokonce bude snažit ten právní bordel dát do pořádku!!! Předesílám, že nefandím žádné politické straně-dál se k tomu snad ani nechci vyjadřovat. Ale popíšu vám můj zážitek: sešla jsem se s jistou paní poslankyní za ODS, o které jsem si na netu přečetla, že je též rozvedená, stará se sama o dvě děti, je přibližně v mém věku a navíc je právnička. Pomyslela jsem si: vhodná osoba, bude mít jistě pochopení. OMYL!!! Dozvěděla jsem se, že jí BM sice také neplatí výživné, ale já přece musím pochopit, že ona se svými příjmy nemá zapotřebí z něho vymáhat nějaké směšné tisíce, navíc všichni víme, že jsou téměř nevymahatelné! Že!? Po půl hodinovém rozhovoru, kdy moc nechápala, co po ní chci /zlepšení vymahatelnosti práva? cha, cha, cha, zákon o náhradním výživném, který platí již v několika zemích od nás na západ a teď již i na východ? no, to snad nemyslíte vážně!?/. Nakonec rozhovor ukončila s tím, že můžu být ráda, že máme málo peněz, protože děti v chudobě se vychovávají mnohem lépe, než v nadbytku!!! Myslíte si, že je to scifi? Nebo pohádka na dobrou noc? Je to pohádka, ale jen pro ty pitomé a zlobivé maminky, které své děti nejen vychovávají, ale i živí a šatí samy! Tak hurá do voleb!!!

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí