1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Zdraví vás zoufalá a nevyspalá mamina
Vojtíkovi je skoro 19 měsíců a budí se jako novorozenec. To spí jako malý mímo spinkal líp...
Kojit jsem přestala před měsícem. To jsem ale kojila jen k ránu a ráno, zbytek byl taky na norm. pití.
Jak to u nás vypadá: Chyba č. 1.: Vojtíek usíná s pitím (čajík nebo ředěný ávičky, voda u nás neprojde...), vyzunkne 250ml, občas volá, e chce jetě, to u ale pak nevypije. Usne, probudí se za 2hod s brekem, chce pití. Plína nacucaná, take přebalovačka, dalí 250tka, dalí buzení po 2 hodinách. Tak je to kadou noc, za noc padnou tak 3 plíny a přes litr pití.
Ptala jsem se na to naí dětské Dr., která mi řekla, e to můe být z toho, e byl dlouho kojený a e se to snad časem spraví, lepí mu prý dát napít, ne aby zboural celý barák (bydlíme v paneláku). Jistě, pro bourání taky nejsem
Ale jak ho to odnaučit? Máte někdo podobnou zkuenost? Uvítám kadou radu...
Není tady
Ná Vaík má 2,5 roku. Přebaluju ho taky v noci. Vypije mi dvě flaky. Ale nevím čím to je, ale kdy si ho veme na noc některá z babiček, tak spí celou noc. (?) Nebude to prostě jen podvědomím, e je u maminky? Pro mě je to záhadou. Ale na jeho obhajobu musím říct, e stav se zlepuje, dřív mi vypil ty flaky i 4 a já v noci jen přebalovala a přeslékala, protoe někdy to neustála i ta plenka a byl celý pročůraný. S mým spaním to taky nemám nejrůovějí. Ale u jsem si zvykla. Moná u proto, e to bývalo i horí - si z toho u nic nedělám.
Není tady
Ahoj holky, podle mě je to dlouhým kojením, kojila jsem do 15 měsíců a vstávala jsem a 12x za noc. Pak jsem kojit přestala, ale e by se noční buzení odbouralo... Doktorka taky říkala, e prostě chce mámu, a protoe kdy máma vstala a dala napít z prsa, tak to pití prostě vyaduje pořad, takový rituál. Malé budou v říjnu 3 roky, ale e by prospala celou noc, se nám stane tak jednou za měsíc.
Pití před spaním jsme taky později odbourali kvůli odnaučováni spaní bez plinek a dneska se napije jen trochu z hrníčku a nepočurá se. Ale je to kdo z koho, musí se vydret.
Tak drím palečky.
Není tady
Tak my nikdy nekojili a Matýsek i přesto v noci vyaduje čajík a kdy se ho snaím oblbnout dudlíkem tak začne řvát mnohem víc a totálně se z toho probudí take čajík mu taky dám, v noci takté 2x přebaluju a nespím víc jak dvě hodky v kuse
můu vám říct, e mi to pekelně leze na nervy, ale co mám dělat???? má nemocný ledviny take nějaký striktní bránění v pití nechci... ale takhle je to taky moc, děsím se toho jak ho jednou budu učit spát noci bez plíny
Není tady
a nemohl by vám k malým vstávat taka? u nás se malý taky hrozně budil, pak týden striktně vstával jen manel, já jsem dělala mrtvýho brouka, i kdy jsem slzela do poltáře, postulpěn odpadala některá buzení a pak se přestal budit úplně...
Není tady
dlouhým kojením to není. Já jsem kojila Vaíka jen do 6 měsíců. Pak mě úplně utl a nechtěl se kojit. A já měla tolik mléka!!!! Myslím, e je to individuální. Kadý jsme originál a myslím si, e na tom, e nae děti v noci pijí není nic patného. Samozřejmě nic se nesmí přehánět. Já to pití klukovi taky nechci úplně odepřít, protoe máme taky patné ledviny a přes den mi toho moc nevypije - nemá ízeň. Tak jsem docela ráda, e do sebe dostane tekutiny aspoň v noci.
Starího kluka jsem kojila do roku a v noci do roku a půl. Pak jsme přeli na čajíky a pak u na vodu, protoe to bylo strané kolik toho vypil. Ale i přes den hodně pil. Měla jsem chvilkama pocit, e mateřskou strávíme na záchodě. Ale - byl po akutním zánětu ledvin a tak jsem mu to dopřála. Ale ty noci byly taky hrozné a tak jsem mu to pak nějak vysvětlila a on si dal říct.
S tím mladím to budu muset taky nějak zařídit.
Tatínek mi ke klukovi nevstává, protoe toho nevzbudí ani rána z kanónu, nato ukňourané dítě. Ale nad ránem má spaní slabí tak se někdy taky zapojí. Jo holky - nemáme to jednoduché, ale nebojte a jim bude 15, tak snad tyto problémy budou dávno pase
Není tady
Mě dr řekla při Otakárkovi a mu dávám na noc čistou vodu a tak jsme to odbourali, ale toho breku. Natěstí nejsme v paneláku
A s Aničkou uvidím jak to zvládneme, zatím jí kojím
Není tady
Tak u nás je to to samé, na noc dva hrnečky avent neslazeného čajíku, u jsem to zkouela i s vodou a výsledek stejný, stejně si v noci volal o dalí. A dlouhým kojením to ani u nás určo není, Patrik byl kojený jen chvilenku, pak do devíti měsíců umka, - potom u mlíčko nechtěl a stejně vyzukne i čistou vodu, tak těko říct, asi nezbývá nic jiného ne vydret.
Není tady
terez, mluví mi z due. U nás je to v bledě modrém. Usínáme s mlíčkem a budí se v noci skoro co dvě hodiny a taky chce pít. Jak jí nedám, je zle. Ale ona vypije cokoliv, i samotnou vodu. To si právě myslela doktorka, kdy jsem jí říkala, e dost pije, e jí dávám slazený čaj....ale omyl....miluje neslazený čaj, obyč vodu, ale i ávy, jupíka....prostě vechno...co teče :-)
Dělám to teď tak, e z večera dám do lahvičky jen troku pití, ona to vypije, podá prázdnou lahvičku, otočí se a spinká dál.....na noc si dám lahvičku plnou a dám jí vdy jen cucnout....
Není tady
Taky jsem zvědavá na spinkání bez plíny, ráno ji máme jako balon. Někdy to plína taky nezvládne a v noci se převlíkáme.
Není tady
Teri, tak to jsem ráda, e nejsem sama, stále dokola o tom melu na Jarňatech, u z toho kukám.
Adéla dělá to stejný a kojená byla půl roku. Nikdy to nevyadovala a spala skoro celou noc, ale pak byla jednou před prázdninama nemocná a od té doby je to děsný
Ona jetě tu flaku nepustí, dokud nezasyčí, take já má na stolku v lonici rozčurděný tři flanděry po 30ml vody nebo slabýho čaje a při kadém buzení, jí hodím jednu a ona ji vypije a zase spí dál. Jednou za noc ji musím přebalovat, pááč plína to nevydrí.
Nejhorí je usínání...to vymlaskne i 3 100ml flaky...záměrně jí dávám mení dávky, protoe ona prostě tu flaku nedá z ruky, dokud není prázdná...
Mlíko u vůbec nepije, asi od roku....
Je too fakt únavný a u jsem zkouela milion způsobů, jak s tím zkoncovat, alenic nezabírá...ani manel, ani nechat vyřvat, ani spaní u tety...nic.a nic.
Asi počkám, a z toho vyroste
Není tady
Není tady
mile damy,pridavam se do klubu nevyspanich mamin,Verca spavala od asi pul roku celou noc a ted je taky jak mimino,co 2 az 3 hodiny stoji v postylce a krici mami a chce prso, uz jsem z toho zmordovana, premyslim prave ze utnu kojeni a ted se desim, ze to k nicemu nebude ,ach jo, taky uz nevim co s ni, odhodlavam se taky k tomu, ze prestanu v noci kojit, ale uz ted se desim toho revu a ja ji tak nereda nechavam vyrvavat,ale budu to muset zkusit
Není tady
No, tak asi můu být ráda, e v tom nejsem sama
Oblbnout Vojtu jen půlkou hrníčku nejde, on to vyzunkne a chce jetě a já si přidělávám práci, kdy mu to pití musím jít zase udělat... Vypije to, usíná s lahví v ruce a nepustí ji, dokud úplně nezabere... Zkouela jsem mu místo ní dávat do postýlky třeba plyáka apod., ale plyák letěl z postele a chtěl hrnek... A to má toho plyáka fakt rád... Mana říkal, e mu koupíme camelbag
Hani, mně přijde, e kdy byl kojený, tak se a zase tolik nebudil... třeba dvakrát za noc...
Na druhou stranu můem bejt rádi, e nám tak pijou, pitný reim je důleitý Vojtík "chlastá" i přes den jednu flau za druhou.
Není tady
Nejsem sice nevyspalá mamina, ale máme picí Natálku přes den je to dobrý, to ani moc nepije,ale jde spát řekne si o mlíko, vyahne 260 ml a usne a pak jak kdy se jetě minimálně 1 - 3 na mlíko probudí. Taky nevím, jak jí to odnaučit, u jsem i mléko ředila hodně vodou,ale nevadí jí to, kdy jí v noci řeknu, není musíme koupit, tak mi poví se slzičkama v očích "je, tam máme " no tak jdu a lahev jí ohřeju. Na dnetě to měla 4x 250 ml
i s večerním mlíčkem.
Ale je zase pravda, e se mi v noci nepočůrá, je bez plínek od 20 měsíce a popř. se i vzbudí na noc , e chce na áchod (záchod) a pak zase usne nebo si řekne o mléko.
Tak musíme asi maminy vydret.....
Jo, kojila jsem jen 6 týdnů !
Upravil(a) Kuricka (30. 9. 2008 13:20)
Není tady
Take holkýýý, vidím, e tento problém je zkrátka neřeitelný!!!!!! NĚDÁ SE NIC DĚLAT!!!!!!!!!!!!!
Jen vám řeknu jak jsem to začala dělat já v noci, kdy jsem měla chodit o patro ní ze schodů v polospánku do kuchyně pro čaj. Dvakrát jsem málem spadla ze schodů a přizabila se. Tak jsem se natvala a začala jsem si do lonice nosit konvici s čajem a nalévám do flaky přímo u postele. Je to jednoduché a nepadám ze schodů
Není tady