29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všem,
potřebuju radu. Buchty v pohodě upeču,ale jenom tvarohový. Přítel by chtěl makový ale já nevim jak na tu makovou náplň
a at se ptám kohokoliv nikdo neví
poradtě !!!!!!!!!!!!!
Děkuji za odpovědi
Není tady
Maková náplň
30dkg mletého máku
0,5 l mléka
10 dkg krystalového cukru
1 vanilkový cukr
4 dkg rozinek namočených v rumu
1 lžička skořice
1 lžička kakaa
trocha strouhaného muškátového oříšku
trocha strouhaných ořechů nebo kokos
0,8 dkg strouhaného perníku na zahuštění
Do kastrolku dáme mléko, mletý mák, cukr a vaříme. Za stálého míchání postupně přidáme všechny suroviny. Zahustíme strouhaným perníkem.
nebo
Ze všeho nejdříve si umeleme mák. Ten pak spolu s mlékem a 2 lžícemi cukru vaříme zhruba 25 minut. Poté ho necháme schladit. Piškoty nebo perník si nastrouháme. Do vychladlé směsi přidáme zbytek cukru, špetku skořice, mleté ořechy nebo mandle. Nakonec zahustíme podle potřeby strouhanými piškoty nebo perníkem.
Hotovou makovou náplní plníme koláče, buchty nebo jiné moučníky.
Zdroj: net
Není tady
Já dělám makovou náplň do koláčů a buchet takto:
Pomelu si mák, množství podle potřeby.... přidám cukr krupici a zamíchám.
Potom si rozpustím v hrnečku lžíci másla zamíchám do máku a pak přilévám horké mléko a míchám, až má mák správnou hustotu na koláče....... nesmí být ani řídký ani hustý.... a vždycky se povedly a byly
Myslím si, že to není složité
Není tady
Jo jo, základ je pomlít mák a povařit ho s cukrem v mlíku, nebo ho jenom horkým mlíkem spařit. Já přidávám skořici a trochu citronové kůry, zahušťuju strouhaným perníkem.
Podobně se dělá i ořechová náplň, tu zahušťuju rozdrcenými piškoty.
Obě náplně je možné zamrazit, doporučuju udělat na fólii kopečky odpovídající jedné buchtě, zamrazit a pak jednotlivé "porce sesypat do sáčku. Při dalším pečení buchet necháme jen povolit a plníme těsto, buchty se potom dokonce líp balí, jen by náplň neměla být úplně zmrzlá, aby těsto vykynulo.
Přítel má taky nejradši makové já tvarohové. Aspoň si nekřížíme cestu k pekáči
A jestli se s náplní nechceš patlat, poohlídni se po obchodech - makovou, ořechovou i povidlovou náplň prodávají i hotovou. Mletý mák taky, samotný, nebo s cukrem.
Není tady
já ji dělám ještě jednodužší a taky byla vždycky mňamóznííí.
pomletý mák povařím s mlékem a do toho nastrouhám kůru z citronu a cukru dám od oka - spíš od chuti. Nesmí téct. A je jednoduchý a nepřebíjí ho žádné jiné chuti. - To já mám nejradši. Mňam!
Upravil(a) 5ka (30. 9. 2008 13:58)
Není tady