Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 29. 9. 2008 5:30

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Makové buchty-pomoc, nevim jak udělat náplň

Ahoj všem,
potřebuju radu. Buchty v pohodě upeču,ale jenom tvarohový. Přítel by chtěl makový usch ale já nevim jak na tu makovou náplň mad a at se ptám kohokoliv nikdo neví dumbom poradtě !!!!!!!!!!!!!
Děkuji za odpovědi

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#2 29. 9. 2008 6:09

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Re: Makové buchty-pomoc, nevim jak udělat náplň

Maková náplň

30dkg mletého máku
0,5 l mléka
10 dkg krystalového cukru
1 vanilkový cukr
4 dkg rozinek namočených v rumu
1 lžička skořice
1 lžička kakaa
trocha strouhaného muškátového oříšku
trocha strouhaných ořechů nebo kokos
0,8 dkg strouhaného perníku na zahuštění

Do kastrolku dáme mléko, mletý mák, cukr a vaříme. Za stálého míchání postupně přidáme všechny suroviny. Zahustíme strouhaným perníkem.

nebo

Ze všeho nejdříve si umeleme mák. Ten pak spolu s mlékem a 2 lžícemi cukru vaříme zhruba 25 minut. Poté ho necháme schladit. Piškoty nebo perník si nastrouháme. Do vychladlé směsi přidáme zbytek cukru, špetku skořice, mleté ořechy nebo mandle. Nakonec zahustíme podle potřeby strouhanými piškoty nebo perníkem.

Hotovou makovou náplní plníme koláče, buchty nebo jiné moučníky.
Zdroj: net

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#3 29. 9. 2008 7:41

Pampeliska
♥♥♥♥♥♥♥

Já dělám makovou náplň do koláčů a buchet takto:
Pomelu si mák, množství podle potřeby.... přidám cukr krupici a zamíchám.
Potom si rozpustím v hrnečku lžíci másla zamíchám do máku a pak přilévám horké mléko a míchám, až má mák správnou hustotu na koláče.......  nesmí být ani řídký ani hustý....  a vždycky se povedly a byly tongue tummenupp
Myslím si, že to není složité  reta

http://nd03.jxs.cz/619/024/722e526ab3_54989063_o2.gif     
Šance zaklepe na dveře častěji než si člověk myslí, ale většinou není nikdo doma. (W. Rogers)

Není tady

#4 29. 9. 2008 8:54

x256987
Host

Jo jo, základ je pomlít mák a povařit ho s cukrem v mlíku, nebo ho jenom horkým mlíkem spařit. Já přidávám skořici a trochu citronové kůry, zahušuju strouhaným perníkem.

Podobně se dělá i ořechová náplň, tu zahušuju rozdrcenými piškoty.

Obě náplně je možné zamrazit, doporučuju udělat na fólii kopečky odpovídající jedné buchtě, zamrazit a pak jednotlivé "porce sesypat do sáčku. Při dalším pečení buchet necháme jen povolit a plníme těsto, buchty se potom dokonce líp balí, jen by náplň neměla být úplně zmrzlá, aby těsto vykynulo.

Přítel má taky nejradši makové smile já tvarohové. Aspoň si nekřížíme cestu k pekáči big_smile

#5 29. 9. 2008 23:51

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Moc děkuju, dneska byly teda ještě tvarohový,ale příště se vrhnu na mák  tummenupp

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#6 30. 9. 2008 9:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A jestli se s náplní nechceš patlat, poohlídni se po obchodech - makovou, ořechovou i povidlovou náplň prodávají i hotovou. Mletý mák taky, samotný, nebo s cukrem.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#7 30. 9. 2008 13:57

5ka
♥♥♥----

já ji dělám ještě jednodužší a taky byla vždycky mňamóznííí.
pomletý mák povařím s mlékem a do toho nastrouhám kůru z citronu a cukru dám od oka - spíš od chuti. Nesmí téct. A je jednoduchý a nepřebíjí ho žádné jiné chuti. - To já mám nejradši. Mňam! stolt

Upravil(a) 5ka (30. 9. 2008 13:58)

http://b5.lilypie.com/Bzlpp2.png  http://b3.lilypie.com/rqY6p2.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí