6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vem,
potřebuju radu. Buchty v pohodě upeču,ale jenom tvarohový. Přítel by chtěl makový ale já nevim jak na tu makovou náplň a at se ptám kohokoliv nikdo neví poradtě !!!!!!!!!!!!!
Děkuji za odpovědi
Není tady
Maková náplň
30dkg mletého máku
0,5 l mléka
10 dkg krystalového cukru
1 vanilkový cukr
4 dkg rozinek namočených v rumu
1 lička skořice
1 lička kakaa
trocha strouhaného mukátového oříku
trocha strouhaných ořechů nebo kokos
0,8 dkg strouhaného perníku na zahutění
Do kastrolku dáme mléko, mletý mák, cukr a vaříme. Za stálého míchání postupně přidáme vechny suroviny. Zahustíme strouhaným perníkem.
nebo
Ze veho nejdříve si umeleme mák. Ten pak spolu s mlékem a 2 lícemi cukru vaříme zhruba 25 minut. Poté ho necháme schladit. Pikoty nebo perník si nastrouháme. Do vychladlé směsi přidáme zbytek cukru, petku skořice, mleté ořechy nebo mandle. Nakonec zahustíme podle potřeby strouhanými pikoty nebo perníkem.
Hotovou makovou náplní plníme koláče, buchty nebo jiné moučníky.
Zdroj: net
Není tady
Já dělám makovou náplň do koláčů a buchet takto:
Pomelu si mák, mnoství podle potřeby.... přidám cukr krupici a zamíchám.
Potom si rozpustím v hrnečku líci másla zamíchám do máku a pak přilévám horké mléko a míchám, a má mák správnou hustotu na koláče....... nesmí být ani řídký ani hustý.... a vdycky se povedly a byly
Myslím si, e to není sloité
Není tady
Jo jo, základ je pomlít mák a povařit ho s cukrem v mlíku, nebo ho jenom horkým mlíkem spařit. Já přidávám skořici a trochu citronové kůry, zahuuju strouhaným perníkem.
Podobně se dělá i ořechová náplň, tu zahuuju rozdrcenými pikoty.
Obě náplně je moné zamrazit, doporučuju udělat na fólii kopečky odpovídající jedné buchtě, zamrazit a pak jednotlivé "porce sesypat do sáčku. Při dalím pečení buchet necháme jen povolit a plníme těsto, buchty se potom dokonce líp balí, jen by náplň neměla být úplně zmrzlá, aby těsto vykynulo.
Přítel má taky nejradi makové já tvarohové. Aspoň si nekřííme cestu k pekáči
A jestli se s náplní nechce patlat, poohlídni se po obchodech - makovou, ořechovou i povidlovou náplň prodávají i hotovou. Mletý mák taky, samotný, nebo s cukrem.
Není tady
já ji dělám jetě jednoduí a taky byla vdycky mňamóznííí.
pomletý mák povařím s mlékem a do toho nastrouhám kůru z citronu a cukru dám od oka - spí od chuti. Nesmí téct. A je jednoduchý a nepřebíjí ho ádné jiné chuti. - To já mám nejradi. Mňam!
Upravil(a) 5ka (30. 9. 2008 13:58)
Není tady