27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dcera moji sestry se zeptala jak se má zavest tampon???? Tak se me setra zeptala jest-li to má ukazat na sobe nebo na obrazkach??? Ja mam strach ze se me na to samy zepta moje dcera. prosim poradte
Není tady
V letáku u tampónů jsou celkem přesný návody. To snad bude stačit ne?
Já jsem se to podle návodu naučila sama. Chce to jenom trochu cviku.
Není tady
Moje vagrová tampon zaváděla dceři sama.
Nevím...nic na tom není...ale nějak mi to přilo divné.
Jinak si myslím, e se nemůe splést, snad si tu dírku najde, ne?
Není tady
Na druhou stranu zde vyvstává to věčné tabu řeit "tyhle" problémy s dětmi......říct jim jak se dělají děti atd. viz jiné téma tu....snad to jsou věci které běně děláme, týkající se at u sexu či hygieny....jsem na sebe zvědavá,a budu mít vlastní děti,ajk se s tím vypořádám,ale zatím v tom nevidím problém.!!
Není tady
Jen se zeptám, jestli je nějaká hranice, kdy začít s tampónama dceři je dvanáct, jetě menstruaci teda nemá, ale učitel děvčata upozornil, e plavání ve kole bude pokadé a protoe je moderní doba tampónů, a se podle toho zaříděj
nevím, ale snad ty mini tampóny
Není tady
Dcera to prvně dostala v 11.letech na dovolené v Chorvatsku.ly jsme spolu koupit tampony a přes dveře koupelny jsem jí radila co a jak.Trvalo jí to asi 1/2 hod , ale zvládla to
Není tady
A se Tě na to dcera zeptá, odhoď stud a vechno jí řekni, tak jak to je. Určitě bych jí tampon nezaváděla, ale přes dveře wc jsme si poradily. Nedělala bych z toho ádnou trágu, dnes u to nejni jak za nás, kdy nám matky nenápadně pohodily kníku Děvčátko na slovíčko.....
Není tady
Na těstí máme s dcerou super vztah, tak a bude tampony potřebovat, nebude problém ji poradit jak na něj ne jak za mých mladých let
neřekli nám nic, to byla osvěta
jen jsem si nebyla jistá , jestli ho můe u pouívat
děkuji vem za odpovědi
Není tady
Určitě můe, ty mini jí nejspí neublíej, sice holka trochu zasyčela, ale myslím, e je i po nich stále panenka
Není tady
rase, já bych z osobní zkuenosti kdy jsem si poprvé zaváděla tampon a moc se nedařilo doporučila na první pouití koupit tampony s aplikátorem ( dělá to určitě tampax). Jsou sice draí, ale s tím se to naučí opravdu kadá slečna. Je to jednoduí .
Blani,tedy přístup učitele se mi zdá zvlátní (pokud nejde o sportovní kolu). Nebo já jsem u moc stará
Není tady
no mě ten učitelův výrok docela nadzvedl. já jsem závodně plavala a prvně jsme to dostala v 10, take asi v 11jsem zkouela tampon a pak u to pro mě nebyl problém. ale mám kámoky, který nemůou nosit tampon doted, kdy jim je přes dvacet. prostě ho prý cítí, není jim to příjemný. take učiteli bych řekla, at si je nosí sám, kdy je tak chytrý.
Není tady
navíc třeba první den menzes a minitampon...no to ani náhodou.
Není tady
Blanka LBC napsal(a):
Jen se zeptám, jestli je nějaká hranice, kdy začít s tampónama
dceři je dvanáct, jetě menstruaci teda nemá, ale učitel děvčata upozornil, e plavání ve kole bude pokadé a protoe je moderní doba tampónů, a se podle toho zaříděj
nevím, ale snad ty mini tampóny
Pan profesor je zrejme inteligent
Není tady
Já byla s dvanáctiletou dcerou na gyndě v den odjezdu na dovču - nečekaná přepadovka "jahodové tety". Gynekoloka byla super, vzala tampón a na sobě přes oblečení holce ukázala, jak si ho zavést. Já si nebyla jistá, jestli takové mládě můe - no a můe.
Není tady
Já si doteď nezvládnu zavést jiný tampon ne s tím aplikátorem a to je mi 26 Bez aplikátoru to holt tak hezky nekloue a né a né ho tam dostat
Není tady
Ja jsem to zvladla sama s navodem na pribalovem letacku, nikdo mi to nazorne neukazoval ani nezavadel. Pamatuju si, ze jsem mela mini velikost, ale stejne me to poprve dost bolelo, ale nakonec se povedlo. Na tampony dodneska nedam dopustit, u vlozek mam neprijemny pocit, ze muzu pro okoli zapachat, tampony jsou diskretnejsi a pro me pohodlnejsi. Akorat si pamatuju, ze me vzdycky na letaccich strasil nejaky ten syndrom toxickeho soku, pred kterym tam varovali.
Není tady
Já první tampón vzala mamince v osmnácti z léta schraňovaného paovaného balíčku a studovala to z návodu v maďartině Byly tam obrázky, tak jsem to nakonec nějak pochopila, ale bolelo to jako čert. Dodneka (26 let) nemůu mít jiný ne mini po celou dobu. Teda můu, TAM jdou, ale zpátky
Jo a dírku jsem úspěně do té chvíle ignorovala, take opravdu první tampón byl krok do neznáma, po sedmi letech menstruace.
Není tady
Taky bych to holčině tak nějak vysvětlila a nechala ji samotnou-vdy to zvládne-taky jsem musela. Já můu taky jenom tampax s aplikátorem, tamten mě tam taky nějak nejde a navíc mě to je takové protivné, abych se tam hrabala Jo a taky to musím mít u normálně rozjeté-ádné pinění, to tam jde potom taky blbě-teda spí ven - au au
A teď po porodu bych se s mini teda fakt nechytla:dumbom:, moná tak ke konci
Není tady
přila jsem na to sama s návodem někdy ve čtrnácti, jinak to mám asi stejně, jako sakura, ale mám kamarádky, které tampóny nesnáí, a obzvlá při sportu - jedna dokonce říkala, e má vdycky strach, e z ní vyletí...
jo, a té velikosti mini bych se nebála, není tak časté, e by měly holky hned od začátku nějak silný menses, aspoň já to s dnekem, po dětech, absolutně nemůu srovnat
Není tady
Teda já mám dobrou zkuenost. Menzes mám skoro od 11 let, kdy mě bylo 12,5 tak přila jen za holkama nae úča zeměpisu, a přinesla kadý holce malou krabičku tamponů a ve podrobně vysvětlila. Od té doby tampony pouívám.
Není tady
Holky, me by spis zajimalo, jak obnovit sklamanou duveru.... dcera ma 15, taky jsem ji nechala pres dvere zavest jeji prvni tampon ve 13 ale dopadlo to katastroficky. Dala si ho tam stejne blbe, navic to byl mini tampon ale ona ma silnou menstruaci a nekde ho ztratila. Ten den utekla ze skoly, protoze mela na riflich flek jak prase... a od te doby nechce ani slyset. Jeste si k tomu vzpomnela, ze to bolelo kdyz tampon zavadela a je to fiasko. Marne vysvetluju, ze se holt stalo, ze priste to bude lepsi, ze tak to s tampony normalne nebyva.... jakykoliv ppokus o rec o tamponech praskne dverma a rekne ze jsem uz s tim trapna. Ja ji rekla ze bych si teda jen prala, aby to zkusila jeste alespon jednou, treba v sobotu, kdyz jsme vsichni doma ale vubec se mnou o tom nebavi. Pritom ale vim, ze zavidi kamoskam, kdyz jsou plavat a taky to, ze nosej tanga i pri menses a vlozka neni v riflich videt
poradte jak na ni
Není tady
Koupila bych tampony pro dceru , třeba i s aplikátorem a dala na přísluné místo.Zbytek bych nechala na ní , a se s tím sama v sobě popere , tak po ních áhne.
Dita.L napsal(a):
Holky, me by spis zajimalo, jak obnovit sklamanou duveru.... dcera ma 15, taky jsem ji nechala pres dvere zavest jeji prvni tampon ve 13 ale dopadlo to katastroficky. Dala si ho tam stejne blbe, navic to byl mini tampon ale ona ma silnou menstruaci a nekde ho ztratila. Ten den utekla ze skoly, protoze mela na riflich flek jak prase... a od te doby nechce ani slyset. Jeste si k tomu vzpomnela, ze to bolelo kdyz tampon zavadela a je to fiasko. Marne vysvetluju, ze se holt stalo, ze priste to bude lepsi, ze tak to s tampony normalne nebyva.... jakykoliv ppokus o rec o tamponech praskne dverma a rekne ze jsem uz s tim trapna. Ja ji rekla ze bych si teda jen prala, aby to zkusila jeste alespon jednou, treba v sobotu, kdyz jsme vsichni doma ale vubec se mnou o tom nebavi. Pritom ale vim, ze zavidi kamoskam, kdyz jsou plavat a taky to, ze nosej tanga i pri menses a vlozka neni v riflich videt
poradte jak na ni
Upravil(a) Romča (30. 1. 2009 8:55)
Není tady
Romi, ty tampony tam na tom miste lezej uz 2 roky. a dokonce ve trech velikostech. Jednou jsem prichytla kluka, jak s nima blbne ale nase heeeerecka ani tuk
Není tady
Já se s tampony poprala a po porodu a to mi bylo 23 let.Před tím mi vůbec nechyběly a dnes si to bez nich nedovedu představit.Jednou zkusí ......
Časem na to dcera přijde, a bude chtít.
Dita.L napsal(a):
Romi, ty tampony tam na tom miste lezej uz 2 roky. a dokonce ve trech velikostech. Jednou jsem prichytla kluka, jak s nima blbne
ale nase heeeerecka ani tuk
Není tady