Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 2. 10. 2008 16:13

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co poradit?

Petro, nevzpomínám si, že by majka někde psala, že ho poslala, ale že by ho poslala, kdyby se dostala do té situace.

Není tady

#152 2. 10. 2008 16:16

petra72
Host

Fanny5 napsal(a):

Petro, nevzpomínám si, že by majka někde psala, že ho poslala, ale že by ho poslala, kdyby se dostala do té situace.

No právě. Ono se to krásně píše a radí, ale pak když "poprvé" přijde řada na nás, tak tak rozhodné být neumíme. Musíme se s tím nějaký čas vyrovnávat a v klidu a bez vypjatých emocí to začít řešit.

Jéééžiši, jak já byla chytrá, když od sestřenky manžel odcházel snad popáté - jak já měla pusu nápadů a razantních řešení.

A právě proto, že dnes vím, jak je to těžké, tak si to nedovolím někomu ani slůvkem poradit.  Dokonce si ani nemyslím, že až já budu mít druhého manžela (a že já určitě budu reta )   tak to také nebudu řešit tak rychle a razantně. 

Zase budu hledat možná řešení k vyřešení problému. "Vyhazov"  beru stále jako poslední možnost, kdy už jsou vyčerpány jiné možnosti a další není.

Jsem to prostě já. reta  wink

Upravil(a) petra72 (2. 10. 2008 16:26)

#153 2. 10. 2008 16:17

petra72
Host

Rozhodně bych švagrové neradila - pošli ho za milenkou, sbal mu kufry a ať si jde. Rozhodně bych to neradila teď na začátku.... Rozumíš?

#154 2. 10. 2008 16:23

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

petra72 napsal(a):

Každý má mít čas na to, aby si uvědomil, co je pro něj důležitější. Rozhodně to vidím minimálně na měsíc - na obou stranách.

Já to vidím klidně i na půl roku, protože je znám...
Víš, ona byla vždycky ráda, že "si jí někdo vzal", protože ve svých tuším 26 letech (nebo kdy se to vlastně vdávala) měla prostě obavy, aby "nezůstala na vocet"... ta to rázně neukončí, to ne...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#155 2. 10. 2008 16:27

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

petra72 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Být tvou švagrovou, pošlu ho po svých životních zkušenostech a pročítání babinetu i jiné odborné literatury lol štandopede k milence a ukončím agonii.

Opravdu by ses takto zachovala s 5-ti letým dítětem? Opravdu bys to během pár dní měla v sobě vyřešeno  a balila bys kufry?  Nepokoušela by ses to nějak vyřešit jinak?  Nehledala bys cesty?   

Nevím, asi jsem divná.

Pozor, Péťo: Majka napsala: "po svých životních zkušenostech a pročítání babinetu i jiné odborné literatury" ... moje švagrová s 5-ti letým dítětem takové zkušenosti samozřejmě nemá (mladá holka - 32 let), na Babi nechodí a jak je na tom s literaturou, nevím smile

Není tady

#156 2. 10. 2008 16:28

petra72
Host

Mikeši, dneska psali na seznamu, že 40cítky mají problém si najít partnera. Takže - já to vidím ještě na 4 roky a pak si to půjdu hodit. lol

#157 2. 10. 2008 16:29

majkafa
Host

petra72 napsal(a):

Majkafo, možná se mýlím, kdyžtak mě oprav, ale já si myslím, že to u vás bylo maličko jinak, než tady teď píšeš. Nevím proč, ale nějak mám v hlavě to, že tvůj BM odešel a (až na malou vyjímku) se nechtěl vrátit. Začal bydlet se slečnou. Možná si špatně myslím, že to bylo rozhodnutí na straně tvého BM. Né to, že jsi ho poslala k milence ty. Možná se fakt mýlím. Projevil tvůj BM opravdu skutečný zájem o zachování vašeho vztahu a tys ho poslala ke slečně? 
Docela mi vadí (myslím to teď obecně), když někdo píše: poslala jsem ho k milence .... a ono  to bylo jinak. Ty ramena mi u toho nesedí.
Já skutečně můžu říct - poslala jsem ho k milence. Můj BM opravdu nechtěl odejít  a  já jsem byla ta, co to rozhodla. Sice již poněkolikáté vissla , ale vždy jsem jednala já.

Opravdu jsi to u vás byla ty, kdo nebožáka nevěrníka poslal za svým štěstím????

Petro, já nepíšu, že jsem ho poslala k milence. Nevím, kde jsi to četla. Možná mezi řádky.
Já píšu, že kdybych věděla to, co dnes, byla bych ho poslala k milence já a to hned v září, když odešel a za 5 dní se vrátil a netrápila se do konce ledna, kdy odešel podruhé. smile

Upravil(a) majkafa (2. 10. 2008 18:27)

#158 2. 10. 2008 16:30

majkafa
Host

petra72 napsal(a):

Opravdu by ses takto zachovala s 5-ti letým dítětem? Opravdu bys to během pár dní měla v sobě vyřešeno  a balila bys kufry?  Nepokoušela by ses to nějak vyřešit jinak?  Nehledala bys cesty?   

Nevím, asi jsem divná.

Divná? Jen nechceš číst to, co doopravdy píšu. Přečti si to pořádně.

Cituju sama sebe:
Doufám, že kdybych se znovu dostala do takovéhle situace, zachovala bych se podle své rady

wink

Upravil(a) majkafa (2. 10. 2008 16:31)

#159 2. 10. 2008 16:32

petra72
Host

Já jsem četla Majku. Vím co psala. Ale to, že si někdo přečtě babi ještě neznamená, že pro něj bude "vyhazov" to jediné nejlepší řešení.

I zde je tolik lidí, kteří četli babi a pokoušeli se najít nějaké jiné řešení, než zrovna odchod k milence.

Když čteš statistiku rozvodů, pak se rozhlídneš po okolí - stejně tě to od svatby neodradí.

#160 2. 10. 2008 16:32

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

petra72 napsal(a):

Fanny5 napsal(a):

No právě. Ono se to krásně píše a radí, ale pak když "poprvé" přijde řada na nás, tak tak rozhodné být neumíme.

Jéééžiši, jak já byla chytrá, když od sestřenky manžel odcházel snad popáté - jak já měla pusu nápadů a razantních řešení.

A právě proto, že dnes vím, jak je to těžké, tak si to nedovolím někomu ani slůvkem poradit.

v tom půlroce kdy jsem se v tom plácala jsem uvažovala podobně, jak říkám každý si tím musí projít, když jsem to měla za sebou nechala odvozit věci a vymenila zámky, říkala jsem si "ztráta času", ale je to fakt nepřenosný. Majka je konečně jinde....nejak z ní tu pohodu cítím.
myslím, že nejhorší verze je ta, když se lidi nekolik let vrací a neumí to nikdo z trojuhelníku ukončit, to už je sadismus. Moje kolegyne to tak má už 4 roky, ze začátku se o toho "poklada" rvaly holky z lásky, ale ted už to je jen z trucu, nenechat ho té druhé a přitom nejvíc ubližujou sobě, on je vysmátej teda vlastně nevim, připadá mi že zestárnul, zešedivěl vypelichal a je o poznání schátralejší, minulý týden mi ta kolegyně říká:" já ti vlastně nevim proč se o toho pupkatýho pána taháme asi kvuli tem složenkám co nám obema!! platí va" no a to jsem nevedela jestli se smát nebo brečet:D moje kolegyně je ta milenka dumbom manželka už je uplná troska deti utekly z domova k ruzným existencím, přitom byly ještě obě na střední, je mi jich líto všech, takhle si zničit život a připravit se o pohodovej vztah na tolik let.

dum spiro spero

Není tady

#161 2. 10. 2008 16:33

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

petra72 napsal(a):

Mikeši, dneska psali na seznamu, že 40cítky mají problém si najít partnera.

Jj, taky jsem to čet... to musím ukázat Mikešový, až se mi vrátí... ta bude mít 40 v dubnu, tak to má poslední příležitost... lol lol lol

Není tady

#162 2. 10. 2008 16:34

petra72
Host

Reaguji znovu:  opravdu bys to Majko tak udělala?  Opravdu bys toho muže svého života poslala pryč, když by odejít nechtěl a neuměl se rozhodnout?  Jestli ANO, přijímám.

Já si to sama o sobě nemyslím. Neuměla bych ten razantní krok udělat ani po mých dnešních zkušenostech.

#163 2. 10. 2008 16:36

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

petra72 napsal(a):

Mikeši, dneska psali na seznamu, že 40cítky mají problém si najít partnera.

Jj, taky jsem to čet... to musím ukázat Mikešový, až se mi vrátí... ta bude mít 40 v dubnu, tak to má poslední příležitost... lol lol lol

ta bude vodvázaná big_smile

dum spiro spero

Není tady

#164 2. 10. 2008 16:37

majkafa
Host

petra72 napsal(a):

Já jsem četla Majku. Vím co psala. Ale to, že si někdo přečtě babi ještě neznamená, že pro něj bude "vyhazov" to jediné nejlepší řešení.

I zde je tolik lidí, kteří četli babi a pokoušeli se najít nějaké jiné řešení, než zrovna odchod k milence.

Když čteš statistiku rozvodů, pak se rozhlídneš po okolí - stejně tě to od svatby neodradí.

Budu se opět citovat
pošlu ho po svých životních zkušenostech atd atd atd lol
A už končím, protože si nebudu brát osobně, že mě zasejc napadáš. dumbom Že si čteš v mých řádcích POUZE to, co se ti hodí. smile

Upravil(a) majkafa (2. 10. 2008 16:38)

#165 2. 10. 2008 16:40

majkafa
Host

petra72 napsal(a):

Reaguji znovu:  opravdu bys to Majko tak udělala?  Opravdu bys toho muže svého života poslala pryč, když by odejít nechtěl a neuměl se rozhodnout?  Jestli ANO, přijímám.

Já si to sama o sobě nemyslím. Neuměla bych ten razantní krok udělat ani po mých dnešních zkušenostech.

Poxté a naposledy
DOUFÁM

#166 2. 10. 2008 16:41

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Tak v celku musím souhlasit s Petrou, že se musí vyzkoušet všechny různé varianty. Ono je to taky o tom proč ta nevěra vznikla a její provalení může být takové varovné světýlko, že se něco děje. O tom jaké hodnoty jsou v rodině upřednostňovány...Taky ten podvádějící musí už dopředu počítat s tím, že to jednou praskne (taky nemusí, ale určitě to každého napadne) a tudíž ví co může od svého protějšku očekávat , jaká bude jeho reakce. Přeci ho zná a žije s ním několik let. Takže vím do předu jestli bude následovat varianta - nůž na krku, vyhazov, nebo věčné slibování atp.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#167 2. 10. 2008 16:45

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

...Taky ten podvádějící musí už dopředu počítat s tím, že to jednou praskne (taky nemusí, ale určitě to každého napadne)...

Pokud pominu nevěry toho typu, kdy manželství je před krachem a každý si už dělá víceméně co chce, popř. tzv. volná manželství, kde si taky každý dělá co chce, tak mi věř, Pomněnko, že každý nevěrník si myslí, že u něj to nepraskne.... smile

Není tady

#168 2. 10. 2008 17:06

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

pomněnka napsal(a):

...Taky ten podvádějící musí už dopředu počítat s tím, že to jednou praskne (taky nemusí, ale určitě to každého napadne)...

Pokud pominu nevěry toho typu, kdy manželství je před krachem a každý si už dělá víceméně co chce, popř. tzv. volná manželství, kde si taky každý dělá co chce, tak mi věř, Pomněnko, že každý nevěrník si myslí, že u něj to nepraskne.... smile

a ten fičák pak smile

dum spiro spero

Není tady

#169 2. 10. 2008 17:11

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Mikeš napsal(a):

pomněnka napsal(a):

No vidíš a já se zabývala i touhle variantou....

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#170 2. 10. 2008 17:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mikeš napsal(a):

Víš, ona byla vždycky ráda, že "si jí někdo vzal", protože ve svých tuším 26 letech (nebo kdy se to vlastně vdávala) měla prostě obavy, aby "nezůstala na vocet"... ta to rázně neukončí, to ne...

Mikeši,
tak tohle není dobrý důvod k uzavření sňatku a bývá také po zásluze "potrestán".
Tvoje příbuzná má nejspíš mizerné sebevědomí a život s dominantním mužem jí ho asi moc nepozvedl.
Pokud se do toho vůbec chceš "míchat", poraď jí nějakého dobrého terapeuta, který ji pomůže najít příčiny a odstranit následky.
Ona nejspíš nikdy s tím povedeným chlápkem "nezamete", ale pak si s ním určitě už poradí wink
Tak jako s celým svým dalším životem stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#171 2. 10. 2008 17:47

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Mikeš napsal(a):

Mikeši,
tak tohle není dobrý důvod k uzavření sňatku a bývá také po zásluze "potrestán".
Tvoje příbuzná má nejspíš mizerné sebevědomí a život s dominantním mužem jí ho asi moc nepozvedl.
Pokud se do toho vůbec chceš "míchat", poraď jí nějakého dobrého terapeuta, který ji pomůže najít příčiny a odstranit následky.
Ona nejspíš nikdy s tím povedeným chlápkem "nezamete", ale pak si s ním určitě už poradí wink
Tak jako s celým svým dalším životem stolt

Přesně na toto jsem chtěla taky reagovat.. Máš pravdu. Mikeši, přece jen něco udělat můžeš- říct Evce ať zvedne hlavu a začne žít svůj život. Je to klasika.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#172 2. 10. 2008 17:52

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Žádný "každý" si takovýhle nesmysl nemyslí. Pokud jde do nevěry homo rozumnýsmile, tak musí počítat s tím, že to praskne. Měl by vědět, co dělá a proč, a taky jak to bude řešit až to praskne. Pak je jistá šance, že pokud se bude usilovně a pokorně modlit, tak jeho partner tohle období přetrpí se zavřenýma očima.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#173 2. 10. 2008 18:33

petra72
Host

majkafa napsal(a):

A už končím, protože si nebudu brát osobně, že mě zasejc napadáš. dumbom Že si čteš v mých řádcích POUZE to, co se ti hodí. smile

Víš Majko, já se jen ptala. Pro mě zase ty používáš silná slova. Nikdo tě nenapadá. Alespoň já v tom žádný útok nevidím.  Pravděpodobně ti to museho hodně zarezonovat, když jsi k tomu připojila takové označení.

Nerozumím tomu, proč ti mé otázky či vyslovení mého vlastního názoru neschodného s tvým vždy připadají jako napadání.

Ale to už je jen tvé. Já jsem jen vyjádřila svůj názor. Já bych se s největší pravděpodobností i po svých zkušenostech, i po čtení babi, zachovala stejně. Ani já bych hned druhému nebalila kufry a stejně bych něco takového neradila jiným. Ale to je má cesta.

Ty jsi mi JASNĚ A ZŘETELNĚ wink  vysvětlila, že to máš jinak. A já to přijala.

Takže klííííd. Je to dialog, výměna názorů a rozhodně se nesnažím nikoho napadat.

Upravil(a) petra72 (2. 10. 2008 18:44)

#174 2. 10. 2008 18:36

petra72
Host

Nharte napsal(a):

.... tak musí počítat s tím, že to praskne. Měl by vědět, co dělá a proč, a taky jak to bude řešit až to praskne. Pak je jistá šance, že pokud se bude usilovně a pokorně modlit, tak jeho partner tohle období přetrpí se zavřenýma očima.

Tak tohle si nemyslím. Z osobní zkušenosti vím:
- nevěrník si užívá krásných chvil
- neplánuje co bude až bude
- doufá, že to nepraskne

Řeší až po tom, když to praskne.

Tedy pouze v případě, že opravdu od rodiny odcházet nechce. Pakliže má manželku či manžela fakt plný zuby a nevěra je rovna hledání nového partnera, má to promyšlené a naplánované - jeho plán je ODCHOD....

Upravil(a) petra72 (2. 10. 2008 18:39)

#175 2. 10. 2008 18:42

petra72
Host

Proto si osobně myslím, že nejdéle se v tom plácají ty páry, ve kterých ten nevěrný jasno neměl a nemá. Sice má milenku (milence), ale jen na potěšení a na hraní (zpříjemnění svého života).

Ti, co nevěrou hledají jihého partnera, nemají (si myslím) potřebu ten čas po provalení dál prodlužovat a odcházejí.

Upravil(a) petra72 (2. 10. 2008 18:42)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí