29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mikeš: ... - ale chce, aby rozvod zařídil (a hlavně zaplatil) on... Aha, tak to jsem tedy s prominutím žádostiva
- to nám pak musíš napsat, jestli toho byl švagr schopen.
Není tady
No, měl by sebou hodit. Podle návrhu novely se budou zvedat soudní poplatky, když to teda projde ve sněmovně a proč by neprošlo, že... a rozvod bude nově za tři tisíce... Třeba ho to popožene.
Jinak milence se nedivím, k holčičce gratuluji a napadá mě - co Evka? Mám pocit, že to švára chvíli hrál na obě strany... jak se Evka má? A syn? Pokud jsou všichni relativně v pohodě a jsou-li schopni se domluvit, je rozvod otázkou půl roku, dvou stání, tisícikorunovýho kolku (zatím), několika podpisů (u majetku ověřených) a žádost si může stáhnout z netu...
Není tady
javena napsal(a):
...a napadá mě - co Evka? Mám pocit, že to švára chvíli hrál na obě strany... jak se Evka má? A syn?...
Já uvidím Evku až zítra, takže mám zatím info jen z druhé ruky, ale švára mě opět "nezklamal", protože jí to ani nedokázal (narození dítěte) oznámit sám, ale vzkázal to po synovi, který Evce oznámil: "Tak už mám sestřičku"...
Není tady
Mikeš napsal(a):
javena napsal(a):
...a napadá mě - co Evka? Mám pocit, že to švára chvíli hrál na obě strany... jak se Evka má? A syn?...
Já uvidím Evku až zítra, takže mám zatím info jen z druhé ruky, ale švára mě opět "nezklamal", protože jí to ani nedokázal (narození dítěte) oznámit sám, ale vzkázal to po synovi, který Evce oznámil: "Tak už mám sestřičku"...
No já nevím, já myslel že je podruhé otcem a on má na stará kolena ještě ségru tedy vy jste podivné společenství
Není tady
Boge, Pisateľ, ty už nevieš nielen písať, ale ani čítať... Možno keby si si zmenil nick na Čitateľ, pomohlo by to...
Není tady
Selima napsal(a):
Boge, Pisateľ, ty už nevieš nielen písať, ale ani čítať...
Možno keby si si zmenil nick na Čitateľ, pomohlo by to...
Já věděl že se chytneš ty špionko
Není tady
Tercila napsal(a):
Kiara: na výživné pro nerozvedenou manželku
Musela jsem se pousmát - já tenhle termín vlastně vůbec neznám. Zapřemýšlela jsem, kolik bych tak po manželovi chtěla- kdy k takovému jednání vlastně dochází?
Tercilo, člověka až kolikrát zaráží Tvoje blahá nevědomost a údiv nad běžnými odvrácenými stránkami života
Kolik bys Ty po svém manželovi měla chtít, to nevím - v Tvém případě, pokud jsi zdravá, schopna nadstandardních výdělků a tím pádem vydělávající zhruba stejnou částku jako Tvůj muž jsou podobné úvahy bezpředmětné. Zkus si ale představit, že vlivem úrazu, autohavárie nebo těžké nemoci (ne, že bych Ti to chraňbůh přála, ale i takovéhle osudové zvraty jsou součástí života) bude Tvým jediným zdrojem příjmů nuzný invalidní důchod, manžel se zachová jako sketa a z jakéhokoliv důvodu bude spotřebovávát svůj příjem výlučně pro vlastní potřebu a Tebe s posměchem odkáže na Tvůj invalidní důchod.
Jistěže ses vdala za čestného partnera, který by se k Tobě v případě nouze zaručeně takto nezachoval ... taky žaloba o výživné pro nerozvedenou manželku nebývá vedena proti manželům, kteří v souladu s dobrými mravy řádně přispívají do rodinného rozpočtu, že. Většinou se k tomuto nepopulárnímu opatření musí uchýlit ty manželky, které jsou buď na mateřské dovolené, nebo jejich příjem je několikanásobně nižší než manželův a manžel je z jakéhokoliv důvodu dlouhodobě "trestá" tak, že buď nepřispívá vůbec, nebo minimální částkou, manželka se tak ocitá ve stavu nouze a životní úroveň obou manželů je tak diametrálně odlišná.
Samozřejmě, že v případě podání žaloby o výživné se stává manželství nenávratně rozstřílené na mraky a v zásadě už se jedná o předrozvodový stav
Není tady
Pisatel napsal(a):
Selima napsal(a):
No však pre koho by si to inak písal...
Není tady
Selima napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Selima napsal(a):
No však pre koho by si to inak písal...
Iba pre těba lásko moja
Není tady
Tak to si asi švára pomohl
Není tady
Kiara: Tercilo, člověka až kolikrát zaráží Tvoje blahá nevědomost a údiv nad běžnými odvrácenými stránkami života
Znám termín "výživné na dítě" a skutečně jsem se nezajímala nikdy o to, že coby "nerozvedená" (tedy vdaná) můžu být vyživována
- a já bl.bec chodím celé roky do několika zaměstnání
.
Mě zase docela udivují lidé - BI - kteří mají pozjišťované kdeco... fakt. Že bych přece jen byla založením optimista? Ani mě nenapadlo, že by se mě někdy invalidní důchod mohl týkat - já to tak prostě nechci a tak to tak nebude . V mé (i širší) rodině nikdo invalidní není.
Ne, vážně - Kiarko, ani nevíš, jak jsem ráda, že tyhle termíny v praxi znát (zatím) nemusím. Že by mě můj muž mohl s posměchem odkázat na invalidku - skutečně zatím pro mě sci-fi. Zaplaťpámbu, je to velmi hodný a přejícný člověk, v uplynulém čtvrtstoletí mě nenechal na holičkách nikdy. Dokážu si bez něj užít dovolenou, ale v problémových případech jsme se vždycky semkli. Ostatně toto chování si nedokážu představit ani v opačném směru. Mám totiž vyšší příjmy než on a zatím si o sobě myslím, že bych mu tohle neudělala.
Miky, chtěla jsem poznamenat přesně to, co javena - rozvod bude zřejmě dražší.
Jeho (ne)oznámení narození dalšího potomka Evce mě vůbec nepřekvapuje
.
Seli, ten "Čitatel" -
Upravil(a) Tercila (4. 3. 2010 1:25)
Není tady
Terci, předestřela jsem Ti jen modelový příklad, abys snáze pochopila, jak a proč a v kterých případech může žena zažádat o "výživné pro nerozvedenou manželku". Samozřejmě o totéž může zažádat i nerozvedený manžel proti své finančně zdatnější manželce
Ani mě nenapadlo, že by se mě někdy invalidní důchod mohl týkat - já to tak prostě nechci a tak to tak nebude wink. V mé (i širší) rodině nikdo invalidní není
Aaaaa .... Tercilo ... nerouhej se To, že něco nechceš a že si to nepřeješ vůbec neznamená, že jsi vůči náhlým ranám osudu imunní, probůh!!! To, že v Tvé rodině nikdo invalidní není je argument, který nemá naprosto žádnou vypovídací hodnotu... stačí osudová autonehoda nebo zákeřné onemocnění a rázem může být všechno jinak. Znovu opakuji, že Ti nic zlého ani špatného nepřeji, ani nemám v úmyslu na Tebe odpudivě sýčkovat či nedejbože na Tvoji hlavu něco přivolávat ... jenom se trošičku divím tomu, že si nedokážeš připustit, že by nějaká rána osudu mohla jednoho dne dopadnout jakoby i na Tebe
Není tady
Já Ti, Kiarko, rozumím a každopádně děkuji za modelový příklad - ale já prostě nejsem typ, který se bojí předem.
Upravil(a) Tercila (5. 3. 2010 22:05)
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Tak to si asi švára pomohl
"Kdo chce kam, pomozme mu tam", říká se...
Já bych tu jeho milenku nechtěl ani náhodou, protože i když pomineme fakt, že se mi ona jako ženská nelíbí, nechtěl bych mít ženskou, která je o půl hlavy vyšší než já (a tedy i než on, protože švára je přibližně stejně vysoký jako já). Navíc je to prý těžká hysterka, ale to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, protože s nima (naštěstí) nežiju
Není tady
Mikeši ... ono se říká, že každý dostane většinou právě takového partnera, jakého si zaslouží ...
Nakonec víš, co bylo jedním z hlavních kritérií jeho výběru: že mu to milenka dokázala na rozdíl od manželky udělat pusou až do konce
Nakonec už je fuk, jestli ti dva spolu budou šťastni či nebudou, důležité je, aby byla v pohodě Evka. Čím dřív přijde na to, že ztrátou takového manžela si kupodivu výrazně polepšila, tím lépe pro ni
Upravil(a) Kiara (5. 3. 2010 22:54)
Není tady
Ono to všechno taky může být úplně jinak.
Kiara napsal(a):
Nakonec už je fuk, jestli ti dva spolu budou šťastni či nebudou, důležité je, aby byla v pohodě Evka. Čím dřív přijde na to, že ztrátou takového manžela si kupodivu výrazně polepšila, tím lépe pro ni
Evka v pohodě je, svý si prožila, obrečela, takže o ni strach nemám. Jarda jí prachy dává, takže ani finančně snad strádat nebudou, a co bude dál, ukáže čas.
Ale jak napsala Majka - ono to taky mohlo být celé trochu jinak, protože důvod "milenka je v posteli lepší než manželka" (což je ale v podstatě skoro vždycky ), pro nás chlapy obvykle nebývá důvodem k rozch(v)odu, ale já jim do toho nešťourám, dopadlo to tak, jak to dopadlo...
Není tady
Mikeš napsal(a):
Ale jak napsala Majka - ono to taky mohlo být celé trochu jinak, protože důvod "milenka je v posteli lepší než manželka" (což je ale v podstatě skoro vždycky
), pro nás chlapy obvykle nebývá důvodem k rozch(v)odu, ale já jim do toho nešťourám, dopadlo to tak, jak to dopadlo...
obvykle nebývá ? záleží co je skryto pod pojmem "lepší v posteli"... a je skoro vždycky, jo? mno...tak to ty manželky lituju,když manžel neví co rád
Není tady
nechtěl bych mít ženskou, která je o půl hlavy vyšší než já... Navíc je to prý těžká hysterka...
Hele, třeba má jiný kvality, které výšku a případnou hysterii lehce přebijou Ale to nevíš, protože s nima nebydlíš
záleží co je skryto pod pojmem "lepší v posteli"...
Většinou "jiná" a "nová" Až na to, že po čase i ta "lepší" bude taky "stejná a stará"
Není tady
Heřmanka napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Ale jak napsala Majka - ono to taky mohlo být celé trochu jinak, protože důvod "milenka je v posteli lepší než manželka" (což je ale v podstatě skoro vždycky
), pro nás chlapy obvykle nebývá důvodem k rozch(v)odu, ale já jim do toho nešťourám, dopadlo to tak, jak to dopadlo...
obvykle nebývá ? záleží co je skryto pod pojmem "lepší v posteli"... a je skoro vždycky, jo? mno...tak to ty manželky lituju,když manžel neví co rád
Ale Heřmánku, lepší je milenka vždy nejméně ze tří důvodů Jednak jí nebolí neustále hlava
, neřeší problém s probouzejícícmi dětmi
a pak není okoukaná jako manželka
Není tady
helena napsal(a):
nechtěl bych mít ženskou, která je o půl hlavy vyšší než já... Navíc je to prý těžká hysterka...
Hele, třeba má jiný kvality, které výšku a případnou hysterii lehce přebijou http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Ale to nevíš, protože s nima nebydlíš http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
záleží co je skryto pod pojmem "lepší v posteli"...
Většinou "jiná" a "nová" http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png Až na to, že po čase i ta "lepší" bude taky "stejná a stará" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
No Helí, ale pořád bude mladší než původní
Není tady
Pisatel napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Ale Heřmánku, lepší je milenka vždy nejméně ze tří důvodů
Jednak jí nebolí neustále hlava
, neřeší problém s probouzejícícmi dětmi
a pak není okoukaná jako manželka
Tak jestli do toho šel švára kvůli těmto třem bodům, tak aby si začal hledat náhradu... Hlava nevim, to asi přijde, ale za druhé - 28. února nastala menší změna a za třetí - nejnovější holka už taky není... takovej rok a půl se to určitě táhne...
Život je tak krásně barevnej...
Není tady
Nerozumím, proč někteří vyrábíte takové (posměšné) konstrukce.
Já jsem Mikešovu švagrovou i jejího muže viděla. Řeknu to na rovinu - hnedka první, když jsem je viděla, mě napadlo - on má na víc, tato žena se k němu vůbec nehodí. Tak to vnímám ppořád. Vlastně se divím, že s ní byl. Ale zamilovanost je slepá. To je prostě mé vnímání celé této kauzy.
A třeba on už teď ví, že potřebuje k sobě ještě jinou ženu. Nebo se ona změnila a pracovala na sobě a ví, že se k ní hodí jiný muž. Nebo je šťastný se svou nynější paní a právě takovou hledal. Nebo nebo nebo
Přijde mi smutné dělat si posměch a vysílat negativní energii, když jde o takový hluboký zásah do lidských životů.
Upravil(a) majkafa (8. 3. 2010 7:58)
Mikeš napsal(a):
javena napsal(a):
Na druhou stranu, Evky to dítě není nic, je to skutečně druhé dítě jejího ještě tedy manžela a jejího syna sestřička. I když je to těžký, kdyby milenka porodila mateřskou školku i s učitelkou, může jí to být ukradený, pokud on dodrží finanční závazky vůči ní a jejich společnému synovi... Nemusí jí informovat. Každý z partnerů má už nový život a navzájem se neinformují, že změnili práci... koupili auto... kam pojedou na dovolenou... někde to funguje i tak, ale většinou spíš ne.
Co mám v okolí ženský s nevlastníma mladšíma sourozencema jejich dětí, většinou to probíhá takhle... I naopak. My ženský leccos vyslepičíme, ale třeba mám kamarádku, která taky BM nevykládala, že čeká druhé dítě. Řekla mu to jeho dcera na víkendu mezi řečí. Protože ona bude mít sourozence. A když se ségra narodila, přišla s tím, že má sestřičku...
Není tady
majkafa napsal(a):
Nerozumím, proč někteří vyrábíte takové (posměšné) konstrukce.
Já jsem Mikešovu švagrovou i jejího muže viděla. Řeknu to na rovinu - hnedka první, když jsem je viděla, mě napadlo - on má na víc, tato žena se k němu vůbec nehodí. Tak to vnímám ppořád. Vlastně se divím, že s ní byl. Ale zamilovanost je slepá. To je prostě mé vnímání celé této kauzy.
A třeba on už teď ví, že potřebuje k sobě ještě jinou ženu. Nebo se ona změnila a pracovala na sobě a ví, že se k ní hodí jiný muž. Nebo je šťastný se svou nynější paní a právě takovou hledal. Nebo nebo nebo
Přijde mi smutné dělat si posměch a vysílat negativní energii, když jde o takový hluboký zásah do lidských životů.
Majkafo tys tomu nasadila ránu a korunu Myslím, že se tu bavíme obecně o Pepíčkach a Frantičkách a Kadlících tj. milenkách a milencích a ty konkrétně řekneš, že ona se k němu nehodí. Jak ty to můžeš vědět? Ale jo ty jsi vlastně ta nej.......
Není tady