18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Ahojky,
vezmu to rychle, Kačenka má odedneka dost velký průjem a před 2 dny zvracela celé odpoledne. Včera spala od 16 do 9 do rána -tj 17hodin vkuse. Dnes jsme byli u dr protoe nám přila taková vláčná, jen seděla a koukala.dr nám dala sumetrolim, smectu a glukopur. a řekla, e kdyby znovu začalo zvracení, tak musíme do nemocnice, nebo kdyby byla pořád vláčná tak také, nebo kdyby jetě hodně průjmovala.
Kačka je teď v pohodě, normálně zlobí, ale za dnení odpoledne 4x průjmovala. 3x hodně, jednou málo. teď naposledy to bylo jen voda a jako kdyby jste do nočníku vylili hrneček vody. Tak kolem 150ml, asi tak.
tak teď nevíme jestli máme jet, nebo jetě počkat, kdy se nejspí cítí dobře, chce pořád ňaminky které nemůe a jinak normálně jí a pije taky celkem v pohodě.
Potřebuji vá názor, přijde mi v pohodě, ale bojím se zas abych něco nezanedbala. A dr říkala e tak 3x - 4x průjmovat jetě můe. Tak já fakt vůbec nevim.
Děkuji mooooc předem!!!!
Jo a jsou jí 2roky.
Upravil(a) Veru (26. 9. 2008 19:35)
Není tady
Vydr do ítřka a zkus rýi, ta hodně staví. Pokud u je ivějí, tak to vypadá líp. Příznaky mi připomínají rotavira, co měly i moje holky.
Není tady
Já sice tak staré mimínko nemá, ale já bych na pohotovost nebo do nemocnice jela. Měřila jsi jí teplotu?? Jestli má i takové průjmy tak musí také hodně pít. Jinak nevím co bych ti poradila. Nebo si zkusit zavolat na pohotovost, aby ti tam poradily, ale jinak bych takové průjmy nepodceňovala.
Není tady
Veru napsal(a):
Ahojky,
vezmu to rychle, Kačenka má odedneka dost velký průjem a před 2 dny zvracela celé odpoledne. Včera spala od 16 do 9 do rána -tj 17hodin vkuse. Dnes jsme byli u dr protoe nám přila taková vláčná, jen seděla a koukala.dr nám dala sumetrolim, smectu a glukopur. a řekla, e kdyby znovu začalo zvracení, tak musíme do nemocnice, nebo kdyby byla pořád vláčná tak také, nebo kdyby jetě hodně průjmovala.
Kačka je teď v pohodě, normálně zlobí, ale za dnení odpoledne 4x průjmovala. 3x hodně, jednou málo. teď naposledy to bylo jen voda a jako kdyby jste do nočníku vylili hrneček vody. Tak kolem 150ml, asi tak.
tak teď nevíme jestli máme jet, nebo jetě počkat, kdy se nejspí cítí dobře, chce pořád ňaminky které nemůe a jinak normálně jí a pije taky celkem v pohodě.
Potřebuji vá názor, přijde mi v pohodě, ale bojím se zas abych něco nezanedbala. A dr říkala e tak 3x - 4x průjmovat jetě můe. Tak já fakt vůbec nevim.
Děkuji mooooc předem!!!!
Jo a jsou jí 2roky.
Ahoj Veru. Co to tady čtu o Kačence Uplně chápu, jak ti je, my měli průjem a zvraceli jsme celá rodinka minulý týden a do dneka se mě to Lukynovo "kakání" tolik nelíbí. Teda dneska u to bylo snad dobrý, ale jinak řidké. Tady je těko radit. Jestli normálně jí a hlavně pije, tak bych jetě asi počkala do zítra a pak radi zajela na výtěr. Sousedka mě tuhle říkala, e její mrňous měl takle salmoneu, e asi týden kakal několikrát denně, ale tím e normálně jedl (teda prý trochu míň) a zlobil, tak tomu nevěnovala pozornost. Po týdnu vyloeně "poprosila " o výtěr a zjistili mu to. Nechci tě vůbec strait. Tak nebo onak se musí rozhodnout sama. Kadopádně při salmoneoze dávají snad jen dietu a tu smectu. Tak asi tak. Drím palečky a přeju brzké uzdravení
Upravil(a) hanina (26. 9. 2008 19:58)
Není tady
Nae Kačenka toto měla na zač. září, akorát nezvracela, ale měla vysoké horečky přes 39 . Dostala také sumetrolin a udělala jí dr. výtěr a zjistilo se, e má salmonelu a má ji dodnes.
Upravil(a) Simka (26. 9. 2008 19:59)
Není tady
Děkuji za rady vem My s přítelem jsme to právě měli před 3dny taky. Výtěr byl dobrý.
Teplotu nemá ani neměla, ani zvýenou.
Tak asi jetě počkám, snad u do rána kakat nebude, teď jí dělám jetě tu rýi. Zlobí fakt u normálně. Dopoledne jen seděla nebo leela a koukala.. Holt nebudu spát a budu jí pozorovat, a kdytak pojedem v noci .
Dík
Není tady
Veru a nesnědla dneska něco "nedietního"?
Hlavně musí hodně hodně pít.
Ví jak se zkouí dehydratace "típnutím"?
A co ta teplota?
Není tady
Tak s rýí jsem moc neuspěla, snědla jen pár liček. Udělala jsem jí s jabkem.
To típnutí dělala dnes dr na bříku, ale nevím jak by to mělo vypadat. Vím e to je něco s elastičností kůe.
Není tady
Kdy típne, i na nártu ruky nebo na tom bříku, měla by se kůe vrátit hned zpět, nesmí tam zůstat vlnka.
JInak můe dát nastrouhané jablko bez lupky a semínek, banán, rýi, suchou bramboru vařenou, den starý rohlík....
U znovu nekakala?
Není tady
Pár liček stačí. To jablko bych vynechala a přimíchala spí mrkev. Můe taky banán. Ten také staví. To típnutí je elastičnost koní řasy, pokud se rychle vyrovná dehydratace nehrozí. Hodně podávej tekutiny, třeba i po ličkách, slazené. Doplní energii. Pokud byla dr v klidu asi bych nevyilovala a počkala.
Dobrý je dát něco na obnovení střevní mikroflory. Mě dr doporučila valosun. Práek který se přimíchal k jídlu a dodal do střívek ty správné bakterie. Ale značek je víc a vechny neznám.
Na bramboru bacha projímá.
Upravil(a) PavlaH (26. 9. 2008 21:23)
Není tady
Banán mi zrovna nedoporučovala, e je těký na aludek. Kdy ho má podráděný tím zvracením, tak radi ne.
Dr byla v klidu, ale papír do nemocnice máme u napsaný, kdyby jsme jeli.
Zatím nekakala a kůe se vrací bez vrásek.
Brambor mi doporučila, a Kačí snědla 3celý k obědu
Není tady
Jetě bych chtěla poradit s čajem, dávám jí bylinkový dětský, ale ten taky podporuje trávení, tak nevím.
Ale černý dětský jsem v lékárně nenala. Můu jí dát slabý černý normální?
A dr mi k tomu bylinkovému nic neřekla, kdy jsem jí řekla, e jí dávám ten.
Není tady
já dávala slabý černý normo. ve pitále dostanou toté, bez příchutě ovem. A na blití mám taky povoleno kolu, vychlazeou po ličkách, nedojde k hypoglykemii.
Veru, vidí, kadý bude tvrdit něco jiného ohledně jídla. Co ti říká instinkt? Nechej to uleet do zítra a uvidí, přes den tě i doktoři přivítají raději ne opůlnoci. Pokud dost pije a nehrozí dehydratace, tak vydr do rána.
Není tady
Tak heřmánek prý dobrý není, je projímavý. Dělala jsem normal černý hooodně slaboučký,.
Jinak mi dr doporučila BIOPRON, je to na posílení střevní mikroflory. je to na 10 dní, tak to obě nae holky dostaly.
Není tady
Lence jsem dávala normální naředěný černý čaj u v roce. Take teď v klidu.
Jinak na tu podporu osídlení střev prodávají v lékárně laktobacily. Teď je u opravdu na výběr. Dělají je jak ve formě sirupu na ličku, tak sypký na přimíchání do jídla, tak elatinové tobolky (které rozdělá a přimíchá do pití). V lékárně Ti dají vybrat....... kadý chválí něco jiného.
Není tady
Lactobacily mohu jen doporucit,pokud mela mala prujem,nam to moc pomohlo.
Není tady
Ahoj Veru, tak jak pak je dneska Kačence??
Není tady
Ahojky,
tak Kačka dopoledne kakala 4x mení průjem, spí kae a teď jednou velkej vodnatej průjem. ale byl pořád mení ne ta včera.
Jí jen rohlíky a rýi s mrkví, ale to jí moc nejede.
Pije dost. A zlobí jako čert
Ty laktobacily se můou dávat i při průjmu nebo a potom?
Jinak dík!
Není tady
LAktobacily můe začít podávat hned.
Není tady
Veru jj, laktobacili klidně hned. A my onehdá dostali ENTEROL, je to k léčbě průjmu a myslím, e je to volně prodejný.
Tak Kačí právě zase zvracela. U k večeru byla taková divná a nechtěla jíst ani moc pít.
Take ráno jedem, pokud nebude zvracet jetě jednou, to pojedem hned. Jinak kakala naposledy po tom obědě a teď měla jen malinko prdnuto. A teda pěkně zhubla. Asi to bude lepí tam jet. Ale hrozně se toho bojím, ona doktory nesnáí. A já jakbysmet, mám těstí na kretény.
Není tady
Stránky: 1 2