Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 9. 2008 19:07

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Syn nechce nastoupit na VŠ

Včera mi syn oznámil, že nenastoupí na VŠ,  chtěl na žurnalistiku, ale dostal se na obor, který si dal jen jako nouzovku, knihovnictví a informatika. Prý na to nepůjde, raději půjde dělat číšníka do kavárny. Má hotelovku, umí dobře anglicky. Mně to mrzí, protože je vysloveně studijní typ a skončí s tímhle zaměstnáním, celý den na nohách, v zakouřeným prostředí. A nedá si říct, ani ten obor nezkusí, prostě si postavil hlavu a přes to nejede vlak. Je mu 20, nebudu ho nutit, nemá to ani smysl, jen si potřebuju postěžovat. A nechápu to.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#2 25. 9. 2008 19:12

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Re: Syn nechce nastoupit na VŠ

A nezkusí to třeba příští rok znovu?

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#3 25. 9. 2008 19:13

Amysterya
♥♥♥----

Ahojky,asi tě to štve a mrzí,ale když o to bude stát,tak to třeba zkusí příští rok znova a vyjde to.... smile

a třeba to,že bude teď pracovat ho také někam posune....ono všechno zlé je pro něco dobré

....a člověk by asi měl dělat to co ho baví,ne?smile

Není tady

#4 25. 9. 2008 19:18

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Hm, jo, on se letos nedostal už podruhé, chce to zkusit znovu, ale kdoví. Pracuje už 5 let, jako brigádník, vydává v jedné firmě jídlo a obsluhuje na rautech, ale tohle chce jako HPP. Mně to prostě moc mrzí, že to hodil za hlavu, na žurmalisitku je nával, tak jsem si myslela, že vystuduje jiný obor a k té žurnalistice si najde cestičku jinak. Jenže on o jiném oboru nechce ani slyšet.

Není tady

#5 25. 9. 2008 19:19

Lucie_82
♥♥♥----
Místo: Berlin, berlin ... :-)
Web

a tu zurnalistiku chce presne studovat proc? ona ta skola zas tak samospasitelna neni, jestli chce psat, jde to i bez ni ...

To see a World in a Grain of Sand ... W. Blake

Není tady

#6 25. 9. 2008 19:20

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Včera mi syn oznámil, že nenastoupí na VŠ,  chtěl na žurnalistiku, ale dostal se na obor, který si dal jen jako nouzovku, knihovnictví a informatika.

Kdyby mého syna někdy v budoucnu vzali na takovouhle "nouzovku", byl bych docela spokojenej tatík. Žurnalistika byla těžko dostižným oborem vždycky, tam se dostali jen ti s pořádnou protekcí a pochybuju, že dnes je tomu jinak...
Ale pokud si Tvůj kluk postavil hlavu, tak s ním podle mě těžko pohneš...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#7 25. 9. 2008 19:22

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, prostě chce na žurnalistiku, ještě chtěl zkusit archeologii, ale priorotní je žurnalistika. Myslím, že mohl vystudovat i to knihovnictví, ale aby měl vzdělání. Ne, buď žurnalistika nebo nic. Nechápu to, mrzí nás to všechny, jen on si postavil hlavu. Dělal na střední škole časopis, píše pro nějaké filmové stránky, prostě nic jinýho studovat nebude.

Není tady

#8 25. 9. 2008 19:24

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeši, nepohnu s ním, ani ho nemíním lámat, jen mě TO PROSTĚ DĚSNĚ SEJŘÍ, že se na to vykašlal.

Není tady

#9 25. 9. 2008 19:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Zkus ho lehce vydírat lol, našeho syna, když laškoval s myšlenkou, že magisterské studium bude dělat dálkově jsem upozornila na to, že na mamahotel bude přispívat 6000  Kč, tak si to velmi rychle rozmyslel tummenupp .

Není tady

#10 25. 9. 2008 19:31

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, Aprill, on ví, že mi bude muset dávat 5.000 Kč, ale on se chce v listopadu odstěhovat do podnájmu, s kamarádem, takže náklady si bude všechny sám, bude so prát aobstarávat všechno sám, ví, že si nemůžu dovolit z jednoho platu mu dávat každý týden proviant, aby měl vystaráno. Ať klidně bydlí jinde, jen kdyby studoval. Ale on se nedá vydírak ani těžce, je dost silná osobnost a jak se jednou rozhodne, že to na školu nenastoupí, tak nenastouopí. Už ho ukecával i BM a jeho žena, i moje maminka, na tu nejvíc dá, ale ani ta s ním nic nezmohla, všichni jsme zklamaní, mrzí nás to, ale nic nenaděláme.

Není tady

#11 25. 9. 2008 19:35

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Vem ho úřad práce a ukaž mu jakou má šanci dobré práce se svým vzděláním. Určitě nechce dělat pinkla do důchodu.

Není tady

#12 25. 9. 2008 19:40

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Aprill, s ním nepohnu, on je tvrdá palice a udělá jen to, co sám chce. Na úřad práce ho nedostanu, prý se o sebe dokáže postarat. Tak ho asi nechám si tu hubu nabít, i když mě to štve, mohl studovat, chodit při tom na brigádu a mít pohodlí doma. Nechce, tak ho nechám. I kdybych lezla po zdi, nic nezmůžu.

Není tady

#13 25. 9. 2008 19:44

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Aprill, s ním nepohnu, on je tvrdá palice a udělá jen to, co sám chce. Na úřad práce ho nedostanu, prý se o sebe dokáže postarat. Tak ho asi nechám si tu hubu nabít, i když mě to štve, mohl studovat, chodit při tom na brigádu a mít pohodlí doma. Nechce, tak ho nechám. I kdybych lezla po zdi, nic nezmůžu.

A on nemůže dělat žurnalistu, i když má jinou vejšku? Tak např. já jsem ing. ekonom, a dělal jsem mimo jiné třeba i učitele informatiky... jinak řečeno - hlavní je, že má titul, nebo ne?

Není tady

#14 25. 9. 2008 19:44

Amysterya
♥♥♥----

....ještě mě napadlo,nešel by udělat odklad?jakože kdyby se to nepovedlo a chtěl nakonec studovat,tak že by to knihovnictví začal studovat až příští rok?prostě aby nemusel dělat na tenhle  předmět příjmačky a měl tu jistotu......ale nevim, jak moc je to reálné,jen momentální nápad....

Není tady

#15 25. 9. 2008 19:49

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Modroočka napsal(a):

Hm, jo, on se letos nedostal už podruhé, chce to zkusit znovu, ale kdoví. Pracuje už 5 let, jako brigádník, vydává v jedné firmě jídlo a obsluhuje na rautech, ale tohle chce jako HPP. Mně to prostě moc mrzí, že to hodil za hlavu, na žurmalisitku je nával, tak jsem si myslela, že vystuduje jiný obor a k té žurnalistice si najde cestičku jinak. Jenže on o jiném oboru nechce ani slyšet.

Mam zurnalistiku vystudovanu a ihned po 1. rocniku mi bylo jasne, ze je to omyl. Dotahla jsem to na bakalare, ale nikdy jsem to nedelala a delat nebudu. Je fakt, ze behem studii nas hodne tlacili do ruzne praxe (noviny, radio, TV). Lidi, co na to maji diplom, tu cestu maji snazsi, ale zaruku, ze zrovna tvuj syn bude v tom uspesny ti nikdo neda. A navic je fakt, ze hromada lidi se k novinarine dostala uplnou oklikou.

Upravil(a) baba.jaga (25. 9. 2008 19:49)

42!

Není tady

#16 25. 9. 2008 19:55

Alyssa
♥♥♥♥---

Když si postavil hlavu, nic s tím neuděláš.. Už je dospělý a nejlepší je, když přijde sám na to, co chce dělat. Na druhou stranu je myslím super, že chce pracovat a osamostatnit se. Je to přece lepší, než aby studoval obor, o kterém už teď ví, že ho nebude bavit. Je spousta mladých, kteří jdou na nějakou vejšku jen proto, aby měli statut studenta a s tím spojené výhody, žijou u rodičů a nic neřeší. Tvůj syn je zodpovědný a toho bych si cenila. Určitě si to časem všechno srovná sám a aspoň nebude moc vyčítat tobě ani nikomu z rodiny, že jste ho nutili dělat něco, co nechtěl.

Není tady

#17 25. 9. 2008 19:58

Blossom
Host

Modroočko, rozumím ti, že tě to štve, že je to vlastně promarněná šance. Ale třeba se to teď jen tak jeví... To, že se teď postaví na vlastní nohy mu na škodu nebude, a nikde není řečeno, že třeba příští rok si na to přijde sám, že nechce jen celý život běhat na place... A nebo mu to tak bude vyhovovat, a pak taky dobře, když bude ve své práci spokojený.

Můj syn letos maturuje, na VŠ by měl inteligenčně určitě, ale nechce se mu vůbec učit, tak taky asi na VŠ nepůjde. Nebudu to lámat přes koleno, i když mě to trochu mrzí..
On je velmi manuelně zručný, takže možná zvolí zcela netradiční postup - po matuře se možná půjde ještě něčemu vyučit. Tady v kraji chybí řemeslníci, zato administrativní síly stojí na úřadu práce frontu. Kdoví, třeba to tak bude lepší, a hlavní je, aby on sám byl śťastný.

#18 25. 9. 2008 21:13

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Nojo, tak sis postěžovala....  asi není vysloveně studijní typ, když studovat nechce. Tak to prostě ber jako fakt - ostatně, nic jiného ti stejně nezbývá. Hodně maminek touží po tom, aby jejich děti dosáhly toho, co se jim třeba nepodařilo - na to pozor - je to přece jeho život, tak ho nech žít. Buď ráda, že máš syna se silnou osobností - on se určitě neztratí

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#19 25. 9. 2008 21:26

henrietta
♥♥♥♥---

Modroočko taky si myslím, že se syn neztratí. Navíc ta hotelovka a dobrá angličtina mu zas tak špatné šance nedávají. Já osobně ho jen lituju, že si nezažije ty super roky na vejšce, ale jinak se o něj neboj, jestli už tu práci dělá brigádně pět let, tak asi ví, do čeho jde a utrápený z toho nebude.

Není tady

#20 25. 9. 2008 21:28

sandra
♥♥♥♥♥♥-

proč neojdede na zkušenou do zahraničí,když umí dobře anglicky?Číšníka tam může dělat taky a bude mít tolik zážítků, že nebude vědět, o čem dřív psát. wink

Není tady

#21 25. 9. 2008 22:04

Achlia
♥♥♥♥---

Modroočko,
dcera vystudovala žurnalistiku, pracovala půl roku v jednom nejmenovaném deníku za menší plat než mám já ve školství.
A nechtěj ani vědět, jaké vzdělání ( spíše nevzdělání)mají tamní redaktoři.
Pokud bude chtít psát a bude dobrý, chmatnou po něm v každém regionálním deníku.
Pokud nemá motivaci k náhradnímu oboru, tak ho nenuť.
Zdá se, že už má pracovní návyky, jestli kouká jinam, nech ho jít vlastní cestou, byť tě při tom píchá u srdce.
Mikeši, dostala se tam opravdu bez protekce.

Není tady

#22 25. 9. 2008 22:38

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Modroočka napsal(a):

A on nemůže dělat žurnalistu, i když má jinou vejšku? Tak např. já jsem ing. ekonom, a dělal jsem mimo jiné třeba i učitele informatiky... jinak řečeno - hlavní je, že má titul, nebo ne?

Mikeši,čtouc tvůj příspěvek jsem si vybavila i tvůj jný jinde,kde píšeš,jak těžce jako 3členná rodina bojujete s financema a jak máš obavy,jak to zvládnete finannčně,až te´d vaše jediné dítko půjde na SŠ.To mi teda s tím tým vzděláním a titulem nejde vůbec dohromady.

Není tady

#23 25. 9. 2008 22:43

majkafa
Host

lollollollol

#24 26. 9. 2008 7:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

I kdybych lezla po zdi, nic nezmůžu
Přesně tak, Modroočko. Nezmůžeš ani ty, ani ti druzí, co ho taky "ukecávají". Obzvlášť jestli je to taková palice, jak píšeš - zasekne se a šlus. Nezbývá, než počkat, jestli to bude chtít zkusit znova, třeba i při zaměstnání, nebo bude spokojený jinde i bez titulu. Já vím - my si pořád myslíme, že jako mámy víme, co je pro naše děti nejlepší - a je hrozně těžký smířit se s tím, že mají jiné představy. Jenomže od určitého věku je to jejich život a nezbývá, než překousnout pupeční šňůru, pustit je do toho velkého zlého světa http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a jen zpovzdálí pozorovat, jak si vedou a jestli jsme je naučily všechno, co by mohly potřebovat.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#25 26. 9. 2008 7:12

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

Mikeši,čtouc tvůj příspěvek jsem si vybavila i tvůj jný jinde,kde píšeš,jak těžce jako 3členná rodina bojujete s financema...

Kuty, s financema bojujeme hlavně proto, že moje žena začala před 2 lety podnikat a pořád nám to nijak moc nevynáší - spíš do toho prachy cpeme, než abychom vydělávali sad Když už to vypadalo, že to bude lepší, rozkopali střed města a tržby šly rázem o 20% dolů, protože zákazníci nemají kde pořádně zaparkovat sad sad A klukovi na studia už přes 5 let spoříme, tak snad to nějak zvládnem...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí