|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Jéžiši, to je mi opravdu strašně líto.Co Beníček umřel je to 3 neděle a je mi pořád smutno.
Není tady
Saro, to je mi moc líto.
. Nám pejsek zemřel před 3 lety a smutno mi bylo 3/4 roku. Hodně smutno. Po roce už jsem to nějak rozdýchala a zvykla si..... Čas hojí všechny rány. Pokud chceš, pořiď si nové štěňátko.
Je to náplast na bolístku. 

Ja som si smrť mojej prvej psiny tiež prežila až do dna...
Najprv som musela rozhodnúť o uspatí, ale to už nebolo také ťažké, videla som, že to ide rýchlo do
- len to bolo dosť nečakané(pár dní). Po injekcii som dostala taký záchvat plaču, že zverolekár s otcom sa o mňa normálne báli.
Potom som ju vzala domov, bracho ma odviezol na chalupu a s jeho a otcovou pomocou sme ju pochovávali. Lenže začalo pršať a aby ju dážď nevyplavil a zver nevyňuchala, museli sme ju ešte spáliť.
Bože, to bolo hrozné. A ja som jej recitovala žalmy a pohrebné básne.
Celý nasledujúci týždeň som prežila ako v nejakom opare, fungovala som na autopilota. Potom som mala zaujímavý zážitok a postupne sa to začalo zlepšovať. Pár dní nato som videla reportáž z útulku, začal som tam chodiť pomáhať a vybrala som si ďalšiu psinu.
Upravil(a) Selima (13. 10. 2008 20:06)
Není tady
Milá Selimo.To já bych psa spálit nemohla.Vždy´t kdyby jste udělali opravdu hluboký hrobeček, tak v žádném případě jí to nevyplaví a počítám, že když jste jí odvezli na chalupu tak vám zvěř(plachá) nepude až k chalupě.
Promiň, ale to vážně nechápu...
Není tady

Opravdu hlboký hrobeček - no, práve keď bol asi tak napoly hlboký, tak začalo pršať a všetko bolo mokré... Búrka, prietrž mračien... Blesky, hromy... Divná májová búrka... Tak sme pálili.

Není tady

Včera mi náš berňáček usnul navěky v náručí. Chronické selhání ledvin. Už se jí nedalo pomoct. Byla jí teprve 6 let. Ráno se mi nelíbila a tak jsem ji vzala na kliniku a po třech hodinách různého vyšetřování a odběrů zazněl tenhle verdikt.
Nechtěla jsem jí tam nechat umřít samotnou, a tak jsem si jí dala na klín. Ten její poslední kukuč asi nikdy nezapomenu 

Není tady
AHoj , je to moc smutné přijít takhle o nejvěrnějšího přítele, já už takhle musela pochovat 2 své pejsky
přeju ať to brzo přebolí, a jeden z nejlepších léků je pořídit si nového
Není tady

Tak tohle je opravdu moc smutné vlákno.... ale vy jste mohly pejsky aspoň pochovat...
U nás je moc smutno, v sobotu odpoledne jel manžel dcery s kamarádem střílet z luku. Bral si sebou jejich pejska, 14-letého Kubíka. I když je do pejsek dcery, tak od mala jsem se taky o něho starala, býval často u nás a měla jsem ho moc ráda, jako by byl náš....
Kubíček měl poslední dobou nemocnou tlapičku a špatně chodi a taky už špatně viděll. Neušel daleko, jen kolem baráku a většinou polehával a dřímal... no jako starý pejsek. Ale když jsem k nim přišla, tak sebral vždycky všechnu energii a vítal mně a vypadal jako by měl elánu na rozdávání...
Tak v sobotu odjeli, Kubík tam s nimi byl asi hodinu a potom se vydal směrem od auta. Na kopečku se na ně ještě podíval, jako by se loučil a pokračoval dál..... zeťák s kamarádem (myslivcem) ho po chvilce šli hledat, ale pejska nebylo.
Volali ho, prochodili okolí, prohledali křoviny, ale po Kubíkovi jako by se země slehla....
Večer, až bylo tma, tak Jarek přijel domů s tím, že zítra ráno tam pojede znova.... myslivci tam měli brigádu, věděli o našem pejskovi, ale nikdo ho neviděl. My tam s manželem jeli ještě včera k večeru a byli tam do tmy, ale Kubíček není....
Ještě mi to nedá a chci tam zajet ještě dneska odpoleldne, znovu to tam prohledat. I když si myslím, že je to už asi zbytečné..... ale pro svůj klid a vědomí, že jsme udělali co jsme mohli...
Nevím, ještě jsem se nesetkala, že by pejsek, který cítí, že se blíží konec, odešel od svého páníčka a raději zvolil smrt o samotě....
Je mi to strašně líto, ta nejistota moc bolí .... zase nevidím pro slzy na klávesnici....
Moc se omlouvám za tohle smutné psaní, ale musela jsem to ze sebe dostat.....
Není tady

Nádej umiera posledná. Poľovnícke psy majú vo zvyku občas podľahnúť svojim poľovným pudom... možno nešiel umrieť, ale zaloviť si (naposledy???).
Není tady
Ach jo, to je tak smutný.
Zkus to tam ještě odpoledne prohledat, abys ho mohla přinejhorším aspoň v klidu pochovat. myslím na tebe...
Není tady

Tak jsme se před chviličkou vrátili, prohledali to tam, prolezli houští, volali, křičeli, ale všechno zbytečně... vrátili jsme se smutní a sami.... už se s tím budu muset pomalu smířit, je to ale strrašně moc těžké, že
nebude ... ale ta nejistota je nejhorší
moc vám děkuji za pochopení... 
Není tady
Aspon, se tu tak nějak utěšujeme pospolu.
Není tady
Pampelisko:Věřím, že se pejsek ještě vrátí.Doufej v to a zatím to nevzdávej...Držím palečky:supr:
Není tady
Koukám, že se tu dlouho nic neobjevilo.Z jedné starny je prima, že nikomu neumřell pejsek a z druhé strany je škoda, že to tu necháme upadnout.Nemyslíte?
Není tady
Pampeliska napsal(a):
Tak tohle je opravdu moc smutné vlákno.... ale vy jste mohly pejsky aspoň pochovat...
U nás je moc smutno, v sobotu odpoledne jel manžel dcery s kamarádem střílet z luku. Bral si sebou jejich pejska, 14-letého Kubíka. I když je do pejsek dcery, tak od mala jsem se taky o něho starala, býval často u nás a měla jsem ho moc ráda, jako by byl náš....
Kubíček měl poslední dobou nemocnou tlapičku a špatně chodi a taky už špatně viděll. Neušel daleko, jen kolem baráku a většinou polehával a dřímal... no jako starý pejsek. Ale když jsem k nim přišla, tak sebral vždycky všechnu energii a vítal mně a vypadal jako by měl elánu na rozdávání...
Tak v sobotu odjeli, Kubík tam s nimi byl asi hodinu a potom se vydal směrem od auta. Na kopečku se na ně ještě podíval, jako by se loučil a pokračoval dál..... zeťák s kamarádem (myslivcem) ho po chvilce šli hledat, ale pejska nebylo.
Volali ho, prochodili okolí, prohledali křoviny, ale po Kubíkovi jako by se země slehla....
Večer, až bylo tma, tak Jarek přijel domů s tím, že zítra ráno tam pojede znova.... myslivci tam měli brigádu, věděli o našem pejskovi, ale nikdo ho neviděl. My tam s manželem jeli ještě včera k večeru a byli tam do tmy, ale Kubíček není....
Ještě mi to nedá a chci tam zajet ještě dneska odpoleldne, znovu to tam prohledat. I když si myslím, že je to už asi zbytečné..... ale pro svůj klid a vědomí, že jsme udělali co jsme mohli...
Nevím, ještě jsem se nesetkala, že by pejsek, který cítí, že se blíží konec, odešel od svého páníčka a raději zvolil smrt o samotě....
Je mi to strašně líto, ta nejistota moc bolí .... zase nevidím pro slzy na klávesnici....
Moc se omlouvám za tohle smutné psaní, ale musela jsem to ze sebe dostat.....
Pampeliško, já jsem jednu dobu bydlela u člověka a ten měl psa - jezevčíka.
Bylo mu 15 let a přesně tohle udělal, přesně jak to tady popisuješ.
Byli v lese, pořád se držel s náma pak se trochu vzdálil (přestože, to nikdy nedělal),pak se zase vrátil..To se opakovalo několikrát za ten den.
Když jsme se chystali domů, došel s náma zpátky k autu.
Nakládali jsme věci, ještě kolem nás chodil, pak se najednou sebral a šel zpátky k lesu.
Viděli jsme ho,ale nikdo z nás ho v tu chvíli nevolal zpátky.
Odešel umřít.
)Není tady
Pampeliško, asi šel umřít. Měli jsme 14 let křížence foxteriéra. Napřed měl boudu na zahradě, když zestárnul, bydlel v kuchyni. V noci ho máma pouštěla na loužičku, za chvíli se vrátil a pak jednoho dne už nepřišel. Také jsme ho nenašli. Můj ovčák (nalezenec, měla jsem ho 10 let) se začal na vycházce schovávat do křoví a nechtěl domů. Po vyšetření vet. také už domů nechtěl a v noci mi umřel v náručí. Má hrobeček na zahradě, myslím na něj pořád, přestože jsem si hned pořídila štěně ovčáka. Byl to nejhodnější pes, jakého znám.
Není tady

Děvčata, moc děkuju za vaše psaníčka...
tak teď vím, že to pejsci dělávají, já to dříve neslyšela, ani se s tím nesetkala... 
Jak už jsem psala, byl to pejsek dcery, ale býval často (denně) u nás a já na něho byla moc zvyklá, jako by byl náš.
Už je to 14 dnů a mě nezbývá než se s tím smířit...
Naštěstí my máme ještě malou trpasličí jezevčičku Ašku
, která mě rozveseluje a je mi s ní dobře.... 
Na Kubíčka, ale nikdy nezapomenu.... 
Není tady