Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 27. 9. 2008 15:40

123Sara
♥------
Místo: Vysočina

Re: Umřel mi pejsek...

Jinak opravdu děkuji...

Život je jen osud...

Není tady

#27 27. 9. 2008 16:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nie si sama... ja si teraz tiež z organizančých dôvodov ps anemôžem dovoliť, ale len čo to bud emožné, chcem ho.. Hoci bezprostredne po Britinej smrti - musela som ju dať uspať, mala neliečiteľnú chorobu, ktorá sa postupne zhoršovala - som si hovorila, že si zaobstarám korytnačku(želvu), lebo tá ma určite prežije. grater kapitulation Ja na to nemám, pochovávať psov...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 29. 9. 2008 9:38

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taky nám kdysi umřel pejsek, bylo nám moc smutno, brácha si potom koupil novýho, a bylo hned veseleji.Teďka bydlím ve městě v bytě a pejska si nepořídíme, máme mimi a já bych ani pejska do bytu nechtěla. Kdybych měla domek to by bylo něco jinýho.

Upravil(a) topazio (29. 9. 2008 9:39)

Není tady

#29 29. 9. 2008 13:36

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Nie si sama... ja si teraz tiež z organizančých dôvodov ps anemôžem dovoliť, ale len čo to bud emožné, chcem ho.. Hoci bezprostredne po Britinej smrti - musela som ju dať uspať, mala neliečiteľnú chorobu, ktorá sa postupne zhoršovala - som si hovorila, že si zaobstarám korytnačku(želvu), lebo tá ma určite prežije. grater kapitulation Ja na to nemám, pochovávať psov...

Sel, Brita už není ? grater

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#30 29. 9. 2008 13:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nie, Brita je už pol roka ex-Brita... grater kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 29. 9. 2008 14:05

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Nie, Brita je už pol roka ex-Brita... grater kapitulation

To mě mrzí pussa

Není tady

#32 29. 9. 2008 14:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Aj mňa, ale... je to lepšie ako to trápenie, čo zažívala posledné dni. A mala pekných 11 rokov života(teda predpokladám, prvých 5 som ju nepoznala rodna ).

Brita

Není tady

#33 29. 9. 2008 14:09

AndreaBA
♥♥♥----
Web

Sara, je mi to moc ľúto. Mne pred ôsmymi rokmi takisto auto zrazilo havku priamo pred očami...nemohla som jej nijak pomôcť, proste zomrela hneď.... Najúčinnejšie ako Ti radíme je kúpiť si nového hafanka.... Ja som to takto isto riešila..a kúpila si. Hoci som si myslela že už žiadny nebude taký ako ona..... A terajšia je presne taká istá (vzhľadovo) ako tá predtým a má lepšiu povahu:-) dala som jej rovnaké meno a vždy s láskou spomínam na tú prvú hafanu. Chce to čas...ten vylieči všetko, ver mi
A.

123Sara napsal(a):

Ahoj.Je to 1 den, co mi umřel pejsek.Zajelo ho auto.A já se s tím nemůžu vyrovnat.Pořád myslím na to, jak se asi trápil a jestli na mě myslel...Nevíte jak se s tím vyrovnat?Napiště prosím vaše názory:grater:gratergratergratergratergrater

12/11 sa na testíku objavili // čiaročky :-)
19/12 druhe sono, MIMIS má 21,1mm, srdiečko bije!!!
19/02 ešte to nie je na 100% ale budem mat DIEVČATKO!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/J8pVp1/.png

Není tady

#34 30. 9. 2008 13:57

123Sara
♥------

A nevěděli by jste jak mám v takové situaci přemluvit svou maminku?offtopic

Život je jen osud...

Není tady

#35 30. 9. 2008 14:13

Santala
♥♥♥♥♥♥-

123Sara napsal(a):

Co jí říct, že se moc trápíš a že ti prostě pejsek chybí ? smile

Není tady

#36 30. 9. 2008 15:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

123Sara napsal(a):

Presvedčiť na čo? Na psa? Ja soobne som po smrti prvej psiny chodila venčiť psov do útulku. A bola tam jedna taká milá fenka, ktorá tam nebola dlho, mala radostnú, milú povahu, vzala som ju "na kontrolu" k zverolekárovi, potom na skúšku domov - a už zostala. Trochu som citovo zapracovala na našich... wink

Brita

Není tady

#37 30. 9. 2008 17:29

Anjika
♥♥♥♥♥--

Ja ti nepomôžem, ale chápem ťa a je mi to ľúto.

Není tady

#38 30. 9. 2008 19:59

Dana 1
♥------

Ahoj Sara,je to asi tri týždne,čo mi auto zrazilo sučku.Bola milá ,prítulná a poslušná.Stačila chvíla a prekusala plot  a stalo sa.Musíš to vyplakat a tak ako radia všetci.U mna je to iné,ja mám ešte dvoch psíkov a štyri mačky.A neverila by si,ked sme ju pochovávali na záhrade,stáli všetky naše zvieratá nad jamou,ako keby sa s nou lučili.Plakali sme s mužom obaja.Snaž sa spomínat na tie pekné chvilky,ktoré si so psíkom zažila.

Není tady

#39 1. 10. 2008 16:23

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

ahoj Sáro já tohle vyřešila novým pejskem, zajela jsem do útulku a vzala toho nejvetšího hafana kterýho nikdo nechtěl, byl oškubanej protože byl samý bodlák, když ho chytili....a k tomu jsem "přibalila" dvě kočky jsou tu s námi deset let wink

dum spiro spero

Není tady

#40 1. 10. 2008 16:24

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

123Sara napsal(a):

nejakýho "milouše" si v útulku pujč a uvidíš jak změkne;) vyber mazla největšího

dum spiro spero

Není tady

#41 3. 10. 2008 13:53

123Sara
♥------

Díky moc.Kdyby jste měli ještě nějaké příspěvky, tak budu moc ráda.smile

Upravil(a) 123Sara (3. 10. 2008 13:53)

Život je jen osud...

Není tady

#42 3. 10. 2008 16:28

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kladensko
Web

ahoj sáro smile
ještě když jsem chodila na zš, tak nám auto srazila fenku jezevčíka (byly jí sotva čtyři roky). byla jsem v té době na letním táboře, tže když jsem se vrátila, byla jsem v šoku a dávala si za to vinu - kdybych byla doma, nic takového by se nestalo apod. veterinář ji odoperoval a my ji měli v domácí péči. zotavovala se velmi rychle, na noc měla košík, aby si ránu (kt. měla na noze) nekousala. v té době někdo vyhodil na okraji vesnice pejska - taktéž jezevčíka - a tak jsem ho vzala s bráchou domů. táta byl rád, že bude mít fenečka kamaráda, jen mamka dalšího psa nechtěla, ale nakonec souhlasila. strašně se s naším prvním hafanem spřátelili, ale dva pejsky jsme měli krátce - jako by aiduška čekala, až přijmeme nového psa - přes noc si strhla košík a nožku si rozkousala tak, až jí visela na jedný kůstce grater druhý den jsme šli na oslavu narozenin k příbuzným - nechtělo se mi, brečela jsem jako želva, jenže jsem musela, táta nechtěl, abych viděla, jak přivolaný veterinář dává aidě poslední injekci. brečela jsem ještě dobrý měsíc a i teď, když to píšu, se mi kutálí slzy po tváři. smutek jsem překonala hlavně díky novému psovi - bročkovi. máme ho už devět let smile snažila jsem se prosadit druhého pejska, ale bezvýsledně - tedy do letošního léta. táta mi psa dovolil, ale pod podmínkou, že bude ryze můj pussa mamka byla razantně proti, ale neubránila se hledání hafana na netu.. tže jsem si pořídila voříška, teď mu je 5 měsíců - kdyby to bylo jen na mamce, neměla bych ho, ale prostě jsem ho přivedla a je to big_smile vyplňuje můj život, kt. je momentálně "v troskách", získal si srdce všech par
uvidíš, že se mamka nechá obměkčit wink nový pejsek zažene chmury, držím palce pussa

Upravil(a) leny.wood (3. 10. 2008 16:29)

Člověk míní, život mění.
Život je krásný, ale přesto končí smrtí.
http://leny-wood.wp.cz/wp-content/uploads/wp.cz/leny-wood/horse.jpg

Není tady

#43 4. 10. 2008 23:09

123Sara
♥------

Moc ti děkuji.Je mi líto, že takový osud potkal i vaši fenečku.Ted, když mi umřel Beník, tak mám pocit, že ať člověk udělá cokoliv, tak osud nikdy změnit nemůže a ani to nejde.Takže všechno se nejspíš muselo stát.Pořád za tím hledám nějaké vysvětlení...Opravdu díky:)

Život je jen osud...

Není tady

#44 5. 10. 2008 0:42

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

bohužel člověk zasahuje do životů zvířat víc než by chtěl,někdy. tak se stávají nehody, kdy člověk zvíře zabije, aniž by šlo o potravu,jako dřív. já osobně nevím, zda bych vydýchala, kdybych zabila nevinné zvíře v autě..ačkoli jsem řidička jak hrom, jezdím už jen proto že mě to uklidňuje. mám jiný pohled na vztah ke zvířatům než většina populace- teď jsem byla dost pranýřovaná i ze strany rodiny za to, že jsem investovala peníze do cizí kočky sražené autem a sháněla jí rodinu. ale pořídit si nové zvířátko je fakt nejlepší rada, řídila jsem se tím hodněkrát. třeba si kup "jen" křečka,potkana,myš...jakoukoli novou zvířecí osobnost, se kterou navážeš vztah. nemusí to být zrovna pes. zvířata jsou to nejlepší co znám. protože mi nikdy nelžou.

Není tady

#45 5. 10. 2008 18:21

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Dnes o půlnoci nám odešel pes do psího nebe, bylo mu 6 let. Jeho jedna z posledních vzpomínek je zde http://www.jakubik.mysteria.cz/
P.S ten černej

Upravil(a) Pisatel (5. 10. 2008 18:47)

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#46 5. 10. 2008 18:33

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Pisatel napsal(a):

Dnes o půlnoci nám odešel pes do psího nebe, bylo mu 6 let. Jeho jedna z posledních vzpomínek je zde http://www.jakubik.mysteria.cz/

pussa hjarta a pohlazení smile

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#47 6. 10. 2008 12:14

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Odteď si snad budu na procházku brát pořádný klacek, abych v případě nouze útočícího psa přetáhla přes hlavu sad .

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#48 6. 10. 2008 14:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

P.S ten černej

To mi je ľúto... a 6 orkov nie je veľa... To je sv.in.sky málo. kapitulation Ale fotečky má pekné a spomienky naňho zostanú.

Brita

Není tady

#49 6. 10. 2008 15:02

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

No tak tohle holky, ne.....
Tohle jsem teď nechtěla číst.
Můj pejsek měl o víkendu nevysvětlitelnej záchvat a byl v bězvědomí asi 3o vteřin, pak zase ok. Nikdo nic nevyšetřil, nikdo mi nedokáže říct co to bylo...tak žiju se staženým žaludkem co bude dál... Byla jsem u toho sama a byla jsem naprostgo bezmocná. To je jediná situace, kterou neunesu - bezmoc. Mám strach že se to bude opakovat....

Pokud jste pejska měly/i rády/i, a poskytli mu šťastnej život, tak pak člověk před sebou může mít čisté svědomí a jaksi se s tím smířit. Vím, že na toto není absolutně co říct, pomůže jen čas a dělat dobro. to člověka může dřív postavit na nohy.

xxx  vážím si tě za to, cos udělala. Je to statečný.

Není tady

#50 6. 10. 2008 15:15

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Dovolím si sem nakopírovat svůj smutek z jiného vlákna tady na Babinetu, nemám sílu to psát znovu :-(

Všem, co v poslední době přišli o zvířecího společníka.

V pátek večer nám mamina přivezla na hlídání 6-letou fenečku. Je to takovej miláček rodiny, mazlík, její jediný zpovědníček (mamina je vdova a žije sama, kromě pejska nikoho doma neměla). Čikinka byla kardiak, ale prý jen se slabým šelestem. Na nás (včetně psů) byla 100 % zvyklá, často u nás trávila celé dny a manžela milovala. Já jsme jí v podstatě vychovávala, když byla štěňátko a já ještě bydlela u našich. To ještě táta žil. Za rok mu ale zjistili rakovinu ledviny s metastázama v plicích. Umíral doma v bolestech a vysílením a Čikinka u něj trávila celé dny, hlídala ho. Pak umřel, já se odstěhovala, vdala a mamina zůstala s Čikinkou sama. Hrozně na sobě visely. Ona byla takový 3-kilový mazlík, ani snad vrčet neuměla, milovala hlavně chlapy a děti, hrála si, všude s maminou chodila.
No, takže jí mamina k nám v pátek večer přivezla na hlídání na celou noc a sobotu, protože někam odjížděla.

Malá večer žrala jak mlejn, vypadala spokojeně, i když trošku apaticky, ale my to přičítali stesku po ammině. Tak jsme jí chovala, hrála si sní, ale moc nechtěla. Půlku noci proseděla na schodech a vyhlížela maminu. Tak jsem si jí vzala do postele, ale spala hrozně neklidně. Ráno opět byla apatická, ještě jsme si dělali srandu, že to je takovej puchejř grater

Přes poledne jsme byli pozvaní na svatbu kamarádky, vrátili jsme se asi za 4 hodiny. Psi byli v pořádku, jen Čikinka opět byla smutná a poprvé jsem si všimla, že dýchá tak nějak rychle a mělce. Ale nevěnovala jsme to pozornost. Docela nás vítala, tak jsem si říkala, že se prostě zadýchala. Dokonce vyskočila na gauč. Ona takhle občas předtím už taky dýchala, ale vždycky se uklidnila. Brala prášky na ten šelest, ale podle dr to nebylo nic hrozného.
K večeru se to dýchání nezklinilo, už ani nechtěla ven, nechtěla chodit, nic.
Tak jsme ji naložili a v 6 dojeli na veterinu. Dr. ji poslechla a smutně řekla, že ten šelest je hrozně rozsáhlý a že má akutní otok plic a že je to velmi vážné. nechtěli jsme maminu děsit, ale akorát volala, tak pro ni hned manžel jel a já zůstala s malu na veterině. Dr. jí kanylu a píchla nějakou látku (Furo...) na odvodnění, aby ten otok polevil a mohla na rentgen. Pořád jsem si říkala, že to bude dobré grater
měla se vyčůrat, ale nechtěla, jen smutně seděla a rychle dýchala, nebo spíš lapala po dechu a poulila smutně očíčka. Postrkovala jsem jí, aby zkusila jít a vyčůrat se, ale nechtěla. Dostala další dávku oho roztoku, ale furt nic. Venku pršelo a tma.tak doktorka rozhodla, že jí musí dát kyslík, ale na ten malej psí čumáček neměla dost malou masku, tak odřízla z PET láhve hrdlo a zkusila jí to nasadit, ale Čiki se z posledních sil cukala. Pak přišla mamina, plakala, vzala si ji na klína hladila a utěšovala jí. malá jí njpíš poznala, protože se trošku uklidnila a točila za ní hlavu. Pak se jí přeci jen asi chtělo čůrat, tak zase mazali ven. Já zůstala na sále, protože se mi trochu točila hlava a začala jsem mít fakt strach, ale pořád jsem si nic špatného nepřipouštěla.
Jenže pak najednou vyběhl Vláďa nahoru s malou v náručí, schoulenou jak miminko a křičel, že omdlívala, motala se a padala na zem.
Doktorka splašila všechen personál, dali jí honem na sál, masírovali srdíčko, rozdýchávai, píchli jí adrenalin. Nakonec se jí pokusili intubovat, běhali kolem ní a dělali všechno možný, ale marně grater grater grater

V půl osmý umřela.

Šlo to strašně rychle. prý snad netrpěla, jen byla vysílená a špatně dýchala a pak jí prostě už selhalo srdíčko. Měla nedostatečnost srdeční chlopeň, která nestačila pumpovat krev zpět a plíce pak nebyly dostatečně prokrvené, namáhaly se postupně, až došlo k tomu otoku a pak už to šlo rychle.

Dostali jsme ji domů, pohřbili jsme ji v rohu zahrady pod stromy.

Vím, že mohla trpět víc, vím, že mohla umřít někde sama, vím, že to mohlo být mnohem horší, ale bylo jí teprve 6 let, bylo to takovej dušínek a pro maminku jedinej společník.
Mamina se úplně zhroucená a pro nás to byl příšerný šok.
Probuleli jsme celou noc (já to z části prozvracela v hrozných záchvatech, protože mi prostě ruply nervy), pořád jsme to probírali horem a dolem, co se mohlo stát, ale výsledek je stejný, prostě se ten šelest poslední dobou prudce zhoršil, chlopeň pracovala, co to šlo, ale pak už asi stačil jen jeden prudší pohyb a už to nešlo.
Doktorka mi pak stranou říkala, že při té intubaci se v podstatě vyvalila jen krev a bubliny. už neměla sílu dáchat.
Vím, že doktorka a sestry udělaly všechno, co mohly, plakaly s náma. Jsem jim za jejich snahu moc vděčná.

Maminka u nás byla do neděle, nemohla jsem jí nechat jít samotnou domů, kde se po zemi válej čikinky hračky, miska s vodou, pelíšky atd. Je mi jí strašně, strašně líto ...

Samozřejmě, jsem pragmatik, takže už jsem opatrně navrhla, že až to trošku přebolí a vzpamatuje se, že pořídíme jiného pejska, ale zatím o tom nechce slyšet.

Musím přiznat, že ta noc po jejím úmrtí byla pro mne sobecky vysilující, měla jsem asi 3 obrovské dávicí záchvaty, kdy jsem myslela, že se snad i udusím zvratky. Vláďa mi držel hlavu a bušil do zad, abych to nevdechla. V neděli jsem se trochu dala dohromady a teď už jen bulím.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí