Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 9. 2008 19:24

klarus15
♥------

Kde studovat medicínu

Ahoj všichni, jsem v septimě na gymplu a už hezkou řádku let vim, že bych chtěla studovat medicínu. A přece jenom do matury je to už jenom rok a půl, tak začínám řešit, jestli by nebylo nejlepší studovat v zahraničí...osobně si myslim, že jo, ale vůbec nemám potuchy v jaké zemi. Nemoh byste mi někdo poradit? Díky

Není tady

#2 24. 9. 2008 0:15

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kde studovat medicínu

klarus15 napsal(a):

Ahoj všichni, jsem v septimě na gymplu a už hezkou řádku let vim, že bych chtěla studovat medicínu. A přece jenom do matury je to už jenom rok a půl, tak začínám řešit, jestli by nebylo nejlepší studovat v zahraničí...osobně si myslim, že jo, ale vůbec nemám potuchy v jaké zemi. Nemoh byste mi někdo poradit? Díky

Holky z gynplu,mají v hlavě zmatek....

Není tady

#3 24. 9. 2008 14:10

Lucie_82
♥♥♥----
Místo: Berlin, berlin ... :-)
Web

Ahoj,
studium v zahranici neni spatna vec, ale uvedom si, ze je i z mnoha duvodu komplikovanejsi - zejmena co se tyce jazyku a pak taky financi, vnapr. studovat v Britanii je velmi drahe, v Nemecku jsou na nekterych skolach take poplatky za studium a v neposledni rade je take treba pocitat s vyssimi zivotnimi naklady (berlin, kde studuju ja je v tomto ohledu fakt vyjimka).
Nechci te od toho planu odrazovat, neni to spatna myslenka, ale nechces na to jit postupneji? treba zacit studovat vysokou v cechach, az zjistis, ze ti studium jde v pohode (medicina nepatri k nejlehcim oborum), muzes vyjet na semestr nebo dva (dnes existuje cela rada stipendii, erasmus jsou nejznamejsi, ale nejnizsi, cela rada organizaci a nadaci prispiva vice) a kdyz se ti na skolve venku bude libit vice nez v CR, tak si tam proste podas prihlasku a prestoupis tam.
co ty na to? smile

To see a World in a Grain of Sand ... W. Blake

Není tady

#4 24. 9. 2008 14:32

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

Určitě bych se hned po matuře nevydávala studovat někde do světa. Souhlas Lucií tummenupp
U nás na škole byla možnost odjet na semestr do Finska...pokud mᚠzaječí úmysly...zkusila bych to prvně takhle..

Kuty, mám mimo jiné gympl a nemyslím, že bych měla v hlavě zmatek hmm ..Klarus chtěla radu ne posměch, možná kdyby jsi měl(a) gympl, tak by Ti to došlo fuckyou

http://lbyf.lilypie.com/GeGpp2.png

http://lb1f.lilypie.com/NL4lp2.png

Není tady

#5 24. 9. 2008 15:17

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

zuzi, nechci se kuty zastávat, anóbrž mám taky gympl smile, ale tuším, že tu cituje jednu známou píseň - k tématu to moc nebylo, ale posměch taky ne smile
jiak souhlas s Lucií

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#6 24. 9. 2008 20:42

klarus15
♥------

Hele Kuty nech si to jo, ja te taky neminim soudit...rozhodne radsi budu studovat gympl, nez abych skoncila nekde u lopaty...navic porad lepsi zmatek a jista nejaka vejska, nez skoncit jenom se stredni...navic si nemyslim ze v tom mam zmate....jasne...jazykovou uroven do britanie musim mit minimalne 6,5 (C1) coz mam a ty finance,to by fakt bylo horsi...ale asi mate pravdu, je nejlespi zkusit to nejdriv tady a pak se uvidi. Mne jenom slo o to, ze v CR zustat urcite nechci a pracovat chci urcite v zahranici, tak sem si rikala, jestli prece jenom to nevzit "najednou...

Není tady

#7 24. 9. 2008 21:35

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

tina napsal(a):

zuzi, nechci se kuty zastávat, anóbrž mám taky gympl smile, ale tuším, že tu cituje jednu známou píseň - k tématu to moc nebylo, ale posměch taky ne smile
jiak souhlas s Lucií

Zrovna s Tebou se hádat nechci hjarta
Já prostě nesnáším, když se někdo na něco zeptá a někdo neumí poradit, ale plácnout nějakou kravinu...
Nejsem citlivá na posměch gympláků, jen prostě..když neumím poradit, tak raději držím... roll

Není tady

#8 24. 9. 2008 22:57

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Zuzina napsal(a):

Určitě bych se hned po matuře nevydávala studovat někde do světa. Souhlas Lucií tummenupp
U nás na škole byla možnost odjet na semestr do Finska...pokud mᚠzaječí úmysly...zkusila bych to prvně takhle..

Kuty, mám mimo jiné gympl a nemyslím, že bych měla v hlavě zmatek hmm ..Klarus chtěla radu ne posměch, možná kdyby jsi měl(a) gympl, tak by Ti to došlo fuckyou

Si jen hodně vztahovačná Zuzino,koneckonců každý se hodnotíme dobře,že,ale je otázka co si o naší hlavě myslí druzí, a to nám může být zase putna.
naštěstí gympl nemám-spousta jeho absolventek bohužel končí jako "operátorky" na linkách v továrnách (a takhle bych teda klesnout nikdy nechtěla).Fakt skvělá perspektiva,nevím ale o kolik lepší než ti kopáči,kterými tady tak Klarus opovrhuje.Ti jsou alesPoň na čerstvém vzduchu a nepadají v halách vedrem,jak je to tam bohužel běžné.Ale i za takovou práci jsou tyhle holky a mámy od rodin ,připomínám že původem gymplačky,hodně vděčné.

Není tady

#9 24. 9. 2008 23:05

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

klarus15 napsal(a):

Hele Kuty nech si to jo, ja te taky neminim soudit...rozhodne radsi budu studovat gympl, nez abych skoncila nekde u lopaty...navic porad lepsi zmatek a jista nejaka vejska, nez skoncit jenom se stredni...navic si nemyslim ze v tom mam zmate....jasne...jazykovou uroven do britanie musim mit minimalne 6,5 (C1) coz mam a ty finance,to by fakt bylo horsi...ale asi mate pravdu, je nejlespi zkusit to nejdriv tady a pak se uvidi. Mne jenom slo o to, ze v CR zustat urcite nechci a pracovat chci urcite v zahranici, tak sem si rikala, jestli prece jenom to nevzit "najednou...

Já tě nesoudím,jen tvé mládí tě omlouvá,že ti ten úryvek z písničky nic neříká a navíc mě opravdu tvůj dotaz spíš vyloudil úsměv na rtech.Si ještě hodně mladá a takové uvažování a názory prostě k tomu patří,tak si to tak neber.A vaši ti ještě neřekli něco o tom,že ani v zahraničí nelétají pečení holubi přímo do pusy a že je všude chléb o 2 kůrkách?
Přeju ti ale,jak tě neznám,a ti ta snaživost vydrží i přes maturu a přinese kýžené ovoce a a neskončíš hůř než tebou opovrhovaní kopáči-viz můj příspěvek výše.

Není tady

#10 24. 9. 2008 23:09

estelle
♥♥♥♥♥--

Kuty napsal(a):

Zuzina napsal(a):

Si jen hodně vztahovačná Zuzino,koneckonců každý se hodnotíme dobře,že,ale je otázka co si o naší hlavě myslí druzí, a to nám může být zase putna.
naštěstí gympl nemám-spousta jeho absolventek bohužel končí jako "operátorky" na linkách v továrnách (a takhle bych teda klesnout nikdy nechtěla).Fakt skvělá perspektiva,nevím ale o kolik lepší než ti kopáči,kterými tady tak Klarus opovrhuje.Ti jsou alesPoň na čerstvém vzduchu a nepadají v halách vedrem,jak je to tam bohužel běžné.Ale i za takovou práci jsou tyhle holky a mámy od rodin ,připomínám že původem gymplačky,hodně vděčné.

Tak teď jsem se od srdce zasmála.

Jinak klarus, držím ti palce a docela i závidim tu odvahu takhle někam vycestovat. tummenupp

Není tady

#11 24. 9. 2008 23:46

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

estelle napsal(a):

Kuty napsal(a):

Zuzina napsal(a):

Jinak klarus, držím ti palce a docela i závidim tu odvahu takhle někam vycestovat. tummenupp

Těm holkám ale do smíchu není vůbec,no ale každý svého štěstí strůjcem,tak bu´d ráda,že ty se můžeš smát.Já se taky směji.

Není tady

#12 25. 9. 2008 9:05

Lucie_82
♥♥♥----
Web

klarus15 napsal(a):

No, ono ty jazykove pozadavky jsou taky trochu osidne. C1 je ok, ale predstav si, jak se treba bavis s kamarady v cechach. V kolektivu cizincu budes znevyhodnena, ne proto, ze bys pochazela z jine zeme, ale proste a jednoduse roto, ze se aspon ze zacatku nebudes moci podilet na takovych tech beznych konverzacich, posezenich se spoluzaky a tak. casem se to samozrejme zlepsi, ale to prvotni stadium je trochu napor na nervy, prece jen, clovek potrebuje komunikovat i jinak nez s ucebnici pred sebou na stole :-)
Takze pokud opravdu chces vyjet na vysoke na stipendium ven, tak doporucuju hodne maknout na jazyku. C1 je nutne minimum pro studium, ale klidne bych to jeste vypilovavala :-)

Jinak, s Kuty, by me jeji prvni off-topic prispevek take nenadchnul, souhlasim v tom, ze s odbornou stredni skolou s maturitou jsou moznosti uplatneni lepsi nez "jen" s gymplem, udelanym s odrenyma usima. Gympl je proste priprava na VS ... ALe nemyslim si, ze by to byl Klarky pripad, podle toho, ze je na viceletem gymnaziu hadam, ze s ucenim problemy nema.

Není tady

#13 25. 9. 2008 9:37

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

Zuzina napsal(a):

Jsi vedle, jako jedle... Tohle není vůbec o vztahovačnosti, jen mám pocit, že potřebuju pořád někoho ochraňovat a někoho se zastávat. Bylo mi líto té holky, která by má v hlavě zmatek, tak určitě tohle slyšet zrovna nechtěla. Ono se lehce zapomínám že kráva byla kdy teletem..

Není tady

#14 25. 9. 2008 9:44

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

estelle napsal(a):

Kuty napsal(a):

Těm holkám ale do smíchu není vůbec,no ale každý svého štěstí strůjcem,tak bu´d ráda,že ty se můžeš smát.Já se taky směji.

Ano jsem svého štěstí strůjce..mám vystudovanou vysokou školu (když už tady řešíme školy), krásnou holčičku, bezvadného muže...

Hodně štěstí Klarus, také jsem chtěla studovat medinu, jenže já jsem domácký typ a u nás  LF není. Je to krásné povolání pussa

Není tady

#15 25. 9. 2008 16:19

klarus15
♥------

Jezis marja, kvuli me se tady hadat nemusite! Je pravda ze s gymplem ani v nejmensim problemy nemam a do zahranici stejne tak jako tak vycestuju, bud pres vejskou nebo po ni...a kdybych na vejsku nechtela, tak na gympl nelezu...a teda opravdu se nebojim, ze skoncim jako operatorka, kopac nebo neco na ten styl...to se s tebou Kutynko klidne vsadim. A co se tyce jazykovejch barier, mate urcite naprostou pravdu (Luci), ale tak to bude vzdycky, at uz tam prijedu pred nebo po vejsce...ale jak to tak vypada, tak se pokusim dostat na medicinu v Praze a popripade vycestovat behem studia (Erasmus apod.)

Není tady

#16 26. 9. 2008 14:21

Lucie_82
♥♥♥----
Web

Az budes chtit vycestovat, doporucuju se neomezovat jen na Erasmus. Existuje mnoho nadaci, ktere poskytuji vyssi stipendium (z erasmackeho se vyzit moc neda, je male). Jen to chce zapatrat a obvykle byva prijimaci procedura slozitejsi, ale stoji to za to tummenupp

Není tady

#17 26. 9. 2008 15:38

klarus15
♥------

dekuju ti za radu;)

Není tady

#18 1. 10. 2008 15:09

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

a ještě si dobře promysli, na kterou medicínu a pokud karlovka, kterou fakultu, co jsme slyšela, dost se to liší v přijímačkách i přístupu

Není tady

#19 1. 10. 2008 21:37

klarus15
♥------

jj,taky sem cetla,ze nektera je lepsi a nektera horsi....a prijimacky....tak tam je taky docela rozdil, jak v pohovorech tak v testech

Není tady

#20 2. 10. 2008 11:05

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Delala jsem 1.LFUK, jak jsem zde jiz napsala na jinem vlakne, je to skola jen pro otrle. Zvladnout se to da, ale kdybych mela volit znovu, radeji bych si vybrala jinou fakultu. Mas-li zajem o blizsi info, posli SZ.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#21 2. 10. 2008 18:39

klarus15
♥------

tak to rika vetsina lidi, ze by na takovou skolu uz nesli

Není tady

#22 2. 10. 2008 19:05

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

co jsem slyšela, tak první na karlovce je lehký se dostat, ale pak je hooodně velké síto( umím si představit). na třetí je rý docela těžký se dostat, ale zase kdo se dostane, ten většinou vydrží, a druhá je prý něco mezi. no, na masárně v brně a v olmiku to je myslim trochu lehčí, ale tohle se má brát s rezervou, medicína je medicína:-)
nechceš si přecejen ještě promyslet, jestli to je to pravé? pokud nejsi fakt geniální bedna, vezme ti to hodně z života, budeš narážet na nechápavost jiných studentů, že nechodíš takmoc pařit a podobně.  já teda nedělám medinu ale veterinu, ale některý učebnice máme stejný a třeb av olmiku se ani neučili z bichlí co máme my, ale měli to lehčí. takovýhle školy, to je fakt o nervy, doslova. ale zase je super objevovat záhadu organismu a děsit lidi povidáním o pitevně big_smile

Není tady

#23 10. 11. 2009 22:43

freedomTereza*:))
♥------

Ahoj:). Mám otázečku, proto tu asi ta diskuze je, že?? Jsem v 1. ročníku na Zdravotnickém lyceum v Trutnově. Jsem s touto školou spokojena - důvod proč jsem si ji vybrala je, že chci studovat medicínu. Myslíte si, že gympl by byl lepší? Na lyceum máme více biologie, fyziky i chemie. Ale nevím no. Asi jsem blázen, že o tom  přemýšlím už teď . Jaký je to na medicíně, co přijímačky a tak??smile . Nejsem nějak chytrej člověk, jen mě prostě medicína zajímá a chci se tam dostat, tak bych byla ráda, kdybyste sem napsali nějaký Vaše názory. Děkuju:))

Není tady

#24 11. 11. 2009 8:41

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Ahoj Terezo, studovala jsem 1lfuk v Praze, ale uz je to par let zpatky. Myslim, ze je to celkem jedno jakou stredni skolu delas. Prijimacky za mych let spocivaly v nasprtani se tzv. modelovych otazek z biologie, chemie a fyziky (daly se koupit na fakulte, vysledek zarucen). Samozrejme se prijimacky daly udelat i "normalnim" zpusobem (tj. clovek se skutecne ucil do hloubky stredoskolskou biologii, chemii a fyziku), to ale zabralo vice casu a vzhledem k naplni studia to bylo do znacne miry zbytecne. Je urcite dobre mit solidni zaklady techto predmetu, ale nevyuzijes vse, co se vyucuje na stredni skole, pouze nektere oblasti (je Ti zrejme jasne, ze to, ze na stredni skole perlis treba v systematicke botanice Ti bude na medicine k nicemu smile - i kdyz na prijimackach Ti to mozna pomuze zodpovedet 2 otazky).

Me studium opravdu bavilo, ale priprav se na velmi tvrdou praci, zejmena v prvnich dvou rocnicich. Zvladnout se to da, pokud mas pevnou vuli, dobrou pamet (naprosto klicove! dulezitejsi nez vysoka inteligence, protoze spousta veci, ktere se budes muset naucit se "logicky odvodit" neda) a velkou motivaci. Dost lidi odpadne uz v prvnim semestru.

Jo, take potrebujes pevne nervy, protoze zkousky byvaji leckdy trochu psycho, ne vsichni zkousejici se chovaji ke studentum mile a pratelsky. Pokud jsi typ peclive jednickarky, ktera se hrouti na stredni kvuli dvojce na vysvedceni, 1lfuk nemusi byt pro Tebe uplne nejlepsi skola (i kdyz je mozne, ze jine fakulty jsou trochu vice "student friendly"). Na druhe strane je ale pravda, ze zkousky byly vetsinou pomerne spravedlive.

Zkus mrnkout na tuto diskuzi, treba se tam dovis nejake uzitecne info. Hodne stesti!

http://forum.lf1.cuni.cz/f18-uchaze%26%23269%3Be.html

Upravil(a) anais.de (11. 11. 2009 8:54)

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#25 11. 11. 2009 16:38

laureene
♥♥♥♥---

Synovec právě studuje medicínu na 1.LF UK v Praze. Dostal se v Praze na tuhle školu a na 3.LF, ale tam vlastně ani nechtěl (měl to pro sichr), prý je to stále bráno trochu podřadněji (bývalá hygiena či co, přijímačky prý byly největší soda na té jedničce). Dostal se i do Brna a dlouze zvažoval kam, zjišoval si informace, radil se i s jedním našim známým - primářem, ta brněnská je prý, co do přístupu k medikům i úrovně nejlepší a nejprogresivnější, ale zase přece jen UK má lepší renomé, takže pokud chceš třeba pak do ciziny nebo na nějaké specializované pracoviště, zvol asi taky tu jedničku.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí