18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vichni, jsem v septimě na gymplu a u hezkou řádku let vim, e bych chtěla studovat medicínu. A přece jenom do matury je to u jenom rok a půl, tak začínám řeit, jestli by nebylo nejlepí studovat v zahraničí...osobně si myslim, e jo, ale vůbec nemám potuchy v jaké zemi. Nemoh byste mi někdo poradit? Díky
Není tady
klarus15 napsal(a):
Ahoj vichni, jsem v septimě na gymplu a u hezkou řádku let vim, e bych chtěla studovat medicínu. A přece jenom do matury je to u jenom rok a půl, tak začínám řeit, jestli by nebylo nejlepí studovat v zahraničí...osobně si myslim, e jo, ale vůbec nemám potuchy v jaké zemi. Nemoh byste mi někdo poradit? Díky
Holky z gynplu,mají v hlavě zmatek....
Není tady
Ahoj,
studium v zahranici neni spatna vec, ale uvedom si, ze je i z mnoha duvodu komplikovanejsi - zejmena co se tyce jazyku a pak taky financi, vnapr. studovat v Britanii je velmi drahe, v Nemecku jsou na nekterych skolach take poplatky za studium a v neposledni rade je take treba pocitat s vyssimi zivotnimi naklady (berlin, kde studuju ja je v tomto ohledu fakt vyjimka).
Nechci te od toho planu odrazovat, neni to spatna myslenka, ale nechces na to jit postupneji? treba zacit studovat vysokou v cechach, az zjistis, ze ti studium jde v pohode (medicina nepatri k nejlehcim oborum), muzes vyjet na semestr nebo dva (dnes existuje cela rada stipendii, erasmus jsou nejznamejsi, ale nejnizsi, cela rada organizaci a nadaci prispiva vice) a kdyz se ti na skolve venku bude libit vice nez v CR, tak si tam proste podas prihlasku a prestoupis tam.
co ty na to?
Není tady
Určitě bych se hned po matuře nevydávala studovat někde do světa. Souhlas Lucií
U nás na kole byla monost odjet na semestr do Finska...pokud má zaječí úmysly...zkusila bych to prvně takhle..
Kuty, mám mimo jiné gympl a nemyslím, e bych měla v hlavě zmatek ..Klarus chtěla radu ne posměch, moná kdyby jsi měl(a) gympl, tak by Ti to dolo
Není tady
Hele Kuty nech si to jo, ja te taky neminim soudit...rozhodne radsi budu studovat gympl, nez abych skoncila nekde u lopaty...navic porad lepsi zmatek a jista nejaka vejska, nez skoncit jenom se stredni...navic si nemyslim ze v tom mam zmate....jasne...jazykovou uroven do britanie musim mit minimalne 6,5 (C1) coz mam a ty finance,to by fakt bylo horsi...ale asi mate pravdu, je nejlespi zkusit to nejdriv tady a pak se uvidi. Mne jenom slo o to, ze v CR zustat urcite nechci a pracovat chci urcite v zahranici, tak sem si rikala, jestli prece jenom to nevzit "najednou...
Není tady
tina napsal(a):
zuzi, nechci se kuty zastávat, anóbr mám taky gympl , ale tuím, e tu cituje jednu známou píseň - k tématu to moc nebylo, ale posměch taky ne
jiak souhlas s Lucií
Zrovna s Tebou se hádat nechci
Já prostě nesnáím, kdy se někdo na něco zeptá a někdo neumí poradit, ale plácnout nějakou kravinu...
Nejsem citlivá na posměch gympláků, jen prostě..kdy neumím poradit, tak raději drím...
Není tady
Zuzina napsal(a):
U nás na kole byla monost odjet na semestr do Finska...pokud má zaječí úmysly...zkusila bych to prvně takhle..
Kuty, mám mimo jiné gympl a nemyslím, e bych měla v hlavě zmatek ..Klarus chtěla radu ne posměch, moná kdyby jsi měl(a) gympl, tak by Ti to dolo
Si jen hodně vztahovačná Zuzino,koneckonců kadý se hodnotíme dobře,e,ale je otázka co si o naí hlavě myslí druzí, a to nám můe být zase putna.
natěstí gympl nemám-spousta jeho absolventek bohuel končí jako "operátorky" na linkách v továrnách (a takhle bych teda klesnout nikdy nechtěla).Fakt skvělá perspektiva,nevím ale o kolik lepí ne ti kopáči,kterými tady tak Klarus opovrhuje.Ti jsou alesPoň na čerstvém vzduchu a nepadají v halách vedrem,jak je to tam bohuel běné.Ale i za takovou práci jsou tyhle holky a mámy od rodin ,připomínám e původem gymplačky,hodně vděčné.
Není tady
klarus15 napsal(a):
Hele Kuty nech si to jo, ja te taky neminim soudit...rozhodne radsi budu studovat gympl, nez abych skoncila nekde u lopaty...navic porad lepsi zmatek a jista nejaka vejska, nez skoncit jenom se stredni...navic si nemyslim ze v tom mam zmate....jasne...jazykovou uroven do britanie musim mit minimalne 6,5 (C1) coz mam a ty finance,to by fakt bylo horsi...ale asi mate pravdu, je nejlespi zkusit to nejdriv tady a pak se uvidi. Mne jenom slo o to, ze v CR zustat urcite nechci a pracovat chci urcite v zahranici, tak sem si rikala, jestli prece jenom to nevzit "najednou...
Já tě nesoudím,jen tvé mládí tě omlouvá,e ti ten úryvek z písničky nic neříká a navíc mě opravdu tvůj dotaz spí vyloudil úsměv na rtech.Si jetě hodně mladá a takové uvaování a názory prostě k tomu patří,tak si to tak neber.A vai ti jetě neřekli něco o tom,e ani v zahraničí nelétají pečení holubi přímo do pusy a e je vude chléb o 2 kůrkách?
Přeju ti ale,jak tě neznám,a ti ta snaivost vydrí i přes maturu a přinese kýené ovoce a a neskončí hůř ne tebou opovrhovaní kopáči-viz můj příspěvek výe.
Není tady
Kuty napsal(a):
Zuzina napsal(a):
Kuty, mám mimo jiné gympl a nemyslím, e bych měla v hlavě zmatek ..Klarus chtěla radu ne posměch, moná kdyby jsi měl(a) gympl, tak by Ti to doloSi jen hodně vztahovačná Zuzino,koneckonců kadý se hodnotíme dobře,e,ale je otázka co si o naí hlavě myslí druzí, a to nám můe být zase putna.
natěstí gympl nemám-spousta jeho absolventek bohuel končí jako "operátorky" na linkách v továrnách (a takhle bych teda klesnout nikdy nechtěla).Fakt skvělá perspektiva,nevím ale o kolik lepí ne ti kopáči,kterými tady tak Klarus opovrhuje.Ti jsou alesPoň na čerstvém vzduchu a nepadají v halách vedrem,jak je to tam bohuel běné.Ale i za takovou práci jsou tyhle holky a mámy od rodin ,připomínám e původem gymplačky,hodně vděčné.
Tak teď jsem se od srdce zasmála.
Jinak klarus, drím ti palce a docela i závidim tu odvahu takhle někam vycestovat.
Není tady
estelle napsal(a):
Kuty napsal(a):
Zuzina napsal(a):
Kuty, mám mimo jiné gympl a nemyslím, e bych měla v hlavě zmatek ..Klarus chtěla radu ne posměch, moná kdyby jsi měl(a) gympl, tak by Ti to doloSi jen hodně vztahovačná Zuzino,koneckonců kadý se hodnotíme dobře,e,ale je otázka co si o naí hlavě myslí druzí, a to nám můe být zase putna.
natěstí gympl nemám-spousta jeho absolventek bohuel končí jako "operátorky" na linkách v továrnách (a takhle bych teda klesnout nikdy nechtěla).Fakt skvělá perspektiva,nevím ale o kolik lepí ne ti kopáči,kterými tady tak Klarus opovrhuje.Ti jsou alesPoň na čerstvém vzduchu a nepadají v halách vedrem,jak je to tam bohuel běné.Ale i za takovou práci jsou tyhle holky a mámy od rodin ,připomínám e původem gymplačky,hodně vděčné.Tak teď jsem se od srdce zasmála.
Jinak klarus, drím ti palce a docela i závidim tu odvahu takhle někam vycestovat.
Těm holkám ale do smíchu není vůbec,no ale kadý svého těstí strůjcem,tak bu´d ráda,e ty se můe smát.Já se taky směji.
Není tady
klarus15 napsal(a):
No, ono ty jazykove pozadavky jsou taky trochu osidne. C1 je ok, ale predstav si, jak se treba bavis s kamarady v cechach. V kolektivu cizincu budes znevyhodnena, ne proto, ze bys pochazela z jine zeme, ale proste a jednoduse roto, ze se aspon ze zacatku nebudes moci podilet na takovych tech beznych konverzacich, posezenich se spoluzaky a tak. casem se to samozrejme zlepsi, ale to prvotni stadium je trochu napor na nervy, prece jen, clovek potrebuje komunikovat i jinak nez s ucebnici pred sebou na stole :-)
Takze pokud opravdu chces vyjet na vysoke na stipendium ven, tak doporucuju hodne maknout na jazyku. C1 je nutne minimum pro studium, ale klidne bych to jeste vypilovavala :-)
Jinak, s Kuty, by me jeji prvni off-topic prispevek take nenadchnul, souhlasim v tom, ze s odbornou stredni skolou s maturitou jsou moznosti uplatneni lepsi nez "jen" s gymplem, udelanym s odrenyma usima. Gympl je proste priprava na VS ... ALe nemyslim si, ze by to byl Klarky pripad, podle toho, ze je na viceletem gymnaziu hadam, ze s ucenim problemy nema.
Není tady
Kuty napsal(a):
Zuzina napsal(a):
Jsi vedle, jako jedle... Tohle není vůbec o vztahovačnosti, jen mám pocit, e potřebuju pořád někoho ochraňovat a někoho se zastávat. Bylo mi líto té holky, která by má v hlavě zmatek, tak určitě tohle slyet zrovna nechtěla. Ono se lehce zapomínám e kráva byla kdy teletem..
Není tady
Kuty napsal(a):
estelle napsal(a):
Kuty napsal(a):
Si jen hodně vztahovačná Zuzino,koneckonců kadý se hodnotíme dobře,e,ale je otázka co si o naí hlavě myslí druzí, a to nám můe být zase putna.
natěstí gympl nemám-spousta jeho absolventek bohuel končí jako "operátorky" na linkách v továrnách (a takhle bych teda klesnout nikdy nechtěla).Fakt skvělá perspektiva,nevím ale o kolik lepí ne ti kopáči,kterými tady tak Klarus opovrhuje.Ti jsou alesPoň na čerstvém vzduchu a nepadají v halách vedrem,jak je to tam bohuel běné.Ale i za takovou práci jsou tyhle holky a mámy od rodin ,připomínám e původem gymplačky,hodně vděčné.Tak teď jsem se od srdce zasmála.
Jinak klarus, drím ti palce a docela i závidim tu odvahu takhle někam vycestovat.Těm holkám ale do smíchu není vůbec,no ale kadý svého těstí strůjcem,tak bu´d ráda,e ty se můe smát.Já se taky směji.
Ano jsem svého těstí strůjce..mám vystudovanou vysokou kolu (kdy u tady řeíme koly), krásnou holčičku, bezvadného mue...
Hodně těstí Klarus, také jsem chtěla studovat medinu, jene já jsem domácký typ a u nás LF není. Je to krásné povolání
Není tady
Jezis marja, kvuli me se tady hadat nemusite! Je pravda ze s gymplem ani v nejmensim problemy nemam a do zahranici stejne tak jako tak vycestuju, bud pres vejskou nebo po ni...a kdybych na vejsku nechtela, tak na gympl nelezu...a teda opravdu se nebojim, ze skoncim jako operatorka, kopac nebo neco na ten styl...to se s tebou Kutynko klidne vsadim. A co se tyce jazykovejch barier, mate urcite naprostou pravdu (Luci), ale tak to bude vzdycky, at uz tam prijedu pred nebo po vejsce...ale jak to tak vypada, tak se pokusim dostat na medicinu v Praze a popripade vycestovat behem studia (Erasmus apod.)
Není tady
Az budes chtit vycestovat, doporucuju se neomezovat jen na Erasmus. Existuje mnoho nadaci, ktere poskytuji vyssi stipendium (z erasmackeho se vyzit moc neda, je male). Jen to chce zapatrat a obvykle byva prijimaci procedura slozitejsi, ale stoji to za to
Není tady
dekuju ti za radu;)
Není tady
a jetě si dobře promysli, na kterou medicínu a pokud karlovka, kterou fakultu, co jsme slyela, dost se to lií v přijímačkách i přístupu
Není tady
jj,taky sem cetla,ze nektera je lepsi a nektera horsi....a prijimacky....tak tam je taky docela rozdil, jak v pohovorech tak v testech
Není tady
Delala jsem 1.LFUK, jak jsem zde jiz napsala na jinem vlakne, je to skola jen pro otrle. Zvladnout se to da, ale kdybych mela volit znovu, radeji bych si vybrala jinou fakultu. Mas-li zajem o blizsi info, posli SZ.
Není tady
tak to rika vetsina lidi, ze by na takovou skolu uz nesli
Není tady
co jsem slyela, tak první na karlovce je lehký se dostat, ale pak je hooodně velké síto( umím si představit). na třetí je rý docela těký se dostat, ale zase kdo se dostane, ten větinou vydrí, a druhá je prý něco mezi. no, na masárně v brně a v olmiku to je myslim trochu lehčí, ale tohle se má brát s rezervou, medicína je medicína:-)
nechce si přecejen jetě promyslet, jestli to je to pravé? pokud nejsi fakt geniální bedna, vezme ti to hodně z ivota, bude naráet na nechápavost jiných studentů, e nechodí takmoc pařit a podobně. já teda nedělám medinu ale veterinu, ale některý učebnice máme stejný a třeb av olmiku se ani neučili z bichlí co máme my, ale měli to lehčí. takovýhle koly, to je fakt o nervy, doslova. ale zase je super objevovat záhadu organismu a děsit lidi povidáním o pitevně
Není tady
Ahoj:). Mám otázečku, proto tu asi ta diskuze je, e?? Jsem v 1. ročníku na Zdravotnickém lyceum v Trutnově. Jsem s touto kolou spokojena - důvod proč jsem si ji vybrala je, e chci studovat medicínu. Myslíte si, e gympl by byl lepí? Na lyceum máme více biologie, fyziky i chemie. Ale nevím no. Asi jsem blázen, e o tom přemýlím u teď . Jaký je to na medicíně, co přijímačky a tak?? . Nejsem nějak chytrej člověk, jen mě prostě medicína zajímá a chci se tam dostat, tak bych byla ráda, kdybyste sem napsali nějaký Vae názory. Děkuju:))
Není tady
Ahoj Terezo, studovala jsem 1lfuk v Praze, ale uz je to par let zpatky. Myslim, ze je to celkem jedno jakou stredni skolu delas. Prijimacky za mych let spocivaly v nasprtani se tzv. modelovych otazek z biologie, chemie a fyziky (daly se koupit na fakulte, vysledek zarucen). Samozrejme se prijimacky daly udelat i "normalnim" zpusobem (tj. clovek se skutecne ucil do hloubky stredoskolskou biologii, chemii a fyziku), to ale zabralo vice casu a vzhledem k naplni studia to bylo do znacne miry zbytecne. Je urcite dobre mit solidni zaklady techto predmetu, ale nevyuzijes vse, co se vyucuje na stredni skole, pouze nektere oblasti (je Ti zrejme jasne, ze to, ze na stredni skole perlis treba v systematicke botanice Ti bude na medicine k nicemu - i kdyz na prijimackach Ti to mozna pomuze zodpovedet 2 otazky).
Me studium opravdu bavilo, ale priprav se na velmi tvrdou praci, zejmena v prvnich dvou rocnicich. Zvladnout se to da, pokud mas pevnou vuli, dobrou pamet (naprosto klicove! dulezitejsi nez vysoka inteligence, protoze spousta veci, ktere se budes muset naucit se "logicky odvodit" neda) a velkou motivaci. Dost lidi odpadne uz v prvnim semestru.
Jo, take potrebujes pevne nervy, protoze zkousky byvaji leckdy trochu psycho, ne vsichni zkousejici se chovaji ke studentum mile a pratelsky. Pokud jsi typ peclive jednickarky, ktera se hrouti na stredni kvuli dvojce na vysvedceni, 1lfuk nemusi byt pro Tebe uplne nejlepsi skola (i kdyz je mozne, ze jine fakulty jsou trochu vice "student friendly"). Na druhe strane je ale pravda, ze zkousky byly vetsinou pomerne spravedlive.
Zkus mrnkout na tuto diskuzi, treba se tam dovis nejake uzitecne info. Hodne stesti!
http://forum.lf1.cuni.cz/f18-uchaze%26%23269%3Be.html
Upravil(a) anais.de (11. 11. 2009 8:54)
Není tady
Synovec právě studuje medicínu na 1.LF UK v Praze. Dostal se v Praze na tuhle kolu a na 3.LF, ale tam vlastně ani nechtěl (měl to pro sichr), prý je to stále bráno trochu podřadněji (bývalá hygiena či co, přijímačky prý byly největí soda na té jedničce). Dostal se i do Brna a dlouze zvaoval kam, zjioval si informace, radil se i s jedním naim známým - primářem, ta brněnská je prý, co do přístupu k medikům i úrovně nejlepí a nejprogresivnějí, ale zase přece jen UK má lepí renomé, take pokud chce třeba pak do ciziny nebo na nějaké specializované pracovitě, zvol asi taky tu jedničku.
Není tady