|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
můj včerejší nadýchaný PERNÍK (neumím sem vkládat foto,takže bez)
250g hladké mouky,150g polohrubé mouky,1/2l vlahého mléka(kefíru,jogurtu...),1 dcl oleje a 1lžíci sádla,1 kypřící prášek,1 prášek do perníku,2 vejce---já přidala ještě 1 lžičku koření od Avokáda na PERNÍK a MEDOVNÍK
vše jsem smíchala 1/2 těsta jsem vlila na plech(já dělala do věncové formy),druhou polovinu těsta jsem obarvila lžící kakaa a dala navrch...promíchalo se to a je to krásně barevné.Ne tak výrazně jako bábovka,ale nevypadá to stejně jako klasický perník...po upečení jsem to polila čoko,jen aby to zteklo po stranách(z asi 100g čoko,měla jsem všelijaké figurky a tyčinky a 1lžíce smetany a zahřála jsem ve vodní lázni,mám na to přímo hrnec,tak to byla paráda) no a po chvíli jsem vrch posypala kokosem.Č okoláda úplně neztvrdne,takže při krájení se neláme a vypadá pořád krásně
Není tady
Koláč s mandlemi, meruňkami a tvarohem
Korpus: 100 g másla, 100 g mletých mandlí, 100 g krystalu (lépe hnědého), 100 g hladké mouky + lžičku prášku do pečiva robotem či ručně zpracovat na jakousi drobenku, přidat 1 velké vejce. Vymazat dortovou formu (s odendávacím dnem), rozprostřít těsto, péct cca 25 minut na 160 stupňů.
Poté vyndat, poklást meruňkami (dala jsem zavařené), zalít náplní: 250 g tvarohu (klidně z vaničky
), 6 lžic zakysané smetany, 2 vejce, 50 g cukru krupice + sáček vanilkového cukru.
Dát dopéct 50-60 minut.
Prý je nejlepší, když se dá na noc do ledničky, ale ještě vlažný je taky moc dobrý. Dílky krásně drží tvar a těsto přitom vůbec není suché. Není to taková ta snídaňová buchta, spíš pohoštění pro návštěvu, a je to fakt moc dobré. Já si asi jdu pro další kousek

Upravil(a) Judita (14. 10. 2006 19:37)
Rychlé řezy
-------------
Do cca 2 l kastrolu dáme 1 sklenici vody,2 sklenice cukru krystalu,2 lžíce kakaa (dávám víc,kakaem nešetřím),1 Hera. Dáme na sporák a za stálého míchání necháme 5 minut vařit.Pak si odlejeme jednu sklenici stranou na polevu a stáhneme ze sporáku.
Pak do hrnce přidáme 2 sklenice polohrubé mouky,1 vanil.cukr, 4 rozšlehaná vejce a naposledy přidáme 1 prášek do pečiva.Těsto vylijeme na vymazaný plech a upečeme při 180°C.Upečené polejeme polevou,pro dospělé možno přidat rum, a hustě posypeme kokosem.
Těsto je naprosto univerzální,peču z něj i bublaniny,bábovky,dortové korpusy.To potom neodleju na polevu,a nedám kakao a místo toho přidám trošku mouky.Nebo barvím kakaem jen půlku a mám buchtu mramorovanou.
Není tady
aprill napsal(a):
Řezy rafaelo, dneska jsem je pekla poprvé a měla jsem úspěch.
1 hrnek cukru
2 vejce
1 hrnek mléka
2 hrnky pol. mouky
půl hrnku oleje
1 prdopeč (prášek do pečiva)
Směs nalít na plech a posypat - 1 hrnek kokosu a půl hrnku cukru (smíchat), po upečení zalít jednou šlehačkou.
Tak dnes jsem je dělala i po té, co jsem se tady dočetla, že to zas taková sláva neni.. ale byly výtečné...vylepšila jsem je. Do těsta jsem přidala pár kapek mandlového aroma, kokos rozmíchala s moučkovym a na upečený dort jsem vylila smetanu ochucenou pro změnu kokosovým aroma... - a je to výtečné !!
Není tady
Kamčitka napsal(a):
Máte rádi čokoládu Margot?? No kdo by neměl že
Tady je recept na buchtu z marotky - kdybych mohla, tak ji peču pořád, ale to by se omrzela ne?? Ale hlavně je jednoduchá a rychlá!!
2hrnky polohr.mouhky, 1hrnek písk.cukru, 1kelímek smetany ke šleh., 1/2hrnku mléka, 1/2oleje, 2vejce, 1balvanilk.cukru, 1PRDP (prášek do pečiva) a 1tabulka margotky.
Na polevu čokoládu
Mouku, PRDP, cukr, vanilk.cukr, smetanu, mléko , olej vejce - vše smícháme dohromady. Přidáme nastouhanou čokoládu a jemně promícháme . Vlijememe na vymazaný plech, pečeme mírně, v mírně předehřáté troubě.
Po upečení polejeme čokoládou.
Když buchtu jíte, máte pocit, že jíte margot čokoládu. Je opravdu skvělá, pravda, my jsme tak rozmlsaní, že dáváme do buchty čokolády dvě, nebo aspoň 1,5, když zachráním před mlsným nájezdem manžela. Ale zase ji dělám na velký pekáč a vysokou. uf sbíhají se mi sliny. Zkuste nebudete litovat.
Tak ja jsem ji zkousela a musim uznat, ze byla vynikajici!
Nabidla jsem i tchanovi a jen co jsem se vratila z posty, buchta nikde:gloria:
No a zrovna jsem na ni mela strasnou chut:grater:
Není tady
Řezy Rafaelo jsem kdysi dávno zkoušela, ale propadly u nás na celé čáře - nechutnaly nikomu z rodiny. Ale zato nám moc chutnají ty s kysanou smetanou
CIK-CAK
UTŘÍT:
5 žloutků
1 a půl dcl oleje
20 dkg m.cukru
vanil.cukr
PŘIDÁME:
1 dcl mléka
25dkg hl.mouky
prášek do pečiva
z bílků sníh
Do vysypaného plechu nalijeme polovinu těsta, do druhé poloviny přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto. UVAŘÍME v půl litru 1l vanilkový puding bez přidání cukru a nalijeme vařící cik cak na těsto a dáme péct.
3 zakysané smetany smícháme se 3-4 lžícemi ml.cukru. Na upečenou vařící buchtu ji natřeme a
posypeme skořicovým cukrem nebo Grankem, dle chuti.
Ta kysaná smetana na tom hezky drží...
Není tady
Holky, dostala jsem skvělý mail. Jsou tam nádherný dorty, zákusky ...
Jenomže já jsem tele a neumím to uložit na netu, takže to sem neumím dát. Je tu někdo, kdo mi pomůže. Nebo to pošlu někomu na mail a on to sem nějak hodí?
Je to škoda nechat si to pro sebe.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Holky, dostala jsem skvělý mail. Jsou tam nádherný dorty, zákusky ...
Jenomže já jsem tele a neumím to uložit na netu, takže to sem neumím dát. Je tu někdo, kdo mi pomůže. Nebo to pošlu někomu na mail a on to sem nějak hodí?
Je to škoda nechat si to pro sebe.
klidne mi to posli na mail SedaDavid@!seznam.cz nebo sem jen opis tu www stránku
Není tady
prominte,že píšu až teď,jsou opravdu nádherné,hlavně že jsou k tomu ty obrázky,zkusím to sem nějak hodit,aspoň něco,protože toho je moc,myslela jsem,že je to odkaz na nějaké www stránky kde jsou dorty a tak,ale tohle je přímo ztažené a vypadá suprově
díky díky díky
Není tady
CITRÓNOVÉ TIRAMISU
Cesto: 150 g podlhovastých piškót 50 ml vody 50 g cukru šťavu z jedného citróna 80 ml citrónového likéru tri lyžičky rozpustnej kávy
Krém: 250 g syra mascarpone 300 g nízkotučného tvarohu 150 g práškového cukru 200 ml pochúťkovej smotany dva žĺtky dva balíčky vanilínového cukru
Vodu varíme s cukrom, kým sa čiastočne neodparí. Pridáme citrónovú šťavu, citrónový likér, instantnú kávu a premiešame. Dáme vychladnúť. Podlhovastú formu vystelieme fóliou a postupne ju plníme striedavo krémom a piškótami namočenými v pripravenej kávovej zmesi. Naplnenú formu odložíme do chladničky na osem až desať hodín. Pred podávaním ozdobíme citrónovou šupkou a nastrúhanou čokoládou.
Krém: Syr mascarpone zmiešame s tvarohom a pochúťkovou smotanou. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Nakoniec spolu premiešame.
Čokoládovo-smotanové rezy
Cesto: 250 g bielej čokolády, 750 ml smotany na šľahanie, tri stužovače šľahačky, jedna lyžica kakaového prášku, šesť žĺtkov, šesť lyžíc práškového cukru, dva balíčky hnedých Be-Be keksov
Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. 500 ml šľahačky vyšľaháme dotuha s dvoma stužovačmi šľahačky a odložíme do chladničky. Žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom a postupne vmiešame rozpustenú čokoládu a ušľahanú šľahačku. Formu vystelieme jemnou priesvitnou fóliou. Na jej dno uložíme Be-Be keksy, ktoré potrieme krémom. Na krém ukladáme keksy a znova krém, pokiaľ formu nenaplníme. Potom formu prikryjeme fóliou a odložíme na štyri hodiny do mrazničky. Pred podávaním opatrne odstránime fóliu, koláč vyklopíme a ozdobíme zvyšnu šľahačkou vyšľahanou s kakaovým práškom.
Není tady
tak bohužel sem nejdou vložit ty fotky...ale tady jsou dva recepty z toho...večer se na to podívám a zkusím s tím nějak hnout a vložit sem...musím jet,ale určitě to udělam...:-)))
Není tady
Jestli jste to ještě nevyřešili, tak mi to pošlete na: pa.stelka@atlas.cz
Ty fotky se musí vložit někam na net (soukromé stránky) a pak dát odkaz, jak jste zvyklí.

Není tady
Stelička napsal(a):
Jestli jste to ještě nevyřešili, tak mi to pošlete na: pa.stelka@atlas.cz
Ty fotky se musí vložit někam na net (soukromé stránky) a pak dát odkaz, jak jste zvyklí.
dorazilo?
Není tady
Jasminko, díky, dorazilo. Ovšem dostat to sem v takovém množství je tak na jednu dlouhou noční směnu. Každá fotečka se musí zkopírovat, vložit do programu Irfan wiev, z něj uložit do Pc, pak vložit do soukrové webovky, z ní zkopírovat odkaz a dostat ho sem. Jen pro ukázku jednu fotečku:
JEMNÝ KOLÁČ S MAKOVOU PLNKOU
Cesto: 230 g hladkej múky, štipku soli, 60 g práškového cukru, 150 g masla, dva žĺtky, citrónovú kôru
Plnka: 300 g pomletého maku, 100 g práškového cukru, jeden balíček vanilínového cukru, 250 ml mlieka
Bielkový sneh: päť bielkov, 150 g kryštálového cukru
Do preosiatej múky zamiešame soľ, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto, ktoré odložíme na pätnásť minút na chladnejšie miesto. Potom cesto rozvaľkáme a preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20 x 30 cm. Cesto potrieme makovou plnkou a vložíme do vyhriatej rúry. Napoly upečený koláč vyberieme z rúry, potrieme bielkovým snehom a dáme do rúry dopiecť.
Plnka: Vo vriacom mlieku rozpustíme práškový a vanilínový cukor, zamiešame mak a chvíľu povaríme. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Bielkový sneh: Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh.
Nejlepší by bylo poslat to celé webmaistrům Babinetu, ať to někam vloží a dají tady odkaz.
Upravil(a) Stelička (6. 11. 2006 23:32)

Není tady
díky STELI, jsi šikulka,,,kašli na to,stačí ty recepty,,,pa
Není tady
Holky, jste šikulky. Asi by bylo fakt nejlepší, aby to někdo někam uložil a dal odkaz. Ještě mi včera přišla jedna "vánoční kuchařka", to je sice bez fotek, ale je to na 45 stránek. Jestli bude někdo chtít, šoupla bych vám to do mailu. To by bylo nejjednodušší. Jestli bude zájem, tak se ozvěte.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Holky, jste šikulky. Asi by bylo fakt nejlepší, aby to někdo někam uložil a dal odkaz. Ještě mi včera přišla jedna "vánoční kuchařka", to je sice bez fotek, ale je to na 45 stránek. Jestli bude někdo chtít, šoupla bych vám to do mailu. To by bylo nejjednodušší. Jestli bude zájem, tak se ozvěte.
Vlaďko,když se Vám bude chtít,klidně mi to pošlete.Zkouknu to,něco vyzkouším a když to bude dobré,vložím sem na fora:godlike:.Předem děkuji
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Tak jsem to poslala, uvidíte jak se to bude líbit.
jeste mi nic nedoslo...

Není tady
Vlaďko, pošli mi taky ty vánoční recepty, prosím. Pa.stelka@atlas.cz

Není tady