|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Mám otázky: cukor kryštálový ?
šľahačku vyšľahať a zaliať upečený koláč ?
je to dávka na klasický plech ?
Dík.
aprill napsal(a):
Řezy rafaelo, dneska jsem je pekla poprvé a měla jsem úspěch.
1 hrnek cukru
2 vejce
1 hrnek mléka
2 hrnky pol. mouky
půl hrnku oleje
1 prdopeč (prášek do pečiva)
Směs nalít na plech a posypat - 1 hrnek kokosu a půl hrnku cukru (smíchat), po upečení zalít jednou šlehačkou.
Pudinková buchta
20 dkg ml. cukru, 20 dkg hl. mouky, 1 dcl oleje, 4 vajíčka, 1 prášek do pečiva
vše smíchat a vylét na plech. Uvařit puding z 1 mléka + 2 sáčky a vylét to na těsto a dát péct do rozehřáté trouby (15 min., na 200C). Na horkou buchtu rozetřít 2 zakysané smetany a posypat skořicovým cukrem.
Není tady
Tvarohový dort nepečený
1 lžíce želatiny (nabobtnat), 1 dcl mléka, 2 dcl ml. cukru, piškoty, kompot (broskve), osminka másla, 1 kostka tučného tvarohu.
Mléko trochu ohřejeme a v něm rozmícháme želatinu. Do mixeru dáme mléko se želatinou, tučný tvaroh, máslo, cukr a rozmixujem. Do dortové formy (nebo srnčí hřbet) dáme piškoty namočené ve š´távě. Pokladem ovocem , zalijem částí mixovací směsi. Vše znovu opakujeme. Hotové dáme ztuhnout do lednice.
Není tady
aprill: jak dlouho a na kolik se pečou ty Rafaello řezy?
Není tady
Jo, a ještě-ta šlehačka se polévá na horký moučník, nebo vychladlý?
Není tady
Káča napsal(a):
někde tu bylo, že na horký
Není tady
gemi napsal(a):
Káča napsal(a):
někde tu bylo, že na horký
Už jsem taky zkoušela - šlehačka se má nalít IHNED po vyndání z trouby. Pak jsem někdě jinde zase četla, že když se buchta po polití šlehačkou dá ještě na chvíli do trouby, tak se na povrchu udělá taková dobrá krusta, ale to jsem nezkoušela, tak nevím....
Není tady
No, před chvílí jsem ji polila šlehačkou a teď kousek jen zkusila. Je dobrá, ale na povrchu se mi ten cukr krupice (s kokosem) moc neroztopil, tak je to tam cítit (křupe to). To asi je něco špatně, ne?
Není tady
A taky se mi trochu zespod připálily a vevnitř jsou trochu mokré (jakoby nedodělané). Ach jo, jsem zklamaná....Ani se nemůžu nikomu pochlubit, odpoledne přijde syn s přítelkyní, tak jsem si říkala, že dáme kafe s řezama a nic!!!
Není tady
Káčo, nech to vystydnout, bude to dobrý. Já měla první dojem taky divný a litovala jsem toho, ale pak se to uleželo a bylo to dobrý. Zbylo ještě na druhý den a to bylo snad ještě lepší. Ale s tím cukrem máš pravdu, taky mi křupal, tak si říkám, že příště dám moučku.
Upravil(a) Iveta X (29. 4. 2006 11:36)
Není tady
Káčo.
Nevím kde jsi udělala chybu, pokud ti trouba ze spodu připaluje zkus dospod dávat ještě jeden plech. A ona ta buchta je taková jakoby mokrá. Nám tedy moc chutná. A co chutná jednomu nemusí chutnat druhému.
Není tady
Káčo - pekla jsi to na papíře ??? Pak už jen ten plech ......ale znám i lepší buchty, to je fakt....u nás také moc nešla...
Není tady
deves napsal(a):
Kefírová buchta
1 kefír, 2 vajíčka, 2 kávové lžičky sody, 30 dkg ml. cukru, 30 dkg hl. mouky, kakao, hořčičák oleje.
Vše pořádně rozmíchat a péct.
prosim te a ten kefir v jakym baleni?

Není tady
suzy napsal(a):
deves napsal(a):
Kefírová buchta
1 kefír, 2 vajíčka, 2 kávové lžičky sody, 30 dkg ml. cukru, 30 dkg hl. mouky, kakao, hořčičák oleje.
Vše pořádně rozmíchat a péct.prosim te a ten kefir v jakym baleni?
Kupuju 0,5 l nebo přidávám i zkyslé mléko - když mám, ale většinou nám žádné nezbude
Není tady
deves napsal(a):
suzy napsal(a):
deves napsal(a):
Kefírová buchta
Vše pořádně rozmíchat a péct.prosim te a ten kefir v jakym baleni?
Kupuju 0,5 l nebo přidávám i zkyslé mléko - když mám, ale většinou nám žádné nezbude
Dekuju,ještě bych se chtěla zeptat jestli to jde i bez kakaa?

Není tady
Káča napsal(a):
A taky se mi trochu zespod připálily a vevnitř jsou trochu mokré (jakoby nedodělané). Ach jo, jsem zklamaná....Ani se nemůžu nikomu pochlubit, odpoledne přijde syn s přítelkyní, tak jsem si říkala, že dáme kafe s řezama a nic!!!
Kači, nic si z toho nedělej, já od té buchty taky čekala více a moc mi nechutnala. Upeč si raději margotkovou, nebudeš litovat 
Není tady
suzy napsal(a):
deves napsal(a):
suzy napsal(a):
prosim te a ten kefir v jakym baleni?Kupuju 0,5 l nebo přidávám i zkyslé mléko - když mám, ale většinou nám žádné nezbude
Dekuju,ještě bych se chtěla zeptat jestli to jde i bez kakaa?
To kakao je tam proto, že těsto je hodně "mokré", a kakao to částečně "vysuší" - ale i tak , s kakaem je to pořád spíš "mokrá buchta". Třeba by šlo zkusit méně tekutin, kdyby se to dělalo bez kakaa.
Není tady
gemi napsal(a):
suzy napsal(a):
deves napsal(a):
Kupuju 0,5 l nebo přidávám i zkyslé mléko - když mám, ale většinou nám žádné nezbudeDekuju,ještě bych se chtěla zeptat jestli to jde i bez kakaa?
To kakao je tam proto, že těsto je hodně "mokré", a kakao to částečně "vysuší" - ale i tak , s kakaem je to pořád spíš "mokrá buchta". Třeba by šlo zkusit méně tekutin, kdyby se to dělalo bez kakaa.
Klidně můžeš i bez kakaa, myslím že tím nic nepokazíš, i když úplně bez jsem ji ještě nedělala, ale někdy taky přidám ořechy a prostě tak různě měním, někdy ji třeba zase uděldám 2 barevnou.
Není tady
Drobenkový pudinkový koláč
těsto:
600 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
250 g másla
1 vejce
puding:
1 l mléka
2 ks vanilkového pudingu
2 ks vanilkový cukr
3 plné lžíce cukru
Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto.
Vanilkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbytek mléka přivedeme k varu společně s cukrem, přilijeme rozmíchaný prášek a asi 2 minuty povaříme do zhoustnutí
Polovinu těsta vsypeme na plech vyloženým pečícím papírem.
Hotový teplý puding opatrně rozlijeme na těsto a zasypeme jej druhou polovinou těsta.
Vložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 30 minut dokud není těsto růžové.
Na první těsto pod pudink jsem dala ještě nakrájená jablka, určitě by šly i borůvky nebo meruňky.
Není tady
Iveto X , moc děkuji .
Přidám také něco ze sladkostí.
Rychlý jablečný koláč ( podle Petra Rychlého)
250g moučkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce kakaa, 80g rostlinného tuku, 300g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 300g strouhaných jablek, 1/4 litru mléka.
Čokoládová poleva :
80g cukru, 2 lžíce pudinkového prášku, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka.
Smícháme cukr, vejce a kakao, přidáme rozpuštěný rostlinný tuk, polohrubou mouku, do níž jsme dali prášek do pečiva, nahrubo nastrouhaná jablka a mléko.
Vše řádně promísíme a vylijeme na předem vymaštěný pekáč .
Vložíme do trouby a necháme péci. Než je koláč hotový, připravíme si čokoládovou polevu z tuku, cukru ,pudinku , kakaa a mléka ve vodní lázni, tj. v kastrůlku, který je vložený do většího kastrolu s vroucí vodou. Polevou pak přelijeme hotový koláč a necháme vychladnout.
![]()
Není tady
Včera jsem pekla novou bábovku - je fakt skvělá.
25 dkg cukru ušlehat na sníh se 4 bílky, do toho zamíchat žloutky a přidat 30 dkg mouky s práškem do pečiva. Nechat rozpustit celé máslo (Heru) až do varu a zamíchat lehce do těsta. Musí se to opravdu vařit. Snědli jsme ji ještě teplou.
Není tady
HRABENCINY REZY---
testo:300g hladke mouky,180g hery,3zloutky,1kyprici prasek,50g mouckoveho cukru
I napln:250g tvarohu,1puding prasek,1zloutek
II napln:1hrnek nahrubo nastrouhanych jablek(ja je mela nalozene,bude mozna lepsi nastrouhat a chvili je prevarit s trochou vody a rumu,aby zmekli),muzete pridat rozinky a orechy(ja nedavam)
III napln: 4bilky(uslehat snih) do tuheho postupne zaslehat 100g cukru.(pokud bude vice bilku,nevadi,tim lepe,s tim samozrejme pridat cukr)
testo:vse smichat s rozmeklym tukem.2/3 namackat na plech nebo rozvalet a pote dat na vymazany plech.1/3 testa dat do lednice
I napln: vse smichat,natrit na testo
II napln: vse smichat (pokud varite,vychladit),natrit na tvaroh
III napln: natrit na vrch
testo: 1/3 testa nastrouhat nahrubo primo na buchtu, posypat skorici a pokapat slabe rumem
pect tak 45 minut na 180C
tohle je tak na 3/4 plechu,mam totiz mensi.
vsichni v sobotu mlaskali,tak jsem odpoledne musela udelat dalsi,protoze jsem nemela co s sebou na navstevu
Není tady
Kamčitko, je to Gába?
Není tady
a zkusili jste ty zmrzlé větrníčky od family frost?Skvělé rychlé a naprosto úžasné.
Není tady