Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#201 24. 9. 2008 14:57

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kolik peněz dávat svému dítěti- vysokoškolákovi?

helena napsal(a):

Nemyslím, že rodiče se MUSÍ starat o dítě, dokud nedostuduje, jen proto, že ho "přivedli na svět". Jako známá krkavčí matka prohlašuju, že haranti si přivydělávali cca od osmé třídy ZŠ - ne proto, že bych je k tomu "nutila", ale protože některá jejich přání jsem jim plnit odmítala, aniž bych měla špatný pocit z toho, že jim nedávám všechno, co chtějí.
Mimoto, když dítě vyrůstá s tím, že máma s tátou MUSÍ dávat, platit, živit, může to použít i jako argument proti nim, bohužel. .......................................................

Jo, jo, souhalsím. Moje dítka si přivydělávají, protože alimenty padnou na náklady spohjené s bydlením a na jídlo. Mám dva kluky, jeden dospělý, jedn skorodospělý, sežerou jako malý zájezd, takže nic moc navíc neutáhnu. Prostě vědí, že maminka nemá, tak dát nemůže, byť by i chtěla. Tatínek mimo rámec výživného nedá ani vorla, takže není jiná možnost.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#202 24. 9. 2008 20:07

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

já dostávám od táty alimenty 4500, od mámy 500. 2500 dám za privát, 500 na spoření..na jídlo nevim, jak mi to vyjde. taky něco za telefon, šalinkartu jedou za čtvrt roku 540. dostávám ubytovací stipko 2500 na čtvrt roku. oblečení a tak si paltím sama. větší náhodné výdaje mi platí rodiče. hodně záleží na škole, hodně. budu ted ve třeťáku na veterině a když nejsem ve škole, tak se učím, i přes celé víkendy. je směšné poslouchat to co se učí na jiných školách, to chápu, že tam člověk chodí na brigády, protože jinak co s časem taky. já chodím akorát o prázdninách a ted než nám začla škola. mámu taky rodiče podporovali na škole, a ona se ted o ně stará, věřím, že já ted taky vystuduju a jednou se o mámu postarám, až ona sama nebude moct. já každý rok závidím spolubydlící, která je na VUT, má za zkouškové 7 zkoušek, norma učení se na ně je tak dva tři dny, a pak má volno do prázdnin a právě chodí na brigdy a vydělá si dost peněz...já bych ráda chodila, ale mám třeba tři zkoušky, na každou se učím tak 3 týdny..a výsledek stejně není jistý..a takhle to je normální. skončím až někdy o prázdninách, reprobace taky jsou v termínu kdy jiní mají prázdniny. dálkově školu taky dělat nemožu. kdybych měla volit znova, vybrala bych si asi taky něco jiného, když vím, o čme ta škola je..ale vracet to nejde. myslim, že škola je docela důležitá a lidi by se jí měli věnovat pokud můžou a pokud to rodiče utáhnou.

Není tady

#203 24. 9. 2008 20:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Jéj, ja ti závidím...! Nemala som silu a odhodlanie študovať to zamlada a teraz už si netrúfam... ale obdivujem ťa.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#204 24. 9. 2008 20:34

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

mirka.. napsal(a):

já dostávám od táty alimenty 4500, od mámy 500.... mámu taky rodiče podporovali na škole, a ona se ted o ně stará, věřím, že já ted taky vystuduju a jednou se o mámu postarám, až ona sama nebude moct....ale vracet to nejde. myslim, že škola je docela důležitá a lidi by se jí měli věnovat pokud můžou a pokud to rodiče utáhnou.

Z tohoto příspěvku se mi chce zvracet... (takže tebe na škole vydržuje táta, jo? - ale postarat se jednou chceš o mámu... tak to je fakt dobrý... to jo... )
dumbom dumbom dumbom

Není tady

#205 24. 9. 2008 20:49

majkafa
Host

Slávku, zeptal ses mirky např. kde má DOMA? wink
Ty si vážně nevidíš do huby. dumbom

#206 24. 9. 2008 20:51

Jiněnka
♥♥♥♥---

Slavek17 napsal(a):

mirka.. napsal(a):

já dostávám od táty alimenty 4500, od mámy 500.... mámu taky rodiče podporovali na škole, a ona se ted o ně stará, věřím, že já ted taky vystuduju a jednou se o mámu postarám, až ona sama nebude moct....ale vracet to nejde. myslim, že škola je docela důležitá a lidi by se jí měli věnovat pokud můžou a pokud to rodiče utáhnou.

Z tohoto příspěvku se mi chce zvracet... (takže tebe na škole vydržuje táta, jo? - ale postarat se jednou chceš o mámu... tak to je fakt dobrý... to jo... )
dumbom dumbom dumbom

Seš pakoš... (sorry adminům, Slávkovi nikoliv).

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#207 24. 9. 2008 21:07

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Děti mají ze zákona od mámy dostávat stejné alimenty, jako od táty - je to jejich právo. Mají na to nárok.
Tedy - když má ta máma srovnatelný příjem.
Zvláště když studují, když jsou mimo domov.
Pokud jí dává máma 9x méně, pak ji okrádá o oprávněný příjem.
Toť vše.

Upravil(a) Slavek17 (24. 9. 2008 21:09)

Není tady

#208 24. 9. 2008 21:20

majkafa
Host

Slávku, ty jsi ale píííííííííííííp.
Jak víš, že mirka nemá DOMA právě u maminky, kam se vrací, třeba o víkendech, kde si vypere, kde se nají, kde má svou postel, svůj pokoj, kde jí maminka navaří dobrůtky na další týden na koleji?
Kurnik, přestaň se už cítit ukřivděne kvůli své ženě a svým dětem a nevylévej si svůj vztak na nevinných lidech, kteří ti nic neudělali.
Jsi zaslepen zlostí a ubližuješ jiným. Vyřeš si v sobě své problémy. smile

Upravil(a) majkafa (24. 9. 2008 21:22)

#209 24. 9. 2008 21:27

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Slávku, ty jsi ale píííííííííííííp.
Jak víš, že mirka nemá DOMA právě u maminky, kam se vrací, třeba o víkendech, kde si vypere, kde se nají, kde má svou postel, svůj pokoj, kde jí maminka navaří dobrůtky na další týden na koleji?
Kurnik, přestaň se už cítit ukřivděne kvůli své ženě a svým dětem a nevylévej si svůj vztak na nevinných lidech, kteří ti nic neudělali.
Jsi zaslepen zlostí a ubližuješ jiným. Vyřeš si v sobě své problémy. smile

btw - že děti ze zákona atd. je nesmysl. Soud vyměřuje výživné podle finanční situace rodičů a každému může vyměřit jinak, když už jsme u toho práva. Nastuduj si to pořádně. dumbom

Ty jsi taky píííííííííp - a víš leda hov.no.... tak nemachruj!
Vím to od rodinné terapeutky (z rodinné poradny), ta má na to dvě vysoké školy... takže co ty tu meleš, je o ničem.....
Moje BM má příjem vyšší než já, takže děti mají NÁROK na minimálně stejné výživné od matky, jako od otce.
Ne-li vyšší... (záleží vlastně na tom, kolik si matka za svoji víkendovou "péči" účtuje...)
Dítě má možnost vyzkoušet si, zda by mu otec stejnou péči neposkytl levněji - a není chyba otce, že to dítě nevyzkouší...

Není tady

#210 24. 9. 2008 21:28

majkafa
Host

Slávku, pozor na prstíky.
Jo thák, ty víš od rodinné terapeutky, jak to má mirka se svými rodiči. Tak v tom případě pardon. big_smile
Možná už chápu, proč to máš se svou bývalou ženou a dětmi tak, jak to máš, když tak všechno účtuješ. To zase mně povídala má rodinná terapeutka. smile
Před dvěmi vysokými školami si já na zadeček opravdu nesednu. Nemám z toho komplexy, jako někteří. smile

Upravil(a) majkafa (24. 9. 2008 21:32)

#211 24. 9. 2008 21:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Slavek17 napsal(a):

Děti mají ze zákona od mámy dostávat stejné alimenty, jako od táty - je to jejich právo. Mají na to nárok.
Toť vše.

Práve ma udivilo, aké detailné informácie máš o Mirke... Máš krištáľovú guľu? Alebo ti to píše rýchlejšie ako myslí? wink

Upravil(a) Selima (24. 9. 2008 21:42)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#212 24. 9. 2008 22:01

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

já teda myslela, že alimenty jsou od rodiče, u kterého nebydlím...s mámou bydlím, tedy od rozvodu a tudíž od ní nedostávám alimenty, ale to co ona uzná za vhodné, kdežto táta to má stanovené soudem...
slávku, víš houby jaký byl u nás rozvod, jaké dětství a jaký vztahy mám s otcem a to že aspon ted už platí alimenty ( dřív byl schopný mámě schválně neplatit) je podle mě minimum, protože otce peníze nenahradí. víc mi dává protože on si to může dovolit...to co posilá mě a ségře je prd proti tomu co z něj tahali děti jeho přítelkyň. já za to aspon studuju. proč mámu..no protože ta se o nás starala po rozvodu když on jí neplatil, dělala do noci, živila dvě děti, posílala je do kroužků..první poslední pro nás..od něj v té době jen schválnosti..nám tedy ne, jen vůči mámě, a to já mu neodpustim. samozřjmě pokud by to situace vyžadovala, chtěla bych se postarat i o něj. ale pochybuju, že by se oba dva snesli v jedné domácnosti.

Není tady

#213 24. 9. 2008 22:04

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

no..tak u mámy jím, myju se, peru si, a tak všechno mnohem častěji než u táty. a vlastně za celý život do mě máma investovala MNOHEM víc než on doteď. a jsem jí vděčná že od něj dokázala odejít bez ničeho, protože mu všechno nechala( byt,auto,vybavení) a vytáhla nás z toho co bylo. mám tátu ráda, jedu k němu ráda, ale někeré věci se nezapomínají. slávku, máma mi dala mnohem víc, nemůžeš všechno propočítávat na peníze a podle paragrafů

Není tady

#214 24. 9. 2008 23:22

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Slavek17 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Toť vše.

Slávkju promiň ale jsi tak nějak mimo mísu. Na straně jedné souhlasím a máš jistou pravdu, že potomek dvou osob má právo na vzdělání a na přiměřené životní nároky. Ano má nárok na výživné od obou rodičů a to přiměřeně k výši jejich příjmů, ale současně by si onen potomek měl uvědomit, že nemůže mít něco víc než jejich rodiče a že se klidně může stát že rodiče v okamžiku kdy se tedy dítě stane pracujícím mohou po něm chtít a zákon to umožňuje aby je živil. Ono je zde zas něco z právního kde letos na jaře byla dost tvrdá debata o tom jakou výši jsou povinni platit jen otcové a hodně a že matky nemají si brát děti jako zdroj svého příjmu.
Osobně si myslím, že německý model vyživovacích dávek by mnohým matkám a hlavně dětem otevřel oči a nastolil jasno.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#215 25. 9. 2008 6:22

Vanda
Host

Slávku, promiň, ale
na škole ji vydržuje táta.....to je o penězích. Výši stanovil soud podle příjmů (si myslím), takže na to má a může si to dovolit...a zřejmě je to téměř všechno, co pro dcerku dělá.
postarat se jednou chceš o mámu.....to je hezký vztah. Je to vědomí toho, jaké pro ni mamka vytvořila zázemí (přestože tatík dělal zřejmě potíže a byla na to sama), o pocitu sounáležitosti..prostě o citech.
Tvůj příběh neznám, ale vypadá to, že sem aplikuješ pohled podle tebou prožitého vztahu, žes tak vyskočil. Tenhle taťka bude po dokončení školy na svou dcerku určitě hrdý (s vědomím, že k tomu přispěl),a ona ho má ráda (za daných okolností to je docela dobré, ne?).

Upravil(a) Vanda (25. 9. 2008 6:42)

#216 25. 9. 2008 7:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Prd a vořech, Slávku. Zákon hovoří jasně:
"Oba rodiče přispívají na výživu svých dětí podle svých schopností, možností a majetkových poměrů. Dítě má právo podílet se na životní úrovni svých rodičů.
Při určení rozsahu jejich vyživovací povinnosti přihlíží se k tomu, který z rodičů a v jaké míře o dítě osobně pečuje. Žijí-li rodiče spolu, přihlédne se i k péči rodičů o společnou domácnost."

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#217 25. 9. 2008 7:52

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

mirka.. napsal(a):

no..tak u mámy jím, myju se, peru si, a tak všechno mnohem častěji než u táty. a vlastně za celý život do mě máma investovala MNOHEM víc než on doteď. a jsem jí vděčná že od něj dokázala odejít bez ničeho, protože mu všechno nechala( byt,auto,vybavení) a vytáhla nás z toho co bylo. mám tátu ráda, jedu k němu ráda, ale někeré věci se nezapomínají. slávku, máma mi dala mnohem víc, nemůžeš všechno propočítávat na peníze a podle paragrafů

Já už se uklidnil, takže sorry za to včerejší vylítnutí...
Já reagoval na ten zveřejněný velký nepoměr rodičovských příspěvků ( ten je fakt do očí bijící ), to se na mne nezlobte ........  (9:1) ...... ?! ... pokud bych jako dítě měl od jednoho rodiče 9x více než od druhého (když bych věděl, že oba vydělávají srovnatelně) sotva bych mámě věřil, že je správné spokojit se od ní s pětiskovečkou a že všechno ostatní mám od mámy v naturáliích... Tolik vody a tepla (a sand ani jídla) za víkendy nespotřebuje myslím žádný člověk.
Ale na druhou stranu, ano máte pravdu, neznám konkrétní situaci v rodině o které se psalo v tom příspěvku.
A opravdu je mi prd po tom, jak se peníze dělí v té konkrétní rodině - vždyť holka píše, že má tátu ráda a jezdí za ním (což jsou právě požitky, které otci Slávkovi jeho děti odpírají...).

Ano omlouvám se, psala ze mne vlastní hořká zkušenost...  Mohu, ne musím !, velice poblahopřát všem rozvedeným rodinám, pokud se vztahy mezi rodiči a jejich dětmi nezpřetrhaly a stále fungují.
kapitulation
stolt

Upravil(a) Slavek17 (25. 9. 2008 8:02)

Není tady

#218 25. 9. 2008 8:00

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

"Oba rodiče přispívají na výživu svých dětí podle svých schopností, možností a majetkových poměrů. Dítě má právo podílet se na životní úrovni svých rodičů.
Při určení rozsahu jejich vyživovací povinnosti přihlíží se k tomu, který z rodičů a v jaké míře o dítě osobně pečuje. Žijí-li rodiče spolu, přihlédne se i k péči rodičů o společnou domácnost."

Víš, Helenko, to cos tu uvedla je sice hezké, jenže to platí obecně spíš pro případy, kdy je rodina rodinou a všichni žijí spolu (jsou to takové obecné řečičky o tom, jak se mají teoreticky dělit peníze a kompetence, povinnosti, jako bychom potřebovali manuál na to, jak žít v rodině) .... ten snad by mohly potřebovat děti kompletně vychované od malička po domovech bez vlastní rodiny, bez vlastní zkušenosti s rodinným životem.

Jenže: Pro případy, kdy se rodičové rozvedou a rozdělí (jdou od sebe) ... tak tam právě uvedené definice opět shledávám naprosto nedostatečnými ... z čehož pak možná také pramení četné porozvodové spory... Vlastně můžeme, my rozvedení, poděkovat našim zákonodárcům, že dosud nedokázali dostatečně jasně a stručně popsat tu nutnou a potřebnou rovnováhu mezi právy a povinnostmi ... atd... blabla..

Štastně vdané a šťastně ženatí, nechť nám rozvedeným laskavě prominou tuto odbočku (přípojku) k tématu - je nás totiž hodně a stále víc... (bohužel).

Není tady

#219 25. 9. 2008 8:02

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Slavek17 napsal(a):

mirka.. napsal(a):

Já už se uklidnil, takže sorry za to včerejší vylítnutí...
Já reagoval na ten zveřejněný velký nepoměr rodičovských příspěvků ( ten je fakt do očí bijící ), to se na mne nezlobte (9 : 1) ... ?! ... pokud bych jako dítě měl od jednoho rodiče 9x více než od druhého (když bych věděl, že oba vydělávají srovnatelně) sotva bych mámě věřil, že je správné spokojit se od ní s pětiskovečkou a že všechno ostatní mám od mámy v naturáliích... Tolik vody a tepla (a sand ani jídla) za víkendy nespotřebuje myslím žádný člověk.
Ale na druhou stranu, ano máte pravdu, neznám konkrétní situaci v rodině o které se psalo v tom příspěvku.
A opravdu je mi prd po tom, jak se peníze dělí v té konkrétní rodině - vždyť holka píše, že má tátu ráda a jezdí za ním (což jsou právě požitky, které otci Slávkovi jeho děti odpírají...).

Ano omlouvám se, psala ze mne vlastní hořká zkušenost...  Mohu, ne musím !, velice poblahopřát všem rozvedeným rodinám, pokud se vztahy mezi rodiči a jejich dětmi nezpřetrhaly a stále fungují.
kapitulation
stolt

Slávku opravdu jsi na hlavu. Už to tu opakuji asi po desátý svůj příběh o tom jak si děti musí uvědomit, že bydlení a plná lednice u rodičů není zadarmo, není rodičovská povinnost atd. Mám dvě děti, a mohu ti říci, že jaksi 1500 kč na týden v jídle je tak nějak akorát a moc si nevyskakovat. Přitom já sám vím, že se vejdu i s tím pivkem do lednice do 2 500,- Kč.
Jak sem kdysi četl v jedněch novinách a budeš se divit nebyly české, ale z vysoce vyspělé evropské země, že mít děti v této době, to je velký luxus. Ano je, a je však na společnosti vytvořit pro rodiny s dětmi i "samoživitelky" rozumnou hranici příjmu, tak aby nikdo netrpěl "bídou" nebo omezením....

Není tady

#220 25. 9. 2008 8:05

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

Slávku opravdu jsi na hlavu. Už to tu opakuji asi po desátý svůj příběh o tom jak si děti musí uvědomit, že bydlení a plná lednice u rodičů není zadarmo, není rodičovská povinnost atd. Mám dvě děti, a mohu ti říci, že jaksi 1500 kč na týden v jídle je tak nějak akorát a moc si nevyskakovat. Přitom já sám vím, že se vejdu i s tím pivkem do lednice do 2 500,- Kč. ....

Css... ty sežereš a vypiješ za týden jídla a piva za 2500?! ........ no potěš?!
lol

Upravil(a) Slavek17 (25. 9. 2008 8:18)

Není tady

#221 25. 9. 2008 8:09

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Slavek17 napsal(a):

helena napsal(a):

Víš, Helenko, to cos tu uvedla je sice hezké, jenže to platí obecně spíš pro případy, kdy je rodina rodinou a všichni žijí spolu (jsou to takové obecné řečičky o tom, jak se mají teoreticky dělit peníze a kompetence, povinnosti, jako bychom potřebovali manuál na to, jak žít v rodině) .... ten snad by mohly potřebovat děti kompletně vychované od malička po domovech bez vlastní rodiny, bez vlastní zkušenosti s rodinným životem.

Jenže: Pro případy, kdy se rodičové rozvedou a rozdělí (jdou od sebe) ... tak tam právě uvedené definice opět shledávám naprosto nedostatečnými ... z čehož pak možná také pramení četné porozvodové spory... Vlastně můžeme, my rozvedení, poděkovat našim zákonodárcům, že dosud nedokázali dostatečně jasně a stručně popsat tu nutnou a potřebnou rovnováhu mezi právy a povinnostmi ... atd... blabla..

Štastně vdané a šťastně ženatí, nechť nám rozvedeným laskavě prominou tuto odbočku (přípojku) k tématu - je nás totiž hodně a stále víc... (bohužel).

Slávku jdi. Fakt na hlavu, zapšklej jen na sebe. Dokonce ti řeknu, že vím odkut ten tvůj pšouk pramení. Ta tvoje bývalá tě "oholila" až na kůži. Chlape ony ti ty "povinnosti" jednou skončí a pak ona pozná o co vše přišla. A co vše jsi získal ty, že jsi se zachoval (byl i donucen) být otcem. Víš jdi do háje. Nevím kolik platíš výživné, ale já svého času platiul na dvě děcka 13 000,- Kč. To je pálka že? Dá se říci, že pro BM to byl při jejím platu docela dobrej vejvar dokonce 2x víc než měla ona. Ale korouhev se obrací. V době placení tohoto výživného jsem to byl já kdo seděl doma na zadku a BM jezdila teď jezdíme my s děckama a BM sedí doma.

Není tady

#222 25. 9. 2008 8:10

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Slavek17 napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Slávku opravdu jsi na hlavu. Už to tu opakuji asi po desátý svůj příběh o tom jak si děti musí uvědomit, že bydlení a plná lednice u rodičů není zadarmo, není rodičovská povinnost atd. Mám dvě děti, a mohu ti říci, že jaksi 1500 kč na týden v jídle je tak nějak akorát a moc si nevyskakovat. Přitom já sám vím, že se vejdu i s tím pivkem do lednice do 2 500,- Kč. ....

Css... ty sežereš a vypiješ za týden jídla a piva za 2500?! ........ no potěš?!
lol dumbom godlike

A vážíš čím dál víc, ne? Už tě ani výtah neuveze.... tillfreds

Ty neumíš číst napsal jsem že já se vlezu do  2 500 za měsíc.

Není tady

#223 25. 9. 2008 8:13

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

... Jak sem kdysi četl v jedněch novinách a budeš se divit nebyly české, ale z vysoce vyspělé evropské země, že mít děti v této době, to je velký luxus. Ano je, a je však na společnosti vytvořit pro rodiny s dětmi i "samoživitelky" rozumnou hranici příjmu, tak aby nikdo netrpěl "bídou" nebo omezením....

Ano, souhlasím, mít děti je luxus, který by si měli lajznout jen rodiče, kteří chtějí vytvořit dětem to pravé milující prostředí plné solidarity...
Bohužel se mnozí rodičové přes počáteční dobrá předsevzetí často rozcházejí  z naprosto hloupých příčin (nebo spíš důvodů?)... a tady je velká vina společnosti, že namísto dobrého klimatu pro rodiny a rodinné vztahy jsme tak šíleně obklopeni vším tím brakem útočícím na naše sprosté a nízké pudy, kolik důrazu na individualitu - uff...
Vždyť to v čem žijem není nic než hromadné pěstováním sobectví ... chjo!

Není tady

#224 25. 9. 2008 8:15

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

... Ty neumíš číst napsal jsem že já se vlezu do  2 500 za měsíc.

Bohužel - tos teda nenapsal.
cool
(vůbec to z tak nevyplývá ani nevyznívá) kapitulation .... jen si to po sobě přečti... znova

Není tady

#225 25. 9. 2008 8:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Slávku, přestaň kolem sebe kopat - my za tvoji situaci nemůžeme. Jinak Pro případy, kdy se rodičové rozvedou a rozdělí (jdou od sebe) ... tak tam právě uvedené definice opět shledávám naprosto nedostatečnými je to právě naopak. To ustanovení, že se přihlíží i k péči o dítě je (výjimečně http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png) poměrně inteligentní. Zkus se někde podívat, kolik stojí pouhé hlídání dítěte, bez ostatních potřebných prací. Tak proč by měl rodič, u něhož je dítě doma, přispívat stejně jako ten, kterého se dennnodenní starosti jaksi netýkají?
Taky si všimni tohohle Dítě má právo podílet se na životní úrovni svých rodičů. Obou rodičů, má na mysli zákon. Vydělává-li jeden o dost víc, měl by taky víc přispívat.
(Pro tvoji informaci dodávám, že nejsem hladová samoživitelka a M výplatní pásku jsem v životě neviděla.)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí