Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 23. 9. 2008 15:32

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kolik peněz dávat svému dítěti- vysokoškolákovi?

Lucie_82 napsal(a):

Klubko napsal(a):

A co tě na tom irituje? Máš pocit, že je povinnost rodiče nad 18náct let živit dítě? to je snad taky tvoje rozhodnutí, ne? A nevidím žádný blbý aspekt na příspěvku Taishy.

Naprosty souhlas tummenupp

no budeš se divit,ale ano big_smile dokud bereš příspěvky na nezaopatřené dítě, což lze tuším až do 26 let, tak máš povinnost ho živit big_smilebig_smilebig_smile...a i pak máš tu povinnost, pokud dítě není schopno se o sebe z nějakých důvodů postarat samo...tím nemyslím, když se mu nechce pracovat...ale třeba ze zdravotních důvopdů atd...nebo jiných sociálních důvodů...btw...tu samou povinnost má i dítě vůči rodiči...a to že je dítěti 18, tě tvých povinností nezbavuje wink

moje rozhodnutí bylo mít dítě...které mi bylo svěřeno do péče a já se o něho tedy MUSiM starat...jinak jsem si ho neměla pořizovat...no ne?

Není tady

#102 23. 9. 2008 15:33

Blossom
Host

Klubko napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

Taisha napsal(a):

Své dceři bych v dnešní době pomohla tak 3000-4000 tisíci maximálně. Zbytek by si musela vydělat (pokud by tedy zrovna nestudovala lékařskou fakultu, kde je učení opravdu od rána do do večera a na brigády není čas...).

tak tohle mě zaujalo...ona se tě dcera prosila o to, přijít na tenhle svět ??? že by si MUSELA  vydělat na studium...který beru jako, že když na to má hlavu a chce to dělat, tak že prostě já jako rodič musím zaplatit kolej a menzu a dopravu a skripta...a i nějaké to malé kapesné...a když by chtěla víc, tak at si vydělá....ale slovo pomohla mě irituje big_smile

A co tě na tom irituje? Máš pocit, že je povinnost rodiče nad 18náct let živit dítě? to je snad taky tvoje rozhodnutí, ne? A nevidím žádný blbý aspekt na příspěvku Taishy.

Já myslím, že to moje povinnost je, dokonce i právně, dítě zajistit základním způsobem, dokud studuje (nakonec, třeba rozvedení tatínkové také MUSÍ platit alimenty, dokud dítě studuje a když mu ještě není 26). Podle mě mé rodičovské povinnosti v 18 nekončí.Ale já to beru jako povinnost hlavně svoji lidskou, a mateřskou, umožnit dítěti vystudovat, dát mu dobrý start do života, co mu kromě dobré výchovy a kvalitního studia můžu dát víc?
A u mě to není povinnost, u mě je to vlastně velká radost, že je dobrá, že jí to jde, že bude jednou dělat co jí bude bavit a co jí dobře uživí... Prostě, nechám ji vystudovat ráda a ráda ji budu dávat tolik, kolik je třeba k důstojnému životu, ne jen k živoření. Samozřejmě, nechci jí dávat moc a tím jí zkazit, ale vlastně proto jsem tuhle diskusi založila, abych zjistila, kde je ta hranice "akorát".

#103 23. 9. 2008 15:35

Santala
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Definitiv napsal(a):

Tak já jsem asi byla brutálně rozmalzlená lol lol od prváku na vysoký jsem dostávala 10 000Kč, komplet na všechno, bydlení (tehdy 3 400,-), jízdné (2 000,-), jídlo (ani nevím kolik), učebnice, oblečení, veterina pro psa, antikoncepce, telefon a cokoliv jiného. U nás se to osvedčilo, jelikož jsem neměla potřebu mít práci na úkor školy (zož jsem zas měla na střední a vypadalo to, že na školu se vykašlu wink ). Hlavně to byl pro mě pevný rozpočet, taková malá nauka jak vyjít s penězi. Možná se vám to zdá hodně, ale mně ti přijde téměř jako minimum. Chápu, když odpadnou největší položky (nájem, jídné, MHD) ale např Kuty - dávat dětem 120 Kč kapesného? Já ti nevím, to mi přijde extra málo (já když jdu do obchodu pro chleba, šunku a máslo, tak tam nechám stovku dumbom )

Nejsi rozmazlená, máš jen normální rodiče tummenupp .

Hm..big_smile Spíš dobře finančně situované rodiče tummenupp

Slovo "normální" je tady fakt mimo mísu,April wink

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#104 23. 9. 2008 15:35

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Santala napsal(a):

Jo a že ti něco v důchodu pak vrátí, tak to mě pobavilo asi nejvíc lol

rozmazleným frackem se nestane na vysoké...to je o něčem jiném...a vůbec nikde jsem nepsala o tom, že v důchodu mi něco vrátí big_smile

Není tady

#105 23. 9. 2008 15:37

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Heřmanka napsal(a):

Santala napsal(a):

rozmazleným frackem se nestane na vysoké...to je o něčem jiném...a vůbec nikde jsem nepsala o tom, že v důchodu mi něco vrátí big_smile

Omlouvám se, to jsi nepsala ty - pomotala jsem to s příspěvkem od někoho jiného smile

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#106 23. 9. 2008 15:39

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Teoretický příklad - rodina plus 3 děti na vejšce - kdyby rodiče měli PRŮMĚRNÝ příjem (na což nedosáhne 2/3 populace), tak v čistém mají dohromady cca 27.500 čistého (započítány odpočty u jednoho z rodičů na 3 děti).
Tak by mě zajímalo jak by každému dítěti mohli dát 10.000 čistého měsíčně :-)

To jen pro příklad,
můj názor je, že rodič má dát dítěti tolik, kolik SI MŮŽE DOVOLIT. Pokud to nestačí, tak si student musí přivydělat.
Mně máma řekla "víc Ti dát nemůžu" a víc se o tom nediskutovalo. Znala jsem všechny studentské agentury v Praze v té době (bylo jich asi 10) a obíhala jsem brigády. Naštěstí se mi rozvrh vešel do 3 dnů většinou, tak na to byl čas.
Pokud na to rodiče mají, tak je pro studenta určitě fajn mít víc peněz...
Mezi studentama pak už jsou hodně vidět sociální rozdíly... Ani já bych se tomu tenkrát nebránila, ale nešlo to. Taky záleží na studentovi, jestli toho nezneužívá.
Brigády mi "pomohly" školu dokončit, když jsem si představila, že bych do konce života dělala ty práce jako na brigádě - bych si šla hodit mašli. Dobrá škola pro to, aby člověk viděl, jak může skončit, když se nebude dobře učit :-)
Ty studentské agentury nabízely vesměs manuální práce, doplňování zboží, práce v hypermarketech, balení čajů atd. - prostě práce, na které se nikdo moc nehrnul, tak to firmy zaplácly studenty.
Čímž nechci snižovat práci lidí, kteří tak normálně pracují... ale nezapomenu na brigádu, kdy jsme chodili snad na šestou nebo půl šestou ráno, a celý den jsme rovnaly čaje do beden... To je pak dobrá motivace k pilnému studiu :-)

Není tady

#107 23. 9. 2008 15:41

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanka napsal(a):

Lucie_82 napsal(a):

Klubko napsal(a):

Naprosty souhlas tummenupp

no budeš se divit,ale ano big_smile dokud bereš příspěvky na nezaopatřené dítě, což lze tuším až do 26 let, tak máš povinnost ho živit big_smilebig_smilebig_smile...a i pak máš tu povinnost, pokud dítě není schopno se o sebe z nějakých důvodů postarat samo...tím nemyslím, když se mu nechce pracovat...ale třeba ze zdravotních důvopdů atd...nebo jiných sociálních důvodů...btw...tu samou povinnost má i dítě vůči rodiči...a to že je dítěti 18, tě tvých povinností nezbavuje wink

moje rozhodnutí bylo mít dítě...které mi bylo svěřeno do péče a já se o něho tedy MUSiM starat...jinak jsem si ho neměla pořizovat...no ne?

heřmanko, to je demagogická odpověď. Já tomu ZDRAVÉMU dítěti poskytnu základní jídlo, ošacení a kolejné a příspěvky které jsou jeho. Ostatní si musí hradit samo. To si myslím ,že je normální.
Starat se o postižené dítě, nebo zdravotně nemocné, je asi něco jiného. Takže nemotej dvě věci dohromady.

Každá matka má radost, když něco jejímu dítěti jde. O tom žádná. A má ho samo i ta,která prostě ty prostředky nemá a dá  to minimum (pro ni maximum) co dát může.

K té anikoncepci. Tu beru od 16ti taky ze zdravotních důvodů. Tenkrát naši brali na nás asi 500 Kč přídavky. Ty jsem dostávala na oblečení a v tom byla i ta antikoška. Prostě moje kapesnésmile

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#108 23. 9. 2008 15:42

Blossom
Host

Ivana napsal(a):

Můj názor je ten, že tak jako rodiče na VŠ živili mě, tak já zas budu živit své děti. Samozřejmě, že jim nedám na nějaké rozhazování, ale aby si nemohli ani zajít občas do čajovny nebo do kina, to se mi zas nezdá jako nějaké velké rozmazlování. Mimochodem, moje dcera bere antikoncepci nikoliv kvůli tomu, aby si užívala sexu (žádného kluka nemá), ale ze zdravotních důvodů a tudíž to beru jako svou povinnost jí to hradit.
A pokud děti chtějí nějaký nadstandard (nové PC, značkové oblečení apod.), tak na to už nemám, takže smolík.

Ivano, děkuju, mám pocit, že jsme naladěné názorově dost podobně. Cítím to naprosto stejně.

A ještě ke značkovému oblečení - já ani mé děti to nenosíme, nepotřebujeme. Máme jiné zájmy a priority.

#109 23. 9. 2008 15:43

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Já myslím, že to moje povinnost je, dokonce i právně, dítě zajistit základním způsobem, dokud studuje (nakonec, třeba rozvedení tatínkové také MUSÍ platit alimenty, dokud dítě studuje a když mu ještě není 26). Podle mě mé rodičovské povinnosti v 18 nekončí.Ale já to beru jako povinnost hlavně svoji lidskou, a mateřskou, umožnit dítěti vystudovat, dát mu dobrý start do života, co mu kromě dobré výchovy a kvalitního studia můžu dát víc?
A u mě to není povinnost, u mě je to vlastně velká radost, že je dobrá, že jí to jde, že bude jednou dělat co jí bude bavit a co jí dobře uživí... Prostě, nechám ji vystudovat ráda a ráda ji budu dávat tolik, kolik je třeba k důstojnému životu, ne jen k živoření. Samozřejmě, nechci jí dávat moc a tím jí zkazit, ale vlastně proto jsem tuhle diskusi založila, abych zjistila, kde je ta hranice "akorát".

Blossom... hranice "akorát" je tam, kde na to máš!!!
Pokud můžeš dát dítěti hodně, a chce dát, tak dej...
Tohle téma může iritovat lidi, kteří na to nemají, dávat dětem hodně peněz na studia, nebo ty, kteří jako studenti málo dostávali (já taky).
To víš, že jsem záviděla spolubydlící na koleji, že dostávala tolik peněz, že nemusela chodit na brigády... dostávala skoro 3x tolik co já... a já jsem musela chodit, protože bych umřela hlady.
Ale tak to prostě bylo, máma řekla - víc Ti dát nemůžu - a já jsem se musela postarat sama.

Já to beru tak, že dítě by se mělo podílet na životní úrovni svých rodičů - pokud rodiče mají z čeho dát, ať dají. Pokud nemají - prostě nemůžou dát, protože sami nemají.

Není tady

#110 23. 9. 2008 15:54

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Já to beru tak, že dítě by se mělo podílet na životní úrovni svých rodičů -

A hlavně nechápu, proč v 23 letech, kdy klidně můžu pracovat při studiu by moji rodiče, kteří na mě dřeli od malička si museli odpírat nějaké své koníčky a aktivity, abych já měla ten "společností požadovaný standart"?
Doteď mě může švihnout,když na sobě máma šetří a už nemusí. Kolikrát stojím nad něčím a tak ráda bych jí to koupila, ale nemám prachy.

Není tady

#111 23. 9. 2008 15:55

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Santala napsal(a):

Tak to mě zase irituje,že musíš zaplatit.
To přesně pak používají " máma mi musí zaplatit" lollol

A slovo pomohla je naprosto na místě tummenupp

Santalo, když ty jsi to pokroutila a vůbec nepochopila o čem mluvím...jsem neřekla, že TOJ Á MÁMA MUSÍM ZAPLATIT, ale že se mi nelíbí, když jako MÁMA řeknu,  že DÍTĚ SI MUSÍ ZAPLATIT...tím jsem chtěla říct, že je to o DOHODĚ...njn...pak se divíte, že se ve vztazích nedomluvíte...

Není tady

#112 23. 9. 2008 15:56

henrietta
♥♥♥♥---

Pisatel napsal(a):

henrietta napsal(a):

Teda tady se to pěkně rozejlo. Pisateli podle toho co píšeš, ses měl dobře za studií a teď zřejmě taky, když v klidu napíšeš že se "35000 se dá rozumně vyjít" (spousta lidí by tady totiž napsala, že se 35 000 se dá vyjít královsky). Podle tvé logiky by tedy těch 10 000 bylo tak akorát (10 x tvých 1000 tehdy). Bohužel to si asi většina rodičů svým dětem dovolit dát nemůže. My teda doma nejsme nijak chudí, ale na VŠ jsme momentálně dva a sestra na gymplu. No dát nám rodiče dohromady 30 000 měsíčně, to už by jim opravdu moc peněz pro sebe nezbylo.

Jestli si to Blossom můžeš dovolit, dej jí co nejvíc, roky na škole jsou to nejlepší, tak ať si je užije. Třeba ti to vrátí, až budeš v důchodu smile)

A s tou antikoncepcí. Nevím jak mi rodiče letos těch 5000 spočítali, samotnou mě překvapilo, že přidali, ale rozhodně mi do toho táta antikoncepci nepočítal. Taky by mě nenapadlo, aby na to myslel on. Zatím jsem si na ni vždycky peníze někde našla a kdybych náhodou měla nouzi, tak prostě řeknu přítelovi. Jsem ráda, že mi dají peníze a vůbec se nestarají, za co je utrácím. Ještě se mi nestalo, že bych na konci měsíce neměla co jíst. A kdyby jo, tak si půjčím (třeba i od nich), ale další měsíc se uskromním. Hospodařit jsem se ale stejně nenaučila, neušetřím ani korunu a ještě plně využiju všechny peníze k Vánocům, narozkám atd. Když jsem měla brigádu a vydělala si třeba 3000 měsíčně navíc, tak jsem je utratila taky, ani nevím za co.

Ale zas mi nevkládejte do písmenek (nelze říci do úst) co jsem nenapsal. Já napsal že Bolosssm konstatuje že 3 500 je podobno 35 000 tedy nula od nuly pošla. S onou cifrou tu začala operovat Blossm.
Pokud najdeš můj příspěvek napsal jsem, že dám měsíčně tak 2 500 na jídlo a k tomu něco na noviny, cigarety a pivko a tak a tak se do nějakých 5 000 vlezu. Kde je ono 10 000 se kterými operuješ?

Proč tak útočně, já se nechtěla hádat smile ty jsi psal, že jsi měl tehdy 1000Kč a někdo jiný nám to tu přepočítal jako dnešních 10 000 (co se za těch 1000 dalo koupit). Jen jsem reagovala na to, že tvůj první příspěvěk vyzněl tak, že jsi byl sám na studiích chudý a musel jsi s tím nějak vyjít a že teď to teda ostatní musí zvládnout taky.

Není tady

#113 23. 9. 2008 15:56

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Mne osobne nutnost zivit se sama na skole podstatne pomohla nastartovat karieru. Dnes jsem na tom lepe (financne i z hlediska perspektivy) nez mnozi byvali spoluzaci, kteri pracovat nemuseli a narozdil ode me meli same jednicky. Na druhe strane jsem obcas zazivala dost brutalni stres (pokud nekdo z vas studoval na 1.LFUK, bude se mnou jiste souhlasit, ze je to skola jen pro otrle smile

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#114 23. 9. 2008 15:57

Blossom
Host

Martinka1 napsal(a):

Blossom napsal(a):

kde je ta hranice "akorát".

Blossom... hranice "akorát" je tam, kde na to máš!!!
Pokud můžeš dát dítěti hodně, a chce dát, tak dej...
Tohle téma může iritovat lidi, kteří na to nemají, dávat dětem hodně peněz na studia, nebo ty, kteří jako studenti málo dostávali (já taky).
To víš, že jsem záviděla spolubydlící na koleji, že dostávala tolik peněz, že nemusela chodit na brigády... dostávala skoro 3x tolik co já... a já jsem musela chodit, protože bych umřela hlady.
Ale tak to prostě bylo, máma řekla - víc Ti dát nemůžu - a já jsem se musela postarat sama.

Já to beru tak, že dítě by se mělo podílet na životní úrovni svých rodičů - pokud rodiče mají z čeho dát, ať dají. Pokud nemají - prostě nemůžou dát, protože sami nemají.

Řekla bych, že tohle je druhý extrém, dát tolik, na co máš. Já bych momentálně mohla dát i 15.000, ale to samozřejmě dát nechci, protože bych ji zkazila. Proto tady na té diskusi hledám tu rovnováhu a srovnání. Od toho diskuse jsou.

Zkusím to shrnout - průměr je někde kolem 7000 na vysokoškoláka a pak je třeba přihlédnout k momentální rodinné finanční situaci. To je logické. Myslím, že dobrý není žádný extrém - ani dítě zasypat penězi, ani ho v 18 vykopnout z baráku, ať se živí sám, bez ohledu na možnost studia.
Já taky předávám jen to, co jsem sama dostala od rodičů. A doufám, že mé děti předají tu štafetu dál - že jednou nechají vystudovat své děti.

#115 23. 9. 2008 15:57

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Můj názor je ten, že tak jako rodiče na VŠ živili mě, tak já zas budu živit své děti. Samozřejmě, že jim nedám na nějaké rozhazování, ale aby si nemohli ani zajít občas do čajovny nebo do kina, to se mi zas nezdá jako nějaké velké rozmazlování. Mimochodem, moje dcera bere antikoncepci nikoliv kvůli tomu, aby si užívala sexu (žádného kluka nemá), ale ze zdravotních důvodů a tudíž to beru jako svou povinnost jí to hradit.
A pokud děti chtějí nějaký nadstandard (nové PC, značkové oblečení apod.), tak na to už nemám, takže smolík.

přesně smile

Není tady

#116 23. 9. 2008 15:58

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Jste rodiče, tak se můžete vžít do role svých dětí, ne?

Když bude mít dítko peněz dost, může (ale nemusí) to vést k tomu, že si studia moc nepovažuje.
Jinačí přístup ke studiu může mít naopak dítko, které má peněz zatraceně málo a musí se samo
ohánět, aby mohlo studia dokončit...

No, jak jsme mohli vidět nedávno ve filmu, v případě pohledných dívek se nabízí také nezanedbatelná
možnost velice lákavého výdělku prodáváním vlastního těla, že... (ale s jakými riziky, za jakou cenu).

Není tady

#117 23. 9. 2008 15:59

Lucie_82
♥♥♥----
Místo: Berlin, berlin ... :-)
Web

anais.de napsal(a):

Mne osobne nutnost zivit se sama na skole podstatne pomohla nastartovat karieru. Dnes jsem na tom lepe (financne i z hlediska perspektivy) nez mnozi byvali spoluzaci, kteri pracovat nemuseli a narozdil ode me meli same jednicky. Na druhe strane jsem obcas zazivala dost brutalni stres (pokud nekdo z vas studoval na 1.LFUK, bude se mnou jiste souhlasit, ze je to skola jen pro otrle smile

presne, mam to uplne stejne a proto bych nemenila. ale to holt cloveku asi dojde trochu pozdeji smile a se stresama jsem se aspon naucila zachazet a ted uz me nerozhodi, nebo aspon ne tolik smile

To see a World in a Grain of Sand ... W. Blake

Není tady

#118 23. 9. 2008 16:00

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

anais. Souhlasím. Já bych  medinu nevystudovala ani náhodou a obdivuji ty lidi. Mě stačí ten BC při práci a budu skákat až budu mít vše zasebou:)

Není tady

#119 23. 9. 2008 16:00

henrietta
♥♥♥♥---

Santala napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

Santala napsal(a):

Omlouvám se, to jsi nepsala ty - pomotala jsem to s příspěvkem od někoho jiného smile

To jsem psala já, ale nemyslela jsem to tak úplně šíleně vážně kapitulation

Není tady

#120 23. 9. 2008 16:02

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Santala napsal(a):

Paráda !

Ano, má- li na to buňky a chce studovat, pomohu,budu podporovat,ale rodičovská povinnost to fakt není.

máš pravdu, povinnost to není...a můj syn potřebuje lidi s max. středoškolským a bez maturity vzděláním, aby ho jako vysokoškoláka měl kdo živit ...takže prosím všechny...nechte svoje děti běhat po brigádách, at ten můj kluk se má dobře a vydělává velký prachy...díky, díky, díky smile

Není tady

#121 23. 9. 2008 16:07

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

přesně takhle jsem to myslela...jen jsem z některých měla pocit, že by dítko v 18 nejraději vystěhovali...ale to ted taky trochu přehánímsmile...Blossom, řekla jsi to výborně pussa

Není tady

#122 23. 9. 2008 16:08

Lucie_82
♥♥♥----
Web

Heřmanka napsal(a):

Santala napsal(a):

Paráda !

Ano, má- li na to buňky a chce studovat, pomohu,budu podporovat,ale rodičovská povinnost to fakt není.

máš pravdu, povinnost to není...a můj syn potřebuje lidi s max. středoškolským a bez maturity vzděláním, aby ho jako vysokoškoláka měl kdo živit ...takže prosím všechny...nechte svoje děti běhat po brigádách, at ten můj kluk se má dobře a vydělává velký prachy...díky, díky, díky smile

tento prispevek mi prijde hodne mimo misu, nebot srovnava nesrovnatelne a jeste ke vsemu znevazuje manualni formy prace, bez niz bychom byli vsichni nahrani.
Doufam, ze se jedna o spatny pokus o vtip.

Není tady

#123 23. 9. 2008 16:12

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Lucie_82 napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

Santala napsal(a):

Paráda !

tento prispevek mi prijde hodne mimo misu, nebot srovnava nesrovnatelne a jeste ke vsemu znevazuje manualni formy prace, bez niz bychom byli vsichni nahrani.

ale neznevažuje vůbec nic...to tam vidíš jen, že to tam vidět chceš...vůbec tenhle příspěvek neřeš...máš VS, tak jen se zamysli...a je to smile

Není tady

#124 23. 9. 2008 16:15

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Lucie_82 napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

Santala napsal(a):

Paráda !

ale ne, to je ironie wink (aspoň já to tak pochopila)
myslím jako Santala, že kdo chce , tak si tu VŠ udělá i když se bude muset hodně snažit - a právě proto si bude své školy vážit a (doufám) i bude dobře vykonávat svoje povolání (pokjud zůstane v oboru)
a kdo nechce a přesto dělá VŠ (třeba z donucení rodičů  jen pro vylepšení profilu týchž) , tak možná není z té školy moc nadšený...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#125 23. 9. 2008 16:17

Lucie_82
♥♥♥----
Web

Heřmanka napsal(a):

Lucie_82 napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

ale neznevažuje vůbec nic...to tam vidíš jen, že to tam vidět chceš...vůbec tenhle příspěvek neřeš...máš VS, tak jen se zamysli...a je to smile

nu, vidim tam implikaci spojeni mezi brigadami a nizsim vzdelanim. ale mozna to je fakt jen ma projekce wink
chapu, ze to bylo napsano s nadsazkou, ale nejak se mi to nelibi. ale je fakt, ze to je jen muj problem tongue

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí