Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#226 25. 9. 2008 8:59

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kolik peněz dávat svému dítěti- vysokoškolákovi?

Slavek17 napsal(a):

A opravdu je mi prd po tom, jak se peníze dělí v té konkrétní rodině - vždyť holka píše, že má tátu ráda a jezdí za ním (což jsou právě požitky, které otci Slávkovi jeho děti odpírají...).

Ano omlouvám se, psala ze mne vlastní hořká zkušenost...  Mohu, ne musím !, velice poblahopřát všem rozvedeným rodinám, pokud se vztahy mezi rodiči a jejich dětmi nezpřetrhaly a stále fungují.
kapitulation
stolt

ty Slávku, ani se možná nedivím, že ti děti odpírají tvoje víkendy...někdy mám pocit, že počítáš na desetník a všechno přerozděluješ...údajně spravedlivě dle svého postoje...a psal jsi , že to tak máš i s přítelkyní...každej hezky so haléře polovinu...mno...mě by takovej táta asi taky zrovna dvakrát...tentononc...možná by to chtělo méně se handrkovat o prachy a více se handrkovat o vdělání a mimoškolních aktivitách svých dětí wink no ne? ... není to ode mě rejpačka...jen náhled...nehledej chybu v druhejch,ale začni u sebe a už si přestan myslet, že tě tvoje ex obere při každé příležitosti, protože jinak to fakt udělá, když ty jsi s tím vlastně srovnanej smile...nakonec ty sám jsi mi psal, jak to byla dřív milá a hodná holka ...tak kruciš, kde jsi ji zašantročil ???? smile

Sis hezky naběhl, vid ? smile pussa

Není tady

#227 25. 9. 2008 9:02

Blossom
Host

Slavek17 napsal(a):

Pisatel napsal(a):

... Jak sem kdysi četl v jedněch novinách a budeš se divit nebyly české, ale z vysoce vyspělé evropské země, že mít děti v této době, to je velký luxus. Ano je, a je však na společnosti vytvořit pro rodiny s dětmi i "samoživitelky" rozumnou hranici příjmu, tak aby nikdo netrpěl "bídou" nebo omezením....

Ano, souhlasím, mít děti je luxus, který by si měli lajznout jen rodiče, kteří chtějí vytvořit dětem to pravé milující prostředí plné solidarity...
Bohužel se mnozí rodičové přes počáteční dobrá předsevzetí často rozcházejí  z naprosto hloupých příčin (nebo spíš důvodů?)... a tady je velká vina společnosti, že namísto dobrého klimatu pro rodiny a rodinné vztahy jsme tak šíleně obklopeni vším tím brakem útočícím na naše sprosté a nízké pudy, kolik důrazu na individualitu - uff...
Vždyť to v čem žijem není nic než hromadné pěstováním sobectví ... chjo!

Slávku, nezbývá mi, než také vyslovit názor, že ti - eufemisticky řečeno - nerozumím. Takže za špatné klima v rodinách může společnost? A zákonodárci, kteří " nedovedou přesně popsat rovnováhu mezi právy a povinnostmi..."  Myslím, že naši zákonodárci dělají sice blbě leccos, ale jak by podle tebe tohle měli "přesně popsat", když každá rodina je na tom jinak, každá rodina je ryze individuální případ?
Myslím, že je to naprostá blbost.
A za špatné klima v rodině nemůže společnost, zákonodárci atd atd, ale především sami členové té rodiny.

Myslím, že mirka to popsala naprosto přesně, jaký je asi poměr finančních vydání, ale hlavně celkové rozložení podílu na výchově v takové rodině. Ono toiž zdaleka nejde jen o peníze a tebou vypočtený poměr financí 9:1 je zcela padlý na hlavu.

#228 25. 9. 2008 9:06

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Slavek17 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Slávku, zeptal ses mirky např. kde má DOMA? wink
Ty si vážně nevidíš do huby. dumbom

Děti mají ze zákona od mámy dostávat stejné alimenty, jako od táty - je to jejich právo. Mají na to nárok.
Tedy - když má ta máma srovnatelný příjem.
Zvláště když studují, když jsou mimo domov.
Pokud jí dává máma 9x méně, pak ji okrádá o oprávněný příjem.
Toť vše.

Zasa potvrdzujes, ze moja mienka o tebe je spravna ... usch

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#229 25. 9. 2008 9:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

mít děti je luxus, který by si měli lajznout jen rodiče, kteří chtějí vytvořit dětem to pravé milující prostředí plné solidarity... Bohužel se mnozí rodičové přes počáteční dobrá předsevzetí často rozcházejí  z naprosto hloupých příčin... tady je velká vina společnosti... to v čem žijem není nic než hromadné pěstováním sobectví...
Ale běž do háje, synku... můžu stokrát chtít - nakonec "cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly", ale nemyslím si, že je to vina současné společnosti. Kam by ses chtěl vrátit, prosímtě? Lidi se vždycky rozcházeli, měli milence a milenky, v každém uspořádání a režimu byli altruisti i ryzí sobci...
Dovol dotaz - cos ty osobně udělal pro to, aby se ti "vztahy mezi rodiči a jejich dětmi nezpřetrhaly"? Ono je dost jednoduché přehodit "vinu" na děti, BM, okolí či společnost a přitom si odmítnout přiznat svůj podíl.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#230 25. 9. 2008 9:24

majkafa
Host

Slávku, zapracuj už sám na sobě, na své zapšklosti. Tobě se nelíbí takových věcí, krátké sukně, mluva mladých a další a další vlákna, která tady otevíráš, a hlavně stále pliveš na svou BM a své děti, že si DOVOLUJÍ ti odpírat tvá otcovská práva.
Ty bys snad chtěl, aby zákon určil, že děti se s tebou budou stýkat dle výše tvého výživného?
Něco jako 100,- Kč výživného = 1 hodina povinně strávená s rodičem? Láska se koupit nedá, láska je. Nebo není. I láska dětí k rodiči. Na tom, jestli je, má velký podíl i rodič. wink
Znám jen tvé podání, ale dle něho si čím dál víc myslím, že se tvé BM a tvým dětem ani nedivím, že se s tebou stýkat nechtějí.
Žádný zákon příjemnou, milou a vlídnou atmosféru doma nenařídí, ta je POUZE v naší moci.

#231 25. 9. 2008 9:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Slavek17 napsal(a):

Jenže: Pro případy, kdy se rodičové rozvedou a rozdělí (jdou od sebe) ... tak tam právě uvedené definice opět shledávám naprosto nedostatečnými ... z čehož pak možná také pramení četné porozvodové spory... Vlastně můžeme, my rozvedení, poděkovat našim zákonodárcům, že dosud nedokázali dostatečně jasně a stručně popsat tu nutnou a potřebnou rovnováhu mezi právy a povinnostmi ... atd... blabla..
.

Slávku, už tě někdy napadl ten prostý fakt, že i kdyby byly zákony zlaté stříbrné diamantové a nejspravedlivější ze všech, je to stejně houby platné dvěma lidem,kteří NEDOSPĚLI a nedokážou  se tedy SLUŠNĚ rozejít a dohodnout?
Osobně neznám žádný zákon v žádné zemi, který by SPRAVEDLIVĚ rozdělil dva pitomce, kteří zapomněli, že jsou RODIČI. Znám ale několik RODIČŮ, kteří se dokázali dohodnout i bez toho, aby k tomu nějaké zákony potažmo rozhodčí, kteří by jim pískali jejich spory, potřebovali.

Možná bys si měl sáhnout do vlastního svědomí a vyhodnotit tu část, kterou se na vaší rodičovské neschopnosti domluvit se, podílíš ty sám. Ta část existuje, tak řeš tu a ne svoji ženu, potažmo jiné ženy.

A kdyby něco, tak jasně, že jsem potrefená husa. Můj syn dostává od svého otce několik tisíc měsíčně a ode mne nic. Nic, kromě zázemí, protože u mně je DOMA. S otcem má hezký vztah a já z toho mám radost. Především proto, že si otec konečně uvědomil, že je otec, přestal trucovat, protože jsem si dovolila se s ním rozvést  a konečně v synových dvaadvaceti pochopil, že by mne mohl plně vystřídat v dotování jeho studií, když invalidní důchod přestal stačit, úspory docházejí a zdraví mi nedovoluje pracovat tak intenzivně, jak bych chtěla.
Syn pracuje na částečný úvazek a co měsíčně chybí, dorovnává otec. Zatím. Nebude to jistě už dlouho trvat, protože syn to časem zvládne sám.

O hromadném pěstování sobectví a špatném klima v rodinách bych být tebou nemluvila. Přehazování viny za vlastní selhání na jakousi "konzumní a sobeckou společnost" je alibismus a pokrytectví. Tohle už kdysi řešili staří Řekové, kteří hořekovali nad nezvedenou mladou generací.
Jen mám pocit, že zapomínáme hořekovat sami nad sebou, nad tím, co my sami jsme zvorali a tak předali svým dětem.

Takže ti přeji méně hořkosti, zapšklosti a víc sebereflexe a optimismu.
Takoví lidé k nám přicházejí, jaké si do svého života pozveme.
To platilo, platí a nejspíš i platit bude.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#232 25. 9. 2008 10:00

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

... A kdyby něco, tak jasně, že jsem potrefená husa. Můj syn dostává od svého otce několik tisíc měsíčně a ode mne nic. Nic, kromě zázemí, protože u mně je DOMA. S otcem má hezký vztah a já z toho mám radost. Především proto, že si otec konečně uvědomil, že je otec, přestal trucovat, protože jsem si dovolila se s ním rozvést  a konečně v synových dvaadvaceti pochopil, že by mne mohl plně vystřídat v dotování jeho studií, když invalidní důchod přestal stačit, úspory docházejí a zdraví mi nedovoluje pracovat tak intenzivně, jak bych chtěla.

Takže ti přeji méně hořkosti, zapšklosti a víc sebereflexe a optimismu.
Takoví lidé k nám přicházejí, jaké si do svého života pozveme.
To platilo, platí a nejspíš i platit bude.

Pan, hořkost a zapšklost nenalezneš u mne, ale u mojí BM.
Ona si našla důvod k rozchodu, mě ho nesdělila, proč si přivlastnila děti nevím.

Asi pro nestrávené pocity nějaké křivdy (snad osud) ... znáš to, proč si raději nevzala Pištu Hufnágla?!
dumbom
Proč se mnou děti nemluví, nevím, nic jsem jim neudělal...
A to je právě to: nedlužím jim ani korunu výživného, občas přispěju na jejich stavební spoření...
A ani zrnko soucitu, nebo běžné komunikace.. - jen tvrdé odmítání.

Není tady

#233 25. 9. 2008 10:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Možná právě proto... viz moje otázka nahoře - ještě jsi neodpověděl...

Není tady

#234 25. 9. 2008 10:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Slavek17 napsal(a):

Ona si našla důvod k rozchodu, mě ho nesdělila, proč si přivlastnila děti nevím.

Asi pro nestrávené pocity nějaké křivdy (snad osud) ... znáš to, proč si raději nevzala Pištu Hufnágla?!
dumbom
A to je právě to: nedlužím jim ani korunu výživného, občas přispěju na jejich stavební spoření...

Slávku, někdy se to tak stane, že člověk opravdu nemusí nic udělat, přesto dostane do ruky Černého Petra.
A čím víc se ho snaží zbavit, tím urputněji se mu vrací...
Zkus se zamyslet nad zákonem akce a reakce. Pokud si například stoupneš před zeď a začneš proti ní pálit  míček, bude se ti vracet s o to větší razancí, kolik síly a vzteku, emocí ty vložíš do odpalu, rozumíš?
Zkus své děti prostě jen milovat, bez očekávání, že ti to budou vracet.
A zkus žít bez toho pocitu křivdy, který v sobě živíš. Věci nezměníš a tobě to jen ubližuje. Za čas budeš protivný, uremcaný, negativní chlapa a sám sebe tak jen ochuzuješ o možnost najít nový vztah. rozsvítit si život.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#235 25. 9. 2008 10:19

majkafa
Host

heleno, čteš mi myšlenky? smile

Slávku, stále stejný přístup - já nic, já muzikant, to všechno ONI. Je to tak pohodlnější, viď? wink
Ty nedlužíš, tak by děti měli běžně komunikovat. Jenže - ty nedlužíš v penězích. A co ostatní "měrné" jednotky? wink

#236 25. 9. 2008 10:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Za čas budeš protivný, uremcaný, negativní chlap
Za čas??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Ono to může být ještě horší??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
heleno, čteš mi myšlenky?
Jasně http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - ale fakt za to nemůžu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Není tady

#237 25. 9. 2008 10:26

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Blossom, teď jsem četla kalkulaci, tak tedy 800 Kč za kadeřnici za měs. bych nedala ani dnes, kdy pracuji a docela slušně vydělávám, takže tuto položku můžeš studentce snížit na 200 Kč (nemusí ke kadeřnici každý měsíc). 600 Kč na antikoncepci každý měsíc - to je taky moc. 500 Kč na kontaktní čočky každý měsíc, to mi přijde taky moc, ale s tím nemám zkušenosti, neboť je nepotřebuji. Já jsem dostudovala už v r. 2002, takže nemá smysl uvádět částky, tehdy bylo vše levnější, ale vlasy jsem měla dlouhé tzn. kadeřnice 0 Kč, občas jsem koupila barvu. Na jídlo mi stačila částka minimální - všichni studenti jedli převážně jen chleba s něčím nebo špagety s kečupem a sýrem, v tom jsem nebyla vyjímka. O víkednu jsem se u našich pořádně najedla a ještě nějaké jídlo dostala sebou, ale jezdila jsem domů třeba jen 1x za měsíc. Dojíždění bylo 350 km. Brigády jsem stíhala jen v létě. Na VŠ jsou dlouhé prázdniny, když jsem stihla zkoušky - tak 3 měs. volna, to už se dá pracovat... Z dnešního pohledu - žila jsem skromě, ale 80% studentů muselo vyžít s méně penězi a menším příspěvkem od rodičů, než já. Ještě jsem dovedla ušetřit na nějakou skromnou dovolenou stopem a vlakem po Evropě a hodně jsem sportovala.

Není tady

#238 25. 9. 2008 10:31

majkafa
Host

Slávku, čtením tebe si řeším trošku i sebe, nebo spíš si přemýšlím. Můj BM od nás taky odešel a důvod mi nesdělil. smile
Ale já nemohu řešit jeho, pouze sebe. Řeším si v sobě, proč můj BM a můj syn spolu nekomunikují. Oba jsou dospělí, to je mezi nimi. Ale já si o tom přemýšlím jiným pohledem, než ty o tom tvém. Co já jsem udělala špatně, co bylo to MÉ, že je mezi mým BM a mým synem tento stav? A - můžu pro to udělat něco já, aby se tento stav změnil? Zatím jsem na to nepřišla, ale neviním POUZE svého muže, myslím si, že daný stav je vždy způsoben do jisté míry každým z účastníků.

#239 25. 9. 2008 11:41

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

když si dcera najde brigádu někde v restauraci, dostane obvykle jídlo i pití zdarma, nebo za symbolický peníz

Není tady

#240 25. 9. 2008 12:21

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

lindaB napsal(a):

když si dcera najde brigádu někde v restauraci, dostane obvykle jídlo i pití zdarma, nebo za symbolický peníz

Ovšem muselo by jít o velmi prominentní restauraci v  Praze,Český krumlov apod.V ost.restaurcích je výdělek mizerný,jejich majitelé se snaží odrbat zaměstnance,ne tak brigádníky a je to velmi těžká práce v začouzeném prostředí.To už se dají sehnat mnohem lepší brigády,které se nemusejí podepssat na zdrav.stavu dítěte.takže já bych restauraci volila jako to posl.zlo pro své dítě.A už vůbec je otázka restaurace irelevantní u studenta,jehož rodiče mají vl.firmu.

Není tady

#241 25. 9. 2008 15:15

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

lindaB napsal(a):

Ovšem muselo by jít o velmi prominentní restauraci v  Praze,Český krumlov apod.V ost.restaurcích je výdělek mizerný,jejich majitelé se snaží odrbat zaměstnance,ne tak brigádníky a je to velmi těžká práce v začouzeném prostředí.To už se dají sehnat mnohem lepší brigády,které se nemusejí podepssat na zdrav.stavu dítěte.takže já bych restauraci volila jako to posl.zlo pro své dítě.A už vůbec je otázka restaurace irelevantní u studenta,jehož rodiče mají vl.firmu.

no tak jistě a hlavně nebudou rodiče vlastnící prosperující firmu  řešit, zda dítěti poskytnou na stravu 3 nebo 6 tisíc.

Kromě platu si personál přijde na slušné zpropitné.Občas v jedné restauraci vypomáhám.Na place pracují převážně studenti VŠ a nestěžují si.

Není tady

#242 25. 9. 2008 19:58

Allice
♥♥♥♥♥--

Bydlim u rodicu a studuji. Nasi mi plati jidlo, jizdne, ucebnice, na obleceni prispivaji, nebo ho dostanu k narozeninam, k vanocum. A dostavam kapesne 1000,-. Z toho si platim mobil (je to muj ucet, uz od 15 muzu provolat jen tolik, abych vysla s kapesnym), s pritelem antikoncepci (tez rodice neprispivaji, ani nevim proc by meli), ruzne zabavy, sport, poplatky za knihovnu, kadernik, dovolene - prispivaji..Malokdy s kapesnym vyjdu, tak chodim na brigady..

Upravil(a) Allice (25. 9. 2008 20:05)

Není tady

#243 25. 9. 2008 23:27

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Slavek17 napsal(a):

dumbom

Slávku Slávku ... Něco je špatně a to něco je špatně v tobě. Promiň že takto tvrdě a takto pozdě. nebyl jsem celý den.
Kdyby byla hořkost a zapčklost v BM a matce tvého dítěte pak ty budeš v pohodě, budeš toliko zamlklý a nebo lehce podrážděný. Ale vůbec nebudeš řešit to co tu řeší, neboť budeš nad věcí.
Ona si našla... Takto chlap nemluví, naopak je nad tímto povznečen. Malichernosti typu "ona něco (...)  a já to odeser*, tak mluví jen ten kdo není schopen myslet, má rád stereotyp a již vůbec neví co je to rodina a hlavně manželství a zejména žena. Chlap když si žena najde důvod sbalí svůj kufřík a jde se smát za roh, neť ten důvod je vždy tak malicherný a tak pomýjiví a raduje se z toho, že dál nemusí trpět ony vrtochy a nemusí je dál řešit.
Proč se mnou děti ... obrať si to, ale to ty neumíš, natož přistoupit na to. Umíš s dětmi mluvit a chápat je?
Nedlužím jim nic... Je tomu už drahně let, když jsem se vrátil z vojny a můj otec a pronesl podobnou větu a dodal dal jsem ti vše co jsem mohl a teď je to jen na Tobě. Asi rok jsme spolu nemluvili, a byl to on kdo zrušil onu hranici a ještě ve svých krásných 81 se mi snaží (on je a navždy bude) dělat otce a mým dětem pradědu.
A ještě jinak pokud tohle nepochopíš. Jsou období, kdy muž je jen mužem ani není otcem jen kusem masa v nějakém bytě, ale zničeho nic se stane tím co vlastně celou dobu je  oním otcem pomalu až bohem a tím kdo získá obdiv. Nepropásni ten okamžik.
Ty chceš soucit od nás? od BM od dětí. Jdi ty bačkoro, Chlap který škemrá o soucit není mužem potažmo nemůže být otcem. Promiň za tvrdá slova, ale je to tak. Chlap škemrající o soucit je bačkora, je na tom hůř jak ta "nejubožejší" holčička.
Slávku, teď vážně a hlavně od srdce. Sám tedy s BM mám 22ti letého syny a 18ti letou dceru. Jsem 4 roky rozvedený a fakticky jsem nežil manželský život 10 let. A dalších 10 jsem byl víc mimo domov než v něm. Někde tu ten můj příběh najdeš. Taky jsem před roky řešil jak to dopadne se mnou a dětmi dopadne když se rozvedu neboť maminka dětičky proti mě štengrovala. Chtěl jsem to ustaát a zuby nehty jsem se držel v jejich blízkosti. Ten stav kdy v bytě je 25 nad nulou a ty se klepeš zimou jako v Antartidě do smrti nezapomenu. Skončil jsem na Nuseláku. Pár lidiček mi tenkrát pomohlo a já se na ten svět dívajese na něj podobně jako ty teď. Dva dny před odchodem jsem měl se svými dětmi velkou a smutnou debatu o sobě a o tom, že odcházím, ale že mobil na mě mají a že jen odstupuji...
Jo bylo to těžké dva měsíce se mnou nikdo nemluvil. Pak syn pomalu začal vystrkovat růžky a nakonec to skončilo tak, že když BM o mě před dětmi začne mluvit jak jsem jim ublížil, je první kdo startuje že to tak není. Dcera zatím tak daleko není, ale už takjé vystrkuje růžky. Nemusím už volat a vnucovat se naopak jsem ten kdo je "odhání" jinak bych je snad je měl i v práci v šuplíku.
Je to chlape jen na tobě jak se k tomu postavíš, zda bude š bábovkou a klukem škemrajícím o soucit a nebo mužem, který zn povzdálí ukáže jak se věci doopravdy mají. Nebude to hned ani za týden, ale v okamžiku kdy se staneš "M"užem dospěješ v otce a hlavně přestaneš být uražený.
Pokud něco tak jsem schopnej jít s tebou na pivko a tam ti to vysvětlím osobně.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#244 26. 9. 2008 6:17

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

....jinak bych je snad měl i v práci v šuplíku....

Ježíš to je krásný hjarta to ti přeji a Slávkovi taky hjarta Stojí to za to!

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#245 26. 9. 2008 9:15

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Pisateli, to se ti fakt povedlo krásně napsat. tummenupp

Není tady

#246 26. 9. 2008 9:20

majkafa
Host

Pisateli, ač tě ve většině případů nemusím, tohle je krásný, cos napsal Slávkovi.
Prosím tě, mohl bys na to pivo vzít i mého BM a vysvětlit to takhle i jemu? Byla bych ti nesmírně vděčná. Jen mám obavy, že BM by nešel. dumbom

#247 26. 9. 2008 9:33

Petuna
♥♥♥♥♥--

Pisatel napsal(a):

Slavek17 napsal(a):

dumbom

Slávku Slávku ... Něco je špatně a to něco je špatně v tobě. Promiň že takto tvrdě a takto pozdě. nebyl jsem celý den.
Kdyby byla hořkost a zapčklost v BM a matce tvého dítěte pak ty budeš v pohodě, budeš toliko zamlklý a nebo lehce podrážděný. Ale vůbec nebudeš řešit to co tu řeší, neboť budeš nad věcí.
Ona si našla... Takto chlap nemluví, naopak je nad tímto povznečen. Malichernosti typu "ona něco (...)  a já to odeser*, tak mluví jen ten kdo není schopen myslet, má rád stereotyp a již vůbec neví co je to rodina a hlavně manželství a zejména žena. Chlap když si žena najde důvod sbalí svůj kufřík a jde se smát za roh, neť ten důvod je vždy tak malicherný a tak pomýjiví a raduje se z toho, že dál nemusí trpět ony vrtochy a nemusí je dál řešit.
Proč se mnou děti ... obrať si to, ale to ty neumíš, natož přistoupit na to. Umíš s dětmi mluvit a chápat je?
Nedlužím jim nic... Je tomu už drahně let, když jsem se vrátil z vojny a můj otec a pronesl podobnou větu a dodal dal jsem ti vše co jsem mohl a teď je to jen na Tobě. Asi rok jsme spolu nemluvili, a byl to on kdo zrušil onu hranici a ještě ve svých krásných 81 se mi snaží (on je a navždy bude) dělat otce a mým dětem pradědu.
A ještě jinak pokud tohle nepochopíš. Jsou období, kdy muž je jen mužem ani není otcem jen kusem masa v nějakém bytě, ale zničeho nic se stane tím co vlastně celou dobu je  oním otcem pomalu až bohem a tím kdo získá obdiv. Nepropásni ten okamžik.
Ty chceš soucit od nás? od BM od dětí. Jdi ty bačkoro, Chlap který škemrá o soucit není mužem potažmo nemůže být otcem. Promiň za tvrdá slova, ale je to tak. Chlap škemrající o soucit je bačkora, je na tom hůř jak ta "nejubožejší" holčička.
Slávku, teď vážně a hlavně od srdce. Sám tedy s BM mám 22ti letého syny a 18ti letou dceru. Jsem 4 roky rozvedený a fakticky jsem nežil manželský život 10 let. A dalších 10 jsem byl víc mimo domov než v něm. Někde tu ten můj příběh najdeš. Taky jsem před roky řešil jak to dopadne se mnou a dětmi dopadne když se rozvedu neboť maminka dětičky proti mě štengrovala. Chtěl jsem to ustaát a zuby nehty jsem se držel v jejich blízkosti. Ten stav kdy v bytě je 25 nad nulou a ty se klepeš zimou jako v Antartidě do smrti nezapomenu. Skončil jsem na Nuseláku. Pár lidiček mi tenkrát pomohlo a já se na ten svět dívajese na něj podobně jako ty teď. Dva dny před odchodem jsem měl se svými dětmi velkou a smutnou debatu o sobě a o tom, že odcházím, ale že mobil na mě mají a že jen odstupuji...
Jo bylo to těžké dva měsíce se mnou nikdo nemluvil. Pak syn pomalu začal vystrkovat růžky a nakonec to skončilo tak, že když BM o mě před dětmi začne mluvit jak jsem jim ublížil, je první kdo startuje že to tak není. Dcera zatím tak daleko není, ale už takjé vystrkuje růžky. Nemusím už volat a vnucovat se naopak jsem ten kdo je "odhání" jinak bych je snad je měl i v práci v šuplíku.
Je to chlape jen na tobě jak se k tomu postavíš, zda bude š bábovkou a klukem škemrajícím o soucit a nebo mužem, který zn povzdálí ukáže jak se věci doopravdy mají. Nebude to hned ani za týden, ale v okamžiku kdy se staneš "M"užem dospěješ v otce a hlavně přestaneš být uražený.

Velmi hezké a od srdce!!!

Není tady

#248 26. 9. 2008 9:48

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

Slavek17 napsal(a):

dumbom

Pisateli v několika případech při čtění tvých řádků skřípu zubama, ale tohle je fakt super a od srdce hjarta

Sakra chlape ! Ty jsi CHlap godlikewink

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#249 26. 9. 2008 10:43

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Taky se musím přidat se svým obdivem stolt moc pěkně napsáno tummenupp

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#250 26. 9. 2008 19:20

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

... Slávku, teď vážně a hlavně od srdce. Sám tedy s BM mám 22ti letého syny a 18ti letou dceru. Jsem 4 roky rozvedený a fakticky jsem nežil manželský život 10 let. A dalších 10 jsem byl víc mimo domov než v něm. Někde tu ten můj příběh najdeš. Taky jsem před roky řešil jak to dopadne se mnou a dětmi dopadne když se rozvedu neboť maminka dětičky proti mě štengrovala. Chtěl jsem to ustaát a zuby nehty jsem se držel v jejich blízkosti. Ten stav kdy v bytě je 25 nad nulou a ty se klepeš zimou jako v Antartidě do smrti nezapomenu. Skončil jsem na Nuseláku. Pár lidiček mi tenkrát pomohlo a já se na ten svět dívajese na něj podobně jako ty teď. Dva dny před odchodem jsem měl se svými dětmi velkou a smutnou debatu o sobě a o tom, že odcházím, ale že mobil na mě mají a že jen odstupuji...

Koňu jeden, nakonec zjišťuji, že toho máme společného víc než dost ... ?!!!!!
Potom mi teda vysvětli, proč mě urážíš  - sám píšeš, žes meditoval na Nuseláku a zrovna ty mi říkáš, že jsem "holčička"?!
Ty seš teda fakt kůň.
Mohl sis klidně ty bla-bla řečičky odpustit...

Vysmívat se někomu, kdo prožívá to, co ty sám máš sotva (možná) už za sebeou mi teda chlapské nepřipadá - tolik na všechno ty pochvalné hýkání, které se tu nad tvými písmenky ozvalo...

Končím - už se na mou maličkost vykašlete, nevšímejte si mě, jako bych tu nikdy nebyl........ lyssna cool vissla
NAZDAR !
tummenupp

Upravil(a) Slavek17 (26. 9. 2008 19:41)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí