Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 9. 2008 21:31

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

náročné koníčky

Prosím o názory, zkušenosti.

Syn chodí do druhé třídy, je šikovný a škola mu jde, baví ho. Má dva koníčky, judo a hokej, oba dost fyzicky i časově náročné. Už dlouho uvažujeme, že jeden ze sportů musí pryč a třeba vyplnit něčím méně náročným, ale se zlou jsme se potázali, syn trvá na obojím a můj nápad aby chodil třeba na šachy vyřešil tím, že je hraje se mnou roll což mi samozřejmě nevyhovuje...... nevím ale jak dlouho se dá takový systém utáhnout, se školou.... je tu některá maminka co má prcka podobně vytíženého a zároveň zvládají školu? Jak to všechno děláte? Jak zvládáte že nejsou volné víkendy a sobota neděle se vstává v šest ráno? Kdy začne dítě preferovat jeden ze sportů? Nějak se nemůžu dočkat až to nastane lollollol

Není tady

#2 23. 9. 2008 12:02

slíva modrá
♥♥-----

Re: náročné koníčky

Syn chodí také do druhé třídy.V pondělí má výtvarku v lidušce a fotbal,v úterý má florbal a skauta,ve středu má basket-v rámci družiny,takže je brzy doma,ve čtvrtek má fotbal a v pátek zase basket. V sobotu střídá výpravy se skautem a zápasy ve fotbale.Zatím je v pohodě,stíhá i školu i svoje aktivity, rád si čte a staví lego.Zatím ho naštěstí moc nechytil počítač,tak uvidíme,ale vzhledem k jeho povaze-pořád v pohybu-mu to asi nehrozí.Myslím,že je dobré pokud to dítě stíhá a hlavně to zvládá fyzicky , nechat ho.Buď si časem vybere sám,nebo to prostě všechno nepůjde,ale přijít na to musí sám. U nás to tak bylo s plaváním,chodil od 5 měsíců a loni ho to prostě přestalo bavit,bylo to už jenom o tom plavání a sám usoudil,že to není to co by chtěl.Podotýkám,že  jsme ho do ničeho nikdy nenutili,všechno byly jeho aktivity,přes kamarády si sehnal přihlášku,kterou jsme vyplnili a zaplatili. Starší synové dělali každý jen jeden sport a mají ho jako koníčka dodnes.Jejich někteří vrstevníci dělali všechno možné a dnes nedělají nic. Takže pokud ho to nějakým způsobem neomezuje,nechala bych to zcela na jeho rozhodnutí.Je to náročné spíš pro mě,protože ho musím zatím všude vodit a vyzvedávat ho , no a taky ta výbava něco stojí,i když zatím to jde.Tak pokud to jenom trochu jde,tak bych dětem jejich zájmy dopřála,pořád je to lepší,než kdyby se někde poflakoval,nebo seděl u televize,nebo počítače!

Není tady

#3 23. 9. 2008 12:50

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Už mám syna staršího (šestá třída), ale v podnělí máme fotbal a kroužek "Adrenalin" - lezení po stěnách, v úterý orientační běh, ve středu fotbal. V pátek a sobotu večer sokol - volné cvičení v tělocvičně+florbal. V sobotu nebo v neděli fot. zápasy. Zatím stíhá, až si bude chtít vybrat sám, tak to udělá. Je to náročné hlavně finančně, protože už se v podstatě dopraví všude sám, maximálně mu jdu v zimě naproti k městu - bydlíme trochu mimo. Takže pokud neuvidíš fyzickou úvanu a nechuť, nechala bych ho ať si užívá sportu dokud to jde. Později bude mít fakt víc učení a třeba si za dva roky vybere jeden sport a tomu se bude věnovat.
Volné víkendy jsem neměla už 15 let  - mimo prázdnin. Oba synové hrají fotbal, takže každou sobotu a něděli jsme buď s jedním nebo druhým na zápasech. Zatím mi to nevadí a až budu ještě starší dumbom tak už mě u toho nebudou potřebovat, takže si společné víkendy užíváme na fotbalových hřištích.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#4 25. 9. 2008 21:36

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

holky díky, jsem ráda že nejsme sami, co se týče aktivit jsme v okolí celkem za exoty, žádný prcek v okolí tak vytížený není, ale je fakt, že dokud netrpí škola, není asi co řešit, nechám to tak, ono se to nějak vyvrbí, každopádně je to záhul pro nás, rodiče, zvlášť když máme dalšího malýho živočicha lollol

jo a aby toho nebylo málo, máme další kroužek - počítače, naštěstí jednou týdně hned po škole, jinak by mi už hráblo dumbom

Není tady

#5 29. 9. 2008 22:37

REŇAS
Host

wink Tak já to nemůžu srovnávat s nějakým sportem,ale,co se týká vytíženosti dcery,tak u nás máme v PONDĚLÍ lidovku(LŠU)-solový zpěv,ÚTERÝ-téměř celé odpoledne,začíná brzy po skončení školy,zase lidovka sbor a hudební nauka,STŘEDA,to si letos dobrovolně přibrala flétnu,no a ve ČTVRTEK má kroužek ŠIKULKY(něco jako třeba jinde-dovedné ruce -malování,vyrábění,keramika,batika,modelování.. Ještě uvažuje o pondělí před lidovkou,že půjde po škole do kroužku angličtiny. Takže vlastně jen v pátek má volno,no a to ji čekají ještě nějaké hodiny navíc se sborem,co hrají na nástroje,aby si to nacvičili,někdy sobota nebo v týdnu.. O víkendech i přes týden mívají vystoupení. Dcera je v 2.třídě,do lidovky dostala doporučení ze školky a začala tím zpěvem,dělat to chce a baví ji to(zatím) Letos si chtěla přibrat tu flétnu (takže bude muset navíc cvičit) A ten  kroužek chce taky sama. No a co nato já,myslím,že nic se nemá přehánět,ale nedělat nic také není dobré.. va Byla bych ráda,kdyby o tu lidovku pořád stála,už proto,že prý má jakýsi talent,sluch..(tvrdí učitelé) Takže myslím,že by se ji to mohlo jednou hodit,no a když ji to i baví,tak to je dobře. Ale bojím se,jak to bude zvládat s přibývajícím učením ve škole a kdyby nezvládala a začala být vyčerpaná,muselo by něco z kola ven..   Takže myslím,že každý to má zkusit u svého dítka a pohlídat,jak to zvládá fyzicky a i psychicky. Pokud zvládají a mají i čas někdy na odpočinek,nebo i  to proběhnutí venku,tak nevidím problém. wink No a co je u nás problém( v jejím věku),když vidím,jak babičky,dědečkové vodí do lidovky dítka,tak u nás tohle nehrozí,takže to je na manželovi,mně a občas letos může vypomoct syn(skoro 12 roků). Lidovka je kousek od centra města,(v zastrčené části domů u lesoparku)od nás dále a je tam  kousek hlavní- dosti frekventovaná třída. Musí autobusem a kousek pěšky. No,jednou snad,až bude starší, bude jezdit TAM sama,ale zpět,za tmy asi těžko. To vidím,jako problém. No a dále ty finance..z jednoho platu(momentálně)si nato musím odkládat,vlastně každý měsíc. Část lidovky splácíme. Jinak syn(v 6.třídě) má kroužek jeden a chce si ještě přibrat druhý ,více než 2 nechce,takže nenutím. On je spíš zaměřený jednostranně,má jeden svůj VELKÝ koníček,který pak chce dělat i jako povolání. Bohužel,kroužek je jen jedenkrát v týdnu(tam by rád chodil i víckrát) wink

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí