29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
.
Upravil(a) topazio (20. 1. 2009 10:44)
Není tady
Iveto, to je mi líto, že to tak je.
No já myslím, že je to i tou výchovou chlapečků, už od dětství. Já vždycky žasnu nad holčičíma hračkama: žehličky, toustovače, nebo celé kuchyně, panenky, které krmí a přebalují, kočárky...
a chlapečkové? autíčka, stavebnice...
u nás ty hranice tak určené nejsou, myslím hranice mezi mužskými a ženskými pracemi... většinu takových těch prací typu úklid, žehlení, vaření apod., to dělám já, protože přece nemůžu chtít po manželovi, aby po příchodu z práce uklízel... nicméně já si určuju, kdy se do toho pustím a to je hlavní... od manžela mi bohatě stačí, že ráno vezme malou, přebalí, nakrmí a já si můžu ještě půl hodinky zdřímnout... a odpoledne jí vezme ven, případně se o ní dál postará, když jdu pryč, třeba cvičit a tak...
mně by asi hodně vadilo takové to buzerování - jako kdyby mi někdo říkal, co mám dělat a vyčítal to a to...
beru to tak, že jsme oba svobodní lidé, nejsme prasata a nemusíme si nařizovat, co má kdo dělat...
proč má chlap problém přebalit dítě, to mi není jasné....
Není tady
Želvičko, já bych taky netrvala na přesným rozdělení domácích prací, to určitě ně. Právě jak píšeš - aby pomohl, když nestíhám nebo když je ta práce na mě moc těžká např. to věšení záclon (jsem malá a stojím našponovaná s rukama nad hlavou na posledním schůdku štafliček), nebo zrytí zahrádky, těžký týdenní nákup atd. A to, aby uklízel sám po sobě ty základní věci, když se nají, aby odnesl talíř, aby odnesl flašku od piva a zvedl spadlou zátku, aby si hodil špinavý prádlo do koše, aby ráno po sobě rozhodil peřiny a otevřel okno, uklidil kartáček. Minulý týden se dokonce stalo, že si zapomněl venku na schodech svačinu, když jel do práce a co je horší - nezamkl barák!
Není tady
Iveto, nemáš klon toho, co mám doma já? Tuhle se vracím domů a ve dveřích ZVENKU celý svazek jeho klíčů... od rána! To je mi pak i slušnej zámek na prd. A nebylo to poprvé . Na to, že buď nechá jen zabouchnuto, nebo mě pro změnu zamkne v bytě, už jsem si tak ňák zvykla...
Není tady
tohle neuklízení nádobí, to je běh na dlouho trať většinou po něm zůstává ráno na stole sklenice s mlékem, talíř od snídaně... tohle neřeším, odnesu, umyju, nemám náladu se dohadovat o blbostech... vadí mi třeba plný dřez nádobí ráno když tam přijdu... tak pořád dokola říkám, že mi vadí ten dřez plný nádobí, že nemám šanci tam třeba umýt použitou láhev od Nutrilonu... pořád a pořád, dokud to nezačal dělat
ale to jsou prkotiny... kvůli tomu se vůbec nemíním vzrušovat...
ale věšení záclon? Já nevím, přece když za tím druhým přijdu a normálně ho požádám, aby mi pomohl pověsit záclony? to je nějaký problém?
Není tady
helena napsal(a):
Iveto, nemáš klon toho, co mám doma já? Tuhle se vracím domů a ve dveřích ZVENKU celý svazek jeho klíčů... od rána! To je mi pak i slušnej zámek na prd. A nebylo to poprvé http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif. Na to, že buď nechá jen zabouchnuto, nebo mě pro změnu zamkne v bytě, už jsem si tak ňák zvykla...
já už byla taky několikrát doma zamknutá...
nebo jsem byla s malou ve vaně a manžel tam přišel, pak odešel a zhasnul...
Není tady
když za tím druhým přijdu a normálně ho požádám, aby mi pomohl pověsit záclony? to je nějaký problém?
To by ses divila - to je vysoká škola logistiky, víš . Zařídit, aby pračka vydala vyprané záclony k pověšení PŘESNÉ v tom okamžiku, kdy a) má čas, b) má náladu, c) není hladovej nebo přežranej, d) není v TV cokoli, co musí vidět... atd. ad nauseam. No a to jsou ty momenty, kdy se láme chleba (většinou ku prospěchu toho druhého), páč si to radši uděláš sama, než bys čekala na jeho jasnou chvilku a na okně měla držťky, byť pověšené nikoli vlastní rukou
. Upozorňuju, že záclony jsou pouhý příklad - dá se dosadit jakákoli proměnná...
Není tady
no a co kdyby on ty záclony i vypral?
Není tady
Manžel už nechal i klíče v autě ve dveřích, má je pohromadě i s klíči od baráku, v autě ve schránce má doklady s adresou, takže jsme měli velký štěstí, že někdo nenaskočil do auta a neodjel nás rovnou vykrást.
Nejsem unavená fyzicky, ale psychicky, neumím to popsat. Co jsem zkončila v práci, tak mám zase dost času, ale spíš mě deptá to, že jsem zkusila plný úvazek a nešlo to, nic se doma nezměnilo, jen já jsem z toho stresu a nestíhání skoro zkolabovala. Nevím, co dál, s tou prací je to blbý, kratší úvazek není a na plný jsem neschopná, trochu mě drží to, že mě pořád baví škola a pořád mi to jde dobře, za to syn málem propadal, nemá výchovný problémy, ale prostě mu nejde učení, učila jsem se s ním denně, vytáhli jsme to, bude mít jen trojky, nejmladší jde teď k zápisu, tak jsem v září zvědavá, dceři teď vyřizuju přihlášky na školu, taky to bude od září změna, nějak se to nahromadilo. No a do toho ještě daně. Ale nic, končím se stěžováním, jsme zdravý, manžel má práci, bydlíme, nemáme dluhy.
Není tady
co máš proti daním? já mám daně ráda
a proč se manžel taky neučí se synem?
Není tady
Neučí se, protože končí dlouho v práci, pak jde do hospody a když se vrátí, tak už je na učení pozdě. Psala jsem to níž v příspěvku, jak má blbě zorganizovanou pracovní dobu, ale on si rád přispí, takže jezdí pracovat až na 9 hodinu. Končí v 6 hodin večer a pak rovnou na pivko.
Není tady
On chodí každý den hned z práce na pivko? To já bych už asi startovala
Není tady