|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Heleno, jo přesně :-)) tedy naštěstí tohle doma nemám, jinak už as sedím za vraždu. Ale vážně...podle mě není možný ve rovnoprávným vztahu tomu druhému direktivně nařizovat jaká bude ( například ) SPOLEČNÁ kuchyně a ještě ho urážet argumenty typu "ty stejně nemáš vkus".
Podle těch dvou webů celkem chápu, že manžel není nadšen, to jsou věci jak pro slečnu Marplovou.
Není tady
Tiina napsal(a):
Tajgr no já bych hlavně nechtěla mít doma partnera, co mi direktivně nařídí, že kuchyň bude vypadat takhle, protože já jsem řekla a ty stejně nemáš vkus a houby tomu rozumíš.
To on zas ne,to nenařizuje,mně normálně kolikrát připadá že řekne černý protože já říkám bílý.Mně by se líbilo kdyby řekl udělej si to tady jak chceš,třeba se po...er.

Není tady
Tiina napsal(a):
Heleno, jo přesně :-)) tedy naštěstí tohle doma nemám, jinak už as sedím za vraždu. Ale vážně...podle mě není možný ve rovnoprávným vztahu tomu druhému direktivně nařizovat jaká bude ( například ) SPOLEČNÁ kuchyně a ještě ho urážet argumenty typu "ty stejně nemáš vkus".
Podle těch dvou webů celkem chápu, že manžel není nadšen, to jsou věci jak pro slečnu Marplovou.
Osobně jsem nikdy neřekla manželovi že já vkus mám a ty ne,tak namyšlená já nejsem a už vůbec ne nařizovat,to jsem napsala jen sem pro představu,to byl jen návrh a čekala jsem víceméně souhlas že je mu to jedno,ono to možná taky smrdí prací
.

Není tady
Skuhry, skuhry, zase jsem se snažila pochopit nepochopitelné. Nechápu proč někdo má děti, o které nestojí. Proč si je vyzvedne z Klokánku (kam je sama dala a určitě jim tam bylo dobře) a pak je tam zase po měsící vrátí. Proč nechápe, že i ty malé prťata se ptají proč je maminka nechce. Copak ji nedochází, že ti prci z toho budou mít trauma na celý život? 

.
Není tady
Chovala jsem se hnusně, řvala jsem na děti, dceři jsem nepomohla s úkolem, protože mě do běla vytočila pračka. Máme jí 5 let a od začátku nám blbě ždímá, často ždímání nenaskočí, musím vyndat půlku prádla a ždímat nadvakrát, prací program se pak prodlouží o půl hodiny a navíc to musím hlídat. Jenže nám na pračku přidali manželovo rodiče a já nemůžu říct ani ň, přitom neždímá už od začátku, ale to je samozřejmě moje chyba, protože s ní neumím, jsem fakt tak blbá, že neumím nastavit program na automatce.... Pračku nám i vybrali jeho rodiče, prý je dobrá, mají jí taky. No a při třech dětech peru pomalu každý den, takže si užívám ten vztek často, jenže na opravu to není, na novou pračku taky ne, je to přeci moje chyba, manželovo rodičům funguje dobře.
Není tady
aprill napsal(a):
Skuhry, skuhry, zase jsem se snažila pochopit nepochopitelné. Nechápu proč někdo má děti, o které nestojí. Proč si je vyzvedne z Klokánku (kam je sama dala a určitě jim tam bylo dobře) a pak je tam zase po měsící vrátí. Proč nechápe, že i ty malé prťata se ptají proč je maminka nechce. Copak ji nedochází, že ti prci z toho budou mít trauma na celý život?
.
Aprill 

Není tady
Byla jsem za tatou v nemocnici,dnes ho převaželi do Brna a zítra ho budou operovat
přišlo mi,že nějak víc sešel,jak při jinych hospitalizacích a ja mam strach.Tak jen doufam,že bude vše v pořadku 
Není tady
přitom neždímá už od začátku, ale to je samozřejmě moje chyba, protože s ní neumím
To je na krvavou pomalou sadistickou vraždičku. Když mě zlobila nějaká domácí mašinka, tak mi ten pán, co s ním bydlím, říkával "že ty jsi s tím prala... žehlila... luxovala...?" Považoval to za báječný fór - a já bych ho s potěšením svázala hadicí od vysavače, přežehlila mu chodidla a po hlavě vecpala do automatky 
Jó, tehdy nebylo skuhrat kde...
Není tady

včera mi manžel řekl: hlavně nikde neříkej, že doma peru, to bych vypadal jako... (hanlivý výraz pro jednu menšinu)...
bude tady někdy normální, že chlapi dělají domácí "ženské" práce bez studu? 

Není tady
Želvička17 napsal(a):
Zlato, je normalne, ze chlapi robia akekolvek prace. Ale musia to byt Chlapi 
(u mna doma neperie nikto, perie pracka a fakt si vystaci uplne sama
)
Mmx, nepoznam zenske a muzske prace, poznam len prace ktore su v poho a ktore fakt nemusim (k tym radim len zehlenie-ale ak nechcem chodit ako krave zo zadku vytiahnuty musim
)
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Želvička17 napsal(a):
včera mi manžel řekl: hlavně nikde neříkej, že doma peru, to bych vypadal jako... (hanlivý výraz pro jednu menšinu)...
Jo, tohle mi taky vadí, že mužský, který se zapojuje do domácích prací, je pro velkou mužskou část populace pořád za troubu. Já znám ve svém okolí dva, který manželku ve všem zastanou (jak v domácnosti, tak v péči o děti) a dělají to tak nějak automaticky, přirozeně a fakt kámoškám takový protějšek závidím, kdežto pro mýho manžela jsou to blbové. Vždycky se kvůli tomu chytneme. Můj muž je totiž bohužel úplný opak, ten se na mě bude dívat, jak táhnu při svých 45 kg dvě narvaný tašky a nenapadne mi je vzít, ještě se mi bude posmívat, jak při tom vypadám blbě....
Není tady
Želvička17 napsal(a):
já třeba vařím, a nemám čas, tak taky řeknu manželovi jdi vyprat
a je přeci normální, že muž pomáhá doma ženě 
Není tady
topazio napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
bude tady někdy normální, že chlapi dělají domácí "ženské" práce bez studu?já třeba vařím, a nemám čas, tak taky řeknu manželovi jdi vyprat
No, normální by to určitě mělo být, ale není.... Věřili byste, že manžel ani jedno z našich tří dětí nikdy ani jednou nepřebalil nebo nevzal s kočárkem na procházku, abych si mohla trochu oddychnout, když tady nikoho jinýho nemáme, kdo by vypomohl? Nikdy mi nepověsil záclony, nikdy nepověsil nebo nesebral prádlo, nikdy nevzal děti k doktorovi, ani když jsem byla těhotná a zvracela několikrát denně, tedy i v čekárně než na nás přišla řada, nikdy nepřivezl sám nákup, maximálně mě tam hodil autem a když jednou myl náhodou nádobí, protože jsem mu řekla, že nebude sex, že jsem KO, tak se na něj chodily děti dívat a nakonec mu zatleskaly!
Není tady
... ako ste si urobili, tak mate 
Moju ex som nikdy nenechal vlacit nakupy ... a teraz ju obcas vidim s dvoma plnymi igelitkami ako funi ... a je spokojna. Kazdemu co jeho jest 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Iveta X napsal(a):
topazio napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
bude tady někdy normální, že chlapi dělají domácí "ženské" práce bez studu?já třeba vařím, a nemám čas, tak taky řeknu manželovi jdi vyprat
No, normální by to určitě mělo být, ale není.... Věřili byste, že manžel ani jedno z našich tří dětí nikdy ani jednou nepřebalil nebo nevzal s kočárkem na procházku, abych si mohla trochu oddychnout, když tady nikoho jinýho nemáme, kdo by vypomohl? Nikdy mi nepověsil záclony, nikdy nepověsil nebo nesebral prádlo, nikdy nevzal děti k doktorovi, ani když jsem byla těhotná a zvracela několikrát denně, tedy i v čekárně než na nás přišla řada, nikdy nepřivezl sám nákup, maximálně mě tam hodil autem a když jednou myl náhodou nádobí, protože jsem mu řekla, že nebude sex, že jsem KO, tak se na něj chodily děti dívat a nakonec mu zatleskaly!
Tak z tohohle mi je fakt na zvrazení 
Není tady
Iveto - jak jsi s něčím takovým - mohla mít děti ?
nebo před tím to dělal ?

Není tady
Iveta X tak to je huuuuusteeeee
Teda neviem, kto z vas dvoch je vacsi papek ...
Víš Oxi, kdyby jsme se někdy s manželem rozešli, tak bych asi chtěla být už bez chlapa, možná napořád, možná na dlouhou dobu, měla bych strach začínat znovu vztah, ikdyž samota by mi v některých chvílích určitě vadila a možná bych záviděla těm šťastným párům, co jim to klape. Sním si, že bych se vrátila do města odkud pocházím a nastoupila tam do nemocnice, což jsem si vždycky přála dělat. Určitě bych se měla co finančně ohánět, abych vyšla s penězi, ale doma by mě čekaly děti, který mě celkem respektujou a nikdo by nedupal nožičkou, že tohle večer žrát nebude, že chce koupit novou plazmu a to hned teď, že chce koupit jiný auto, protože mu to rodiče poradili, nepovalovaly by se všude zátky od lahváčů, po příchodu z práce by mě nečekal byt se zataženými žaluziemi, zasmrádlý a neustlaný postele, protože tohle přeci on dělat nebude, to je ženská práce atd.
Není tady
Můj taky od maminky zvyklej nebyl .... ale po 7 letech - zapne knoflík na pračce, pověsí prádlo a to své si i vyžehlí, aby vysál nebo umyl nádobí říkat už vůbec nemusím, o odpadky se nestarám ... a naučil se i dělat mi snídaně ... mám ještě v úmyslu ho naučit vařit.... to umí, jen vajíčka a čaj
a máme velkou útratu za stravu v restauraci, když mě se někdy třeba vařit nechce 

Není tady
Iveto - to je děsný ... a proč mu to dovolíš 

Není tady
Asho, "nedovolit" se dá ještě zezačátku, ale v dlouholetym manželství musíš být připravená, že zůstaneš sama, pokud budeš chtít po muži takovou změnu... a se třema dětma 
Není tady
Iveta X napsal(a):
topazio napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Manžel - přebaluje, koupe a vozí, převléká Matýska
.
Není tady
poprosím vás o přesun, dky
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?pi … 3#p1805053
Není tady
No, on to tak má od mala, je třetí ze sourozenců, rodiče za něj všechno vyřizovali až do naší svatby a pak jsem to na sebe zase vzala já. Já jsem naopak první dítě, takže jsem měla na starosti ségru i doma jsem pomáhala, tak mi to ze začátku přišlo normální. Manžel, ač je samostatně výdělečně činný živnostník, tak se i v tý práci tak nějak veze, v jeho řemesle je lidí nedostatek, takže lidi sami za ním jezdí, kolikrát ho i odvezou a přivezou, dají oběd, o materiál se nestará, jen vykoná práci, daně mu taky zařizuju já. Teď je poslední dobou hrozně nespokojený, že "furt musí makat" - vstává ve čtvrt na 8, ráno zkoukne ještě TV a zahledá si v PC, odjíždí tak, aby začal dělat od 9 hodin, pracuje do 18, vrací se kolem půl sedmý a rovnou jde do hospody. Občas pracoval i v sobotu, ale poslední dobou odříká. Já nevím, přijde Vám to, že by pracoval delší čas než v ostatních zaměstnání? Já mu říkám, že bych jen líp zorganizovala čas, začala dřív a tudíž i dřív skončila a hospodu taky nemusí navštěvovat každý den. Prý nemá vůbec čas se potěšit s dětma.... V hospodě mu radí, aby šel dělat do fabriky a on jak kdyby neměl mozek, berou tam 12 000 Kč, dělají na dvě až tři směny a ještě k tomu jedou i o víkendech. Tedy teď by tam stejně práci nesehnal, bude se propouštět. Teď je svým pánem, práce zaťukávám má hodně, finančně to taky vychází dobře, já nevím, co blbne..... Omlouvám se, že jsem se tak rozjela, občas si tu ulevím, včera jsme měli výstup kvůli autu, tak to ve mě je.Chce auto teď, hned, ze dne na den. Přitom ještě nedoběhlo spoření, ale tvrdí mi, že sedím na prachách a nechci je vypláznout, ale nemáme ještě tu částku, kterou on na auto požaduje.
Není tady