29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kukačka napsal(a):
skuhry skuhry, bite mě do hlavy...proč dělám takový kraviny, že píšu nevyžádaný sms??
Tak je napiš mě a budou žádaný
Není tady
Pisatel napsal(a):
Selima napsal(a):
Takže výpomoc - ale odtiaľ potiaľ; a láska - ale s podmienkami? A kde je tá bezpodmienečná, há?
No Seli tys tisková mluví Helí? Máš plnou moc k projednání všech problémů?
A není bezpodmínečná láska k Helí pomoc, ktrou jsem nabídl? Ona Pan mi řekne, že je to nevyžádaná pomoc. Tak teď nevím.....
To je na diskusiu. Ale možno by sme si fakt mali počkať na Heli, kým sa vráti z hypermarketu.
Není tady
Selima napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Selima napsal(a):
Takže výpomoc - ale odtiaľ potiaľ; a láska - ale s podmienkami? A kde je tá bezpodmienečná, há?
No Seli tys tisková mluví Helí? Máš plnou moc k projednání všech problémů?
A není bezpodmínečná láska k Helí pomoc, ktrou jsem nabídl? Ona Pan mi řekne, že je to nevyžádaná pomoc. Tak teď nevím.....To je na diskusiu. Ale možno by sme si fakt mali počkať na Heli, kým sa vráti z hypermarketu.
Tak jo já zatím se k ní přiblížím aby jsme to domluvili face to face kdyby něco
Není tady
skuhry skury nastokrát.Můj puberťák už nešel třetí den do školy,nepije nekouří sportuje.Ráno ho nic nedostane z postele,skoro až brečí.Už se to táhne delší dobu,navíc má handicap,že nevidí na jedno oko.Myslíte,že už je to na psychiatra?Psychologicky jsme si to rozebrali sami,v rámci rodiny.Chápe to,že je to špatně,mám ho vzít za ruku a odvést k psychiatrovi?Myslím ,že má ranní deprese,ne depku.A jak jsem z toho hotová a nevím co s ním,tak jsem dnes ztratila klíče od bytu i s klíčem od trezoru,Průšvih.Nakonec jsem je po dvou hodinách našla zastlané ve vypraném prádle.
Není tady
Citlivejšie blízke osoby to môžu trochu "nasávať". Asi by s tým fakt pomohol psychológ - možno skôr ako psychiater.
Není tady
pajaja napsal(a):
skuhry skury nastokrát.Můj puberťák už nešel třetí den do školy,nepije nekouří sportuje.Ráno ho nic nedostane z postele,skoro až brečí.Už se to táhne delší dobu,navíc má handicap,že nevidí na jedno oko.Myslíte,že už je to na psychiatra?Psychologicky jsme si to rozebrali sami,v rámci rodiny.Chápe to,že je to špatně,mám ho vzít za ruku a odvést k psychiatrovi?Myslím ,že má ranní deprese,ne depku.A jak jsem z toho hotová a nevím co s ním,tak jsem dnes ztratila klíče od bytu i s klíčem od trezoru,Průšvih.Nakonec jsem je po dvou hodinách našla zastlané ve vypraném prádle.
Školní psycholog, a nebo nějaké to dětské krizové intervenční centrum. Myslím, že je nějaký problém v samotné škole. Zkus i třídní učitelku.
Není tady
Já nevím do kolika let je puberta.Synovi bylo 18 a chodí na obchodní akademii do Dušní.Je pravda ,že ho tato škola moc nebaví,jenže tyto problémy má i když je víkend.I kdybych mu ráno řekla,místo školy dneska jedeme k moři,tak ho to nepotěší.Už to asi chce psychiatra.Ale nevím,jak se dva takto postižení jedinci k psychiatrovi dokopou.Asi potřebují NAKOPNOUT.
Není tady
Ten zodpovednejší by to mal urobiť za oboch...
Není tady
Jasné - keď ťa bolí v krku, ideš k obvoďákovi, keď ťa - alebo blízkeho - bolí duša, ideš k dušespytcovi...
Není tady
holky a není v tom šikana?nebojí se ten kluk něco říct?taky v tom může být láska,ale spíš to vypadá na šikanu,tak dávejte bacha,psycholog,psychiatr rozhodně jít
Není tady
Šikana v tom není ,ve třídě je 20holek a 3 kluci.Nevím ,co s ním,jednou mi řekne ,že k psych půjde a druhý den ,že je to blbost ,že si to vyřeší sám.Večer naslibuje hory doly a ráno by člověk nad ním zabrečel.Nejde to ani po dobrém ani po dobrém.Nejhorší je,že je ve čtvrťáku a zahodil by zbytečně tři roky.Na základce končil s vyznamenáním,ani nemusel dělat přijímačky na střední.A teď tohle.Manžel je 14 dnů v měsíci na služebce a já to sama nezvládám.No ,psychiatr nás nemine.
Není tady
Nóóó hezký - o mně beze mně. Jasně, že jsem nenakoupila - jak jsem sama a "nemusím", tak na to kašlu. Prohrábla jsem lednici, tam akorát oběšená myš , ale v mrazáku byl ještě balíček salámu. Na datum jsem radši nekoukala, hlavně, že mám snídani a oběd. Aspoň rohlíky jsem koupila ráno čerstvý
. Ale dneska už mě to nemine.
pajajo, zkus začít od školy. Jestli má kluk rozumnou třídní, možná zjistíš, co zatím nevíš. Nebo jestli dobře znáš některého z jeho kámošů, ťukni u něj, oni taky někdy vědí víc. Na sliby mladýho moc nespoléhej, ty se můžou v momentě úplně obrátit. To víš, chlapi (i skorochlapi) všeobecně mají tendenci "vyřešit si sami" - co tedy takhle "Dobře, ty podle sebe problém nemáš, ale já ho mám a ráda bych si ověřila u odborníka, jestli to je nebo není v pořádku." Jestli není úplně v pr..., asi by tě trápit se nenechal.
Není tady
helena napsal(a):
Nóóó hezký - o mně beze mně. Jasně, že jsem nenakoupila - jak jsem sama a "nemusím", tak na to kašlu. Prohrábla jsem lednici, tam akorát oběšená myš http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png, ale v mrazáku byl ještě balíček salámu. Na datum jsem radši nekoukala, hlavně, že mám snídani a oběd. Aspoň rohlíky jsem koupila ráno čerstvý http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Ale dneska už mě to nemine.
pajajo, zkus začít od školy. Jestli má kluk rozumnou třídní, možná zjistíš, co zatím nevíš. Nebo jestli dobře znáš některého z jeho kámošů, ťukni u něj, oni taky někdy vědí víc. Na sliby mladýho moc nespoléhej, ty se můžou v momentě úplně obrátit. To víš, chlapi (i skorochlapi) všeobecně mají tendenci "vyřešit si sami" - co tedy takhle "Dobře, ty podle sebe problém nemáš, ale já ho mám a ráda bych si ověřila u odborníka, jestli to je nebo není v pořádku." Jestli není úplně v pr..., asi by tě trápit se nenechal.
Když ještě hrabeš v lednici tak se tam toho najde Ono když je hlad tak i ta oběšená myš nasytí
Není tady
pajaja napsal(a):
Šikana v tom není ,ve třídě je 20holek a 3 kluci.Nevím ,co s ním,jednou mi řekne ,že k psych půjde a druhý den ,že je to blbost ,že si to vyřeší sám.Večer naslibuje hory doly a ráno by člověk nad ním zabrečel.Nejde to ani po dobrém ani po dobrém.Nejhorší je,že je ve čtvrťáku a zahodil by zbytečně tři roky.Na základce končil s vyznamenáním,ani nemusel dělat přijímačky na střední.A teď tohle.Manžel je 14 dnů v měsíci na služebce a já to sama nezvládám.No ,psychiatr nás nemine.
Ahojky - pajajo, deprese nejen že je přenosná, ta pravá deprese je dokonce nakažlivá - to ti řekne každý psychiatr. Pokud můžu poradit, návštěvu odborníka rozhodně neodkládej, právě kvůli škole - na základě doporučení lékaře jde i ve 4. ročníku domluvit individuální studijní plán - takových "dětí" je více - nevím jestli je to dobou nebo čím, ale já tohle když jsem byla na střední nepamatuju - je mi 40
Není tady
No také nepamatuju,strašně se mi nechtělo,ale šla jsem.Dnes do školy šel,alespoń doufám,že jo.Jen jsem si vyslechla,že jsem necitelná a že má devět hodin a nudou tam umře.Také ráno na mě vybalil,že se s ním asi chce rozejít jeho holka,že mu psala.Večer nic neřekl ,až ráno.Moc mu nevěřím a i kdyby to byla pravda,tak si to zaslouží.Rande čtyřikrát za měsíc žádnou holku o lásce z jeho strany nepřesvědčí.Že prý se tam zblázní a bude na ni muset celou dobu myslet.O individuálním plánu už s ředitelkou byla řeč,ale to by musel k psychologovi asi chodit delší dobu ,než by mu napsal doporučení pro školu.Navíc nevidí a nebude ,na jedno oko a to na psychice také nepřidá.Navíc nám o prázdninách na oční klinice řekli.že se může stát,že přijde i o druhé.Je mi ho moc líto a nevím,jak se k němu chovat,cukr nebo bič? Ach jo.
Není tady
já mám od rána blbou náladu. Měla jsem mít sraz s kamarádkou a ona to zrušila, kdybych jí nenapsala, že už jsem na cestě, tak se ani nenamáhá mi dát vědět, že nestíhá tak jsem to v sobě tak řešila, až jsem se málem rozbrečela.
pajaja- držím palce, ať to dobře dopadne
Není tady
já mám od rána blbou náladu. Měla jsem mít sraz s kamarádkou a ona to zrušila, kdybych jí nenapsala, že už jsem na cestě, tak se ani nenamáhá mi dát vědět, že nestíhá tak jsem to v sobě tak řešila, až jsem se málem rozbrečela.
To naštve, chápu tě, je to koza Róza, kašli na to, třeba jí to v tom spěchu ani nedošlo
Ale tím ji neomlouvám - tohle se vážně nedělá!
Není tady
pajaja napsal(a):
jaspinn,nevíš o tom individuálním plánu více?Jaké podmínky k tomu má škola?Asi budeme muset do školy ,promluvit si s ředitelkou.
Záleží na ředitelce školy a hlavně na lékařském posudku - jde o to, že pokud se zjistí nějaké problémy - a deprese je velký problém - může syn studovat doma, ve škole bude dostávat na určité období plán studia - může si pro to chodit sám, nebo někdo jiný, a jednou za čas - to období nevím - bude přezkoušen. Buď písemnou formou, nebo ústní, dle doporučení lékaře. Ale vždy o samotě s pedagogem. Dá se tak dostudovat.
Ale podle posledního příspěvku mi to spíše připadá na nahromadění více problémů - mám stejně starého syna, a "nudu" ve škole, občasné zaspání (cca 2x týdně) apod. na mně zkoušel vloni. Tak jsem ho začala každé ráno kontrolovat mobilem, budit ho, kontrolovat studijní průkaz - no jak malému prvňákovi. A taky jsem se k němu chovala jak k malému s proslovem, že kdyby byl dospělý jak mi tvrdil, tak se tak přece chová . Nevím, jestli mu to došlo nebo co, ale asi po 14 dnech ho to přešlo a začal normálně fungovat. Ale je fakt, že citový problém v tom určitě nebyl, zdravotní ano, je epileptik
Pořád si myslím, že návštěva psychologa je pro vás to nejlepší řešení, i kdyby šlo u syna "jenom" o ty problémy s holkou. Oni ti naši rádobydospěláci jsou v tomhle věku strašně citově zranitelní a všechno moc řeší a nimrají se v tom........
Už se těším na to, až bude opravdu dospělý a já budu jenom s hrdostí pozorovat co to mám doma za chlapa
Není tady
dixi : díky:supr:
Není tady
jaspinn,děkuji.Už se také těším ,až z něj bude chlap ,ale tím to stejně neskončí.Mám dceru ,dělá dvě vejšky a nezlobí.S nejmladším synem 12 let ,jsem měla také dost problémů,snad už jsou pryč natrvalo.
Není tady
pajaja napsal(a):
jaspinn,děkuji.Už se také těším ,až z něj bude chlap ,ale tím to stejně neskončí.Mám dceru ,dělá dvě vejšky a nezlobí.S nejmladším synem 12 let ,jsem měla také dost problémů,snad už jsou pryč natrvalo.
No s dcerou (taky studuje 2 VŠ ) taky žádné problémy nebyly - myslela jsem, že prostě holčičky jsou hodnější, ale podle slov kolegyň asi ne:D
Teď jsem "vyvdala" 5ti leté dvojčata, holčičky, tak se těším, až to přijde na ně
Není tady