Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 22. 9. 2008 18:38

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Re: Boj s pesimismem...

Chucky.x napsal(a):

Znáte někdo lék na pesimismus?
POslední dobou jsem přílišný pesimista...   Abych to vysvětlila...    Mám pocit že dříve  vše na co jsem sáhla se lépe nebo hůře povedlo...  Ale od mého rovodu jako by se vše změnilo...   najednou mám pocit že mě už nic dobrého nečeká...   Mám poslední rok na VŠ a už teď jsem pesimista že tenhle semestr a  státnice zvládnu (když to nedala ani ta nejchytřejší spolužačka....) , jsem pesimista v tom že mi současný vztah vyjde (přece když mi nevyšel jeden....), jednou budu chtít dítě (ale určitě to nepůjde...  vždyť se to nedaří tolika holkám...)   ... prostě najednou mám pocit ...že proč zrovna já bych měla mít to štěstí...   vždyť už jsem ho kdysi měla tolik.... tak teď už jenom nějak dožít tenhle život a je to....
Jak s tímhle pesimismem bojujete Vy?...   Jak nastartovat hlavu aby byla trochu víc optimističtější?...   Vím že je to ve srovnání s hladem dětí v Somálsku a všem handikepovaným úplná prkotina...   I tak si ale myslím že většina z nich je s tím pozitivním myšlením mnohem dál než já....
Ráda bych kdybych si mohla říct...  super a teď už bude mnohem líp...  jenže něco ve mě jako by pořád říkalo...  neboj bude hůř...   :-(

Asi bych potřeboval tip na obchod kde se daj koupit ty pomyslný "růžový brýle"  vissla

Víš, že nepotřebuješ růžový brejle si myslím ? To je druhej extrém.Asi by Ti stačilo jen se smířit s tím, že co má být to bude a pokud to můžeš ovlivnit(učit se na státnice) tak to dělat, a pokud to ovlivnit nemůžeš, tož to nechat jen tak ... nějak to dopadne ...tak jak to má být ...a prosím Tě přestaň špekulovat "co když to nevyjde " a začni se radovat z toho co je tady a teď ...

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#27 22. 9. 2008 18:41

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Ono je taky dobrý nevidět prohry jako prohry, ale jako cenné zkušenosti. To je optimističtější smile Ztratila jsem manžela, ale získala spoustu cenných zkušeností do dalšího života. Co jsem získala? Svobodu, nezávislost, spoustu času pro sebe, ...

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#28 22. 9. 2008 18:48

Chucky.x
♥♥-----

KALIK napsal(a):

Ono je taky dobrý nevidět prohry jako prohry, ale jako cenné zkušenosti. To je optimističtější smile Ztratila jsem manžela, ale získala spoustu cenných zkušeností do dalšího života. Co jsem získala? Svobodu, nezávislost, spoustu času pro sebe, ...

Zkušenosti ano...  jednu k nezaplacení... třeba když vám člověk slibuje lásku až do smrti tak před rozvodem je to "smrt a to co nejdříve"....    takže nevěřit lidem...
Jinak ty následky se kterými se člověk musí  bojovat my jen ukázali že být hodná na lidi se moc neoplácí...
takže nevěřit v lidi...

Myslím na budoucnost, neboť v ní chci strávit zbytek svého života....

Není tady

#29 22. 9. 2008 18:52

maagdal
♥♥-----

Jessika napsal(a):

Chucky.x napsal(a):

maagdal napsal(a):

Taky mě to kolikrát přepadne...ale naštěstí ne často. Radu nemám, tím, že mám tenhle stav jen jednou za čas, tak mi pomůže se z toho vyspat nebo zajít na skleničku s někým, u koho se můžu vypovídat.

Nechceš zajít na skleničku...   wink

to bych vám holky neradila... dva pesimimisti sedící nad skleničkou, jedna decka, dvě decky... alkohol působí, k ránu zbydou dvě kňučící hromádky roll  (a pak kocovina, ta optimismu taky nedodá) tongue

já bych teda radila (jako zatím celoživotní optimista) : rozhlédnout se kolem sebe, zapojit ÁCH zkušenost,
přestat se litovat a pomoci někde, kde je opravdu potřeba, na něčem mánknout, stanovit si reálné cíle...
ono to půjde... smile

Já nejsem pesimista:) jen čas od času mě přepadne pesimistická nálada...ale to trvá tak den:)

Není tady

#30 22. 9. 2008 18:54

maagdal
♥♥-----

Chucky.x napsal(a):

maagdal napsal(a):

Chucky.x napsal(a):

Nechceš zajít na skleničku...   wink

Klidněsmile

Jsi-li z Brna...   můžem se domluvit...  storstark jsi -li z daleka bude to trochu problém...smile

Tak to je škoda...bydlim v Praze

Není tady

#31 22. 9. 2008 19:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Taisha napsal(a):

offtopic A co je zač člověk, jemuž dají hračku, ale musí si s ní hrát jen tak, aby ji nepoškodil, neučesal, nejlíp jen koukat...A když ta hračka není večer uklizená podle představ okolí, dostanou nářez oba dva.. Hračka o podlahu, když je nešetrně shozena nespokojeným rodičem z police,...a dítě....

Pesimista nebo optimista?

Obeť, profesionálna obeť.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#32 22. 9. 2008 19:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taisha napsal(a):

offtopic A co je zač člověk, jemuž dají hračku, ale musí si s ní hrát jen tak, aby ji nepoškodil, neučesal, nejlíp jen koukat...A když ta hračka není večer uklizená podle představ okolí, dostanou nářez oba dva.. Hračka o podlahu, když je nešetrně shozena nespokojeným rodičem z police,...a dítě....

To je PESIMISTA.
Prostě proto, že umí jen žehrat na nevydařené dětství, MINULOST, ale neumí vzít do ruky vidle, aby se konečně prohrabal tím vším hnojem a našel svého koníka, PŘÍTOMNOST stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#33 22. 9. 2008 19:11

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Taisha napsal(a):

To je PESIMISTA.
Prostě proto, že umí jen žehrat na nevydařené dětství, MINULOST, ale neumí vzít do ruky vidle, aby se konečně prohrabal tím vším hnojem a našel svého koníka, PŘÍTOMNOST stolt

Jak mi sdělili ti nahoře jak toho koně najdu tak mi uteče raději jsem tak dva dny za ním smile

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#34 22. 9. 2008 19:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Chucky.x napsal(a):

KALIK napsal(a):

Zkušenosti ano...  jednu k nezaplacení... třeba když vám člověk slibuje lásku až do smrti tak před rozvodem je to "smrt a to co nejdříve"....    takže nevěřit lidem...
Jinak ty následky se kterými se člověk musí  bojovat my jen ukázali že být hodná na lidi se moc neoplácí...
takže nevěřit v lidi...

Ale prd velebnosti.
Tohle jsou jen silácký kecy, tak se z depky fakt nevyhrabeš.

Lásku až do smrti může slibovat jen hlupák, který neví, co to obnáší. A další hlupák mu na tyhle sliby skočí.
A být hodná na lidi? Definuj.

Není tady

#35 22. 9. 2008 19:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

Taisha napsal(a):

Obeť, profesionálna obeť.

Správně smile
Pesimistická profesionální oběť.
Optimisté se obětmi nestávají, protože to nepotřebují.

Není tady

#36 22. 9. 2008 19:17

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Taisha napsal(a):

To je PESIMISTA.

Jak mi sdělili ti nahoře jak toho koně najdu tak mi uteče raději jsem tak dva dny za ním smile

Houby s voctem!
Bůh ví, na jakou astrální portvoru ses to napojil roll
Ve vytváření egregorů ty jsi mistr nad mistry grater

Není tady

#37 22. 9. 2008 19:22

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

To je PESIMISTA.

Houby s voctem!
Bůh ví, na jakou astrální portvoru ses to napojil roll
Ve vytváření egregorů ty jsi mistr nad mistry grater

Drahoušku jedině na tebe smile Já už nějak nikoho nemám roll
Kur** nějaké sprosté slovo Maxííí pojď mi to přeložit prosím yikes

Upravil(a) Pisatel (22. 9. 2008 19:22)

Není tady

#38 22. 9. 2008 22:08

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Já už mám fakt ooobr absťák..... jsem četla...boj s penisimem dumbom

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#39 22. 9. 2008 22:14

REŇAS
Host

wink No,to je téma,které mi také něco říká,ten pesimismus na mně také občas dolehne.. sjuk,bylo by to u nás na román,ale,abych nezatěžovala tady všechny a moc se nerozepisovala,což je u mně zvykem,takže zhrnu to svatba,to je zatím pozitivum,,stejně jako narození syna,a už to začíná,má astma,čekání dcery,vážné komplikace,její narození ohrožovaly různé zdrav.problémy,až po hrozící transfúzi krve ve 22.týdnu,do toho umřela manželova mamka,(jeho otec,už dřív)hned po ní můj otčím,dcera se narodila,nakonec prý zdravá a poté u ní zjištěná,úplně zas jiná genetická vada,kdy mohla z toho mít různé zdrav.následky,naštěstí nemá hjartaa už sní nemusíme na tolik kontrol,ještě jí,ale bohužel čekají možná problémy v těhotenství,takže od narození lítaní po doktorech sní,také u ní zjištěná zase o něco později špatná imunita,respirační infekty-průdušky,zápaly plic,laryngitidy,no a nyní stejně jako syn i u ní astma-alergie. Další doktoři.. Nemocní jsou v podstatě pořád a dcera tak,že při akutních stavech ji těžko necháte s někým ..a kdyby,už(ale to nejde) za druhé není s kým,má mamka 68 let(už vlastně naše jediná)je po 2 mrtvicích,takže nám přibyla ještě občasná starost o ní..(když má zdrav.problémy) Kvůli mým také,zdrav.problémům(kdy bych jednou možná!! nemusela vidět),mám problémy s hledáním práce a kvůli tomu,že mám 2 děti,které téměř co 2 měsíc marodí,ani nemluvím.. No a tím pádem,vše táhneme z jednoho nižšího-průměrného platu manžela o výdajích( za léky atd.,)ani nemluvím,v podstatě každý měsíc,kdy přijde větší výdaj navíc,máme problém.. jojo,také to teda občas na mně pěkně dolehne,je těžké,pak nebýt pesimistou,ale na druhou stranu,proč bych měla?? Mám se litovat nebo si stýskat? Pomůže mi-nám to v něčem,NÉ..prostě nakonec seberu síly a jede se dál. Nikdy nebylo tak zle,aby nemohlo být ještě hůř,že.. wink Vždyť my máme i kus štěstí,máme jeden druhého,nemáme nějakou vážnou nemoc, ,děti se nám vyvedli,syn se výborně učí a má svůj cíl,dcera hezky zpívá,hraje na nástroj v LŠU,je šikovná na spoustu věcí. Raduji se s takových věcí,třeba,když si na mně vzpomenou přátelé,nebo,když vyslechnou,to je vůbec ten nejlepší lék,zajdem na pivko se známýma,můžem zajít do kina,výjdou nám finance i na pěkný výlet, uškudlíme na dovolenou,to už asi zářím,jako žárovka,když si něco pěkného, koupím,poslechnu si nějakou novou dobrou muziku,mám radost,když se dětem něco povede,nebo je období,že se drží s nemocemi.. nebo prostě mi zlepší pohled na svět,že třeba svítí sluníčko.. smile Prostě můj lék na pesimismus je umět se radovat a připomínat si ty obyčejné radosti.. a také doufám,že jednou bude líp..,vždyť hůř,už bylo.. lol wink

#40 22. 9. 2008 22:33

REŇAS
Host

big_smile Jo a nebo mně pobaví výrok takové pomněnky..,tak by to stím absťákem chtělo něco udělat..wink A je po pesimismu..big_smile

#41 22. 9. 2008 23:59

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Taisha napsal(a):

tak to není o dítěti,ale o tom, že rodič je tyran a uzurpátor...

Není tady

#42 23. 9. 2008 1:03

pencila
♥♥♥----

Záčínám být nesnesitelný otravný pesimista :-(

Není tady

#43 23. 9. 2008 5:48

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Neboj dva tři reálné penisy a bude to dobré tongue To máš z přepracování lol

Není tady

#44 23. 9. 2008 6:15

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Hmm se ti lehce řekne, ale kde vzít a nekrást lol

Není tady

#45 23. 9. 2008 7:07

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Pisatel napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Ještě krást holka holka, kdo to pak má řešit u soudu tongue lol

Není tady

#46 23. 9. 2008 9:06

panthe
♥♥-----

Chucky.x napsal(a):

panthe napsal(a):

Vždycky jsem byla až chorobný optiimista a po jednom mém spackaném kroku(v 27 jsem se rozváděla:dumbom:)se to najednou otočilo a já taky v nic nevěřila.Vše jsem viděla špatně,nic mě netěšilo,nebavilo,v ničem jsem neviděla smysl...Nevím,jak dlouho jsi po rozvodu ty,ale u mě pomohl čas.Sama se sebou jsem si procházela svoje chyby,zbavila se výčitek svědomí i sebeobvinování.Našla si nové smysly a radosti života,udělala pomyslnou tlustou čáru a s radostí začala znovu.Takže vydrž,čas pomůže...

Já se rozvedla letos v březnu...   a ikdyž jsem s manželem už před tím rok nežila dost mě to sebralo (ty hádky o majetek... atd.)  ...  Možná je to opravdu tím...   je fakt že si to pořád dávám za vinu... že vlastně nebyl tak špatnej...   že kdybych s ním zůstala bylo by to časem lepší...   jenže stalo se a já teď svoje manželství vidím jako velkou prohru... jako něco co jsem nezvládla...  stejně jako jsem nezvládla některé zkoušky na škole...  nějakou práci v kanceláři...  Jako kdyby si moje hlava pamatovala jen ty neúspěchy...   prostě to dobré vytěsnala...   divný.... a je mi z toho úzko...

Já se rozvedla letos v květnu:)taky mě to sebralo,taky obr hádky o majetek:)taky pro mě velká prohra,i když dnes to vidím jako výhru...taky jsem přestala věřit v lidi.zjistila jsem,že spousta lidí nejsou ti,co jsem si myslela...taky jsem přemýšla.co by bylo,kdybych zůstala....taky jsem neměla moc důvodu k radosti.Ale zkus si na tom všem najít to dobré...Hádky o majetek??Aspon víš,jaký ex má postoj k tobě versus majetek.Pokud správně chápu,máš nového přítele,není ti s ním líp??Zklamání v lidech?Já to beru jako roztřídění na ty správný.Ty přece zůstali...A taky to vnímám,jako velkou zkušenost do nynějšího vztahu.Dávám si pozor,abych nedělala stejné chyby...to je velké plus,ne??Tak se drž,všechno zlé je pro něco dobré...jo a taky doporučuju Nesnesitelnou lehkost bytí od Kundery.Ta prvé krásné čtení a za druhé se tam krásně zamýšlí nad životem a vztahy.Ta kniha byla pro mě jeden z momentů posunutí se někam dál...

Není tady

#47 23. 9. 2008 9:12

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Pisatel napsal(a):

pomněnka napsal(a):

ty máš štígro, že cizoložství už není trestný čin big_smile jinak bys z té basy nevylezla lolgloria

Není tady

#48 23. 9. 2008 13:29

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Heřmanka napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Pisatel napsal(a):

ty máš štígro, že cizoložství už není trestný čin big_smile jinak bys z té basy nevylezla lolgloria

O čem to mluvíš? vissla Co že to je? vissla

Není tady

#49 23. 9. 2008 13:42

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

pomněnka napsal(a):

O čem to mluvíš? vissla Co že to je? vissla

No, ked si vezmes, ze v zakone o rodine, hlava 3, §18 je napisane:
Muž a žena mají v manželství stejná práva a stejné povinnosti. Jsou povinni žít spolu, být si věrni, vzájemně respektovat svoji důstojnost, pomáhat si, společně pečovat o děti a vytvářet zdravé rodinné prostředí.
takze cizoložství je vlastne porusenim zakona a teda by teoreticky mohlo byt trestatelne ...

Upravil(a) Oxi (23. 9. 2008 13:43)

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#50 23. 9. 2008 13:44

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Oxi dumbom to si to nemůžeš nechat pro sebe? Já už ty slovíčka dávno zapomněla.gloria

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí