Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 22. 9. 2008 15:04

Chucky.x
♥♥-----

Boj s pesimismem...

Znáte někdo lék na pesimismus?
POslední dobou jsem přílišný pesimista...   Abych to vysvětlila...    Mám pocit že dříve  vše na co jsem sáhla se lépe nebo hůře povedlo...  Ale od mého rovodu jako by se vše změnilo...   najednou mám pocit že mě už nic dobrého nečeká...   Mám poslední rok na VŠ a už teď jsem pesimista že tenhle semestr a  státnice zvládnu (když to nedala ani ta nejchytřejší spolužačka....) , jsem pesimista v tom že mi současný vztah vyjde (přece když mi nevyšel jeden....), jednou budu chtít dítě (ale určitě to nepůjde...  vždyť se to nedaří tolika holkám...)   ... prostě najednou mám pocit ...že proč zrovna já bych měla mít to štěstí...   vždyť už jsem ho kdysi měla tolik.... tak teď už jenom nějak dožít tenhle život a je to....
Jak s tímhle pesimismem bojujete Vy?...   Jak nastartovat hlavu aby byla trochu víc optimističtější?...   Vím že je to ve srovnání s hladem dětí v Somálsku a všem handikepovaným úplná prkotina...   I tak si ale myslím že většina z nich je s tím pozitivním myšlením mnohem dál než já....
Ráda bych kdybych si mohla říct...  super a teď už bude mnohem líp...  jenže něco ve mě jako by pořád říkalo...  neboj bude hůř...   :-(

Asi bych potřeboval tip na obchod kde se daj koupit ty pomyslný "růžový brýle"  vissla

Myslím na budoucnost, neboť v ní chci strávit zbytek svého života....

Není tady

#2 22. 9. 2008 15:09

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Boj s pesimismem...

Ja jsem taky hrozny pesimista taky si rikam,ze me v zivote nic pekneho neceka.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#3 22. 9. 2008 15:17

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Mně pomáhá nedělat si žádné plány do budoucna, ale žít přítomným okamžikem. Ty jsi ještě asi hodně mladá, ale mně už táhne na 50 a v poslední době si uvědomuju čím dál víc, že ten život je sakra krátkej a že můžu každým okamžikem zjistit, že mám třeba rakovinu nebo nějakou podobnou lahůdku. Takže proč si kazit ten zbytek života nějakými černými myšlenkami? Žiju jen pro dnešek, dnes si snažím udělat si aspoň malou radůstku a co bude zítra, tím se netrápím.

Není tady

#4 22. 9. 2008 15:40

Chucky.x
♥♥-----

Ivana napsal(a):

Mně pomáhá nedělat si žádné plány do budoucna, ale žít přítomným okamžikem. Ty jsi ještě asi hodně mladá, ale mně už táhne na 50 a v poslední době si uvědomuju čím dál víc, že ten život je sakra krátkej a že můžu každým okamžikem zjistit, že mám třeba rakovinu nebo nějakou podobnou lahůdku. Takže proč si kazit ten zbytek života nějakými černými myšlenkami? Žiju jen pro dnešek, dnes si snažím udělat si aspoň malou radůstku a co bude zítra, tím se netrápím.

Nedělat si plány...     No je mi teprve 30 to je pravda...    ale s poměrně vysokou hypotékou na krku to bez plánů nepůjde   :-(     jsem na to sama...
S těma radůstkama jsem to taky zkoušela...   vždycky když jsem si koupila nějakou kytku  (které mám ráda).. nebo dobrůtku ....  tak mě pak vždy jen zamrzelo že jsem to nedostala od někoho jiného...   Už mě asi úplně hrabe...   dumbom

Není tady

#5 22. 9. 2008 16:09

Chucky.x
♥♥-----

Tolik přečtení a žádná rada?  Tak to jsem asi zase nakousla nějaký blbý nezajímavý téma...   neutral

Není tady

#6 22. 9. 2008 16:11

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Chucky.x napsal(a):

Tolik přečtení a žádná rada?  Tak to jsem asi zase nakousla nějaký blbý nezajímavý téma...   neutral

Spíš si myslím, že naopak.
Že lidi co s tím bojují prostě žádnou radu nemají!!!
Možná to je na nějakou delší psychoterapii...

Není tady

#7 22. 9. 2008 16:15

maagdal
♥♥-----

Taky mě to kolikrát přepadne...ale naštěstí ne často. Radu nemám, tím, že mám tenhle stav jen jednou za čas, tak mi pomůže se z toho vyspat nebo zajít na skleničku s někým, u koho se můžu vypovídat.

Není tady

#8 22. 9. 2008 16:17

Chucky.x
♥♥-----

Martinka1 napsal(a):

Chucky.x napsal(a):

Spíš si myslím, že naopak.
Že lidi co s tím bojují prostě žádnou radu nemají!!!
Možná to je na nějakou delší psychoterapii...

Myslíš?   Vždycky mě třeba zajímalo jak to řeší Ti co se najednou octnou na vozíku...    kde v sobě berou ten optimismus...   nebo rodiče co mají dítě v komatu...?   Někteří věří v boha ale co ti druzí, když bůh nepomáhá?  Už mě i napadlo zajít za nějakým psych...   ale zase si říkám že je to taková prkotina...

Není tady

#9 22. 9. 2008 16:18

Chucky.x
♥♥-----

maagdal napsal(a):

Taky mě to kolikrát přepadne...ale naštěstí ne často. Radu nemám, tím, že mám tenhle stav jen jednou za čas, tak mi pomůže se z toho vyspat nebo zajít na skleničku s někým, u koho se můžu vypovídat.

Nechceš zajít na skleničku...   wink

Není tady

#10 22. 9. 2008 16:21

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Chucky.x napsal(a):

Myslíš?   Vždycky mě třeba zajímalo jak to řeší Ti co se najednou octnou na vozíku...    kde v sobě berou ten optimismus...   nebo rodiče co mají dítě v komatu...?   Někteří věří v boha ale co ti druzí, když bůh nepomáhá?  Už mě i napadlo zajít za nějakým psych...   ale zase si říkám že je to taková prkotina...

Prkotiny neexistujou... možná je lepší řešit to "preventivně" než časem skončit na psychiatrii... (možná maluju čerta na zeď :-)

Není tady

#11 22. 9. 2008 16:41

maagdal
♥♥-----

Chucky.x napsal(a):

maagdal napsal(a):

Klidněsmile

Není tady

#12 22. 9. 2008 16:43

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Chucky.x napsal(a):

maagdal napsal(a):

to bych vám holky neradila... dva pesimimisti sedící nad skleničkou, jedna decka, dvě decky... alkohol působí, k ránu zbydou dvě kňučící hromádky roll  (a pak kocovina, ta optimismu taky nedodá) tongue

já bych teda radila (jako zatím celoživotní optimista) : rozhlédnout se kolem sebe, zapojit ÁCH zkušenost,
přestat se litovat a pomoci někde, kde je opravdu potřeba, na něčem mánknout, stanovit si reálné cíle...
ono to půjde... smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#13 22. 9. 2008 16:48

Chucky.x
♥♥-----

maagdal napsal(a):

Chucky.x napsal(a):

maagdal napsal(a):

Klidněsmile

Jsi-li z Brna...   můžem se domluvit...  storstark jsi -li z daleka bude to trochu problém...smile

Není tady

#14 22. 9. 2008 16:49

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

No, já mám taky povinnosti a nepříjemné věci, které mě čekají. Ale snažím se na ně nemyslet a ve stylu Scarlett O¨Harové si říkám:"Dnes na to nebudu myslet!"
Protože jsem taky svým založením pesimistka a znám se, jak začnu něco rozpitvávat, tak se dostanu do strašné depky. A ty radůstky jsem nemyslela jen kupovaný, prostě si zajdu třeba na procházku, přečtu se hezkou knížku, poslechnu hudbu, napustím si vanu s pěnou apod. Každý den něco, na co se můžu těšit a hned je na světě veseleji.

Není tady

#15 22. 9. 2008 16:50

Chucky.x
♥♥-----

Jessika napsal(a):

Chucky.x napsal(a):

maagdal napsal(a):

to bych vám holky neradila... dva pesimimisti sedící nad skleničkou, jedna decka, dvě decky... alkohol působí, k ránu zbydou dvě kňučící hromádky roll  (a pak kocovina, ta optimismu taky nedodá) tongue

já bych teda radila (jako zatím celoživotní optimista) : rozhlédnout se kolem sebe, zapojit ÁCH zkušenost,
přestat se litovat a pomoci někde, kde je opravdu potřeba, na něčem mánknout, stanovit si reálné cíle...
ono to půjde... smile

Já už si s nikým nezaskuhrala nad skleničkou ani nepamatuju...  už ani nevím jaký to je...  roll

Není tady

#16 22. 9. 2008 17:12

panthe
♥♥-----

Vždycky jsem byla až chorobný optiimista a po jednom mém spackaném kroku(v 27 jsem se rozváděla:dumbom:)se to najednou otočilo a já taky v nic nevěřila.Vše jsem viděla špatně,nic mě netěšilo,nebavilo,v ničem jsem neviděla smysl...Nevím,jak dlouho jsi po rozvodu ty,ale u mě pomohl čas.Sama se sebou jsem si procházela svoje chyby,zbavila se výčitek svědomí i sebeobvinování.Našla si nové smysly a radosti života,udělala pomyslnou tlustou čáru a s radostí začala znovu.Takže vydrž,čas pomůže...

Není tady

#17 22. 9. 2008 17:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Chucky.x napsal(a):

Nedělat si plány...     No je mi teprve 30 to je pravda...    ale s poměrně vysokou hypotékou na krku to bez plánů nepůjde   :-(     jsem na to sama...
S těma radůstkama jsem to taky zkoušela...   vždycky když jsem si koupila nějakou kytku  (které mám ráda).. nebo dobrůtku ....  tak mě pak vždy jen zamrzelo že jsem to nedostala od někoho jiného...   Už mě asi úplně hrabe...   dumbom

S poměrně vysokou hypotékou na krku to bez plánů, které ty vytváříš, jde velmi dobře.
Mám ji taky a to mi je pravda už přes padesát. Taky jsem na to sama a taky jsem to kdysi bezva naplánovala smile Kdyby plány vyšly, jsem dnes za vodou. A víš, že mne ani neštve, že nevyšly? A nevyšly zcela nezávisle na mně.
Takže od té doby plánuji skutečnějen to, co JÁ SAMA mohu ovlivnit.

Plánování je hezká věc, ale nic se nemá přehánět. Já si klidně dovolím i odmítnout lukrativní pracovní nabídky (mám průvodcovskou licenci a tento víjkend jsem mohla za dost peněz strávit v Paříži), když se mi do té práce nechce.
A nevytvářím si negativní myšlenky, abych mohla být pak příjemně překvapená, že se nenaplnily.
Ono to totiž takhle nefunguje.
Myšlenky mají velkou moc a jejich pomocí denně tvoříš svou realitu. Takže pokud si stále říkáš, že se ti nic nepodaří, tak se ti prostě nepodaří. Jen se negativně programuješ a přitahuješ k sobě průšvihy.

Nehledej na všem to negativní a zkus to přesně naopak. Je to těžké, ale dá se to naučit stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#18 22. 9. 2008 17:35

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Myšlenky mají velkou moc a jejich pomocí denně tvoříš svou realitu. Takže pokud si stále říkáš, že se ti nic nepodaří, tak se ti prostě nepodaří. Jen se negativně programuješ a přitahuješ k sobě průšvihy.

Nehledej na všem to negativní a zkus to přesně naopak. Je to těžké, ale dá se to naučit

To je zajimavy. Moje dobra kamaradka je cely zivot pozitivni, nekdy az moc, a taky se ji nic nedari.
To by me tedy zajimalo, jak to je doopravdy.... vissla

Není tady

#19 22. 9. 2008 17:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Otázka je - čo znamená "dariť sa" a čím to merať, pravda... Ak je ona spokojná so sovojím životom, tak je vcelku jedno, čo si o ňom myslí Venuša a či je "vydarený" podľa venušovských merítok. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 22. 9. 2008 18:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

venuše napsal(a):

Nehledej na všem to negativní a zkus to přesně naopak. Je to těžké, ale dá se to naučit

To je zajimavy. Moje dobra kamaradka je cely zivot pozitivni, nekdy az moc, a taky se ji nic nedari.
To by me tedy zajimalo, jak to je doopravdy.... vissla

Venuše, otázkou je, co je to "kamarádka je celý život POZITIVNÍ" a co je to "taky se jí NIC nedaří"
Tak to hodnotíš ty a nebo ona?

Není tady

#21 22. 9. 2008 18:29

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Tak to hodnoti ona.

Není tady

#22 22. 9. 2008 18:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Koukám, že jsem jn nedořetla Selimu smile

Ono je taky docela důležité, zda poztitivita je skutečný životní postoj a nebo jenom póza...

Jinak naprosto platí, že stejné přitahuje stejné, vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá....jaký hopkál, takou potkál.... Prostě zákon stejnorodosti.

Víš, vyprávěli mi jeden krásný vtip o tom, jaký je rozdíl mezi dítětem pesimistou a optimistou.
Pesimista dostane vagon hraček, zavalí mu celý pokoj a on tam jen tak nešťastně sedí, nehraje si a jen si říká: to nemůže být pro mne, to mi stejně brzy zase seberou.
Optimistovi zavalí pokoj koňským hnojem, on se chopí vidlí a začně ho radostně přehazovat, protože je přesvědčený o tom, že: tady někde přece musí být koník smile

A vo vo vo tom to je smile

Není tady

#23 22. 9. 2008 18:35

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Pandorraa napsal(a):

Víš, vyprávěli mi jeden krásný vtip o tom, jaký je rozdíl mezi dítětem pesimistou a optimistou.
Pesimista dostane vagon hraček, zavalí mu celý pokoj a on tam jen tak nešťastně sedí, nehraje si a jen si říká: to nemůže být pro mne, to mi stejně brzy zase seberou.
Optimistovi zavalí pokoj koňským hnojem, on se chopí vidlí a začně ho radostně přehazovat, protože je přesvědčený o tom, že: tady někde přece musí být koník smile

A vo vo vo tom to je smile

lol storstark

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#24 22. 9. 2008 18:37

Chucky.x
♥♥-----

panthe napsal(a):

Vždycky jsem byla až chorobný optiimista a po jednom mém spackaném kroku(v 27 jsem se rozváděla:dumbom:)se to najednou otočilo a já taky v nic nevěřila.Vše jsem viděla špatně,nic mě netěšilo,nebavilo,v ničem jsem neviděla smysl...Nevím,jak dlouho jsi po rozvodu ty,ale u mě pomohl čas.Sama se sebou jsem si procházela svoje chyby,zbavila se výčitek svědomí i sebeobvinování.Našla si nové smysly a radosti života,udělala pomyslnou tlustou čáru a s radostí začala znovu.Takže vydrž,čas pomůže...

Já se rozvedla letos v březnu...   a ikdyž jsem s manželem už před tím rok nežila dost mě to sebralo (ty hádky o majetek... atd.)  ...  Možná je to opravdu tím...   je fakt že si to pořád dávám za vinu... že vlastně nebyl tak špatnej...   že kdybych s ním zůstala bylo by to časem lepší...   jenže stalo se a já teď svoje manželství vidím jako velkou prohru... jako něco co jsem nezvládla...  stejně jako jsem nezvládla některé zkoušky na škole...  nějakou práci v kanceláři...  Jako kdyby si moje hlava pamatovala jen ty neúspěchy...   prostě to dobré vytěsnala...   divný.... a je mi z toho úzko...

Není tady

#25 22. 9. 2008 18:37

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

offtopic A co je zač člověk, jemuž dají hračku, ale musí si s ní hrát jen tak, aby ji nepoškodil, neučesal, nejlíp jen koukat...A když ta hračka není večer uklizená podle představ okolí, dostanou nářez oba dva.. Hračka o podlahu, když je nešetrně shozena nespokojeným rodičem z police,...a dítě....

Pesimista nebo optimista?

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí