14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Často vařívám, ale moc času nemám, ráda jsem si pročítala vechna témata o vaření a o rychlých receptech. Dámy, prosím, pokračujeme, u se těčím na Vae skvělé nápady.
Není tady
1/2 pečeného kuřete, 80 g másla, 200 g ampionů, 200 g cibule, 250 g rajčat, 100 g anglické slaniny, sůl, pepř, 200 g strouhaného sýra
Na rozehřátém másle orestujeme nakrájené ampiony a cibuli, přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná rajčata a nudličky slaniny. Osolíme, opepříme, chvíli podusíme, přidáme nakrájené kuřecí maso, promícháme, posypeme sýrem a zapečeme dozlatova. Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Není tady
Já té miluji rychlá jídla a úplně nejradi mám jídla z jednoho hrnce. Pak vařím jako v televizi. Mám mističky s připravenými příadami, talířky s nakrájenými ... těmi... (doly slova) a pak jenom míchám a sypu a opékám a tak a je to za půl hodiny a hezky to voní....
Není tady
Ahoj Cilko a vichni.Já miluji lilek.Rozkrojím ho /ten lilek/,vydlabu ho,duinu smíchám s mletým masem,které jsem podusila s rajčaty a oregánem.Lilky naplním,zaleju beamelem a dám zapéct.Chutná to a voní to znamenitě.
Není tady
Já někdy dělám takový mina na pánvi, papriky, rajčata pórek, malé kousky brokolice a cotoho takovou ostřejí pastu z cuket od léta nebo místo ní kečup, někdy do toho dám kuřecí maso nebo kousky kababosu, někdy araidy nebo olivy, pokadé je to jiné, jde to pouít na pagety, na rýi, jde to zapéct s brambory a posypat sýrem, nebo studené mazet na chleba.
Není tady
Rychlé zapékané brambory,
oloupu bramnory, rozkrojím na osminky, trochu povařím (ne moc), nachystám pekáč vymazaný tukem (nejlépe olivový olej), zcezené brambory přihodím:
1. vmíchám rozmarýn - čerstvý je lepí , osolím - a pak uzené, anglická, salám, sýr - prostě co kdo má rád - hodím do trouby - jak jsou brambory zlaté tak je hotovo. Jakákoliv zelenina, salát, kys. okurek - příloha.
nebo
2. přidám uzené na větí kousky, kyselé propláchlé zelí, kysanou smetanu a dám zapéct.
Dobrou chu
Není tady
Těstoviny s tuňákem
1/2 kg celozrnných těstovin, nejlépe bezvaječných. Nejlepí jsou tříbarevná vřetena se zeleninou. 30 dkg tuňáka (konzerva v rostlinném oleji),1 mení cibule, 1 mení paprika (červená),a 15 dkg sýru Gouda.
Těstoviny uvařit se solí, do horkých vmíchat rybí maso, najemno nakrájenou cibulku a papriku a nahrubo nastrouhaný sýr. Dobře zamíchat. Teplem rozputěný sýr ve spojí. Nakonec zakápneme olejem z tuňáka a podáváme se zeleninovým saláte. Je to dobré i studené.
Není tady
Dělám doma domácí tlačenku z libového králičího nebo kuřecího masa, ochucenou klasicky a rosol je z vepřových noiček, je to zdravějí ne salámy a rosol dodává ve potřebné kloubním chrupavkám.
Holky, jste moc ikovný, jetě si phrajte, ale počítejte s tím, e ty obrázky později musím smazat.... Jsou sice krásný ale nejsou k jídlu. Tak se tute, čas mám a večer....
Není tady
I kdy můj manel, je hodně mlsnej a vybíravej - s oblibou říká, e nejlepí zelenina je ta prohnaná přes prase - máme moc rádi zapékaný fazole. zrovna teď mi voní po bytě:-)))
Tak dvoje fazole v tomatě, přidat salám osmahnutý s cibulkou, líci a půl - wolčestru, sojové omáčky, moučkového cukru, osolit opepřit a up do trouby. Asi tak po dvaceti minutách do toho zamíchat tvrdý, strouhaný sýr a trochu posypat nahoru. Necháme jetě tak dvacet minut.
Je to váborný s pečivem, ale i samotný
Není tady
Rychlá večeře : Uvařím kari rýi (teprve jsem jí objevila, tak jsem z ní nadená) přidám povařenou brokolici a kukuřičky, nijak nekořením a jím s červenou řepou. Mnam mnam mnam
Není tady
Peta napsal(a):
Rychlá večeře : Uvařím kari rýi (teprve jsem jí objevila, tak jsem z ní nadená) přidám povařenou brokolici a kukuřičky, nijak nekořením a jím s červenou řepou. Mnam mnam mnam
To je rýe u nějak předpřipravená? Já ji neznám, mají ji normálně v supermarketu? Díky za odpověď.
Není tady
Koupila jsem ji v Intersparu , stála kolem 20,- je od Vitany. Je tam jeden větí sáček a u je dochucená, není předvařená. Nalije do hrnce 0,6 l vody a vaří 15 min. a pak nechá 5 min pod pokličkou,ádnou vodu neslívá ta se vsákne. Doporučuji
Není tady
Peta napsal(a):
Koupila jsem ji v Intersparu , stála kolem 20,- je od Vitany. Je tam jeden větí sáček a u je dochucená, není předvařená. Nalije do hrnce 0,6 l vody a vaří 15 min. a pak nechá 5 min pod pokličkou,ádnou vodu neslívá ta se vsákne. Doporučuji
Díky budu hledat a najdu a pak vyzkouím!
Není tady
Iveta K. napsal(a):
Ahoj Cilko a vichni.Já miluji lilek.Rozkrojím ho /ten lilek/,vydlabu ho,duinu smíchám s mletým masem,které jsem podusila s rajčaty a oregánem.Lilky naplním,zaleju beamelem a dám zapéct.Chutná to a voní to znamenitě.
No teda mňam mňam,to můe být opravdu moc dobré,a se mi sbíhají sliny.Určitě vyzkouím)
Není tady
Lydie napsal(a):
Iveta K. napsal(a):
Ahoj Cilko a vichni.Já miluji lilek.Rozkrojím ho /ten lilek/,vydlabu ho,duinu smíchám s mletým masem,které jsem podusila s rajčaty a oregánem.Lilky naplním,zaleju beamelem a dám zapéct.Chutná to a voní to znamenitě.
No teda mňam mňam,to můe být opravdu moc dobré,a se mi sbíhají sliny.Určitě vyzkouím)
A do cukety to jde také, tu jetě uvnitř vytřu česnekem..... a naplním tím co doma mám...
Není tady
vyzkousela jsem taky testoviny( mohou byt i spagety) po uvareni smichane s nasekanymi krabimi tycinkami,cesnekem, oliv.olejem,chlili paprika( kdo snese,nebo nebo jen chilil)a bylinky (ja dala petrzelku) samozrejme sul a vse se promicha. Dcera si jeste nakonec pridala nivu.
Není tady
Včera jsem vyzkouela před nedávnem doporučovaný recept na hl. stránce Babinetu. Bylo to výborný a hlavně RYCHLÝ.
Vepřové plátky s majoránkou
Naklepané kotlety osolit a opepřit. Obalit v hl. mouce a v rozlehaném vejci s majoránkou a petkou soli. A znovu jetě jednou obalit v mouce a a vejci. Majoránkou jsem rozhodně neetřila.
K tomu jsme měli mraené hranolky, take celá příprava jídla zabrala jen půl hodiny a přitom taková dobrota. To maso bych trochu přirovnala k řízku v bramboráku, to těstíčko bylo krásně křupavé.
Není tady
Rychlý recept je.
koupíme si kyselé zelí asi 2kg.uvaříme v mik.troubě rýi,mezitím si nakrájíme paprikové klobasy(podle sebe),ryi promícháme s nakrájenou klobásou.Na dno pekáčku dáme kyselé zelí osolené ,okmínovane a opepřené. na to rýia klobásou,navrch opět zelí .jednu kysanou smetanu promícháme se stejným dílem mléka a zalejeme a dáme zapéct.U nás se to dělá na vysoký plech a vdy se to sbatí rychle.
Není tady
Pokud to prokládáte jetě mírně ochuceným solí, pepřem a mletou paprikou a mírně opraeným mletým masem (jen tak aby se rozsypávalo a lépe se s ním pracovalo) tak máte pravé Kolovárské zelí....nejlepí je s pravou čabajkou, ta dodá zcela originální chu. S obyčejnou klobásou je taky dobré, ale s čabajskou se to nedá srovnat.
Není tady
Rychlé vaření pokračuje, já jsem dělala rychlé klobásky se zelím a dětem to chutnalo.
Není tady