Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 9. 2008 20:08

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Recept na dobrou bábovku

Hledám recept na nějakou dobrou bábovku - podělíte se o své recepty?
Pamatuji si, že jsem někde jedla výbornou nějakou piškotovou - mokrou... tu bych nejradši.
Poradíte?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#2 21. 9. 2008 20:30

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Recept na dobrou bábovku

To byla jistě "šlehačková", protože piškotová je suchá...

Šlehačková bábovka

4    vajíčka
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 šlehačka – 250 ml
1 prášek do pečiva
1 a 1/2  hrnku hladké mouky

Vajíčka a cukr ušleháme,
přidáme šlehačku a postupně přidáváme hladkou mouku a prášek do pečiva.

Upečeme pomalu na nižší teplotu v bábovkové formě – zpočátku teplota tak 180,
Na dopečení můžeme přidat. Jinak by se opekla rychle shora a uvnitř by byla syrová.

Můžeme opatrně vyklopit – nebouchnout s ní, podívat se jestli je zdola upečená a když není, vrátit do formy a do trouby.

Můžeme také přidat nasekané ořechy, nebo jablka nakrájená na malé kousky, nebo kandované ovoce, rozinky…..

Když nemáme doma šlehačku, vytvoříme 250 ml směsi z mléka a oleje, tak aby mléka byly 2/3 a oleje 1/3 .

Toto je množství na jednu bábovku.
Můžeme plnit do papírových košíčku na muffiny – pokud nemáme muffinovou formu, je lepší dát dva košíčky do sebe.
Na jeden plech muffinů stačí polovina dávky.

Namísto hladké mouky můžeme použít i polohrubou – bábovka bude mít úplně jinou chuť.

Namísto prášku do pečiva můžeme použít kypřící prášek do perníku – budeme mít zase úplně jinou bábovku.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 21. 9. 2008 20:34

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Bety, děkuju tummenupp!
Aha, tak jsem si to možná špatně spojila dohromady smile, protože už to je dávno - mám ráda piškotové těsto nebo "beránkové" (nevím, jestli je také z piškotu nebo jiné), ale zároveň jsem si pamatovala, že právě byla dobrá mokrá!
Děkuji za recept, určitě vyzkouším! godlike

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#4 21. 9. 2008 20:48

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Mám ráda tvarohovou olejovou a pak jednu té říkáme tetina lol ale musím pohledat recepty jestli budeš ovšem chtít gloria

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#5 21. 9. 2008 21:02

erace
♥♥♥♥---

My máme rádi tvarohovou -taky není suchá, jen se peče dosti dlouho ale příprava je jednoduchá. Recept: Tvaroh měkký,20 dkg Hery, 25 dkg krystal. cukru, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 30 dkg polohrubé mouky, kypřicí prášek do pečiva. Heru v míse rozetřít  s tvarohem, přimíchat žloutky, cukr, vanilk.cukr. Prášek do pečiva promíchat důkladně do mouky- společně přidat do hmoty. Těsto je velmi husté. Našlehat bílky a přidat do těsta. Pořádně vymazat formu a vysypat hrubou moukou. Peče se velmi pomalu při 160 stupních. Pokud máte rádi, můžete samozřejmě přidat kakao. Po vyndání z trouby nechat chvilku vychladnout a pak teprve vyklopit z formy.

Není tady

#6 21. 9. 2008 21:19

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Mam v receptech,prezidenskou,citronovou trenou,kynutou,olejovou,makovou,s vajecnym konakem,margotovou.Tak si vyber kterou chces napsat ja te je sem napisu.Vsechny jsem vyzkousela ta kynuta je z dob moji babicky.Deti maji nejradci prezidenskou ja tu citronovou.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#7 21. 9. 2008 21:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Z těch "mokrých" bábovek mi nejvíce chutná olejová bábovka: 2 hrnky polohr. mouky. 1 hrnek cukru krupice,1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje , 3 vejce,1 prášek do pečiva, špetka soli. V mléce rozpustím cukr, po zchladnutí přidám vajíčka (rozkvedlaná) a špetku soli. Mouku dám do mísy a rozmíchám v ní  prdopeč. Pak přiliju směs a pořádně zamíchám. Nalít do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Rychlá, dobrá, mokrá.

Upravil(a) Judyna (21. 9. 2008 21:37)

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#8 22. 9. 2008 9:12

evicak
♥♥♥----

Taky dobrá,olejová bábovka:4vajíčka,25dkgcukru,30dkg poloh.mouka, 1 3/4 oleje,/deci a třištvrtě/,1 3/4 mléka,1 prdopeč,sníh.Žloutky s cukrem pískovým utřeme,přidáme olej+mléko+mouku s prdopečem a na konec vmícháme snih. Do vymazané formy nalijeme přes půlku těsta a zbytek obarvíme kakaem. Pečeme mírně Dobrá!!!kapitulation kapitulation

,,Kdo pivečko pije,ten si dobře žije."

Není tady

#9 22. 9. 2008 11:36

minka
♥♥-----

Já ti tady napíšu recept na rychlou bábovku, prakticky ji dělám od oka:
4 vejce, 20dkg cukru, 3/4 sklenice oleje, 30dkg polohr. nebo hl.mouky, 1 prášek do pečiva, 3/4 sklenice vody. Vše smícháme v míse dohromady, ale když mám čas, tak nejdřív prošlehám vejce s cukrem a olejem a potom přidám mouku s p.d.p. a vodu. Těsto je řidší.
Do vymazané a moukou vysypané formy naleji skoro celé těsto, trošku si v míse nechám a do té trošky zamíchám asi 1-2 lžíce kakaa, dobře promíchám a a hnědé těsto pak vmíchám do bábovkové formy.
Ale může být jen celá světlá.
Bábovka je opravdu rychlá a hlavně není suchá.

Není tady

#10 22. 9. 2008 12:27

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Olejová bábovka (jinou už nedělám)

4 vejce
200 g cukru (včetně 2 vanilkových)
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 sklenice (cca 2 dcl) vody
1 sklenice oleje

Žloutky utřeme s cukrem. Pak pomalu přidáváme po částech střídavě vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Část těsta můžeme obarvit kakaem.

Je to podobný recept jako od minky, evicaka, Judyny. Fakt dobrota!

Není tady

#11 22. 9. 2008 13:39

Bertinka
♥♥♥♥♥♥♥

Já mám letitý recept na bábovku. Nám ty olejový těsta nechutnají. Je trošku dražší a pro někoho pracnější.Také je třeby větší forma.
  6 žloutků,vanilku,Heru a hrnek mouč.cukru dobře vyšlehat.
  2 hrnky polohr.mouky a 1 hrnek mléka střídavě lehce vmíchat. Nastrouhat citronovou kůru.Nakonec sníh z bílků. Pokud chci mramorovou tak do trošky těsta vmíchám kakao.
Do vymazané a vysypané formy dám asi tak 3/4 těsta,přidám těsto z kakaem a nahoru zbytek těsta.
Troubu já mám el.a peču asi na 170°C 40min. záleží na troubě.Zkouším špejlí.
Aby se nesrazila tak nechám mouku,Heru a vajíčka při pokojové teplotě minimálně 2 hoďky.
Hrnek klasický 200-220 ml. hotovou bábovku posypat mouč.cukrem

http://bestpage.cz/oddelovace/G090148.gif
http://masajda.webzdarma.cz/linky/001-050/036.gif
                          Přátelé jsou jako hvězdy,nevidíme je pořád,ale aj přesto víme,že existují

Není tady

#12 25. 9. 2008 17:18

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Všem moc děkuji!!! pussa
Všechny recepty zní skvěle, tak už je mám vytištěné a nejspíš vyzkouším všechny vissla

- Gary Smith

Není tady

#13 25. 9. 2008 17:21

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

666salome napsal(a):

Mám ráda tvarohovou olejovou a pak jednu té říkáme tetina lol ale musím pohledat recepty jestli budeš ovšem chtít gloria

Za recepty budu moc ráda, jestli najdeš godlike

- Gary Smith

Není tady

#14 25. 9. 2008 17:22

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Mam v receptech,prezidenskou,citronovou trenou,kynutou,olejovou,makovou,s vajecnym konakem,margotovou.Tak si vyber kterou chces napsat ja te je sem napisu.Vsechny jsem vyzkousela ta kynuta je z dob moji babicky.Deti maji nejradci prezidenskou ja tu citronovou.

Moc dobře mi zní ta s vaječným koňakem a margotová a taky prezidentská, tak jestli můžu poprosit godlike

- Gary Smith

Není tady

#15 25. 9. 2008 17:24

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

A ještě nějaký recept na "beránkové" těsto - nemáte?

- Gary Smith

Není tady

#16 26. 9. 2008 18:47

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

LENNA: tady můžeš vybírat wink

http://www.mamincinyrecepty.cz/beranci

http://www.nadoma.cz/recepty/seznam/42-mazance-beranci

Upravil(a) sisi21 (26. 9. 2008 18:47)

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#17 17. 10. 2008 21:36

LOCO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já dělám univerzální těsto/dort,bábovka,beránek/-25 dkg pískového cukru ušlehat s 3 žloutky/někdy tam cmrndnu trošku rumu/,přidat 25 dkg polohrubé mouky s půlkou prášku do peč.,cca čtvrt sklenky oleje,čtvrt sklenky vody a po promíchání přidat sníh ze 3 bílků.Nalít do vymazané a vysypané formy a upéct.

Není tady

#18 11. 4. 2009 18:26

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Děkuji všem za recepty tummenupp, mám je vytisklé, tak některé určitě vyzkouším!
Mezitím jsem našla recept na tu "svou" kterou jsem tak hledala, tak přidávám, třeba někomu také zachutná...

PUDINKOVÁ BÁBOVKA
4 vanilkové pudinky,
4 vajíčka,
1 prášek do pečiva,
hrnek oleje (cca 2 dcl)
hrnek cukru (cca 2 dcl)

Ušleháme vajíčka s cukrem a olejem (šleháme 5,10 minut), potom vmícháme pudinky a prášek do pečiva.
Vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme cca 1/2 hodiny na 175 stupňů. Každému peče trouba jinak, tak hlídat!
Důležité: troubu otevřít poprvé opravdu až za 1/2 hodiny! Forma je potřeba větší a lépe taky vyšší (v malé by přeteklo).

Tato bábovka může mít i různé variace: z vanilkových pudinků je vanilková, z banánových je banánová, z karamelových, čokoládových.... atd. Mě osobně nejvíc chutná vanilková klasika.

Upravil(a) LENNNA (11. 4. 2009 18:28)

- Gary Smith

Není tady

#19 11. 4. 2009 18:52

majkafa
Host

Receptů je tu dost. Tak nebudu přidávat. Já do těsta někdy šoupnu trochu kokosu, jindy ořechy, je pak pokaždé jiná. A u nás je bábovka rychlovka, protože ji peču v mikrovlnce, za 8 minut je hotovo. Takže celá bábovka trvá tak cca 15 minut.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí