27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stránky: 1
Mám prosbu, potřeboval bych poradit. Co na předzahrádku před vstupem do domu zasadit nějaké rostliny nebo křoviny.
Abych tam neměl jen hlínu.
Je něco, co mohu pouít ted na podzim? Kromě tuji, ty nechci.
Díky za tip.
Není tady
Nazdar zahradníků
Zkus mahonii. Sice píchá,ale je téměř bezúdrbová a kdy jí ostříhá do koule,tak je pěkná. Jinak mě se jetě líbí Habr. Ale ten musí přistřihovat:)
Není tady
Díky - zkusím tu mahonii ostříhat do tvaru Klubka :-)
Není tady
Azalka, hortenzie, javor dlanitolistý, buxus, zimostráz, brslen, aktinidie, kalina (bomba!),skalník, tamaryek, zlatice, dawídie, zákula, bobkovieň, tavolník (lze krásně zastřihávat a tvarovat)....stačí?
Není tady
jo, a jsou nádherné zakrslé odrůdy jehlčnanů, na které můe naroubovat čarověníky, vvpadá to bombově v japonské zahradě
Není tady
Nicolasi, kdy kupuje rostlinky vkyblících a květináčích-nebolo kontejnerovaný - tak je můe záset prakticky kdykoli, akorát se musí dobře zavlait, to znamená, jak jim vykope dírku, tak do ní lej a lej, a tam bude bahno a pak zasaď. První tok potřebujou hodně vody vůbec a stálezelený zalejvat i přes zimu, jinak to vydejchají A letos to potřebují obzvlá.
Na nákup stromů a keřů doporučuju Střeovice (pod vojenskou nemocnicí a nad hřbitovem....uznej, na zahradnictví jak dělaný ) nebo Kostelec nad černými lesy, i kdy já osobně mám nejraději Líbeznice, protoe tam ti i poradí, co není úplně zvykem
A hele - http://dendro.mojzisek.cz/vyber1.php
Není tady
Nicolas napsal(a):
Díky - zkusím tu mahonii ostříhat do tvaru Klubka :-)
No tak to netrefí Takovou skulpturu jsi jetě neviděl
Hele, dej na Reginu a Lupi to jsou větí pěstitelky ne já. Ale tou mahonii jsme na chalupě vyřeili takové hnusné místo u sloupků u brány. Krásně je zakryjí a nejsou náročné. Mahonie (alias cesmína).
Jetě se mi moc líbí habr, sestříhaný ve tvaru plotu nebo koule na zahradě. No on krásně kvetoucí rododendron taky udělá své a taková magnolie na kterou kouká z oken kuchyně kdy kvete. hmm. Ale chápu, e jako chlap se raději asi pokochá jinou květinkou a jinde:)
Není tady
Klubí, mahonie není cesmína, ta má takové ty červené kuličky a je dvojdomá (tj.neplodí, pokud nejsou spolu kluk a holka), mahonie má luté květenství a oranové kuličky a dorůstá podstatně větích rozměrů.
Jinak Líbeznice
Není tady
Má recht, předsedo. Má recht. Ano kuličky cesmíny jsou červené. Mahonie je lutá. Popletla jsem si anglickou vánoční kytku s tím co máme na zahradě. Ale, e obě píchají, to u mi nevezme)))
Není tady
http://www.garten.cz/e/cz/517-mahonie-c … aquifolium jsem ostuda! mahonie má MODRÉ kuličky , ale má recht, jsou to sestřenice s cesmínou! oranové kuličky má rakytník řeetlákový
Není tady
Rakytník jsem obírala minulý víkend Kdo tuto rostilnu zná, je mu jasné, e jsem jetě týden necítila prsty.
Není tady
Ale jak je zdravý!
Není tady
Stránky: 1