29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Klubko napsal(a):
Tak čumím na 13 a 14. plat ve škole. Já myslela, že maximum jsou zaplacené volna o prázdninách.
To je pecka co? Kde je ještě dneska mají, A furt si stěžujou!! V poledne doma, když udělají přípravu mají ji nachystanou na roky dopředu, prázdniny..super!!
Není tady
Petuna napsal(a):
Klubko napsal(a):
Tak čumím na 13 a 14. plat ve škole. Já myslela, že maximum jsou zaplacené volna o prázdninách.
To je pecka co? Kde je ještě dneska mají, A furt si stěžujou!! V poledne doma, když udělají přípravu mají ji nachystanou na roky dopředu, prázdniny..super!!
Petuno, to jsem vůbec neřekla. Proč se rozčiluješ? Mě to optravdu překvapilo. Já myslela, že je to všude mimo parlamentu zrušeno.
Já vím, že učitelé mají zodpovědnost větší než já v kanclu. Mám taky přátelé učitele a chápu, že si stěžují mladí,kteří když nastoupí mají mzdu strachu a dnes je moda, že za vše může učitel, když dítě neprospívá.
Ale na druhou stranu moje kámoška mi řekla, že když jsou na rodinu dva, tak je to pro ženu super zaměstnání, protože má fakt čas na děti.
Není tady
No 13 a 14 platy davaji v nekterych podnicich.Ja je mam taky.Ale je pouze za to,ze neomarodite ani jeden den.Takze letni dovolenou neznam vubec.
Není tady
Klubko, to není ve všech školách. U nás na Vysočině teda rozhodně ne. A kde to mají, tak jim to přeju.
Není tady
Klubko napsal(a):
Petuna napsal(a):
Klubko napsal(a):
Petuno, to jsem vůbec neřekla. Proč se rozčiluješ? Mě to optravdu překvapilo. Já myslela, že je to všude mimo parlamentu zrušeno.
Já vím, že učitelé mají zodpovědnost větší než já v kanclu. Mám taky přátelé učitele a chápu, že si stěžují mladí,kteří když nastoupí mají mzdu strachu a dnes je moda, že za vše může učitel, když dítě neprospívá.
Ale na druhou stranu moje kámoška mi řekla, že když jsou na rodinu dva, tak je to pro ženu super zaměstnání, protože má fakt čas na děti.
To jsi pochopila špatně právě že máš pravdu!!!! To nebylo ironie:kapitulation:
Není tady
Zdravím všechny, co musejí šetřit a počítat jako já. Taky mám kam dávat, taky každý měsíc přemýšlím.
Mám ale pár poznámek, snad se nikoho nedotknou.
Zaprvé: mých zhruba pět známých ze školství nikdy o 13. a 14. platě nemluví. A že se naše hovory o penězích točí často!
Zadruhé: mám kamarádku, které dítě po roce odešlo z vejšky. Strašně ji tím rozzlobilo a řekla: padej makat! Jenomže dítě si vzpomnělo s tříletým studiem v jiném oboru. Kamarádka, která šetřila celý život a oprávněně čekala, že když má obě děti přes dvacet, že snad konečně si bude moci něco i dopřát, řekla: dobře. Budeš doma jíst a bydlet, ale víc nečekej, ode mě nedostaneš na studia, na dojíždění, ani korunu. Starej se. Dítě letos dostudovalo. Prošlo několika brigádami a moc mu to prospělo.
Zatřetí: Děti mých dalších známých berou za samozřejmost, že na VŠ souběžně pracují. Kupodivu se neučí hůř, než ty děti, které rodičům dovezou jednou za 2 týdny tašku špinavých hadrů, rodina kolem nich našlapuje celý víkend po špičkách, nosí jim dobrůtky pod nos a modlí se, aby vůbec dostudovaly. Tihle potomci jsou ale schopni z vydělaných peněz koupit rodině opravdu hodnotné dárky na Vánoce.
Začtvrté: i já volila přivýdělek. I mně můj plat nestačí. A můžu říct: každá kačka dobrá. A nestydím se za to, když je potřeba, vezmu tam do ruky i hadr. Mé kolegyně z malého pracoviště se nejdřív koukaly všelijak. Ony o volnu odpočívají a utrácejí, já vydělávám a šetřím. Ale když za čas viděly, jak mě to baví, změnily názor. Daly se slyšet, že to tam je hezké a že by to taky braly. Unavená nejsem, práce je na hony vzdálená mé původní profesi. Dá se s nadsázkou říct, že si tam svým způsobem odpočinu. Děti jsou dospělé, o jídlo, praní, úklid jsem se jim starala dost dlouho. Jejich pokoj je jejich, společné prostory jsou společné. Podle toho k tomu přistupujeme. Jsem sice máma pořád, ale i má péče má svoje hranice. Už se mi začíná vracet, co jsem do výchovy vložila. A od obou dětí jen po právu: jedno mi vrací v dobrém, s druhým je potíž. Prostě: život je boj.
Není tady
S brigádami během studií to neni vůbec tak jednozančné - mám syna 2. rokem na technické VŠ,studuje VUT,je to těžká škola a mají přednášky celodenně do 18 hodin a je rád,že někam vtěsná dělání výkresů,přípravy na laboratoře apod.U takových studentů nemůže být řeč o brigádách během studia. On jde a vydělá si během letních prázdnin krásnou sumičku,aniž by ovšem musel na přihlouplé brigády do zahraničí typu jahody,jablka apod,ale snaží se pracovat v oboru.
Jsem alergická na "hodnotné" dary od dětí - tímto mě častovala moje matka,že děti od jejich známých,30tníci,svobodní a vydělávající v praze dávají rodičům hodnotnější dary než dostává ona od nás s manželem,kteří jsme na hony vzdáleni od Prahy a vychováváme 2 děti,inestujeme do bydlení,máme platby za auto a další možné i nemožné ale životně nutné náklady pro rodinu jako takovou.
Naprosto chápu, a děláš správně,že se zařizuješ tak jak ti to vyhovuje,když už se nemusíš o nikoho starat a s chováním dětí je o taky i u nás nevyzpytatelné,proto je dobré se do budoucna spolehat jen sám na sebe.
Není tady
Tak to já byla na blbých brigádách na celeru, jahodách. Tenkrát to holt 40 000 za ten měsíc byla neskutečná pecka. Tedy ne při studiích. Byla to moje dovolená v pracovním procesu:)
Jinak Kuty, dnes je to fakt jiné s těmi birgádami v oboru. Zaměstnavatelé konečně zjistili, že díky praxi studentů si můžou vychovat i slušné zaměstnance. Ale tak před 15ti, 10ti lety praxe v oboru fakt žádný penízky, na přilepšenou. A hlavně možností taky nic moc:(
Takže moji spolužáci z Vš dělali v Českém Krumlově chodící reklamu ve fromě medvěda, ač měli možná někde makat na svojí angličtině
Není tady
Řekla bych,že to platí i dnes - pokud je jasně výhodnější brigáda ala medvěd než pracovat někde v oboru za mrzký peníz,ale je to vždy na úvaze každého.
Píšeš o zem.brigádách v zahr za 40tisíc - tak takové bych dnes chtěla vidět vč.brigád au-pair.Je za to tak malý peníz dnes,že se fakt vyplatí chytit se pořádné práce u nás.
Není tady
Proto jsem psala dříve. Čteš? Ano logicky Kč vs. euro se to nevyplatí.
Není tady
Klubko napsal(a):
Vím že si psala o dřívějšku a je nám jasné nejmíň oběma,že dnes je to jiné.Bohužel nebo bohudík? Já myslím že bohudík,už nemusíme být tak pořád pos.raní z té ciziny.
Není tady
Kuty napsal(a):
Klubko napsal(a):
Vím že si psala o dřívějšku a je nám jasné nejmíň oběma,že dnes je to jiné.Bohužel nebo bohudík? Já myslím že bohudík,už nemusíme být tak pořád pos.raní z té ciziny.
Tak to já se do pos.rané ciziny vždy moc ráda podívám ))
Není tady
To je ale něco jiného.my tam taky pravidelně jako rodina jezdíme i několikrát za rok a necháme se od nich pěkně obskakovatk,ale myslela jsem to trochu jinak.
Není tady
No dokud jsem chodila do prace, bylo to dobré, a hlavně jsme se dělili o výdaje v dome s tchyni a tchánem, nyní jsem na MD, a v domě sami, a opravdu je to skok, sileny:) hodne musim premyslet o kazde veci co musim koupit, a nekdy nas to dost stresuje a jsme na sebe nepříjemní, takže dusno doma se dá někdy krájet...
Jinak ja take asi od 16ti deala sem tam o vikendu brigadu jen tak na vanocni darky atd, a pak asi od 17ti casteji jsem brigadnicila. Co se tyka studia na Jazkovce a VS, tak doma jsem mela opravdu jen bydleni, jidlo, a pak drazsi veci jako treba boty nejaky drazsi, nebo kabat treba nebo tak jsem dostala k necemu vetsinou... a tak se taky dohaduji dost s pritelem, ktery je zvykly ze plno veci dostaval doma jen tak...
Není tady
Ivano, pracovat na úřadě je super, ne? Máš jistotu zaměstnání a jistotu, že dostaneš výplatu a to dobrou výplatu. Já bych se tam chtěla dostat, ale to je sci-fi.
S jazyky jsem na tom tak jako ty, kdysi jsem se učila, pak jsem toho já blbec nechala, skoro všechno zapomněla a te´d mě to sakramentsky mrzí. Vím, že na žádný kurz se už nedostanu - kvůli času i penězům. Můžu si za to sama, neměla jsem být blbá, mohla jsem te´d něco umět.
Není tady
Kuty napsal(a):
Řekla bych,že to platí i dnes - pokud je jasně výhodnější brigáda ala medvěd než pracovat někde v oboru za mrzký peníz,ale je to vždy na úvaze každého.
Píšeš o zem.brigádách v zahr za 40tisíc - tak takové bych dnes chtěla vidět vč.brigád au-pair.Je za to tak malý peníz dnes,že se fakt vyplatí chytit se pořádné práce u nás.
Kuty, když o tom nic nevíš, krom doslechu,tak to neřeš, 40tis. za 2 měsíční prázdniny klído pído...a nebylo to přiblblý ovoce,ale slušný peníze za ně + cestování po dané zemi, zkušenost být 2 měsíce na sš bez rodičů atd atd.
Není tady
Ivana:butter: napsal(a):
Dcera si přivydělává, aby měla peníze na koně, ale syn mi jasně řekla, že bude pracovat, až bude muset - tudíž po škole. Má totiž ukončené stavbení spoření a pořád vyhrožuje, že když mu nedám peníze, tak si je vezme ze staebka, což nechi, mal by to mít jako základ pro své příští samosatatné bydlení.
Kd\ž ai přesatavím tenhle žovot ještě 4 roky, nevím, jestli to ustojím. Někdy si říkám, že kd\b\ch b\l mrtvá, potatral b\ se o ně tátá se svým4násobným příjmem než mám já. Kd\b\ch neměla starou maminku, kterou můj BM neměl nikdy rád, a která tudíž nihoko než mě nemá, tak už to dávno skončím. Taklhe ale musím vylézt z bláta a táhnout tu káru dál - nejmíň 4 roky. Pak se uvidí.
Ivanko, promiň, ale syn tě tak trochu vadírá a navíc, nezlob se, přivydělávají si i děti z dobře situovaných rodin. Není synek tak trochu lenoch vyčůránek? moje děti si přivydělávají obě, starší chodil po brigádách celou střední školu. Teď začal pracovat a a chce si si dodělat VŠ, jenžejiný obor, než který teď přerušil, při práci. Je mu 21 let a nechce mi viset na krku, když jsem na to sama. Mladší si taky vydělává, sice nárazově, ale nemusím mu dávat na kredit a kupuje si to, co chce, vydělal si sám na notebook. Teď si chce koupit nový mobil, vydělává si na něj sám. Pokud jsi kluka vedla k tomu, že nic nemusí, je to asi špatný, moje děti musely, ikdyž jsem byla ještě s BM a peněz jsme mělo dost.
A jinak si přivydělávám i já, koupila jsem si starší auto, musím vydělat na splátky a taky si chci trochu užívat, takže si nějakou korunu přivydělat musím. Na kino, divadlo, výlet, na hezký oblečení a tak. Nevadí mi mít dvě zaměstnání.
Upravil(a) Modroočka (10. 1. 2009 11:18)
Není tady
misha88 napsal(a):
Kuty napsal(a):
Píšeš o zem.brigádách v zahr za 40tisíc - tak takové bych dnes chtěla vidět vč.brigád au-pair.Je za to tak malý peníz dnes,že se fakt vyplatí chytit se pořádné práce u nás.Kuty, když o tom nic nevíš, krom doslechu,tak to neřeš, 40tis. za 2 měsíční prázdniny klído pído...a nebylo to přiblblý ovoce,ale slušný peníze za ně + cestování po dané zemi, zkušenost být 2 měsíce na sš bez rodičů atd atd.
Ono je úplně jedno, co kdo na brigádách v zahraničí dělá. Důležitá je ta zkušenost - žít v cizí zemi a naučit se postarat sám o sebe. A jako bonus může být zdokonalení daného jazyka, cestování, setkávání se zajímavými lidmi. Já svoji zkušenost hodnotím více než kladně
Není tady
Barusja napsal(a):
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, vy které jste samy s dětma, jak vycházíte s výplatou. Jestli máte nějaké zásoby atd. Já ještě nedávno vycházela relativně v pohodě. Ale jak začala MŠ, tak to jde nějak do háje. Platím kroužky, oblečení a uvažuji o brigádě..Díky
V tom případě doporučuji smazáno Je to brigáda, kde si čas řídíte sama a tak nebudete mít problém stíhat vše ostatní. A penízky za to jsou slušné
Upravil(a) AndreaP. (2. 5. 2014 22:10)
Není tady
Barusja napsal(a):
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, vy které jste samy s dětma, jak vycházíte s výplatou. Jestli máte nějaké zásoby atd. Já ještě nedávno vycházela relativně v pohodě. Ale jak začala MŠ, tak to jde nějak do háje. Platím kroužky, oblečení a uvažuji o brigádě..Díky
Nevycházela jsem, taky jsem si našla brigádu, konkrétně u smazáno a nelituju toho. přivydělávám si tam doteď, protože je to práce z domu a já tak nemám problém věnovat se jiným věcem
Upravil(a) AndreaP. (2. 5. 2014 22:11)
Není tady
Invita napsal(a):
Barusja napsal(a):
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, vy které jste samy s dětma, jak vycházíte s výplatou. Jestli máte nějaké zásoby atd. Já ještě nedávno vycházela relativně v pohodě. Ale jak začala MŠ, tak to jde nějak do háje. Platím kroužky, oblečení a uvažuji o brigádě..DíkyNevycházela jsem, taky jsem si našla brigádu, konkrétně u ************* a nelituju toho. přivydělávám si tam doteď, protože je to práce z domu a já tak nemám problém věnovat se jiným věcem
OPĚT SPAM NA KAŽDÉM FORU - ASI NIC NEVYDĚLÁM, KDYŽ SE MUSÍM ZAREGISTROVAT A ZAPLATIT POPLATKY..... NESNÁŠÍM LEŽ.
Upravil(a) AndreaP. (2. 5. 2014 22:11)
Není tady