27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Klubko napsal(a):
Tak čumím na 13 a 14. plat ve kole. Já myslela, e maximum jsou zaplacené volna o prázdninách.
To je pecka co? Kde je jetě dneska mají, A furt si stěujou!! V poledne doma, kdy udělají přípravu mají ji nachystanou na roky dopředu, prázdniny..super!!
Není tady
Petuna napsal(a):
Klubko napsal(a):
Tak čumím na 13 a 14. plat ve kole. Já myslela, e maximum jsou zaplacené volna o prázdninách.
To je pecka co? Kde je jetě dneska mají, A furt si stěujou!! V poledne doma, kdy udělají přípravu mají ji nachystanou na roky dopředu, prázdniny..super!!
Petuno, to jsem vůbec neřekla. Proč se rozčiluje? Mě to optravdu překvapilo. Já myslela, e je to vude mimo parlamentu zrueno.
Já vím, e učitelé mají zodpovědnost větí ne já v kanclu. Mám taky přátelé učitele a chápu, e si stěují mladí,kteří kdy nastoupí mají mzdu strachu a dnes je moda, e za ve můe učitel, kdy dítě neprospívá.
Ale na druhou stranu moje kámoka mi řekla, e kdy jsou na rodinu dva, tak je to pro enu super zaměstnání, protoe má fakt čas na děti.
Není tady
No 13 a 14 platy davaji v nekterych podnicich.Ja je mam taky.Ale je pouze za to,ze neomarodite ani jeden den.Takze letni dovolenou neznam vubec.
Není tady
Klubko, to není ve vech kolách. U nás na Vysočině teda rozhodně ne. A kde to mají, tak jim to přeju.
Není tady
Klubko napsal(a):
Petuna napsal(a):
Klubko napsal(a):
Petuno, to jsem vůbec neřekla. Proč se rozčiluje? Mě to optravdu překvapilo. Já myslela, e je to vude mimo parlamentu zrueno.
Já vím, e učitelé mají zodpovědnost větí ne já v kanclu. Mám taky přátelé učitele a chápu, e si stěují mladí,kteří kdy nastoupí mají mzdu strachu a dnes je moda, e za ve můe učitel, kdy dítě neprospívá.
Ale na druhou stranu moje kámoka mi řekla, e kdy jsou na rodinu dva, tak je to pro enu super zaměstnání, protoe má fakt čas na děti.
To jsi pochopila patně právě e má pravdu!!!! To nebylo ironie:kapitulation:
Není tady
Zdravím vechny, co musejí etřit a počítat jako já. Taky mám kam dávat, taky kadý měsíc přemýlím.
Mám ale pár poznámek, snad se nikoho nedotknou.
Zaprvé: mých zhruba pět známých ze kolství nikdy o 13. a 14. platě nemluví. A e se nae hovory o penězích točí často!
Zadruhé: mám kamarádku, které dítě po roce odelo z vejky. Straně ji tím rozzlobilo a řekla: padej makat! Jenome dítě si vzpomnělo s tříletým studiem v jiném oboru. Kamarádka, která etřila celý ivot a oprávněně čekala, e kdy má obě děti přes dvacet, e snad konečně si bude moci něco i dopřát, řekla: dobře. Bude doma jíst a bydlet, ale víc nečekej, ode mě nedostane na studia, na dojídění, ani korunu. Starej se. Dítě letos dostudovalo. Prolo několika brigádami a moc mu to prospělo.
Zatřetí: Děti mých dalích známých berou za samozřejmost, e na V souběně pracují. Kupodivu se neučí hůř, ne ty děti, které rodičům dovezou jednou za 2 týdny taku pinavých hadrů, rodina kolem nich nalapuje celý víkend po pičkách, nosí jim dobrůtky pod nos a modlí se, aby vůbec dostudovaly. Tihle potomci jsou ale schopni z vydělaných peněz koupit rodině opravdu hodnotné dárky na Vánoce.
Začtvrté: i já volila přivýdělek. I mně můj plat nestačí. A můu říct: kadá kačka dobrá. A nestydím se za to, kdy je potřeba, vezmu tam do ruky i hadr. Mé kolegyně z malého pracovitě se nejdřív koukaly velijak. Ony o volnu odpočívají a utrácejí, já vydělávám a etřím. Ale kdy za čas viděly, jak mě to baví, změnily názor. Daly se slyet, e to tam je hezké a e by to taky braly. Unavená nejsem, práce je na hony vzdálená mé původní profesi. Dá se s nadsázkou říct, e si tam svým způsobem odpočinu. Děti jsou dospělé, o jídlo, praní, úklid jsem se jim starala dost dlouho. Jejich pokoj je jejich, společné prostory jsou společné. Podle toho k tomu přistupujeme. Jsem sice máma pořád, ale i má péče má svoje hranice. U se mi začíná vracet, co jsem do výchovy vloila. A od obou dětí jen po právu: jedno mi vrací v dobrém, s druhým je potí. Prostě: ivot je boj.
Není tady
S brigádami během studií to neni vůbec tak jednozančné - mám syna 2. rokem na technické V,studuje VUT,je to těká kola a mají přednáky celodenně do 18 hodin a je rád,e někam vtěsná dělání výkresů,přípravy na laboratoře apod.U takových studentů nemůe být řeč o brigádách během studia. On jde a vydělá si během letních prázdnin krásnou sumičku,ani by ovem musel na přihlouplé brigády do zahraničí typu jahody,jablka apod,ale snaí se pracovat v oboru.
Jsem alergická na "hodnotné" dary od dětí - tímto mě častovala moje matka,e děti od jejich známých,30tníci,svobodní a vydělávající v praze dávají rodičům hodnotnějí dary ne dostává ona od nás s manelem,kteří jsme na hony vzdáleni od Prahy a vychováváme 2 děti,inestujeme do bydlení,máme platby za auto a dalí moné i nemoné ale ivotně nutné náklady pro rodinu jako takovou.
Naprosto chápu, a dělá správně,e se zařizuje tak jak ti to vyhovuje,kdy u se nemusí o nikoho starat a s chováním dětí je o taky i u nás nevyzpytatelné,proto je dobré se do budoucna spolehat jen sám na sebe.
Není tady
Tak to já byla na blbých brigádách na celeru, jahodách. Tenkrát to holt 40 000 za ten měsíc byla neskutečná pecka. Tedy ne při studiích. Byla to moje dovolená v pracovním procesu:)
Jinak Kuty, dnes je to fakt jiné s těmi birgádami v oboru. Zaměstnavatelé konečně zjistili, e díky praxi studentů si můou vychovat i sluné zaměstnance. Ale tak před 15ti, 10ti lety praxe v oboru fakt ádný penízky, na přilepenou. A hlavně moností taky nic moc:(
Take moji spoluáci z V dělali v Českém Krumlově chodící reklamu ve fromě medvěda, ač měli moná někde makat na svojí angličtině
Není tady
Řekla bych,e to platí i dnes - pokud je jasně výhodnějí brigáda ala medvěd ne pracovat někde v oboru za mrzký peníz,ale je to vdy na úvaze kadého.
Píe o zem.brigádách v zahr za 40tisíc - tak takové bych dnes chtěla vidět vč.brigád au-pair.Je za to tak malý peníz dnes,e se fakt vyplatí chytit se pořádné práce u nás.
Není tady
Proto jsem psala dříve. Čte? Ano logicky Kč vs. euro se to nevyplatí.
Není tady
Klubko napsal(a):
Vím e si psala o dřívějku a je nám jasné nejmíň oběma,e dnes je to jiné.Bohuel nebo bohudík? Já myslím e bohudík,u nemusíme být tak pořád pos.raní z té ciziny.
Není tady
Kuty napsal(a):
Klubko napsal(a):
Vím e si psala o dřívějku a je nám jasné nejmíň oběma,e dnes je to jiné.Bohuel nebo bohudík? Já myslím e bohudík,u nemusíme být tak pořád pos.raní z té ciziny.
Tak to já se do pos.rané ciziny vdy moc ráda podívám ))
Není tady
To je ale něco jiného.my tam taky pravidelně jako rodina jezdíme i několikrát za rok a necháme se od nich pěkně obskakovatk,ale myslela jsem to trochu jinak.
Není tady
No dokud jsem chodila do prace, bylo to dobré, a hlavně jsme se dělili o výdaje v dome s tchyni a tchánem, nyní jsem na MD, a v domě sami, a opravdu je to skok, sileny:) hodne musim premyslet o kazde veci co musim koupit, a nekdy nas to dost stresuje a jsme na sebe nepříjemní, take dusno doma se dá někdy krájet...
Jinak ja take asi od 16ti deala sem tam o vikendu brigadu jen tak na vanocni darky atd, a pak asi od 17ti casteji jsem brigadnicila. Co se tyka studia na Jazkovce a VS, tak doma jsem mela opravdu jen bydleni, jidlo, a pak drazsi veci jako treba boty nejaky drazsi, nebo kabat treba nebo tak jsem dostala k necemu vetsinou... a tak se taky dohaduji dost s pritelem, ktery je zvykly ze plno veci dostaval doma jen tak...
Není tady
Ivano, pracovat na úřadě je super, ne? Má jistotu zaměstnání a jistotu, e dostane výplatu a to dobrou výplatu. Já bych se tam chtěla dostat, ale to je sci-fi.
S jazyky jsem na tom tak jako ty, kdysi jsem se učila, pak jsem toho já blbec nechala, skoro vechno zapomněla a te´d mě to sakramentsky mrzí. Vím, e na ádný kurz se u nedostanu - kvůli času i penězům. Můu si za to sama, neměla jsem být blbá, mohla jsem te´d něco umět.
Není tady
Kuty napsal(a):
Řekla bych,e to platí i dnes - pokud je jasně výhodnějí brigáda ala medvěd ne pracovat někde v oboru za mrzký peníz,ale je to vdy na úvaze kadého.
Píe o zem.brigádách v zahr za 40tisíc - tak takové bych dnes chtěla vidět vč.brigád au-pair.Je za to tak malý peníz dnes,e se fakt vyplatí chytit se pořádné práce u nás.
Kuty, kdy o tom nic neví, krom doslechu,tak to neře, 40tis. za 2 měsíční prázdniny klído pído...a nebylo to přiblblý ovoce,ale sluný peníze za ně + cestování po dané zemi, zkuenost být 2 měsíce na s bez rodičů atd atd.
Není tady
Ivana:butter: napsal(a):
Dcera si přivydělává, aby měla peníze na koně, ale syn mi jasně řekla, e bude pracovat, a bude muset - tudí po kole. Má toti ukončené stavbení spoření a pořád vyhrouje, e kdy mu nedám peníze, tak si je vezme ze staebka, co nechi, mal by to mít jako základ pro své přítí samosatatné bydlení.
Kd\ ai přesatavím tenhle ovot jetě 4 roky, nevím, jestli to ustojím. Někdy si říkám, e kd\b\ch b\l mrtvá, potatral b\ se o ně tátá se svým4násobným příjmem ne mám já. Kd\b\ch neměla starou maminku, kterou můj BM neměl nikdy rád, a která tudí nihoko ne mě nemá, tak u to dávno skončím. Taklhe ale musím vylézt z bláta a táhnout tu káru dál - nejmíň 4 roky. Pak se uvidí.
Ivanko, promiň, ale syn tě tak trochu vadírá a navíc, nezlob se, přivydělávají si i děti z dobře situovaných rodin. Není synek tak trochu lenoch vyčůránek? moje děti si přivydělávají obě, starí chodil po brigádách celou střední kolu. Teď začal pracovat a a chce si si dodělat V, jenejiný obor, ne který teď přeruil, při práci. Je mu 21 let a nechce mi viset na krku, kdy jsem na to sama. Mladí si taky vydělává, sice nárazově, ale nemusím mu dávat na kredit a kupuje si to, co chce, vydělal si sám na notebook. Teď si chce koupit nový mobil, vydělává si na něj sám. Pokud jsi kluka vedla k tomu, e nic nemusí, je to asi patný, moje děti musely, ikdy jsem byla jetě s BM a peněz jsme mělo dost.
A jinak si přivydělávám i já, koupila jsem si starí auto, musím vydělat na splátky a taky si chci trochu uívat, take si nějakou korunu přivydělat musím. Na kino, divadlo, výlet, na hezký oblečení a tak. Nevadí mi mít dvě zaměstnání.
Upravil(a) Modroočka (10. 1. 2009 11:18)
Není tady
misha88 napsal(a):
Kuty napsal(a):
Píe o zem.brigádách v zahr za 40tisíc - tak takové bych dnes chtěla vidět vč.brigád au-pair.Je za to tak malý peníz dnes,e se fakt vyplatí chytit se pořádné práce u nás.Kuty, kdy o tom nic neví, krom doslechu,tak to neře, 40tis. za 2 měsíční prázdniny klído pído...a nebylo to přiblblý ovoce,ale sluný peníze za ně + cestování po dané zemi, zkuenost být 2 měsíce na s bez rodičů atd atd.
Ono je úplně jedno, co kdo na brigádách v zahraničí dělá. Důleitá je ta zkuenost - ít v cizí zemi a naučit se postarat sám o sebe. A jako bonus můe být zdokonalení daného jazyka, cestování, setkávání se zajímavými lidmi. Já svoji zkuenost hodnotím více ne kladně
Není tady
Barusja napsal(a):
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, vy které jste samy s dětma, jak vycházíte s výplatou. Jestli máte nějaké zásoby atd. Já jetě nedávno vycházela relativně v pohodě. Ale jak začala M, tak to jde nějak do háje. Platím krouky, oblečení a uvauji o brigádě..Díky
V tom případě doporučuji smazáno Je to brigáda, kde si čas řídíte sama a tak nebudete mít problém stíhat ve ostatní. A penízky za to jsou sluné
Upravil(a) AndreaP. (2. 5. 2014 22:10)
Není tady
Barusja napsal(a):
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, vy které jste samy s dětma, jak vycházíte s výplatou. Jestli máte nějaké zásoby atd. Já jetě nedávno vycházela relativně v pohodě. Ale jak začala M, tak to jde nějak do háje. Platím krouky, oblečení a uvauji o brigádě..Díky
Nevycházela jsem, taky jsem si nala brigádu, konkrétně u smazáno a nelituju toho. přivydělávám si tam doteď, protoe je to práce z domu a já tak nemám problém věnovat se jiným věcem
Upravil(a) AndreaP. (2. 5. 2014 22:11)
Není tady
Invita napsal(a):
Barusja napsal(a):
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, vy které jste samy s dětma, jak vycházíte s výplatou. Jestli máte nějaké zásoby atd. Já jetě nedávno vycházela relativně v pohodě. Ale jak začala M, tak to jde nějak do háje. Platím krouky, oblečení a uvauji o brigádě..DíkyNevycházela jsem, taky jsem si nala brigádu, konkrétně u ************* a nelituju toho. přivydělávám si tam doteď, protoe je to práce z domu a já tak nemám problém věnovat se jiným věcem
OPĚT SPAM NA KADÉM FORU - ASI NIC NEVYDĚLÁM, KDY SE MUSÍM ZAREGISTROVAT A ZAPLATIT POPLATKY..... NESNÁÍM LE.
Upravil(a) AndreaP. (2. 5. 2014 22:11)
Není tady