29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A pockaj na skolu
Není tady
Ivano,
řekla bych mu, že nic nedostane, že si to platila ty a on ať si vydělá, nenechala bych se takhle vydírat a nebo ať si je vybere, ale ať se živí sám a najde si bydlení. Já osobně jsem peníze ze stavebka dostala, až když jsem si zařizovala byt. Jinak mi bylo řečeno, chceš studovat na soukromé škole, tak si to, ale zaplať a neměla jsem to našim za zlé. Teď a i v průběhu školy, když vidím, co z lidí, kteří měli vše vyrostlo, tak děkuji rodičům, že to tenkrát takhle udělali.
Neříkám, že jsem je tenkrát neproklínala, ale zvládla jsem to a bylo to i přínosné
Není tady
Ivano,jako VŠ nemůžeš mít vůbec i na úřadě žádný minim.plat,takže tady je to spíš o tom,jak kdo umí hospodařit i s tím "málem" co má.A co alimenty?Zmiňuješ kapesné pro syna - my teda nejsme žádní chudáci,mám i manžela,ale naši 2 kluci,1 na VŠ a druhý bude maturovat,dostávají kapesné 120,- a ten mladší 60,-Kč měsíčně!!!Ano čteš dobře.jen tolik a už několik let.Na SŠ dostávali oba 60Kč.Mají všechno placeno od nás-stravu veškole,koleje,dopravu domů a zpět,příp.školní potřeby,starší si částečně zaplatil PC do školy.A jasně jsme jim řekli,že jsou zdraví a mají zdravé ručičky,takže budou-li chtít něco navíc,budou se taky muset o to postarat,a tak se starají - Starší si je schopen vydělat na letní brigádě u nás v ČR přes 30tis. a mladší průběžně už od 2.ročníku SŠ doučuje,krom toho že ještě dělá závodně judo.Má se během roku co ohánět,ale přijde si tak na několik desítek tisíc.Vždy jsme jim vštěpovali,ať se v životě naučí spoléhat jen sami na sebe a v tomto směru se nám to myslím i povedlo.
Není tady
Oxi, z toho mám strach dopředu, no v nejhorším obětuju stavební spoření, stejně nemám na to tam něco přidávat:(
Není tady
Barusja napsal(a):
Oxi, z toho mám strach dopředu, no v nejhorším obětuju stavební spoření, stejně nemám na to tam něco přidávat:(
Zas tak hrozne to nieje, bude to OK, uvidis Ale je to ine ako skolka.
Inak od nas ziadali v skolke v predskolskom rocniku, aby sme to, co sa bezne plati za skolku (tych 500 mesacne) davali ako dar skolke, ze to, ze predskolaci neplatia im robi pekne problemy.
Není tady
no my tam tahle i tak nosíme papíry, kapesníky atd.
Jinak se to prý zatím neplatí, ale co není, může být
Není tady
Barusja napsal(a):
no my tam tahle i tak nosíme papíry, kapesníky atd.
Tak to je jasne, toaletak, kapesniky, ubrousky sa nosia povinne + zubna pasta a kartacek na zuby.
A ciste papiere, omalovanky a tak ....
Není tady
tak mi teda řekni, na co tedy 500 minulý rok, jako školkovné, když stejně každou akci platíš zvlášť a jídlo taky? To mi nějak hlava nebere. Asi se z toho platí výplaty atd.
Upravil(a) Barusja (22. 9. 2008 13:06)
Není tady
No na akcie, ktore v skolke mavaju ... kouzelnik, zabavni odpoledne ...
Není tady
aha, jenže u nás žádné akce vůbec nejsou:butter: ani na den dětí nic takového. Když mají výlet nebo divadlo, platí se to zvlášť.
Není tady
Aj u nas sa vsetko platilo zvlast ... ale nejako ma to netrapilo, radsej nerozmyslat
Není tady
jasně že to nemá cenu, když si to děti užili tak je tu super.
My byli včera v kině na Vall I já myslela jak bude rád, a po hodině hlásil, že chce domů, že ho to neba.
Není tady
Barusja napsal(a):
My byli včera v kině na Vall I já myslela jak bude rád, a po hodině hlásil, že chce domů, že ho to neba.
Vazne? A ty? Ani tebe sa to nepacilo? Teda ... chceli sme na to ist, ale teraz som na vazkach.
Není tady
Barusja napsal(a):
to Judyna: je to přesně na LF UK a jsem za ty peníze vděčná, tenhle rok se opravdu hodně šikly.
Jo uklízet v nějaké vile nebo kanceláře, by se mi taky líbilo:)
Tak to máte fajn - to Ti přeju. U nás - Vysočina - nejsou ve školství ani 13. platy. Už si dva roky.
Není tady
Oxi, mě se to líbilo je to fajn, legrace bavila jsem se u toho. Určitě s Emčou jděte. Ona je trošku nevýhoda, že jak je to o strojích, tak to tolik nemluví jako běžná pohádka:)
Není tady
Barusja napsal(a):
Oxi, mě se to líbilo je to fajn, legrace bavila jsem se u toho. Určitě s Emčou jděte. Ona je trošku nevýhoda, že jak je to o strojích, tak to tolik nemluví jako běžná pohádka:)
Bolo to super, pacilo sa nam to
Diky
Není tady
Ivana napsal(a):
Kuty, no tak mi poraď, co mám teda dělat. Mám právnickou fakultu, absolvovala jsem v r. 1982 a kromě 7mi let doma s dětmi dělám celou tu dobu na úřadě. Po mateřské jsem nastoupila sice na soud, ale po zkušebce mě vyhodili, protože jsem byla pořád doma s nemocnými dětmi. Na gymplu jsem dělala angličtinu a ještě na mateřské si ji promrskávala, ale od té doby ne, takže jsem hodně zapomněla. Teď jsem se po x letech zas přihlásila do kursu, ale vím, že dobře umět nikdy nebudu.
Je nás tady na úřadě právníků hodně, takže snad nejsem takový exot. Dokonce u nás dělá i jedna bývalá advokátka, kterou už přestalo bavit shánět kšefty, dělat od rána do večera a mít na starosti provoz kanceláře.
Ahoj Ivo,říkáš,že anglinu nikdy dobře umět nebudeš.A to je pravda!:usch:Protože ty sama jsi o tom přesvědčená.Zkus si více věřit.Tím,že si budeš jen stěžovat,si sice ulevíš,ale jinak ti to nepomůže.
Držím palce:supr:
Není tady
není zač
Není tady
Kuty napsal(a):
Ivano,jako VŠ nemůžeš mít vůbec i na úřadě žádný minim.plat...
Tak to by ses divila... dělám taky ve státní správě, navíc řekněme něco jako personalistu (i když nejen to), takže do platové problematiky vidím dost dobře...
Není tady
Mikeš napsal(a):
Kuty napsal(a):
Ivano,jako VŠ nemůžeš mít vůbec i na úřadě žádný minim.plat...
Tak to by ses divila... dělám taky ve státní správě, navíc řekněme něco jako personalistu (i když nejen to), takže do platové problematiky vidím dost dobře...
Nápodobně dělám taky personalistu v nemocnici a opravdu se poohlížím jinde protože jejich tabulkové platy jsou opravdu směšné. Nastoupila jsem zde po MD, ano pružná pracovní doba, žádné přesčasy, chodíte domů hezky přesně ani minutka navíc. A to je právě to děsivé!!! Jsem zde jen kvůli dcerce a školce ale pomalu chci mizet. Byla jsem zvyklá na jinou práci sice nebylo to osm hodin denně ale byla zajímavá a platově daleko lepší. Tady se Vám zvedne plat jak je časový postup:dumbom: třeba o 300 Kč.
Není tady
Ivano - kolik platí dětem BM? Jen mě to tak zajímá - víš že to máme podobné.
Není tady
Salen, on neplatí na děti, místo toho splácí hypotéku, co máme na byt (asi 6 tisíc) a platí služby. Jinak nedá dětem ani kačku, kromě k narozeninám a k Vánocům.
Není tady
To není zrovna nejlepší řešení Ivano - děti by měly mít finance od vás obou. No ale je mi jasné, že teď s tím už nic nenaděláš.
Není tady
Barusja napsal(a):
Ivčo,
to je super, že máš už velké děti.
Já mám kluka 5,5 let. Pracuju ve školství a jsem moc ráda, že na mě nidko nedělá bububu, když je nemocný. Výhodou je i 13. a 14. plat. Tak první je záplata po Vánocích a z druhého jsme jeli aspoň na dovolenou k moři. Bylo to i tím, že jsem měla ještě vyrovnání od BM. Teď mám právě strach, jak začínají docházet a příští rok jdeme do školy..
Já nevěděl, že ve školství má rok 14 měsíců. Chtělo by to asi nové kalendáře.
Není tady
Tak čumím na 13 a 14. plat ve škole. Já myslela, že maximum jsou zaplacené volna o prázdninách.
Není tady