29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, vy které jste samy s dětma, jak vycházíte s výplatou. Jestli máte nějaké zásoby atd. Já ještě nedávno vycházela relativně v pohodě. Ale jak začala MŠ, tak to jde nějak do háje. Platím kroužky, oblečení a uvažuji o brigádě..Díky
Není tady
Barusja napsal(a):
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, vy které jste samy s dětma, jak vycházíte s výplatou. Jestli máte nějaké zásoby atd. Já ještě nedávno vycházela relativně v pohodě. Ale jak začala MŠ, tak to jde nějak do háje. Platím kroužky, oblečení a uvažuji o brigádě..Díky
Vychazim velmi spatne.Ted co sla dcera do uciliste.Potrebovala spoustu veci do skoly+ucebnice a sesity.Poplatila jsem slozenky a zbyli me 3 tisice na jidlo.Musela jsem pouzit stribrnou kartu od home kredit jinak nevim za co by jsme zili.Navic jsme v praci sli s platem dolu.Uvazuju taky o dalsim zamestnani jen nevim jak to budu vsechno zvladat.
Není tady
Erem, to je mi líto. Máme to těžký, malej jde příští rok do školy, tak mám hrůzu předem. Aktovka stůl je jenom jedna z mála věcí..
Není tady
Holky, jsem na tom taky blbě. Mám 2 děti na VŠ a taktak vyjdeme. Sice si spořím na stavební spoření, ale jinak nemám ani korunu v zásobě na nějaké nepředvídané výdaje. Kdyby mi odešla pračka nebo vysavač, jsem nahraná. Před výplatou musím hodně počítat, jaké jídlo si vůbec můžu dovolit koupit a opravdu utratím všechno do poslední koruny. A kupuju ty nejlevnější věci. Koupit si boty nebo kabát vůbec nepřichází v úvahu. Jsem z toho už dost unavená a otrávená.
Není tady
No Ivo a jsme u toho. Co právě zkusit lepší práci za lepší peníze? Se svým vzděláním jej najdeš 100%. A nemáš problém, že jsou děti malé a musíš spěchat domů. Nezlob se, ale ty jsi v situaci, kdy to můžeš změnit. U těchto lidí nemám ráda to skučení. Nezlob se. něco jiného je maminka s miminkama, kterou jen tak nezaměstnají, protože za nima bude lítat domů nebo musí jistit hlídání.
Není tady
Ivčo,
to je super, že máš už velké děti.
Já mám kluka 5,5 let. Pracuju ve školství a jsem moc ráda, že na mě nidko nedělá bububu, když je nemocný. Výhodou je i 13. a 14. plat. Tak první je záplata po Vánocích a z druhého jsme jeli aspoň na dovolenou k moři. Bylo to i tím, že jsem měla ještě vyrovnání od BM. Teď mám právě strach, jak začínají docházet a příští rok jdeme do školy..
Není tady
Klubko, to bych chtěla vidět, kde by hrábli po padesátileté ženské s praxí jedině ve státní správě. Jo, mám doktorát práv, ale komunistickej, neumím jazyky (a už to nedoženu), neumím obchodní právo, pracovní právo. Jo, můžu to nastudovat (možná), ale nemám v tom praxi a to je sakra rozdíl.
Víš, já si novou práci hledala a opravdu jedné, kam jsem mohla jít, jsou zase úřady, kde jsou tabulkové platy. A jsem tam, kde jsem byla. Ještě ke všemu mám tak blbou neasertivní povahu, že když mi po skončení zkušebky nedali žádné osobní ohodnocení, tak je mi blbý jít kvůli tomu za šéfovou. Protože vím, že zas nějak enormně nepracuji.
Už jsem i uvažovala o tom, že půjdu po večerech uklízet, ale přece jen je mi to blbý.
Není tady
Vždyt jsi musela být super studentka. Proč jsi nezačala dělat nějaký jazyk? Kdybys intenzivně studovala, tak za 3 roky budeš mluvit. A myslíš, že ti co mají doktorát ve stejném ročníku jako ty, není komunistickej? A taky dělají jinde. To víš,jednou to musí člověk zkusit.
No a teď jde o to, zda fakt potřebuješ peníze nebo ti je blbý fakt uklízet? Myslíš, že maminky na mateřské, které mají klidně VŠ, někde nechodí občas uklidit, pomoci atd. když nemají jinou možnost?
Není tady
já bych klidně uklízet šla. Nejlépe někam do kanceláří. Moje teta už kolik let jezdí uklízet na Západočeskou univerzitu. Je fakt, že brzy ráno, vstává v 5, ale kolem osmé je už zpátky doma. Teˇaspoň pomáhá sestřence s hlídáním malé
Není tady
Ivana mi strašně připomíná tu ženskou z manželských etud - brali se mladí před maturou,protože "museli",ale jak šel čas,manžel se s ní rozvedl,mají 2 dosp.děti,on s dětmi je v praze a ona pořád leští pult v lékárně na maloměstě.A přitom je to pův.gymnazistka,která by také teoreticky měla mít na víc.
Není tady
Kuty, no tak mi poraď, co mám teda dělat. Mám právnickou fakultu, absolvovala jsem v r. 1982 a kromě 7mi let doma s dětmi dělám celou tu dobu na úřadě. Po mateřské jsem nastoupila sice na soud, ale po zkušebce mě vyhodili, protože jsem byla pořád doma s nemocnými dětmi. Na gymplu jsem dělala angličtinu a ještě na mateřské si ji promrskávala, ale od té doby ne, takže jsem hodně zapomněla. Teď jsem se po x letech zas přihlásila do kursu, ale vím, že dobře umět nikdy nebudu.
Je nás tady na úřadě právníků hodně, takže snad nejsem takový exot. Dokonce u nás dělá i jedna bývalá advokátka, kterou už přestalo bavit shánět kšefty, dělat od rána do večera a mít na starosti provoz kanceláře.
Není tady
Já jsem taky sama, živím sebe, dítě, byt a hypotéku. Úspory mám, ale nejsou pochopitelně nekonečný. Část jich padne v době, kdy budu na mateřské, chci být doma dva roky, ale pokud by to šlo, tak aspoň o pár měsíců dýl... Až půjdu do práce, tak to předpokládám nějak půjde, ale na velký vyskakování to asi nebude.. Ještě během mateřské budu zařizovat dětský pokoj, měnit topení a dělat dílčí rekonstrukci koupelny (přesun umyvadla, výměna baterií, nové dlaždičky..), prostě výdajů bude víc než dost.
Barusjo, a o kolik se zvýšily tvoje výdaje, když nastoupilo dítě do školky? Kolik vlastně stojí měsíčně školka (státní) , kroužky a oblečení?
Jinak podobných fór tu bylo založeno už několik, vždy tam přispívá pár stejných mamin, takže je skoro zbytečné zakládat další.
Ale upřímně řečeno si nedovedu představit situaci, že bych nebyla schopna vydělat víc peněz, šetřila bych co to jde a peníze by stále chyběly. To musí být na mašli.
Upravil(a) yellow108 (19. 9. 2008 14:12)
yellow108 napsal(a):
Já jsem taky sama, živím sebe, dítě, byt a hypotéku.
Úspory mám, ale nejsou pochopitelně nekonečný. Část jich padne v době, kdy budu na mateřské, chci být doma dva roky, ale pokud by to šlo, tak aspoň o pár měsíců dýl... Až půjdu do práce, tak to předpokládám nějak půjde, ale na velký vyskakování to asi nebude.. Ještě během mateřské budu zařizovat dětský pokoj, měnit topení a dělat dílčí rekonstrukci koupelny (přesun umyvadla, výměna baterií, nové dlaždičky..), prostě výdajů bude víc než dost.
Barusjo, a o kolik se zvýšily tvoje výdaje, když nastoupilo dítě do školky? Kolik vlastně stojí měsíčně školka (státní), kroužky a oblečení?
Jinak podobných fór tu bylo založeno už několik, vždy tam přispívá pár stejných mamin, takže je skoro zbytečné zakládat další.
Ale upřímně řečeno si nedovedu představit situaci, že bych nebyla schopna vydělat víc peněz, šetřila bych co to jde a peníze by stále chyběly. To musí být na mašli.
To je na masli.V roce 1995 jsem se rozvedla a zila jsem s 2 malyma detma z 5800 kc.S toho jsem musela zaplatit byt,elektrku,plyn,vodu,topeni a uzivit a oblict nas 3.Fakt na masli.Kdyz jsem nastoupila do prace nebylo to o moc lepsi.
Není tady
Ivana:
co si pořídit satelit a poslouchat v příslušném jazyce všechno? Včetně zpráv. Máš základy a máš na čem stavět, fakt to hodně pomáhá. Když budeš denně poslouchat rodilé mluvčí a doplňovat průběžně slovní zásobu, budeš sama překvapená výsledkem.
Není tady
Ivana napsal(a):
Holky, jsem na tom taky blbě. Mám 2 děti na VŠ a taktak vyjdeme. Sice si spořím na stavební spoření, ale jinak nemám ani korunu v zásobě na nějaké nepředvídané výdaje. Kdyby mi odešla pračka nebo vysavač, jsem nahraná. Před výplatou musím hodně počítat, jaké jídlo si vůbec můžu dovolit koupit a opravdu utratím všechno do poslední koruny. A kupuju ty nejlevnější věci. Koupit si boty nebo kabát vůbec nepřichází v úvahu. Jsem z toho už dost unavená a otrávená.
A co kdyby si děti našly brigádu a trochu tak mamince vypomohly?
Není tady
Barusja napsal(a):
Ivčo,
to je super, že máš už velké děti.
Já mám kluka 5,5 let. Pracuju ve školství a jsem moc ráda, že na mě nidko nedělá bububu, když je nemocný. Výhodou je i 13. a 14. plat. Tak první je záplata po Vánocích a z druhého jsme jeli aspoň na dovolenou k moři. Bylo to i tím, že jsem měla ještě vyrovnání od BM. Teď mám právě strach, jak začínají docházet a příští rok jdeme do školy..
Barusjo, ty pracuješ ve školství a máš 13. a 14. plat? To u nás tedy neexistuje.
Není tady
Jinak já už mám velkého syna - zítra nastupuje prvním rokem na VŠ. Taky bych ráda ještě nějakou brigádu, ale mám nepravidelnou pracovní dobu, takže to bohužel nejde. Tedy pokud nechci chodit po domácnostech a něco nabízet. A to nechci. Práci doma se mi zatím nepodařilo sehnat. Ale syn chodil od prváku na gymplu na brigády, to zase ano.
Není tady
sandra napsal(a):
Ivana napsal(a):
Dcera si přivydělává, aby měla peníze na koně, ale syn mi jasně řekla, že bude pracovat, až bude muset - tudíž po škole. Má totiž ukončené stavbení spoření a pořád vyhrožuje, že když mu nedám peníze, tak si je vezme ze staebka, což nechi, mal by to mít jako základ pro své příští samosatatné bydlení.
Kd\ž ai přesatavím tenhle žovot ještě 4 roky, nevím, jestli to ustojím. Někdy si říkám, že kd\b\ch b\l mrtvá, potatral b\ se o ně tátá se svým4násobným příjmem než mám já. Kd\b\ch neměla starou maminku, kterou můj BM neměl nikdy rád, a která tudíž nihoko než mě nemá, tak už to dávno skončím. Taklhe ale musím vylézt z bláta a táhnout tu káru dál - nejmíň 4 roky. Pak se uvidí.
Není tady
Ivano, promiň, ale říct tohle mě, nechám ho klidně utratit stavebko, a dnem ukončení školy ho postavím mezi dveře a kopnu s rozběhem do pr..le, ať si bydlí třeba pod mostem!
Kristova noho, dětičky sem se rozčílila hned po ránu.
surikato,ano vidím to stejně. Synáček matinku pěkně vydírá
Není tady
Když jsem zůstala po rozvodu se dvěma staršíma dětma sama,tak jsem chodila uklízet jedné bohaté rodině ( 2x týdně na 3 hod , za 3.000,- Kč měsíčně,ale bylo to v roce 1999-2001 ).Pak jsem si raději našla lépe placené místo, ale musela jsem na rok do školy.Ve 34.letech se mi moc nechtělo,ale zvládla jsem to za pomocí dcery,která vodila brášku do a ze školky
Není tady
Ivana napsal(a):
sandra napsal(a):
Ivana napsal(a):
Dcera si přivydělává, aby měla peníze na koně, ale syn mi jasně řekla, že bude pracovat, až bude muset - tudíž po škole. Má totiž ukončené stavbení spoření a pořád vyhrožuje, že když mu nedám peníze, tak si je vezme ze staebka, což nechi, mal by to mít jako základ pro své příští samosatatné bydlení.
Kd\ž ai přesatavím tenhle žovot ještě 4 roky, nevím, jestli to ustojím. Někdy si říkám, že kd\b\ch b\l mrtvá, potatral b\ se o ně tátá se svým4násobným příjmem než mám já. Kd\b\ch neměla starou maminku, kterou můj BM neměl nikdy rád, a která tudíž nihoko než mě nemá, tak už to dávno skončím. Taklhe ale musím vylézt z bláta a táhnout tu káru dál - nejmíň 4 roky. Pak se uvidí.
Tak tohle snad nemyslíš vážně? Tohle já říct mamce, tak už tady nejsem Ivano, tohle si děláš tak trochu sama. Ať si synáček penízky klidně utratí, on je dost mladý na to, aby si je zpátky ještě vydělal. Já bych ho hnala, při VŠ se dá najít dobrá brigáda a pak je to dobrý mít jako alespoň nějakou praxi při studiu. Já jsem taky studovala VŠ a pracovala a nic špatnýho mi to nepřineslo. Takže se vykašli na uklízení a pošli synáčka pracovat.
Není tady
Ivana napsal(a):
sandra napsal(a):
Ivana napsal(a):
Děláš si legraci že? Což takhle synáčkovi dát pár facek:dumbom: Zvláštní že dcera ano ale další rozmazlený synáček nemůže..to mi hlava nebere...promiň
Upravil(a) Petuna (22. 9. 2008 10:53)
Není tady
Nevím, proč syn nechce pracovat. Já, ač líná jako veš, jsem chodila na brigádu od svých 16-ti let. Není rozmazlenější než dcera, nedělám mezi nimi žádné rozdíly. No, rozhodně bede dostávat jen kapesné a peníze na jídlo, víc nic. Pokud bude chtít něco víc, buš si bude muse vydělat nebo si utratí to stavebko. Uvidíme, jak to bude dál.
Není tady
to Yellow: takže školka samotná stojí 500 ( teĎ ne, je předškolák) + cca dalších 500 Kč za stravné, počítá se podle toho kolik dní byl ve školce. Chodí na AJ, to stojí 590 Kč na půl roku, želva (pohybová školička) to mají v MŠ povinné 280Kč na pololetí, 550 Příprava na hudebku + 200Kč Sokol. Takže na začátku pololetí se pokaždé nestačím divit, kam mi zmizela výplata.
to Judyna: je to přesně na LF UK a jsem za ty peníze vděčná, tenhle rok se opravdu hodně šikly.
Jo uklízet v nějaké vile nebo kanceláře, by se mi taky líbilo:)
Není tady