|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Dobrý večer všem,
dlužím svoji slohovku na téma porod. Ano byl to již můj druhý porod. Právem nazýván POROD!!!!!!!
Všichni mě uklidňovali, že druhý porod je brnkačka a tak já v domění, že to tak je, jsem zůstavala po celou dobu těhotenství v pohodě a nic jsem si nepřipouštěla. Menší pochybnosti přisli v 36 tt, když dr zjistil, že má Mareček zadeček dolů a ne hlavičku. Ale přišlo uklidnění ze strany dr, že času dost. Další týden mi opět udělal utz a hle hlava byla dole a tak se tím víc nezabýval. Ale náš Mareček se otočil a to už pan dr nevěděl.
Divně mě břicho bolelo už ve čtvrtek. Ale den D nastal až dva dny nato. Začalo to v půl třetí ráno, v sobotu 23.8.2008, praskla mi voda. Byl to pořádný chlejsták, pěkně mě to vyděsilo, vůbec jsem to nečekala, že toho bude tolik. Malinko mě zmátlo, že je ta voda taková zakalená a jakoby nezelenalá, ale nijak jsem tomu nevěnovala pozornost. Probudila jsem manžela, osprchovala jsem a začínala jsem cítit bolesti podbřiška. Zavolala jsem tchyni k Verunce, přijela během chvíle. Ještě jsem šla za Verunkou, dala jsem ji velkou pusu a a jeli jsme. Vůbec se mi nechtělo.
Přijeli jsme do porodky, koukali na nás jak na vrány, co tam chceme takhle po ránu. Udělali mi monitor, sepsali papíry, převlékli do super hábitu a pořád na mě PA divně koukala a ptala se mě, kdy mi dělal doktor UTZ. Tak jsem ji řekla v 36 tt a že měl malej hlavu dolů. Ona, že se ji ten tvar břicha moc nezdá, ale že si myslí, že hlavu dolů nemá. To mě začalo už polejvat horko a mrákoty na mě šli, při představě, co mě asi ještě čeká. Bolesti nikde, neotevírala jsem se.
Za chvíli se objevil pan doktor, ten samý, co mi rodil Verunku, tak jsem mu to hned nahlásila. Byl potěšen Taky koukal divně na břicho, že prý uděláme raději UTZ. Šli jsme na UTZ, zadek byl dolů, placenta hodně nízko, plodovka zkalená, neotevírala jsem se, takže se rozhodlo, že udělají císaře. Stím jsem vůbec nepočítala.
Příšel anesteziolog, dal mi vybrat mezi celkovou narkozou a epiduralem. Když jsem ho viděla, tak jsem se hodně rozmýšlela, jestli mě má vůbec píchat on, byl pěkně rozespalej a píchnul mi to až na podruhý. Vybrala jsem si epidural. Nevím, jestli to byla dobrá volba, ale každopádně jsme vše slyšela, viděla, vnímala a bylo to strašně zvláštní. Cítila jsem jenom takovou tupost a tahání, jak se mi v tom břiše hrabali, ale nebolelo to. Anest. Nade mnou stál, neustále vše kontroloval a chválil mi brýle a bavil se o kravinách, až mi to bylo podezřelé, ale říkala jsem si, že si asi krátí dlouhou chvíli. Pak jsem cítila takový hodně divoký tahání, až skoro zápasení a podivnou ulevu a viděla jsem, jak cosi nesou vedle, ale to cosi ani nebrečí, ani se nehýbe. Strašně mě to zmátlo a to ticho bylo šílený. Trvalo jen pár sekund, ale byly nekonečný a nejdelší v mým životě. Pak jsem uslyšela dětský křik a ulevilo se mi. Přineslo ho na pomuchlání, byl krásnej a voňavej a hlavně dýchal a žil. Museli ho rozdýchat, dostal kyslík a byl asi dvě hodiny v inkubátoru, ale dopadlo to dobře. Měl omoutanou šňůru kolem krku, navíc si pání doktoři udělali malou díru, tak ho nemohli vyndat.
Všechno dopadlo dobře, já e dávám po císaři stále do kupy, hnisala mi jizva, museli mi to čistit, tak je to takový bolavý a pořád citlivý, ale to se zahojí. Snad se ještě někdy i vyspím. Třeba za rok nebo dva, jednou snad jo. Už se na to těším
Jinak je nám dneska 25 dní, máme se čile k světu, Verunka je učiněná chůva, neříkám, že to není náročný, je a moc, ale máme dvě krásný, hlavně zdravý děti, které nám snad budou dělat jenom samou radost a budou zdravé.
Jsem šťastná. Svoje štěstí jsem si už vybrala, po obou porodem s rozením dětí končím a přenechávám štafetu jiným.
Jsem ráda, že jsme to ve zdraví přežili a snad bude už jenom líp.
Není tady
Ládi, to jste si teda pořádně užili s Marečkem
ale hlavně že už je to za vámi, snad se i Tvé tělo brzo umoudří a všechno se začne hezky hojit 
ještě jednou moc gratuluju k narození Marečka a věřím, že Tobě i tátovi budou děti dělat samou radost a to trápení při porodu bude brzo zapomenuto a třeba se vyspíš i dřív než za rok

Není tady
Ládi, moc gratuluji a buď ráda,že dr. byli moudří a nenutili tě rodit přirozeně. Hodně štěstí a sil. 
Není tady

Ládi...zvládla jsi to skvěle 
Takže ještě jednou obrovská gratulace k Marečkovi a at jste jako rodinka moc šťastný 
Jo a Mareček je nádhernej a tobě to moc sluší
.....moc díky za fotečky a těším se na další 
Není tady
Další KP do klubu!!
Také moc gratuluji k Marečkovi, ať vám dělá jen samou radost 
Není tady
Teda Ládi, věřím že to byl šok za šokem,ale máš to za sebou,moc ti přeji abyses co nejrychle dostala do fit kondice a mohla si plně užívat miminka! Jo s tím nevyspáním mi to povídej,ale stojí to za to

Není tady
Tedy Ládi, já jsem se ani nemohla vzpamatovat, že jsi znovu těhule a najednou i porod už máš za sebou, to jsou věci
, každopádně ti moc a moc gratuluji k Marečkovi, ať krásně rostete a prospíváte a ať se ti jizvička brzy zahojí. Verunce i Marečkovi gratuluji k úžasné mamince!!!

Není tady
Ládí, gratuluju k Marečkovi. A fakt sis užila, ale hlavně že to dopadlo dobře a jste oba vpořádku.
Není tady
Ahoj Ladi! S napetim jsem ocekavala Tvoji slohovku... Jsem rada, zes to pres problemy tak pekne zvladla a ze jste oba v poradku... Verunka je sikovna holcicka, urcite Ti moc pomaha... Ja se druheho porodu take bojim, no, snad to zvladnu.
Opatrujte se a az budes mit chvilku, napis, jak valcite... 
Moc a moc gratuluji!
Není tady
Ahoj Ládi přeji Marečkovi a tobě hodně zdraví. A neboj ta jizva časem přestane bolet, naštěstí i mě už bolí čím dál tím míň.
Není tady
Ládi, gratuluju k náročnému porodu, k úžasnému bojovníčkovi Marečkovi a vůbec že si to všechno tak krásně zvládla. Ať už vás všechny čeká jen to krásné a samé š ťastné chvilky se dvěma úžasnýma dětičkama 

Není tady
Ládi,moc gratuluju,že jsi tak šikovná!!!! Přeji vám,at jste štastná rodinka a děti krásně rostou 
18 měsíců - 11kg a 82cm, http://eweli.rajce.net
- 1.rok - 9,2kgNení tady
Ládi krásná slohovka, zvládli jste to na jedničku
ještě jednou obrovská gratulace k Marečkovi a moc pozdravuj velkou ségru Verunku
mějte se krásně a někdy nakoukni , když bude čas na podzimňátka!!!!!!!!!!!!!
Není tady