|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Včera jsem našla v časopise návod na "popraskaný"nátěr na květináčích. Zkoušel to tady někdo?
Není tady
nene, včera jsem pro změnu viděla ubrouskovou techniku a taky se mi to líbilo, chystám se na to!
Není tady
Já to použila na květináče a na rámečky.Vypadá to strašně hezky.Známá opatřila krakelovacím lakem i truhlu na chalupě a ta je naprosto úžasná.
Na netu najdeš spoustu návodů.Tahle technika se jmenuje krakelování a hodně se používá ve spojení s ubrouskovou technikou Decoupage.Podstatné je že ji lze použít na cokoliv.Já to použila na sladění květináčů na bylinky do kuchyně a zároveň na rámečky kuchyňských obrázků.Krásně se doplňují,je to levné a kuchyň obměním za pár minut - velikonoce,vánoce,nebo změna ročního období.
Není tady
Anko, v časopise jsem si přečetla, že se na to používá lepidlo antik(koupí se ve výtvarnických potřebách), že se nanese na květináč, nechá se 10 minut a na to natřu balakryl... Je to tak... Mě se to hrozně moc líbí a chtěla bych si to udělat...
Upravil(a) jsem.sva (23. 1. 2006 10:42)
Není tady
Těch laků je spousta.Není to nic složitého.Přesný návod najdeš na stránce
www.arnika.samnet.cz/techniky.htm
Na ostatní zadej do vyhledavače:decoupage krakelovani
Přeji ti hodně úspěchů a spoustu krásných výrobků
Není tady
děkuju moc za radu
Není tady

Taky se pouštím do ubrouskové techniky... všechny věci jsem si objednala na www.dilnainspirace.cz tak se jukni a třeba tam taky něco pořídíš 
Není tady
Na netu je spousta stránek, už jsem si všechno nastudovala a včera nabarvila květináče. Dnes jdu "praskat". Držte mi palce
)))
Není tady
Taky jsem všechno prošla, na dilnainspirace objednala materiál a už se těším až seženu květináčky.
Není tady
Květináčky kup v prodejnách zahrádkářských potřeb.
Není tady
Tak mám 3 květináčky. Krásně to popraskalo, jen si musím dávat pozor na poslední nátěr. Musí se dělat opatrně. Pak jsem ještě nalepila ubrousky a je to krááááásný. Mám z toho radost. Dnes jdu pro další květináče
Udělala jsem bílý s hnědými prasklinami, modrý s bílými prasklinami, bílý s modrými prasklinami. Ještě jsem si našla na netu další věci: dřevěné krabičky, dřevěné bedničky od ovoce, kameny, židle.... vše jde popraskat a nalepit ubrousky....
Není tady
Kontrastní prasklinky se dělají jak, prosím?
Polopatisticky, zatím jsem to ještě nevyzkoušela:-)
Není tady
Čistý-nový hliněný květináč (nebo cokoliv jiného) natřeš balakrylem (např. modrým). Necháš zaschnout (já jsem to nechala do druhého dne). Pak celý květináč natřeš krakelovacím lakem (koupíš v papírnictví, 109,- Kč), ale pozor: natírat jen jedním směrem - např. vodorovně. Nechat zaschnout (asi hodinu) a znovu celý květináč natřeš např. bílým balakrylem. A tohle je nejtěžší část: musí se opačným směrem-kolmo a nesmíš se vracet na již natřené místo. Hned se tvoří prasklinky. (čím husčí lak, tím větší prasklinky, ale mě se líbí drobnější prasklinky, tzn. balakryl trochu zředit vodou). Nechá se zaschnout a pak na to můžeš udělat ubrouskovou techniku. Pak celé natřít bezbarvým lakem pro stálost. Pokud to chceš jen na ozdobu a nebudeš do květníku dávat kytky, nemusí se už bezbarvý lak. Balakryl si můžeš koupit bílý a k tomu tonovače (malé flaštičky na tonování barev na malování bytu) a máš neomezené možnosti barev. Ubrousky se dají v některých papírnictví taky koupit jednotlivě, nemusíš kupovat celý drahý balíček. Krásné jsou ubrousky s bylinkami, olivami, citrusy, ovocem, do dětského pokoje medvídci a jiná zvířátka. Je to dost polopatické??? 
Není tady
Absolutně, díky!!!!!!!!!!!!!!!!
Nejvíc top, že jsem včera objednala krakelovací lak za 161 a lepidlo taktéž, :-(
ale co, říkává se, pärádo, trp!
Už se těším, jedu na květináče a balakryl a ubrousky! Ahoj a vážně díky:-)
Není tady
Přeju hodně úspěchů a nebuď zklamaná prvním neúspěchem. Zkus si to na mističce nebo malém květníčku... Další pokus už určitě bude dokonalej... držím palce.
Není tady

Taky jsem si ty věci objednala a teď jen čekám kdy dorazí, abych mohla začít
pak vám poreferuju, jak to dopadlo
A díky za radu jsem.sva za návod na ten popraskaný vzhled! 
Není tady
Není zač luckies, mě to strašně chytlo a hrozně se mi to líbí. Trošku kvůli tomu zanedbávám rodinku, ale i já mám právo na koníčka ne? 
Není tady
S krakelovacím lakem mám velké zkušenosti, ale pokud chcete velmi praktické vysvětlení činnosti, najděte si stránky www.brydova.cz a tam najdete výborné stránky, které jsou věnované těmto technikám.Mnozí jejich autorku znáte z televize.
Není tady
Ještě jsem zapomněla dodat, že až budete mít výrobek(květník, misku, krabičku) hotovou, tak ji nezapomeňte nalakovat bezbarvým lakem SPORTAKRYL Balakryl, který koupíte také v drogerii a je pro tuto techniku výborný. U květníku doporučuji natírat lakem tři vrstvy a nezapomenout na květníkovou dírku, jinak vám květník nasaje vodu a je po decoupagi.
Není tady

Holky díky, já se zatím věnovala převážně čtení a vyšívání, tak chci zkusit i něco nového a modernějšího 
Není tady
Je to fakt prima relax a ještě si vyzdobíš krásně byt 
Není tady
holky máte také zkušenosti s ubrouskovou technikou na oblečení, plátěné boty, ...?
Není tady
Já jsem to kdysi dělala.Vydrželo to i šetrné přeprání v ruce.Lepila jsem to na batůžek,taštičku,chňapky i na dětský klobouček.Po nalepení ale je nutné motiv z rubu fixovat žehličkou.Potřebuješ speciální lepidlo.Já používala TEXTIL POTCH .Funguje jako voduvzdorné pojivo mezi ubrouskem a textilem.Ubrouskovku můžeš použít na cokoliv.Lepila jsem svíčky,porcelán,dřevo i papírové krabice.
Tyhle lepidla jsem kupovala u firmy:
www.cfahobby.cz
Měli by tam být i návody/nevím jak dnes:-( /
Není tady
díky moc i za odkaz
tak sem zase chytřejší
Není tady

Tak už jsem doma zkoušela něco tvořit. Ráda bych vám to ukázala, ale nějak nevím, jak sem vložit tu fotečku 
Není tady