6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
máte nějaký fígl, jak donutit kalanchoi , aby kvetla?
vždycky se nachytám a přinesu bezva kvetoucí zářivou kytici - za 14 dní opadá a pak už jenom vyhazuje takový háďata ..,lístky má čím dál menší a prakticky jde do kytek
Není tady
a máš to na hodně světlém místě? Mně jedna kvete už od dubna neustále
Není tady
Bety napsal(a):
a máš to na hodně světlém místě? Mně jedna kvete už od dubna neustále
přímo pod oknem na jihovýchod... doma i v práci
nechávám je vyschnout a pak když jsou suchý, zaleju, dle návodu
ale ty květy prostě odkvetou a pak se jenom občas objeví takový mizerný žížaly - nevím, mám to zastřihovat hned od začátku?
Není tady
Jess, já ji naopak posadila do obalu a když ji zaleju, tak pořádně a líbí se jí to i když stojí chvíli ve vodě Už začla mít větší lístky, když jsem ji ožďobala a dokonce už i kvetla. Žádný pugéty, ale pro začátek.....a taky se jí líbil kravskej hnůj.
Já jsem zjistila,že spousta vědeckých poznatků v zahradnických knihách jsou báchorky
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jess, já ji naopak posadila do obalu a když ji zaleju, tak pořádně a líbí se jí to i když stojí chvíli ve vodě Už začla mít větší lístky, když jsem ji ožďobala a dokonce už i kvetla. Žádný pugéty, ale pro začátek.....a taky se jí líbil kravskej hnůj.
Já jsem zjistila,že spousta vědeckých poznatků v zahradnických knihách jsou báchorky
lupí, jsem z města... tedy s tím hnojem , kde se to dá koupit?
fakt ovšem je, že na vědecké poznatky u mně také dochází až v okamžiku, kdy jsem uplatnila všechny své pěstitelské schopnosti
většinou to mám tak, že která kytka u mně nepřežije, ta mi domů nesmí...
ale ta kolopějka mně mrcha zas dostala
Není tady
Já dostala k narozkám jednu takovou tu úúchvatnou, co kvete žlutooranžově - a ještě nechcípá, naopak, kvete furt pryč a ani se nezmenšuje! Ale je to teprve od května, tak uvidíme...
Hnůj se dá koupit normálně v květinářství a to i v malém množství - je granulovanej, ale bohužel smrdí - no jako hnůj Tak dva dny, pak je pokoj. Kytky to mají moc rády, počítám, že jim chybí nejen obloha a déšť a mlhy a tak, ale též zvířata okolo nich. Připadá mi, že hnůj je trošku naladí veselejc
Není tady
Dobrý den, ráda bych se zeptala, kde doma pěstujete kalanchoe. Na http://www.homezin.cz/media/kalanchoe-a-jeji-pestovani jsem se dočetla, že nejvhodnější místo pro ni je při pokojové teplotě 20 - 25 stupňů a v zimě nižší. Dáváte ji však na okno nebo by ji sežehlo slunce? Moc do stínu asi taky ne, že? Poradíte? Mám už několikátou a vždy mi přestane kvést a pak tak nějak celá umře.
Není tady
JanaNovo napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala, kde doma pěstujete kalanchoe. Na http://www.homezin.cz/media/kalanchoe-a-jeji-pestovani jsem se dočetla, že nejvhodnější místo pro ni je při pokojové teplotě 20 - 25 stupňů a v zimě nižší. Dáváte ji však na okno nebo by ji sežehlo slunce? Moc do stínu asi taky ne, že? Poradíte? Mám už několikátou a vždy mi přestane kvést a pak tak nějak celá umře.
nejvíc se jí líbí na parapetu okna na sever. Okna na jih nebo západ "nezvládá" - je tam pro ni moc slunka
Není tady
Koukni tam na diskusi.
http://botanika.wendys.cz/index.php/14- … -kolopejka
Není tady
Že jí/jim to žerete... ý
Jedný chcípá kalanchoe, druhá neví, jak zalejvat orchidej... obě vytáhnou X let starý debaty - ale neopominou sem fláknout ten samej odkaz.
Není tady