27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ale tak co. Ne abych jen kritizovala tak co to třeba začít zkusit napravovat?
Mám jeden úplně jednoduchý a přitom výborný recept.
Královské kuřecí rolky
Připravíme si zapékací misku, kterou vymyeme trochou rostliného tuku či olivového oleje, do zapékací misky vysypeme sáček zmraené zeleniny.
Pak si vedle připravíme dva kuřecí řízky které podélně rozkrojíme a jetě trochu naklepeme, aby jsme měli tenkou velkou plochu, maso osolíme (jen tak vedle připomínám, e je lepí mořská sůl) a opepříme, na plátky masa poloíme plátek kuřecí debrecínky a plátek 30% tučného tvrdého sýra. Poté maso zarulujeme do rolky a upevníme propíchnutím pejlí. Rolky poloíme na zmrazenou zeleninu připravenou v zapékací míse a dáme to do trouby předehřáté na 180°C na cca. 25 - 30 minut!
Není tady
A jetě jeden můj oblýbený v minulém byli hlavně bílkoviny a tady jsou i sacharidy.
Dietní boloňské pagety
V hrnci si uvaříme celozrné pagety v BIO kvalitě. Nejlépe nesolit.
Na pánvičce rozetřeme kapku olivového oleje, na kterém osmahneme cibulku pokrájenou na jemno a rozetřený česnek. Koupíme co nejlibovějí kousek hovězího masa, který doma nameleme a namleté maso přidáme k cibulce a opečeme. Okořeníme kořením pro italskou kuchyni nebo jen bazalkou a oreganem. Přidáme pokrájená rajčata a necháme chvíli podusit, kdy jsou rajčata zcela rozpadlá můeme přidat trochu rajčatového protlaku (bez cukru!!!).
Směs dáme na těstoviny, a případně posypeme malinkým mnostvím nízkotučného sýra! Mňam!
Není tady
a do třetice:
Tuňákové rizeto
Nejdříve si v mením hrnci připravíme trochu zdravého kečupu, aby jsme nemuseli přidávat ten koupený, skrz na skrz proslazený.
Take, v hrnci necháme nahřát trochu olivového oleje a přidáme pokrájená rajčata, která dusíme a do rozpadu, poté přidáme trochu rajčatového protlaku. Hotovo.
V dalím hrnci si uvaříme rýi. Nejdietnějí je dlouhozrná Natural, ale přiznávám se podle mě je to hnus a já to nebyla schopna pozřít, take koupím tu tmaví, dlouhozrnějí, ale klasicky ve varných sáčcích.
Na pánvičce osmahneme cibulku, a kdy u jde do zlatova přidáme hráek a kukuřici (z konzervy, abych nemusela kupovat dvě dávám tam mexickou Bonduele), pak to zakapeme trochou sojové omáčky, osolíme, opepříme, přidáme konzervu s tuňákem ve vlastní ávě a kečup. Celou směs necháme jetě chvíli prohřát a poté do ní vmícháme rýi! Opět mono posypat trochou nízkotučného sýra!
Není tady
Nízkokalorické recepty
Upravil(a) Oáza (11. 2. 2009 17:21)
Není tady
Já teda nemám speciální dietní recept, ale svůj jídelníček doplňuji hlavně cereáliemi. Mrkněte na www.cerealie.cz
Není tady
Dalí dietní a chutné recepty najdete na mojí stránce.
Není tady
oběd Mnoství Energie
Brambory vařené 100g 302kJ
Zeleninová směs Mochov 100g 265kJ
Sýr Camembert 30% t.v.s.zapečený na talířku v m.troubě 200g 1 758kJ
Není tady
Osobně tyhle typicky české recepty opravdu nemusím, ale tohle mě velmi mile překvapilo a náramně jsem si pochutnala, doporučuji vyzkouet i vám!!!!
Ingredience:
sůl, pepř
hořčice
cibule
kys. Okurka
unka drůbeí
vajíčko
celý pepř, bobkový list, nové koření, kmín
Maso pouívám kuřecí.
Postup:
Nakrájenou na kolečka cibulku vhodíme do pomalého hrnce a začneme připravovat ptáčky. Plátky masa si naklepeme, potřeme hořčicí, poloíme plátek kyselé okurky, vejce, kuřecí unky a srolujeme. Spíchneme párátkem. Vloíme do hrnce, podlejeme vodou, zaplneme na rychlý stupeň na 2-3 hodiny, nebo na pomalý na 6-7. Ke konci vaření zahustíme jíkou a to buď kupovanou, nebo z vody a mouky udělanou doma. Nemusíte ptáčky ani vyndávat, já dělám rovnou v hrnci. Nechte mouku chvíli prohřát a můete podávat. Nejvhodnějí příloha je rýe .Tukem v celém receptu co nejvíc etřím.
Není tady
1. ledna 2010
Regulujte si produkci inzulinu a kortizonu správnou stravou a pohybem.
1. Pokud u potraviny nevíte kolik asi obsahuje tuků, buďte velice obezřetní a jen zobněte, abyste neurazili.
2. Volte takové úpravy masa a zeleniny, kde je pouito minimum tuku, dochucujte víc kořením ne solí.
3. Celozrnné pečivo a je vaím spojencem.
4. Brambory, celozrnná rýe a celozrnné těstoviny jsou také vai kamarádi, ale s mírou.
5. Nejcennějí jsou bílkoviny spojené s minimem tuku a maximem vlákniny.
6. Omezte pouívání smetany a lehačky, nejsou zdravé ani z rostlinných tuků.
7. Mlatá masa neznámého sloení nejezte.
8. Pouívejte kontaktní gril a maso při grilování nepotírejte pro sebe olejem.
9. Děti omezujte jen v konzumaci tuku a solí, sladké jim jednou za čas dejte , ale jen troku, abyste jim nevypěstovali inzulinovou rezistenci.
10. Pijte, pijte, pijte - ale vodu, čaj, minerálku bez cukru a ne rum!!!!!!!!!!!!!!!
Pěkný rok 2010 přeje Eva.
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady
Ahoj,potřebuju vaí pomoc.Můete mi dát hlas do soutěe na www.mezizenami.cz???Po rozkliknutí prvního obrázku=s akupunkturními jehlami=najde 5 soutěících, jsem na prvním foto.Hlasovat můe DENNĚ do 17.2.,ale je nutno dodret opravdu 24hodin!Zatím mě 2 soupeřky pěkně válcují. SPOLÉHÁM NA VÁS:-)).Díky Renata.
http://www.mezizenami.cz/clanek/ … i-hlasujte
Není tady
Verča napsal(a):
Čeho se vyvarovat !!!!!!!!!!!!
v mnoství100 g :
Vepřové - průměr.......................292 kcal
Husa středně tučná.....................241 kcal
Sardinky v oleji...........................335 kcal
Klobása čabajská........................520 kcal
Uzený bůček...............................535 kcal
Játrová patika...........................431 kcal
lehačka ve spreji.......................338 kcal
Ementál 45%..............................342 kcal
Máslo..........................................752 kcal
Vepřové sádlo kvařené...............895 kcal
Olej.............................................787kcal
kvarky.......................................740 kcal
Čokoláda mléčná..........................534 kcal
Cukr.............................................382 kcal
Tatranky.......................................514 kcal
Musli ořechové..............................448 kcal
Čaje granulované...........................357 kcal
Mák...............................................501 kcal
Salám Vysočina.............................460 kcal
http://www.gify.nou.cz/z_prase_soubory/pr20.gif
Souhlas, jen ten mák a olej tam můe zůstat - jen dávat pozor na mnoství.
Není tady
Holky, hlavně jděte na hubnutí s rozumem. Jsem výivový poradce a kdy vidím, jak se klienti s jídlem zbytečně trápí a navíc si vím přivodí leda tak zdravotní potíe, tak mi je jich líto. Opravdu zapomeňte na práky, koktejly a krátkodobé diety, to fakt nikam nevede...
Jestli chcete, tak mi klidně napite na e-mail poradny, ráda Vám poradím, pokud to bude moné bez potřeby osobního kontaktu.
Není tady
Také přispěju jedním, je rychlý a jednoduchý a mě chutná. Mnoství kalorí nevím, nepočítala jsem je, ale moc to nebude.
1.Konzerva červených fazolí (fazole pořádně opláchnout)
2.cibule
3.rajčata
4.paprika
5.můete přidat trochu nastrouhaného sýru podle chuti, já dávám troičku nivy.
6.sůl a pepř
Promíchat a hotovo!
Není tady
Já jsem nedávno začala s Dukanovou dietou... ze začátku to bylo fajn, ale pak mě to začalo nudit. Natěstí jsem objevila pokračování kníky Dukanova dieta, které se jmenovalo Dukanova dieta ve 350 receptech. Páni no tam je z čeho vybírat A vechno je to zdravé a hubne se po tom. Navíc si nemyslím, e by to bylo vhodné jen pro ty, kteří dukanovu dietu drí, myslím, e podle téhle kuchařky se můe stravovat kadý... to jídlo je moc, moc dobré
Není tady
Ahojky jestli teda můu poradit tak já měla dlouho problémy s váhou která mi skákala nahoru a zase dolů. Byla jsem u celkem netastná, hodně jsem začala běhat a taky jsem začala jíst podle jídelníčku. Jeliko jsem neměla hodně peněz na výivového poradce tak jsem zvolila pouze jídelníček který dodruji a hubnu. Jestli chce mrkni se na www.xjidelnicek.cz a uvidí. Kadopádně na mě to fungovalo.
Není tady
Ahojte, narazila jsem teď na moc dobrý recept na pečené brambory s cottage cheese a salsou, moc mi chutnají
150 g brambor
180 g cottage cheese přírodní
sůl
čerstvě mletý pepř
5 PL olivového oleje
200 g cherry rajčat
50 g jemně nakrájené alotky
3 PL vinného octa
1/2 svazku jemně sekaného čerstvého koriandru
1 PL agávového sirupu
2 strouky drceného česneku
Brambory částečně uvaříme ve slupce a dopečeme je v troubě.
Z olivového oleje, alotky, octa, koriandru, agávového sirupu a česneku připravíme hustou salsu, do které lehce vmícháme rajčátka nakrájená na osminky.
Brambory plníme cottage cheese a podáváme přelité salsou.
Není tady
Dámy kde se necháváte inspirovat recepty na raw food? Sem tam něco je na netu, ale není to úplné. Zvauji ikurz
Není tady
Ahojky já v centru zdraví v Brně je "kola" raw food a ze semináře si odnáí vechny recepty, které jsi tam měla monost ochutnat. Je to super, byla jsem tam cca 4 hoďky.
Není tady
Brokolicový salát s krutím masem
200 g krůtích prsou
1 celá brokolice
2 vejce
1 polévková líce olivového oleje
1 polévková líce vinného octa
2 polévkové líce hořčice
2 polévkové líce slunečnicových semínek
pepř
sůl
Úplně nejlepí, moc doporučiji
Není tady
Nemate tyhle recepty ze stranky světa zdravi? Casto od nich varim a tyhle se mi zdaji povedome..:-) Da se jich na netu najit opravdu spousta..:-)
Není tady
Od tama taky moc rada varim, a ty jidla jsou vazne vyborny!
Není tady
Snazim se doma i detem a sobe delat predevsim zdrave jidlo, tedy v posledni dobe to jsou hodne zeleninove kremove polivky a i tohle je dobra stranka, zitra se vrhnu na zdrave livanecky na ktery tam maji take recept..
Není tady
Take jsem zacala varit trochu vice zdrave na svet-zdravi.cz se inspiruji recepty a doufam ze tech svych podle me prebytecnych 5kg rychle shodim..:-)
Není tady
Od tamtud vyrim taky a docela casto, je stesti ze i detem ty jidla chutnaji
Není tady