Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 6. 3. 2006 8:54

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Re: Hubneme - dietní recepty

sinyk:
jenže KDE  v sobě vzít to odhodlání a pevnou vůli???

Není tady

#52 6. 3. 2006 9:13

Tana
♥♥-----

Já bych taky potřebovala sundat 15 kg. Koupila jsem si vlákninu Unilakt. Ale nevím jestli to zvládnu. Při stresu se vždycky nacpu. A nejhorší je překonat chutě. Držím ti palce, možná se přidám.

Není tady

#53 6. 3. 2006 9:19

Myšpulín
♥♥-----

Holky, já jsem zhubla od porodu( skoro 12 měsíců) přibližně 26 kg. Ale je to horor.. Všichni mi řikali, jak to v šestinedělí půjde samo dolu a ono prdlačka. Nikdy to nešlo pomaleji. teď chodím 2x týdně do posilovny a baví mě to. Kdybych měla víc času a hlavně hlídání pro syna, cvičila bych častěji.Měřim 173cm a teď vážim něco okolo cca 60kg. Neni to ideál, chtěla bych 55. Myslim, že do léta bych toho v pohodě dosáhla, ale začli jsme plánovat dalšího mimouše, takže když otěhotnim, tak budu zase jako slonice...

Není tady

#54 13. 3. 2006 14:32

Helenas
Host

Tak z vlastní zkušenosti vím, že metoda Šipeky na mě nezabírá. Tím, že si mohu dovolit podle ní jíst všechno každé 4 hodiny, tak mě to svádělo k většímu jídlu, než jsem nomrálně zvyklá. Šipeky píše, že první 2-3 týdny můžete i přibrat, ale prý to nevadí, pak to sundáte. Já jsem přibrala 3 kg a nic si z toho nedělala, jenže pak už to byly 4 a 5 a to jsem si řekla dost. I když jsem snižovala postupně porce a nechávala zbytky na talíři, tak váha nešla a nešla dolů. I pozitivně jsem myslela, relaxovala a stejně váha dolů nešla.
Až jsem se vrátila zpět k počítání kalorií a poslednímu jídlu v 17 hodin, tak ze mě spadlo za 2 měsíce 10kg.
Na každého platí prostě něco jiného.

#55 4. 4. 2006 13:46

Marci
Host

Ahojky holky,
včera jsem byla u neurologa, protože mě příšerně bolej záda.
Ptala jsem se na příčinu bolesti. Odpověděl - ale Marcelko to je přece jasný - jste stará a tlustá! je mi 48, 165/67.
Jdu hubnout. Je dobře, že mi to řek, ale strašně to bolelo. (On byl taky starej a tlustej)reta.

#56 4. 4. 2006 13:52

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Marci napsal(a):

Ahojky holky,
včera jsem byla u neurologa, protože mě příšerně bolej záda.
Ptala jsem se na příčinu bolesti. Odpověděl - ale Marcelko to je přece jasný - jste stará a tlustá! je mi 48, 165/67.
Jdu hubnout. Je dobře, že mi to řek, ale strašně to bolelo. (On byl taky starej a tlustej)reta.

Tak toho doktora bych pověsila za kulky do průvanu lol... Za prvé za hulvátsví (že jsi stará) a pak za lhaní (že jsi tlustá).
Dle mého mᚠvzhledem k věku moc hezkou váhu! A to samé ukazuje i výpočet BMI:

Vᚠaktuální BMI má hodnotu 24,61
BMI 18,5 - 24,9
NORMÁLNÍ VÁHA - minimální riziko zdravotních komplikací
Pokud se nacházíte v tomto rozmezí, můžeme vám pouze pogratulovat! Patříte mezi skupinu lidí, kteří si při dnešním způsobu života dokáží zachovat normální hmotnost. Pro vás moc doporučení nemáme. Dejte si však pozor, protože tento stav se může kdykoliv změnit. A proto je lepší zvýšení váhy předcházet. Pravidelně sportujte, či vyvíjejte jinou fyzickou aktivitu. Hlídejte si svůj jídelníček, aby byl pestrý a neobsahoval velké množství tučných pokrmů a sladkých jídel. Přijímejte hodně ovoce a zeleniny, zařaďte alespoň dvakrát týdně rybu a nezapomínejte na pitný režim, alespoň 2,5 litru denně.

Není tady

#57 4. 4. 2006 14:24

Marci
Host

Barborko, díky za vzpruhu.
Je fakt, že něco bych schodit měla. Jsem takovej typ "ucpané hadice". Hubený nohy, malej zadek a všechno nahrnutý na břiše.
Alespoň mě pan doktor "nakopnul". Pořád jsem si říkala, že to neni tak strašný, že jsou na tom jiný hůř, ale to neomlouvá. Jdu do toho. Ne kvůli doktorovi, ale kvůli sobě. M.

#58 10. 4. 2006 9:04

Janucha
♥♥-----

A co nejake ty dietni recepty? smile

Ja jsem jeden ziskala na jine diskuzi, tak snad nebude vadit, ze vam ho sem dam. Vcera jsem vyzkousela a je to vynikajici.

zapekaci misku (ne tolik hlubokou, jako sirokou a dlouhou) natreme kapkou olivoveho oleje.
pak nasypeme jemne nakrajeny porek (asi tak 0,5 cm vrstvu). Na to jemne nakrajena rajcata (rezy asi tak 3 mm), aby nakryla ten porek. na to 2-3 mm tenke (ale siroke) platky bileho kureciho masa (kladivem do nej pres igelit) osoleneho a opepreneho (trochu) z kazde strany. na to nasypat strouhany balkansky syr, na to rajcata zase, na to zase platky masa, na to porek, rajcata, balkan, na to kure, na to porek, na to balkan.

proste takova jaksi lasagne. pak no prikryt alobalem a do trouby.

http://maka.cz/jedlo/k6.jpg

Není tady

#59 12. 4. 2006 10:20

dzahila
♥♥♥♥---

No to vypadá báječně.Snažím se zhubnout a docházejí mi nápady.Doma dělám tortily.Je to rychlý,dobrý a hlavně dietní.Tortilu lehce potřu dietním jogurtovým dresinkem,dám tam spoustu salátů,kousky orestovaného kuřete posypaného grilovacím kořením a rajčátka.Vždycky když je doma připravuju k večeři,tak připravím jednu navíc a ještě si ji beru druhý den do práce k obědu.Je to levnější než třeba v KFC a hlavně vím,co jsem si do ní dala.

Není tady

#60 13. 4. 2006 8:21

Janucha
♥♥-----

Tortilu kupujes uz hotovou? A jeste mi prozrad, jak se ti to dari zabalit? Vzdycky kdyz doma delam tortilly, tak sem mi hrozne rozlejzaj sad

Není tady

#61 13. 4. 2006 9:52

dzahila
♥♥♥♥---

Ano kupuju je hotový.Na jedněch je právě obrázek,jak se mají balit.Fígl je v tom,že je nesmíš přehnaně moc naplnit.Mě vycházejí dvě kuřecí prsa na čtyři tortily.Mě jedna na jídlo stačí a přítel si dá dvě a nebo jednu se salátem.

Není tady

#62 13. 4. 2006 10:45

jasminka
♥♥♥♥♥--

ahoj.tak ctu to hrozne trapeni s hladem a rikam si,ze zensky jsou chudaci.chlap se porad necim cpe a je mu jedno,ze ma 100 kilo a my se porad jen hlidame.
pred tim,nez jsem otehotnela,vazila jsem 58kg/165cm a vsichni rikali,ye jsem tlusta.krome me babicky,coy je normalni. pri tehotenstvi jsem z psychickych duvodu pribrala jen 4kg.po prichodu domu z porodnice jsem vazila zpet 58kg. kojila jsem 2 a pul roku,mam hyperaktivni dite a uz rok a pul vazim 43kg a moje psychika mi nedovoli pribrat.nejsem schopna snist vic jak 4000kj za den.to bych vzteky zabijela.chceme druhe dite,ale nemuzu otehotnet.
radim,neposlouchejte ostatni,je to vase telo a vase hlava,tak si to nezkazte jak ja.hodne uspechu a akorat ubyvani kil
  dudlik

Není tady

#63 13. 4. 2006 14:08

dzahila
♥♥♥♥---

Jasminko neboj,například u mě jde jen o pár kilíček do plavek.Spíš než o držení diety jde  o zdravější způsob stravování.Taky bych v budoucnu chtěla miminko a tak se snažím být zdravější,sport,zdravé jídlo a hlavně dobrá mysl.Držim palečky a hlavu vzhůru:)

Není tady

#64 13. 4. 2006 18:52

jasminka
♥♥♥♥♥--

tak jsem ted prijela a vidim tu zpravicku od tebe,dekuju...moc mne potesila...taky drzim palecky a hodne stesti!!!

Není tady

#65 14. 4. 2006 18:03

LLLenka
Host

Ahoj milé dámy, kamarádky. Na tyto stránky jsem zabrousila náhodou, ale když jsem našla tuhle rubričku, napadlo mne, že by jste mi možná mohly pomoci. Tady někde okolo jsem našla "odbornou poradnu na hubnutí". Nedokázali mi odpovědět "nestádově" tedy na míru přímo mě. PROSÍM PORAĎTE: Celý život nejím maso a nikdy jíst nebudu. Nechci tu rozebírat důvody (v poradně mi vtipně poradili začít jíst maso, tečka :-))) Dobrá rada, ale jaksi mě minula. Potřebuju nahradit vápník a bílkoviny obsažené v mase, ale tak abych měla šanci hubnout, příp. již udržovat nízkou váhu (zdravě). Mám již poněkud slabší kosti. Vím o sóje, ale ta je zase prý příliš tučná. Totéž tučné sýry i tvarohy. Odtučněné mléko zase celkem postrádá vápník. Tavené sýry bych neměla kůli přidávaným tavným solím (prý taví i kosti). Nějaké chemické vápníkové a želatinové bobule, geladrink, atd... baštím, ale prášky prý nejsou niky tak účinné, jako přírodní strava. Poradíte mi? Nebo chci nemožné? ČÍM JAKO VEGETARIÁN DOPLNÍM BÍLKOVINY A VÁPNÍK, ABYCH PŘI TOM HUBLA JÁ A NE MOJE KOSTI A KLOUBY??? Ostatní "zdravé rady" i "kondiční režim" dodržuji. Pevnou vůli celkem mám. Jen tyto informace mi chybí. Díky moc moc moc Vám všem za jakoukoliv pomoc. Přeji Vám všem hezký den a příjemné, a hlavně zdravé hubnutí.... DÍKY, Lenka*   lenka.xxx@atlas.cz

#66 14. 4. 2006 18:33

LLLenka
Host

A ještě prosím o jednu radu. Nahradila jsem světlé pečivo celozrnným. Mám však problém rozeznat "celozrnné"=zdravé, od našvindlovaného jen"tmavého", které je dobarvováno kakaem, nebo dokonce karamelem. Na pohled jsou k nerozeznání a v názvu se málokdy vyskytuje"celozrnné". Maximálné zavádějící název "vícezrnné". Znáte někdo jednolivé názvy opravdového celozrnného pečiva, prodávaného v supermarketech, nebo v pekárnách např.Paneria? Děkuji mnohokrát. Hubnutí zdar!!! Lenka* lenka.xxx@atlas.cz

#67 14. 4. 2006 19:26

LLLenka
Host

Dámy - POZOR NA UMĚLÁ SLADIDLA!!! Dočetla jsem se že, umělé sladidlo navozuje falešný pocit hladu. Používá se i v light jogurtech, džusech, a pod. Margarín mi sice moc nechutná, ale aktivně odbourává cholesterol z cév.

#68 14. 4. 2006 19:41

LLLenka
Host

Jo a je taky pravda, že čím déle máte hlad, tím více toho tělo potom uloží do zásoby. Takže po odpoledni hladovky, ztloustnete i po rohlíku. Aspoň tak jsem to četla. L*

#69 15. 4. 2006 12:23

dzahila
♥♥♥♥---

Na doplnění bílkovin používám Vita diet shake od BioTechu.Dávám si ho například místo večeře.Rozpustí se v mléce,což ti taky nějaké bílkoviny dodá.Dá se s ním nahradit jedno jídlo denně.Udělᚠz něj 25 dávek a stojí okolo 300 Kč.Normálně v obchodě se nedá koupit,ale kdekoli ve fitku ho budou mít a nebo vědí na jakou firmu se mají obrátit.S tím pečivem ti neporadím,já chodím do pekárny,kde vědí co přesně potřebuji a klidně mi vyjmenují,co je v pečivu obsazeno.Umělé sladidlo používám,ale nemám s ním problém jaký uvádíš,jen se musí hlídat jeho energetická hodnota,protože některá jsou kaloričtější než cukr.

Není tady

#70 15. 4. 2006 13:13

jasminka
♥♥♥♥♥--

ahojky..myslim,ze odpoledni jidlo,hladoveni,nesnidani atd. nemusi vubec vest k ukladani nebo pribyvani,kazde telo je jine a kazdy organismus a metabolismus pracuje jinak rychle a ne kazdemu to skodi. znam hodne lidi,co ji jen vecer,protoze pres den nestihaji a jsou hubeni a znam take ty,co jsou timto zpusobem stravovaní hodne silni.opravdu to je o tom tele a o tom take,jak se clovek za cely den pohybuje.

Není tady

#71 15. 4. 2006 16:43

LLLenka
Host

dzahila napsal(a):

Na doplnění bílkovin používám Vita diet shake od BioTechu.Dávám si ho například místo večeře.Rozpustí se v mléce,což ti taky nějaké bílkoviny dodá.Dá se s ním nahradit jedno jídlo denně.Udělᚠz něj 25 dávek a stojí okolo 300 Kč.Normálně v obchodě se nedá koupit,ale kdekoli ve fitku ho budou mít a nebo vědí na jakou firmu se mají obrátit.S tím pečivem ti neporadím,já chodím do pekárny,kde vědí co přesně potřebuji a klidně mi vyjmenují,co je v pečivu obsazeno.Umělé sladidlo používám,ale nemám s ním problém jaký uvádíš,jen se musí hlídat jeho energetická hodnota,protože některá jsou kaloričtější než cukr.

Dzahilo, moc Ti děkuji. Určitě to vyzkouším. Hezký den, Lenka* :-)))

#72 18. 4. 2006 22:09

janička25
Host

ahoj holky, zabrousila jsem na tyto stránky jen náhodou, a je škoda, že tu není samostatná diskuze pouze o hubnutí, i když málokterá z Vás je podle mě opravdu obézní. Já jsem letos o Vánocích vážila skoro 96 kilo (měřím 176) a od přítele jsem dostala na moje přání novou váhu. Abysme jí vyzkoušeli, musela jsem na ní vlézt a těch 95,6 mě fakt šokovalo, čekala jsem tak 89. Teď je mi dvacet šest, ve dvaceti jsem jednou držela půl roku dietu, kdy jsem ze 79 zhubla na 67 a od té pomalu ale jistě tloustla. Tak jsem hned ten den (23.12) se rozhodla, že s tím začnu něco dělat a začala jsem sledovat, co jím. Postupně jsem na internetu našla různé diety, nejrozumnější mi to přišlo na www.stob.cz.
Nejprve jsem začala jídlo postupně omezovat a vůbec kontrolovat, co všechno jím. Po Silvestru jsem se do toho pustila s větší vervou a jedla tak, jak tady už někdo psal: hodněkrát deně malé porce, hlavně nehladovět. Váha začala pomalu klesat, cca tak 0.5 - 1 kg za týden. Vzhledem k tomu, jak jsem se snažila mě to přišlo hrozně pomalu, tak jsem k tomu postupně začala chodit cvičit (cca od února) Nejhorší bylo poprvé sebrat všechnu odvahu a vyrazit mezi ty vysportovaný holky. Nejdřív jsem chodila tak 2-3 krát týdně (doma to fakt není ono, člověk se ulejvá) na bodyforming a hodně stěží to vůbec udejchávala. Časem mě to ale začalo bavit a začla jsem chodit častěji až doteď, kdy chodím 1-2 denně a ani se moc při cvičení nezadýchám (proto už nehubnu rychle). Dalším hnacím motorem je ukazatel na váze, který sice pomalu, ale jistě stále klesá, dneska ráno 76.5 kg. Navíc moje tělo vypadá fakt skvěle, můžu si bez obav vyzkoušet hodně věcí v obchodě a všechno oblíknu! Přitom stále dodržuju ty stravovací návyky a jím málo a často. Také jsem si nakoupila nějaké podpůrné přípravky (chromaslim, koenzim Q 10, karnitin,..) ale základ je podle mě v tom cvičení, protože teď už toho sním fakt celkem dost, ale hubnu, i když už jen hodně pomalinku. Nejdůležitější je fakt ale změna psychická: Od září navíc nekouřím (proto jsem taky trošku ztloustla) a mnohem víc si teď ve všem věřím. Základní heslo podle mě je, že zhubnout či přestat kouřit nesmíte kvůli někomu, ale kvůli sobě. A opravdu se to vyplatí. Takže když se budete snažit, za 3 měsíce jde zhubnout 15 kilo, ale zdravé je to jen s tím pohybem! Teď mě trošku mrzí, že jsem si nenamalovala ten graf, věděla bych lépe, jak to postupně šlo. Tak vám všem držím palce, nebojte se toho, při oslavě si dáte jen 1 chlebíček, nebo z něj snězte zeleninu a zbytekněkomu vnute, v hospodě přírodní kuř. řízek s oblohou...atd. Je blbost hubnutí odkládat, můžete začít hned, protože to není nic nepříjemného, uvidíte.

#73 19. 4. 2006 13:56

Bebe
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

No teda janičko 25 to je teda bomba.Jinak jsem měla taky95 kg,175 cm.Makám na sobě,už mám 83 kg.Je fakt ,že s každým kilem dolů stoupá sebevědomí a obrovsky to motivuje.Takže holky do toho,léto se blíží.smile

http://www.gify.nou.cz/mini_ikon7_soubory/484.gif

Není tady

#74 19. 4. 2006 17:35

jasminka
♥♥♥♥♥--

ahoj holky...jsem moc rada,ze vam to tak jde..drzim moc palce..snazim se o pravy opak,tak uvidime..ale jste fakt super,ze jste se do toho pustili tak zdrave a ze se snazite ..kazde stoupnuti na vahu a ukazani jen o malinko min je nadherne...preju hodne nizkych cisel a at vam plavky sedi...pa

Není tady

#75 19. 4. 2006 17:40

jasminka
♥♥♥♥♥--

jeste vzkaz pro LLLenku ... strasne moc bilkovin je v "lnenem seminku".prodava se ve zdrave vyzive a je bud svetle nebo tmave a stoji kolem 20kc.zkus to.taky zkousim a jeste jsem si koupila "vlaknina a lecitin".uvidime

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí