6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,to je bezva nápad.Dávat sem nízkokalorické recepty.Chtěla bych vám jen říct,e já se snaím stravovat podle Edity ipeky a její knihy Vysoká kola hubnutí.Mám dole 12 kg,sice za rok,ale aspoň tak.Jím po 4 hodinách a jím na co mám chu.Pro zajímavost,koukněte na její stránku do fotogalerie.Jsou tam holky vyfocený před a po zhubnutí.ipeky říká,e hubnutí začíná v hlavě.Ty stránky jsou:www.ikar.sk/sipeky/
Není tady
ipeky má pravdu, ono vlastně ve začíná v hlavě. Myslím, e nejdůleitějí je poslouchat svoje tělo. Tedy trpí tím rodina, protoe tělo si poví, e mám chu na kysané zelí a tak vařím s kysaným zelím a třeba taky týden... Ale neprokoukli mne a sami na nic chu nemají abych jim to udělala, tak musí jíst podle mne...
Není tady
johana napsal(a):
Ahoj holky,to je bezva nápad.Dávat sem nízkokalorické recepty.Chtěla bych vám jen říct,e já se snaím stravovat podle Edity ipeky a její knihy Vysoká kola hubnutí.Mám dole 12 kg,sice za rok,ale aspoň tak.Jím po 4 hodinách a jím na co mám chu.Pro zajímavost,koukněte na její stránku do fotogalerie.Jsou tam holky vyfocený před a po zhubnutí.ipeky říká,e hubnutí začíná v hlavě.Ty stránky jsou:www.ikar.sk/sipeky/
Ahoj Johano, díky za skvělý odkaz na Editu Sipeky, moc mě ta její kniha nadchla a zítra si jí běím koupit.Neví, kde bych sehnala i její videokazetu "Cvičíme s Editou Sipeky"?A nebo nemáte ji některá holky, e by jste mi ji nahrály.
Není tady
Eiline,já jsem kazetu koupila přímo na její besedě v Praze.Na těch jejích stránkách je kaváreň,tam si holky vzájemně radí a pravidelně tam odpovídá na dotazy přímo Edita.Kdy si tam napíe o kazetu,určitě ti ji některá holka ze Slovenska koupí a pole.já mám její kníku Vysoká kola hubnutí i 2.kníku moje báječné eny.Moc mi v hubnutí pomáhá hlavně ta první kníka.
Není tady
johana napsal(a):
Eiline,já jsem kazetu koupila přímo na její besedě v Praze.Na těch jejích stránkách je kaváreň,tam si holky vzájemně radí a pravidelně tam odpovídá na dotazy přímo Edita.Kdy si tam napíe o kazetu,určitě ti ji některá holka ze Slovenska koupí a pole.já mám její kníku Vysoká kola hubnutí i 2.kníku moje báječné eny.Moc mi v hubnutí pomáhá hlavně ta první kníka.
Johano,děkuji moc,jak jsem napsala, zítra si ji koupím,zatím tu první.A na těch jejich stánkách se poptám.Pak dám vědět, jak se mi daří.Já vyzkouela u kde co, naposledy dělenou stravu a asi jsem to moc přeháněla/jedla jsem hrozně malé dávky/a citila jsem se straně slabě,tak jsem toho po 2měsících nechala, protoe hrozilo, e se někde sloím.Před 2lety jsem se sloila na ulici a probrala jsem se a v nemocnici s otřesem mozku.
Není tady
Eiline,já tkay u vyzkouela vechno moné.Od počítání KJ,po dělenou stravu,různé diety a zázračné pilulky.Tohle hubnutí je vlastně o změně přístupu k sobě samé.Je to pozvolná a nenásylná změna stylu ivota.Jím po 4 hodinách,ve na co mám chu.Snaím se jíst jen takové porce,abych vydrela ty 4 hodiny.Chce to trochu sledování vlastního těla a za chvíli to jde.20 minut se snaím relaxovat a 2x týdně cvičím doma podle kazety.Můe klidně cvičit i podle jiné kazety.Já ne jsem měla kazetu Edity,tak jsem cvičila podle kazety Hany Kynychové a hubnutí mi lo té.Jeden den v týdnu se snaím jíst jednodruhovou stravu,třeba jím celej den cel.rohlíky a kefír.Edita tomu říká postní den a jí se třeba jen chleba,nebo rohlíky,nebo rýe se zeleninou a tak.Ale k tomu postnímu dni jsem se dopracovala a teď,po 12 schozených kilech.No jeden týden v měsíci se jedí na 1.a2.večeři vločky.Tak ahoj a a se ti daří
Není tady
johana napsal(a):
Eiline,já tkay u vyzkouela vechno moné.Od počítání KJ,po dělenou stravu,různé diety a zázračné pilulky.Tohle hubnutí je vlastně o změně přístupu k sobě samé.Je to pozvolná a nenásylná změna stylu ivota.Jím po 4 hodinách,ve na co mám chu.Snaím se jíst jen takové porce,abych vydrela ty 4 hodiny.Chce to trochu sledování vlastního těla a za chvíli to jde.20 minut se snaím relaxovat a 2x týdně cvičím doma podle kazety.Můe klidně cvičit i podle jiné kazety.Já ne jsem měla kazetu Edity,tak jsem cvičila podle kazety Hany Kynychové a hubnutí mi lo té.Jeden den v týdnu se snaím jíst jednodruhovou stravu,třeba jím celej den cel.rohlíky a kefír.Edita tomu říká postní den a jí se třeba jen chleba,nebo rohlíky,nebo rýe se zeleninou a tak.Ale k tomu postnímu dni jsem se dopracovala a teď,po 12 schozených kilech.No jeden týden v měsíci se jedí na 1.a2.večeři vločky.Tak ahoj a a se ti daří
A kde se seene ta její kniha a kolik stojí?
Není tady
Knihu Vysoká kola hubnutí autor:Edita Sipeky seene v KNIHKUPECTVÍ NOVÝ SMÍCHOV,Plzeňská 8,
PRAHA 5 /v hlav. vchodu do KOC CARREFOUR/
tel./fax: 251 510 831-2
Otevřeno po celý den 9-21.00hod.
Dnes jsem ji tam koupila a stojí 159,-Kč
Hned jsem se pustila do čtení, jsem sice na začátku, ale jsem nadená,uvidíme jak to půjde v praxi.Jetě bych ráda sehnala videokazetu. "Cvičíme s Editou Sipeky".Holky nemůete mi ji některá okopčit, kdo ji u máte? Ráda zaplatím.
Není tady
Tak já jsem pomocí počítání kJ zhubla. Měla jsem při 158 cm 78,5 kg. Dola jsem si na obezitologii. Doporučili mi jíst 5 x denně a to v rozmezí 5-6000 kJ. A zhubla jsem 10 kg.
Tak např. Snídaně: Fidorka+ káva; nízkotučný jogurt ovocný + 1/2 rohlíku; 4 křehlé plátky + 5 dkg unky
Svačiny: zelenina;jabko; 2 musli tyčinky
Obědy: minutka- nelépe kuřecí, krůtí, ale i libová vepřová, k tomu min brambor, rýe atd, nebo jen zelenina
Večeře: KOktejly, 100g krabích tyčinek v bílém jogurtu, nebo troičce nízkotučné majonézy s křehkými plátky;maso ze římského hrnce; domácí čínu ato ve s minimem brambor, rýe a v malých porcích
Hodně mě pomohly brourky od STOBu za cca 40 kč, kde jsou zeleninové svačiny vyfocené na tařku, take se to snadno odhadne, jsou tam i recepty na obědy a večeře
Není tady
Tak např. Snídaně: Fidorka+ káva; nízkotučný jogurt ovocný + 1/2 rohlíku; 4 křehlé plátky + 5 dkg unky
Svačiny: zelenina;jabko; 2 musli tyčinky
Chtěla jsem se zeptat,myslí tu FIDORKU/kulatou čokoládovou?Je buď, mléčná nebo hořká.Nebo to je něco jiného?J Tu miluji,ale ta to asi nebude, na hubnutí mi moc vhodná nepřipadá.Díky za odpověď a gratuluji k úspěchu !!!!
Není tady
Myslím přesně tu kulatou, bílou, mléčnou, hořkou, oříkovou
No není to to nej, ale kaloricky má něco okolo 500 kj, take je naprosto v pořádku.
A pokud je někdo závislák jako já na sladkym, tak fidorka k snídani i k večeři je vlastně naprosto dietní. ( tedy vzhledem k rozvrení snídaně 1000 kJ, oběd a večeře po 1500 kJ, svačiny po 800 kJ a zbytek rezerva).
Přimo na obezitologii to paní doktorka komentovala tím e je to koda jíst kadý den protoe je tam i tuk a cukr, e stačí obden a mezitím si dát půl rohlíku s dietní marmeládou nebo moučníkem z taeného těsta. A tak jsem zůstala u fidorky kadý den k snídani
Není tady
holky koukněte na stránky http://www.merrylinka.cz hubnu pomocí těchto stránek a mam 2kg dole za měsíc.Prý je to pomalejí,ale jisté.Jsou tam i rady na jídelníčky.Přeji vem úspěch.Ahoj.
Není tady
[Myslím přesně tu kulatou, bílou, mléčnou, hořkou, oříkovou
No není to to nej, ale kaloricky má něco okolo 500 kj, take je naprosto v pořádku.
Udělala si mi velkou radost, tu já miluji a kdykoliv jsem ji snědla, tak nastoupily výčitky.To teda koukám, huráááá, hned si zítra jednu koupím.Taková skvělá snídaně s kafíčkem, to si nechám líbit.
Není tady
Taky jsem naprosto spokojená s fidorkou a kávou k snídani
.
Jinak na www.flora.cz je kalkulačka, která vám spočítá příjem kJ.
Také jsou skvělé stránky www.zhubnu.cz je tam jídelníček od dietní sestry a také tabulky s úspěchy
A taky na www.ceskemaminky.cz je hubnoucí soutě, jetě je monost se přihlásit
Není tady
Eiline napsal(a):
Knihu Vysoká kola hubnutí autor:Edita Sipeky seene v KNIHKUPECTVÍ NOVÝ SMÍCHOV,Plzeňská 8,
Hned jsem se pustila do čtení, jsem sice na začátku, ale jsem nadená,uvidíme jak to půjde v praxi.Jetě bych ráda sehnala videokazetu. "Cvičíme s Editou Sipeky".Holky nemůete mi ji některá okopčit, kdo ji u máte? Ráda zaplatím.
A nějaké internetové stránky, kde se dá tato kniha objednat???
Není tady
Barborka napsal(a):
Eiline napsal(a):
Hned jsem se pustila do čtení, jsem sice na začátku, ale jsem nadená,uvidíme jak to půjde v praxi.Jetě bych ráda sehnala videokazetu. "Cvičíme s Editou Sipeky".Holky nemůete mi ji některá okopčit, kdo ji u máte? Ráda zaplatím.A nějaké internetové stránky, kde se dá tato kniha objednat???
Ahojky Barborko,
nala jsem Ti jeden internetový obchod, kde ji prodávají,ale kdy zadá do vyhledávače autora a název knihy, objeví se Ti toho víc.
Internetový obchodník r. 2005 vltava.cz www1.vltava.cz
Prodávají ji za 146,-Kč
Upravil(a) Eiline (6. 2. 2006 20:40)
Není tady
AHOJ HOLKY.
Ráda bych se s Vámi chtěla podělit o můj ranní záitek.
Pohled na sebe do zrcadla hrůza jen mrknout jedním okem nato oběma.Určitě kadá z Vás něco podobného ji zaila. Ráno stojím před skříni a nevím co si dnes obléknout, vytahuji svetr,nelíbím se v něm, je nějaký moc obepnutý, pak natahuji moje oblíbené kalhoty,co to.....,e by se srazily.Zatáhnu břicho , zapnu knoflík a letím do práce.V práci celý den jsem nervozní, protoe kalhoty v pase tlačí.Po práci na mě čeká kamarád s kterým jsem se dost dlouho neviděla a po chvilce říká, "Tobě to nějak koukám svědčí".Tak to byla ta poslední kapka.Pěkně mě v tu chvíli natval,ale věděla jsem e má pravdu.Říkám si ,holka měla by jsi u váně ze sebou něco dělat.Za 1)pro mě je nejhorí začít, stále mám výmluvy a od pondělí a pak kdy je pondělí, tak a od dalího, protoe v sobotu jdeme na oslavu a tak stále dokola.A za 2)kdy u konečně začnu, tak se mořím celé dny hlady, cvičím a ze mě leje a po týdnu stoupnu na váhu v očekávání, e ta ručička se u určitě pohne o nějaké to kilo dolů a ono nic.To snad není moné nevěřím svým očím a tak stoupám jetě jednou a zase nic.Natvaná a zklamaná opoutím koupelnu, kde má moje váha svoje místo a vrhám se na lednici.Seeru na co příjdu, protoe vlčí hlad se po týdnu projeví.Nakonec místo hubnutí jetě nějaké to kilo přibírám.Holka u dost!!! Musí ze sebou začít něco dělat a tak jak u jsem psala, koupila jsem si zmiňovanou kníku "Vysoká kola hubnutí".Chci předeslat, e nedělám ádnou reklamu, aby si někdo myslel.
Slyela jsem o ní ,ale takových kníek o dietách u mám doma a jsou jen na jednu věc, e zabírají místo v knihovně. Za prvé jsem líná stále počítat kalorie a za druhé se mi nechce vařit zvlá jetě pro sebe a za třetí čím víc mě někdo něco zakazuje, tak dostávám na to hroznou chu. Na internetu jsem se dočetla, e nejde o ádnou dietu, ale e ve začíná v hlavě a hlavně, e se nic nezakazuje.Přemýlela jsem o tom, co to je zas za blbost .Přesto mě to nedalo a vyrazila jsem na Smíchov pro kníku.Přinesla jsem ji a vrhla jsem se do čtení a hltala jsem písmenko po písmenku.Byla jsem nadená, e by to takhle fungovalo??? A tak druhý den u od rána podle instrukcí v kníce jsem si říkala, jak hezky vypadám, umyla jsem si vlasy, nalakovala nehty a celý den si říkám : Holka hubne,hubne,hubne..... Uvařila jsem oběd,večeři,normálně jsem se najedla jako vdycky.Druhý den toté a protoe jsem pekla dort, co bych byla za kuchařku, abych neochutnala. Nejdřív jsem se rozmýlela, ale pak jsem si řekla, malý kousek mi nemůe ukodit.A zase to samé hubnu, vypadám hezky.Za ten den jsem to řekla několikrát a pochválila se.
V pondělí ráno vstanu a jdu do koupelny.Z rohu na mě vykukuje moje váha, nemám ráda váení od jisté doby,zkazí mě vdycky na celý den náladu,ale přesto stoupám na váhu a nevěřím svým očím 1kg dole.Nevěřím tomu a stoupám jetě jednou.Křičím radostí, BOE to není moný,ono to funguje !!!!Volám celá astná tu novinu mému,ale znáte chlapa, je mu jedno jestli mám o kilo víc nebo míň a tak jsem se chtěla podělit o tu radostnou událost alespoň s Vámi.Budu pokračovat a pak dám vědět zda to váně funguje.
Upravil(a) Eiline (6. 2. 2006 20:46)
Není tady
Ahoj Eiline,
napsala jsi to moc hezky. U jsem si tu knihu objednala (jinde ne píe ty - mezitím jsem si nala adresu), tak jsem zvědavá, jestli mi přijde... Čekám jestli mi přijde potvrzení objednávky na můj mail a zatím nic. Tak snad mi přijde.
Nestálo by to za to zaloit svůj "hubnoucí klub"??? Takhle píeme sem do receptů, to se moc nehodí...
Není tady
Barborka napsal(a):
Ahoj Eiline,
napsala jsi to moc hezky. U jsem si tu knihu objednala (jinde ne píe ty - mezitím jsem si nala adresu), tak jsem zvědavá, jestli mi přijde... Čekám jestli mi přijde potvrzení objednávky na můj mail a zatím nic. Tak snad mi přijde.
Nestálo by to za to zaloit svůj "hubnoucí klub"??? Takhle píeme sem do receptů, to se moc nehodí...
Má pravdu,budu o tom uvaovat.Tak drím palce, a se Ti povede kníku sehnat.
Upravil(a) Eiline (7. 2. 2006 17:17)
Není tady
ZELENINOVÝ EINTOPF S HOVĚZÍM MASEM
2 porce :
350g libového hovězího masa, 1,5 líce neztueného rostlinného tuku, 1 líce sladké mleté papriky, na pičku noe cayenského pepře, 1 bobkový list, 1 lička kmínu, 1 lička bylinkové soli, 0,5 litru zeleninového bujonu( z kostky), 1-2 pórky, 1 cibuli, 350g mrkve, 200g celeru, 2 líce nasekané petrelky.
Maso nakrájíme na kostky. (kokosový) olej rozpálíme v kastrole a maso na něm opečeme + mletou papriku+ cayenský pepř + bobkový list+ kmín+ bylinkovou sůl.
Maso zalijeme zeleninovým vývarem a zakryté necháme asi 70 minut mírně vařit. Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka. Cibuli + mrkev + celer - nakrájíme na kostičky. Kdy se maso uvaří přidáme zeleninu a jetě vaříme 20 minut. Před podáváním vyjmeme bobkový list a eintopf posypeme petrelkou.
Asi 480 kcal.
Upravil(a) Verča (14. 2. 2006 23:36)
Není tady
jestli jí zaloí,jdu do toho s tebou!
Bude jaro a měly bychom pěkně vypat , chce to cvičit. drím palce a pevnou vůli k hubnutí
Není tady
TRIKY JAK ZHUBNOUT :
1. Postarej se o dostatek tekutin, často ízeň bývá zamněňována za hlad. Kadou hodinu se napij vody.
2. Napi zprávu sama sobě a vypi vechny důvody, proč jse ochotná zhubnout.
3. Pij vodu s ledem.
4. Cítí se osamělá ? Zavolej kamarádce . Jídlo ti nemůe dělat společnost.
5. nekupuj potraviny - laciné mejdy. Neetři na sobě a kupuj si kvalitní potraviny.
6. Nedojídej zbytky.
7. Jez často a malinké porce.
8. Ochucuj jídlo bylinkami.
9. Čti informace na etiketách potravin a kupuj nízkotučné výrobky.
10. Jez pomalu.
11. Srovnávej se svou hlavou - nikdy nejez něco větího ne je tvoje hlava, dokonce ani hlávkový salát.
12. Kupuj co moná nejmení balení.
13. Kontroluj vozíky v supermarketu. Porovnávej co má ve vozíku ty a co ostatní. Má něco ve vozíku, co tě uvádí do rozpaků ? Tak to vra !
14. Nedopus, aby tě komandovaly koblihy. Jen ty rozhoduje. Kdo je éf ?
15. Kdy je ti hloupý říct NE, tak řekni : Ne, děkuji.
16. Na listu milimetrového papíru si veď diagram. Po úbytku 2 kg si dej odměnu.
17. Odvauj si porce, ne se naučí odměřovat od oka.
18. Po kadém jídle si vyčisti zuby a jazyk.
19. Vychutnávej vůni kávy a vdy dej přednost při výběru jídla vůni.
20. Z černých a tmavomodrých talířů se toho sní méně.
21. Ohřej kadé jídlo, co jen jde. Jez teplý chléb a nebude potřebovat máslo.
22. Sladkosti jez pouze k snídani.
23. Spi v chladné lonici.
24. Schovávej si obaly, i kdy u jsi to snědla pak můe přičichnout.
25. Alkohol zaměňuj za vodu.
26. Pouívej minimum tuků a nikdy nejez kůi.
27. Při chuti na čokoládu si přivoň k silnému parfému.
28. Nos pásek a utahuj ho co nejvíce, aby to nebylo pohodlné.
29. Jez hodně polévku (je v ní hodně vody) a pij kávu.
30. Při jídle ztlum světla nebo jez při svíčkách.
Hodně úspěchů !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Upravil(a) Verča (1. 3. 2006 20:20)
Není tady
Taky Vám přidám mých několik rad: den začínám hrnkem vlané odstaté vody s citronem nebo jableč. octem. Pak jdu 1/2 hod pěky do práce, tam snídám větinou jogurt s ovocem, nebo lupínky, nebo s oves. vločkami asi v 7 hod.a kávu ,kolem 10 hod jím ovoce a kolem 12.30 obědvám - graham s tvrdým sýrem nebo cotagem, někdy si udělám u doma ovocný salát s těstovinami nebo s rýi, odpoledne,kdy přijdu z práce (opět jdu pěky) kolem 15.30 káva a ovoce nebo musli tyčka,podmáslí, jogurt,( někdy skurka z chleba,co dítě ráno nesní) a večerě přes léto větinou salát zeleninový nebo ovocný, podmáslí umixované s ovocem, nebo tuňák s grahamem, těstoviny posypané sýrem,pomazánku, soj. patiku nebo tofu,nebo kdy zůstane z víkend. obědu kuře. Občas tousty na sucho v toustovači. Během dne zobnu troku vlaských ořechů.Opravdu jím 5-6 denně.Během dne hodně piju a denně mám asi 2-3 kávy. Větinou ráno si místo mléka do kávy dám syrovátku-3 ličky rozmíchám v troce vody, něco dám do kávy a zbytek doliju vodou do plného hrnku a dopoledne vypiju. Jeliko pracuji v soukr. ordinaci, nemám teplé jídlo v poledne a nyní jsem si zvykla, e u ani večer. Byla jsem naučena,kdy jsem byla doma s dětmi si dělat teplý oběd (těstoviny, rýe se zeleninou,hlívou ústřičnou, pohanku atd..) a zjiuji, e mi to ani nechybí. Přes víkend nejím polévku,ale jen druhé jídlo. Vynechávám salámy, uzené, saláty s majonézou, zahutěné polévky ... Kdy jsem začínala hubnout, tak jsem cvičila 3x týdně, nyní si udruji váhU ji 5-7 let, chodím pěky do a z práce, doma posiluji hlavně břiní svalstvo, o víkendech na procházky a v létě nahory. Taky si dám koláč nebo omáčku, ale jen trochu. Koláč větinou na snídani a během dne se kalorie spálí.
ALE JE TO VECHNO O ODHODLÁNÍ A PEVNÉ VULI !!!
Není tady
Ahojky!
Právě jsem zabrousila na tyhle stránky. Potřebuju zhubnout 15 kg a jsem pevně rozhodnuta začít. Nesnáím ale jakékoli zákazy - e nesmím čokoládu, suenku, koblihu, svíčkovou... Take jakékoli stravování stylu pouze celozrnné pečivo, libové maso, ovoce a zelenina atd. by u mě neuspělo - nevydrela bych to dlouho a o voňavé koblíce by se mi zdály kadou noc horečnatý sny - znám se. A taky si chci váhu potom udrovat trvale a co třeba různé návtěvy, oslavy, setkání s kamarády? To mám jakékoli pohotění typu chlebíček pořád odmítat a chroustat na návtěvě mrkev kdy vichni ostatní jedí třeba segedín? Znám se - to ty mi nelo a cítila bych se i divně mezi ostatními.
Ale k věci: budu jíst vechno, opravdu ve! Ale jen v polovičním mnoství ne je normální porce (tj. asi tolik, kolik se vejde na ten dezertní talířek, pro příklad u mamči na návtěvě si dám klidně gulá s knedlíkem, ale knedlíku jen 1 plátek a guláe taky troku - nikoho tím neurazím, sama si pochutnám a jetě budu hubnout! Vlk se naere a koza zůstane celá). Pevně věřím, e tohle na mě opravdu zabere - moje nynějí váha je taková jaká je proto, e se nezřízeně cpu, a to hlavně večer, kdy přijdu z práce. Měřím 163 cm a váím teď 72 kg! Fuj fuj, jsem na sebe pořádně nas....tvaná! Jetě před 2 lety jsem měla 57 - 58 kg a to je teď moje meta! Řeila jsem rozchod s přítelem a následnou samotu a deprese jídlem a ta potřeba přecpávat se mi jaksi zůstala, a toho já se prostě musím zbavit. A začínám s tím hned.
Take - mám u dopodrobna vymylený plán. Tady jsou hlavní body:
. Budu jíst 5x denně v malých porcích
. Budu se soustředit na zdravou stravu, ale nic není zakázáno!
. Nebudu počítat kalorie, je to děsně otravný a stresující a stres spoutí přejídání! Při maličkých porcích do sebe nadbytek rozhodně nedostanete.
. V případě velkého hladu rozpustím 2 ličky Psyllia (přírodní sypká vláknina, k dostání v lékárně nebo prodejnách zdravé výivy) v 0,5 l vody
nebo čaje a vypiju - krásně to nabobtná v aludku a zaplní ho.
. 3 - 4x týdně přidám cvičení (mám doma běhací pás a Orbitrek).
. Kdy budu jíst poloviční porce, uetřím také půlku peněz za jídlo, ne co utratím teď, a to je fakt bezvadný zjitění!!!! Za uetřené peníze si
koupím takové tři berličky v podobě doplňků stravy (1. chrom - zamezí chuti na sladké, 2. koenzym Q 10 - dodá hodně energie, nebudu
unavená a vyčerpaná, 3. CLA - bojuje proti jo-jo efektu, zamezuje ukládání tuku z potravy do tukových buněk a zpevňuje svaly - to je důleitý,
protoe kadý úbytek svalů při dietě- k čemu dochází - znamená následný jo-jo efekt). K ochraně svalové hmoty při dietě se můe pouít i
případně koncentrát aminokyselin BCAA, ale CLA je nesrovnatelně lepí - u ho zkouím 3 měsíce a i kdy se stále přecpávám jako dřív, tak
netloustnu!!!!) Je taky důleité uívat kvalitní multivitamin s minerály (třeba Multitabs z lékárny) aby nedolo ke zrátě důleitých látek pro tělo
kvůli poloviční stravě. No a kdo nechce uívat ádný tabletky, můe si za uetřené peníze koupit třeba něco pěkného na sebe.
. Sladké je povoleno do 12., max. do 14. hodiny
. Budu hodně pít neslazené nápoje (nebublinkatou vodu, zelený, ovocný a bylinkový čaj - já ani teď nemusím sladké ani uměle slazené nápoje,
take to nebude problém). Pozor - mléko se neřadí mezi nápoje, ale jídlo!
TIP: Místo jednoho jídla si dám občas 1 instantní polévku z pytlíku a do ní rozmíchám 2 ličky Psyllia (nutno zapít dalím álkem vody). Krásně to
zaplní aludek a má to opravku minimum kalorií (okolo 70 kcal na jeden sáček).
Take příklad jídelníčku: Snídaně: 1/2 tyčinky ledových katanů + černá káva bez cukru, nebo 1/2 krajíčku chleba slabě potřeného sýrem, nebo
2 líce vloček s max. 2 dcl mléka atd.
Svačina: 1 jablko nebo malý banán nebo 2 miňonky nebo káva s mlékem atd.
Oběd: 1 malý brambor, 1/2 řízku, malý zeleninový salát
Svačina: 10 ks ořechů nebo 10 lupínků Vitalinea nebo hrst popcornu nebo kus zeleniny nebo neslazená káva s mlékem
(případně s umělým sladidlem)
Večeře: 1 noička párku, 1/2 rohlíku
V tomhle příkladu jídelníčku bylo uvedeno i dost nezdravých potravin. Je samozřejmě lepí jíst zdravěji, ale chci tím ukázat, e si myslím, e i třeba řízkem se dá hubnout
Take - hurrrrraaaaaa do toho holky!!!!!!!! Drte mi prosím palečky, prosím prosím. Nedostanu se na Internet kadý den, ale za týden se opět ozvu, jak jsem na tom po prvním týdnu jo? Cítím, e ten začátek bude nejhorí, musím vytrvat a pak u si snad tělíčko zvykne na mení mnoství jídla. Vdy si i oddychne - kolik energie teď musí vynaloit na zpracování tolika jídla!
Tak pa holky a a u hubnete jakýmkoli způsobem, DRTE SE!!!!!!!!! U to, e jste se daly do boje je první cesta k úspěchu.