18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
I kdy dríme dietu, tak chceme, aby nám chutnalo! Prostě chceme jídlo dietní, ale chutné. Jene kde brát inspiraci? "Hubnoucí" holky, pojďte si zaloit dietní kuchařku!!!
Není tady
POKUD BUDETE VĚDĚT, JAKOU MÁ RECEPT ENERGETICKOU HODNOTU, TAK TAKÉ PŘIPITE!!!
Není tady
Výborná dietní příloha:
AMERICKÉ BRAMBORY
Brambory (neloupané, umyté) rozkrájím na čtvrtky, dám je na plech na pečící papír, posypu kořením (grilovaci, česnek, nebo přímo na am.brambory) a dám asi na 20-30min do trouby. Brambory se nafouknou a zrůoví...
Hodnoty:
100g = B 1,2 / S 13,15 / T 0,06 / KJ 237 / Kcal56,7
Není tady
HLÍVA SE UNKOU
Ingredience :
120g unky, 2 líce oleje, 4 strouky česneku, 40g hlívy, 1dcl zeleninového vývaru,
600g vařené rýe, 1 větí cibule, 1 líce ústřicové omáčky, 2 líce sladkého kečupu,
1 vejce, 2 líce Magi, mletý pepř, sůl.
Cibuli, unku a houby nakrájíme na kostičky a společně zprudka opečeme na oleji. Zalijeme vývarem, přidáme rýi, promícháme a prohřejeme. Vejce uleháme, okořeníme a osolíme. Vmícháme k rýi a smaíme za stálého míchání a se vejce srazí. Nakonec přidáme koření, Magi, ústřicovou omáčku a utřený česnek.
Upravil(a) Verča (23. 1. 2006 12:13)
Není tady
Zelná polévka pro hubnutí
Rozpis na 5 litrů polévky
1 středně velká hlávka zelí, 6 středně velkých cibulí, 6 jarních cibulek s natí, 6 mrkví,3 velká rajčata, 4 kusy řapíkatého celeru,130g nevařené hnědé rýe,2 zrnka zeleného pepře, 2 zrnka červeného pepře,petka mletého černého pepře,sůl.
Zeleninu nakrájíme na stejně velké (mení) kousky, dáme do velkého hrnce spolu se zrnky pepře a zalijeme 5 litry vody tak, aby byla potopená. Přiklopíme poklicí a přivedem do varu, prudce vaříme 8-10minut, potom na mírném ohni vaříme doměkka. Samostatně uvaříme rýi. Do polévky se zeleninou vloíme uvařenou rýi, promícháme, ochutíme mletým pepřem a solí. Uloíme do chladničky nebo dáme v porcích zmrazit. Pouíváme podle potřeby.
Není tady
Alkoholické nápoje
V mnoství 1dcl
Detiláty 40% alkoholu : 280 kcal panák (0,5dcl)= 140 kcal
Pivo světlé 10°: 31 kcal 1 pivo 0,5l = 155 kcal
Pivo světlé 12°: 34 kcal 1 pivo 0,5l = 170 kcal
Víno přírodní bílé : 54 kcal 2 dcl = 108 kcal
Víno přírodní červené : 67 kcal 2 dcl = 134 kcal
Víno ampaňské : 80 kcal 2 dcl = 160 kcal
Upravil(a) Verča (27. 1. 2006 14:48)
Není tady
Málo kalorické :
ve 100g :
Maso:
Kuře .......................78 kcal
Rybí filé................... 74 kcal
Králík domácí..........113 kcal
Masné výrobky :
unka drůbeí.............119 kcal
Párky drůbeí..............175 kcal
kabanos......................201 kcal
Vejce :
1 ks ................79 kcal
bílek ................16 "
loutek.............64 "
Mléčné výrobky :
Jogurt odtučnělý bílý.................34 kcal
Podmáslí..................................34 kcal
Kravské mléko odtučnělé .........40 kcal
Měkký tvaroh odtučnělý............74 kcal
Tvarůky................................137 kcal
Tuky :
Pomazánkové máslo (jihočeské)........334 kcal
Flora light...........................................360 kcal
Diana................................................ 360 kcal
Cukr, cukrářské výrobky :
Linecký koláček......................1 ks (30g)..........144 kcal
Laskonka................................1 ks (30g)...........89 kcal
Kremrole.................................1 ks (50g).........231 kcal
Výrobky z mouky :
Rohlík, houska...............1 ks (40g).........117 kcal
Celozrné pečivo.............1 ks (50g).........138 kcal
Chléb peničný........................................270 kcal
Chléb peničný celozrný..........................238 kcal
Musli tyčinka TREND........1 ks (23g)..........79 kcal
Zelenina :
Cuketa...................18 kcal
Okurky...................12 kcal
Ředkvičky...............13 kcal
penát....................17 kcal
Zelí hlávkové bílé.....20 kcal
Ovoce :
Citrony...................23 kcal
Meloun...................16 kcal
Pomeranče.............32 kcal
Grepy.....................41 kcal
Suené ovoce :
Suené meruňky..............260 kcal
Suení vestky.................230 kcal
Nealko :
Minerální vody ochucené............26 kcal
Vitajus light...............................18 kcal
Best light...................................20 kcal
Upravil(a) Verča (27. 1. 2006 17:49)
Není tady
Čeho se vyvarovat !!!!!!!!!!!!
v mnoství100 g :
Vepřové - průměr.......................292 kcal
Husa středně tučná.....................241 kcal
Sardinky v oleji...........................335 kcal
Klobása čabajská........................520 kcal
Uzený bůček...............................535 kcal
Játrová patika...........................431 kcal
lehačka ve spreji.......................338 kcal
Ementál 45%..............................342 kcal
Máslo..........................................752 kcal
Vepřové sádlo kvařené...............895 kcal
Olej.............................................787kcal
kvarky.......................................740 kcal
Čokoláda mléčná..........................534 kcal
Cukr.............................................382 kcal
Tatranky.......................................514 kcal
Musli ořechové..............................448 kcal
Čaje granulované...........................357 kcal
Mák...............................................501 kcal
Salám Vysočina.............................460 kcal
Není tady
Májo,já svoje hubnutí řeila jednodue.Nepočítala jsem nic.Začala jsem se hýbat.
To bolelo mě.Dalí rána bolela mou peněenku.Vyřadila jsem vekeré ivičiné tuky a jediné co jsem bedlivě hlídala,byl skrytý obsah tuků / uzeniny,různé pochutiny.../
Nahradila jsem to olivovým olejem,uzeniny,ovocem a zeleninou,vepřové rybami,bílé pečivo -tmavým.Začala jsem jíst pravidelně,pomalu,po malých porcích.
Takové stravování je trochu draí,ale je jednoduí a zdravějí.Za 18 měsíců jsem měla 20 kg dole!
Počítání kalorií mě nesmírně zatěovalo,ba přímo psychicky deptalo.Ne bych přepočítávala porci na kalorie,nejedla jsem raději vůbec.
Dnes si klidně jednou za čas dám i pečenou kachnu,vepřo se zelím,a nezapomenu na knedlík.Dám si ale opravdu trochu a jednou za čas.
Ono mi to i přestalo chutnat kdy vidím kolik omastku do sebe soukám.
Dneska si dovolím klidně jít k bazénu v bikinách vedle své dcery a je mi OK
Není tady
Holky,
to opravdu není na počítání kalorií, pouze na porovnání a vodítko, co vyřadit z jídelníčku a co naopak......
Upravil(a) Verča (27. 1. 2006 17:57)
Není tady
Verčo vím,jen mám zkuenosti e se toho hodně en drí jako drátku a diví se e kila nejdou dolů.:-)
Není tady
Jasně, e to chce pohyb. (Bohuel........) Mám doma Orbitrek, ale denně se přemlouvám...........
Proč ty zatracený kila jdou tak lehce nahoru a tak těce dolů ?!?!?
Není tady
Tak to jsem také nechápala.Pro mě osobně bylo nejtěí vůbec se k pohybu přinutit.Kadý den jsem sváděla boj se svým svědomím,které mě tlačilo zvednout se z pohodlného křesla.Začátek jsem si naplánovala na listopad.
Hlavně protoe je venku zima,a budu tudí přinucena k pohybu!A v prosinci u jsem běhala.S přibývajícími plískanicemi a mrazy to lo samo.Musela jsem se zahřát,jinak bych umrzla.Navíc mi známá řekla jak na to,ty rady ohledně stravování.Fungovalo to.Dnes jsem tam kde jsem chtěla být,sním co chci-podstatné je e bez výčitek.Ale absolvovat to celé znova?Proboha ,na to u bych neměla vůli.
Není tady
Hmmm, tak to Ti gratuluju, es to dokázala.Pro mě je taky nejtěí se přinutit k pohybu a to mám tu "příeru" Orbitrek v obýváku !
Teď se venku běhat nedá, kloue to jako blázen. Chodníky jsou jedna ledovka. A bude obleva, vezmu psa a pofrčím jako blesk !!!
Anko, prosím Tě, hoď sem nějakou radu od Tvé známé ohledně stravovávní.
Upravil(a) Verča (27. 1. 2006 21:24)
Není tady
Je to tak jak jsem psala.Nic speciálního.Jen si hlídá aby jsi skutečně jedla pravidelně.Nikdy toti nesmí trpět pocitem hladu.Jednotlivé porce jídla se zmení,ale jsou četnějí.Stačí opravdu nahradit ivočiné tuky,rostlinnými
a hlídat aby jich nebylo moc.Já vypustila vekeré uzeniny a pochutiny,bílé pečivo,silně jsem omezila příjem cukrů.
Prostě jsem začala konzumovat jen kalorie které jsem potřebovala,vynechala jsem ty prázdné,skryté,které kodí nejvíce.Skryté kalorie /prázdné/ jsou vesměs tuky které nám podstrčí výrobce potravin.Nejvíce uzeniny,majonézy,sledkosti....
Začala jsem jíst 5-6x denně a neustále jsem měla po ruce něco na zahnání hladu/mrkev,rajče../
Byla to opravdu facha.Kromě běhání jsem musela do posilovny,plavat,skákat přes vihadlo,no prostě vechno to co se mi nejvíc příčilo.
A jak jsem se přinutila k běhání?Má dobrou kamarádku?Ta moje mne naloila do auta,odvezla mne mimo město
a tam mě vyhodila.Jela pomalu za mnou.Kdy se jí zdálo e zpomaluji,začala troubit,kdy jsem zastavila,stáhla okýnko a řvala na mě:Pohni se ty prase tlustý!
Měla těstí e byla v autě.Já zase měla těstí e mám jí.
Není tady
A jetě něco.Sebrala mi váhu a koupila mi nový krejčovský metr.Ono toti ani není tak podstatné co ukazuje váha,podstatný je úbytek tukové tkáně.A ten nemůe být razantní,ale postupný.Potom je naděje e váha nebude opět stoupat.Měla jsem při 165 cm 75 kilo! dnes mám 53 -55.Jsem spokojená a cítím se o mnoho lépe.
Není tady
Anko,
to jsou zlatý rady. Díky.
Kamarádku mám, máme obě auta. Ona taky potřebuje shodit bříko, tak se budeme střídat. Chvíli poběím já a ona bude řídit a chvilku naopak. To se mi moc moc moc líbí.
Z Orbitreku utřu prach a koupím si vihadlo. Proti chuti na sladké si občas zobnu chrom v tabletách, to docela pomáhá. Průvih jsou u mně housky, ale to snad překonám.
No a dalí průvih je pivo.................achych ouvej......
Není tady
Pokud si dá ve v rozumné míře,jednu housku za den,nic se nestane.Ani to pivo.Ovem problém nastává kdy je toho víc.Je to opravdu straně těké.Těí je v tom vytrvat.Já zkouela různé diety,trápila se hlady a výsledek?Pokadé pár kilo navíc! Uznala jsem e taková babské diety jsou opravdu nanic,počítání kalorií e nikam nevede.A zakousla jsem se.Kdy jsem si představila e kluk bude za rok maturovat a půjde si zatančit s mámou tlustou ja bečka,přestala jsem brečet,a začala konat.Je to úleva ,cítí se jako znovuzrozená,nezadýchává se...Drím ti palečky,i tvé kamarádce.A se vám to povede.
Není tady
Ahoj holky, kdy jsem chtěla zhubnout po prvním porodu, sice to bylo a po roce, ale zařekla jsem se a prostě jsem přestala jíst pečivo - hlavně bílé a chleba, jedla jsem max. graham a to jetě půlku, hodně ovoce a zeleniny, musli a kdy u jsem myslela, e prostě to nevydrím a měla jsem íleně chu na "něco", tak jsem se cpala cornflekama, těma obyčejnýma - bez chuti a bez zápachu, jak tomu říkám. Dále jsem minimálně 3-4x týdně cvičila podle kazety Olgy ípkové. Řekla jsem si, e prostě zhubnu 6 kilo a opravdu jsem je shodila, sice za 4 měsíce, lo to pomalu, ale váha mi pak zůstala dalích 5 let, ne jsem otěhotněla. Důleité opravdu je se dret, měla jsem souměrnou postavu a v pohodě jsem se do veho vlezla, spí jsem pak jetě hodně věcí spravovala a zúovala, hlavně přes zadek a pas. To mě opravdu těilo. Pak jsem u měla tak zmenený aludek (jedla jsem maličké porce a častokrát), e jsem se pak u přejídat nemohla, ono to ani nelo. Ale v pohodě jsem si dala i knedlo vepřo, ale prostě opravdu míň ne klasická porce, i pivo po obědě. Teď holky začínám pomaličku znovu, opravdu jen pomaličku, jeliko kojím a jsem po císaři, take troku posilování a koukám, co jím a kolik, ale přitom a mám dobré mlíko. Naplno začnu a skončím kojit a u se na to i těím, protoe kdy se mi to povedlo poprvé si vytvarovat postavu, měla jsem straně moc energie a dobrou náladu a vechno mi nějako lo. Je to i o psychice. TAke vem drím palečky a sem s dobrými recepty. Já mám taky jeden na super salát :
mrkev nastrouhat na jemno, k tomu nakrájet celý porek, osolit a zamíchat zakysanou smetanou (třeba light), je to opravdu super, nechat na hodinu, dvě, odleet v lednici.
Není tady
To slyím ze vech stran : malé porce 5-6x denně.
Pro někoho je malá porce třeba 4 knedlíky místo 6ti. Někde jsem četla, e dobrý trik na hubnutí je jíst vechno z malých dezetních talířků.
Jak přesně vypadaly ty vae porcičky, po kterých se zcvrkne aludek ?
Není tady
Verča napsal(a):
To slyím ze vech stran : malé porce 5-6x denně.
Pro někoho je malá porce třeba 4 knedlíky místo 6ti. Někde jsem četla, e dobrý trik na hubnutí je jíst vechno z malých dezetních talířků.
Jak přesně vypadaly ty vae porcičky, po kterých se zcvrkne aludek ?
http://www.snezenka.kvalitne.cz/site/gify/kot.gif
Malé porce jídla!!! - Jíst po 2-2,5 hodinách - tj. 7,8 porcí denně!!!
To je opravdu asi ten nejúčinějí způsob hubnutí.
Porce by měly být asi tak jako sevřená pěst, takový prý je aludek (byl před tím ne jsme si ho roztáhly).
Není tady
Opravdu je to asi nejlepí způsob. Pro mě byl nejhorí první týden, pak si aludek zvykne na malé porce. Hlavně nehladovět, klidně jíst i 8x za den. Někdy nevydrím a smlsnu, ale dalí den se zase hlídám, hlavně to nevzdávat a pokračovat!!! Jde to pomalu, ale zdravě. A pak je líp, a je to i o té psychice, jak píe lenka. Občas si zacvičím pilates, je super, chtělo by to více pevné vůle k tomu cvičení. Drím pěsti holky!!!
Barborka napsala
Malé porce jídla!!! - Jíst po 2-2,5 hodinách - tj. 7,8 porcí denně!!!
To je opravdu asi ten nejúčinějí způsob hubnutí.
Porce by měly být asi tak jako sevřená pěst, takový prý je aludek (byl před tím ne jsme si ho roztáhly).
a k tomu hodne pit, tak 2 litry vody denne, a kazdou druhou porci muzete nahradit ovocem, nebo zeleninou. K tomu 4x tydne kolo nebo posilovna a jede to dolu samo
Není tady
Vzpomente si, co vypravel V. Mensik - vstoupila jsem na vahu, ktera ukazala tri a padesat kilo. Z talirku na stolku jsem vzala do ruky burta, vaha ukazala triapadesat kilogramu a 650g. Na vaze jsem burt snedla, vaha ukazala petapadesat. Ja nveim, jestli s tim jidlem dostava do tela i nejakej vzduch nebo co....
Není tady
COTTAGE POMAZÁNKA
2 sýry Cottage ve smetaně
2 na tvrdo uvařená vajíčka
4 čverečky nízkotučné Pribiny
1 malou cibulku
trocha hořčice
trocha soli
Není tady