Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 1. 2006 9:21

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Hubneme - dietní recepty

I když držíme dietu, tak chceme, aby nám chutnalo! Prostě chceme jídlo dietní, ale chutné. Jenže kde brát inspiraci? "Hubnoucí" holky, pojďte si založit dietní kuchařku!!!

Není tady

#2 23. 1. 2006 9:44

Barborka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Hubneme - dietní recepty

POKUD BUDETE VĚDĚT, JAKOU MÁ RECEPT ENERGETICKOU HODNOTU, TAK TAKÉ PŘIPIŠTE!!!

Není tady

#3 23. 1. 2006 9:47

Barborka
♥♥♥♥♥♥-

Výborná dietní příloha:

AMERICKÉ BRAMBORY
Brambory (neloupané, umyté) rozkrájím na čtvrtky, dám je na plech na pečící papír, posypu kořením (grilovaci, česnek, nebo přímo na am.brambory) a dám asi na 20-30min do trouby. Brambory se nafouknou a zrůžoví...

Hodnoty:
100g =  B 1,2 / S 13,15 /  T 0,06 / KJ 237 /  Kcal56,7

Není tady

#4 23. 1. 2006 12:11

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj

HLÍVA SE ŒUNKOU

Ingredience :
120g šunky, 2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 40g hlívy, 1dcl zeleninového vývaru,
600g vařené rýže, 1 větší cibule, 1 lžíce ústřicové omáčky, 2 lžíce sladkého kečupu,
1 vejce, 2 lžíce Magi, mletý pepř, sůl.

Cibuli, šunku a houby nakrájíme na kostičky a společně zprudka opečeme na oleji. Zalijeme vývarem, přidáme rýži, promícháme a prohřejeme. Vejce ušleháme, okořeníme a osolíme. Vmícháme k rýži a smažíme za stálého míchání až se vejce srazí. Nakonec přidáme koření, Magi, ústřicovou omáčku a utřený česnek.
http://www.foxdesign.cz/infoweb/animace/jidlo/jidlo054.gif

Upravil(a) Verča (23. 1. 2006 12:13)

Není tady

#5 26. 1. 2006 15:32

Verča
♥♥♥♥---

Zelná polévka pro hubnutí
Rozpis na 5 litrů polévky
1 středně velká hlávka zelí, 6 středně velkých cibulí, 6 jarních cibulek s natí, 6 mrkví,3 velká rajčata, 4 kusy řapíkatého celeru,130g nevařené hnědé rýže,2 zrnka zeleného pepře, 2 zrnka červeného pepře,špetka mletého černého pepře,sůl.

Zeleninu nakrájíme na stejně velké (menší) kousky, dáme do velkého hrnce spolu se zrnky pepře a zalijeme 5 litry vody tak, aby byla potopená. Přiklopíme poklicí a přivedem do varu, prudce vaříme 8-10minut, potom na mírném ohni vaříme doměkka. Samostatně uvaříme rýži. Do polévky se zeleninou vložíme uvařenou rýži, promícháme, ochutíme mletým pepřem a solí. Uložíme do chladničky nebo dáme v porcích zmrazit. Používáme podle potřeby.
  http://gify.likvid.net/jidlo/0057_e9q67.gif

Není tady

#6 27. 1. 2006 14:48

Verča
♥♥♥♥---

Alkoholické nápoje
V množství 1dcl
Detiláty 40% alkoholu : 280 kcal              panák (0,5dcl)= 140 kcal
Pivo světlé 10°:              31 kcal                   1 pivo 0,5l = 155 kcal
Pivo světlé 12°:              34 kcal                   1 pivo 0,5l = 170 kcal
Víno přírodní bílé :            54 kcal                            2 dcl = 108 kcal
Víno přírodní červené :     67 kcal                            2 dcl = 134 kcal
Víno šampaňské :              80 kcal                          2 dcl = 160 kcal
http://gify.likvid.net/jidlo/0141_10f5s.gif

Upravil(a) Verča (27. 1. 2006 14:48)

Není tady

#7 27. 1. 2006 17:08

Verča
♥♥♥♥---

Málo kalorické :

ve 100g :
Maso:
Kuře .......................78 kcal
Rybí filé................... 74 kcal
Králík domácí..........113 kcal

Masné výrobky :
Šunka drůbeží.............119 kcal
Párky drůbeží..............175 kcal
kabanos......................201 kcal

Vejce :
1 ks ................79 kcal
bílek ................16  "
žloutek.............64  "

Mléčné výrobky :
Jogurt odtučnělý bílý.................34 kcal
Podmáslí..................................34 kcal
Kravské mléko odtučnělé .........40 kcal
Měkký tvaroh odtučnělý............74 kcal
Tvarůžky................................137 kcal

Tuky :
Pomazánkové máslo (jihočeské)........334 kcal
Flora light...........................................360 kcal
Diana................................................ 360 kcal

Cukr, cukrářské výrobky :
Linecký koláček......................1 ks (30g)..........144 kcal
Laskonka................................1 ks (30g)...........89 kcal
Kremrole.................................1 ks (50g).........231 kcal

Výrobky z mouky :
Rohlík, houska...............1 ks (40g).........117 kcal
Celozrné pečivo.............1 ks (50g).........138 kcal
Chléb pšeničný........................................270 kcal
Chléb pšeničný celozrný..........................238 kcal
Musli tyčinka TREND........1 ks (23g)..........79 kcal

Zelenina :
Cuketa...................18 kcal
Okurky...................12 kcal
Ředkvičky...............13 kcal
Špenát....................17 kcal
Zelí hlávkové bílé.....20 kcal

Ovoce :
Citrony...................23 kcal
Meloun...................16 kcal
Pomeranče.............32 kcal
Grepy.....................41 kcal

Sušené ovoce :
Sušené meruňky..............260 kcal
Sušení švestky.................230 kcal

Nealko :
Minerální vody ochucené............26 kcal
Vitajus light...............................18 kcal
Best light...................................20 kcal
http://www.sirmi.ic.cz/lidi/18.gif

Upravil(a) Verča (27. 1. 2006 17:49)

Není tady

#8 27. 1. 2006 17:33

Verča
♥♥♥♥---

Čeho se vyvarovat !!!!!!!!!!!!

v množství100 g :

Vepřové - průměr.......................292 kcal
Husa středně tučná.....................241 kcal
Sardinky v oleji...........................335 kcal
Klobása čabajská........................520 kcal
Uzený bůček...............................535 kcal
Játrová paštika...........................431 kcal
Šlehačka ve spreji.......................338 kcal
Ementál 45%..............................342 kcal
Máslo..........................................752 kcal
Vepřové sádlo škvařené...............895 kcal
Olej.............................................787kcal
Škvarky.......................................740 kcal
Čokoláda mléčná..........................534 kcal
Cukr.............................................382 kcal
Tatranky.......................................514 kcal
Musli ořechové..............................448 kcal
Čaje granulované...........................357 kcal
Mák...............................................501 kcal
Salám Vysočina.............................460 kcal
http://www.gify.nou.cz/z_prase_soubory/pr20.gif

Není tady

#9 27. 1. 2006 17:50

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Májo,já svoje hubnutí řešila jednoduše.Nepočítala jsem nic.Začala jsem se hýbat.
To bolelo mě.Další rána bolela mou peněženku.Vyřadila jsem veškeré živičišné tuky a jediné co jsem bedlivě hlídala,byl skrytý obsah tuků / uzeniny,různé pochutiny.../
Nahradila jsem to olivovým olejem,uzeniny,ovocem a zeleninou,vepřové rybami,bílé pečivo -tmavým.Začala jsem jíst pravidelně,pomalu,po malých porcích.
Takové stravování je trochu dražší,ale je jednodušší a zdravější.Za 18 měsíců jsem měla 20 kg dole!
Počítání kalorií mě nesmírně zatěžovalo,ba přímo psychicky deptalo.Než bych  přepočítávala porci na kalorie,nejedla jsem raději vůbec.
Dnes si klidně jednou za čas dám i pečenou kachnu,vepřo se zelím,a nezapomenu na knedlík.Dám si ale opravdu trochu a jednou za čas.
Ono mi to i přestalo chutnat když vidím kolik omastku do sebe soukám.
Dneska si dovolím klidně jít k bazénu v bikinách vedle své dcery a je mi OK

Není tady

#10 27. 1. 2006 17:56

Verča
♥♥♥♥---

Holky,
to opravdu není na počítání kalorií, pouze na porovnání a vodítko, co vyřadit z jídelníčku a co naopak......
http://www.sirmi.ic.cz/lidi/7.gif

Upravil(a) Verča (27. 1. 2006 17:57)

Není tady

#11 27. 1. 2006 20:00

anka
♥♥♥♥♥♥-

Verčo vím,jen mám zkušenosti že se toho hodně žen drží jako drátku a diví se že kila nejdou dolů.:-)

Není tady

#12 27. 1. 2006 21:04

Verča
♥♥♥♥---

Jasně, že to chce pohyb. (Bohužel........) Mám doma Orbitrek, ale denně se přemlouvám...........
Proč ty zatracený kila jdou tak lehce nahoru a tak těžce dolů ?!?!?
http://www.foxdesign.cz/infoweb/animace/postavicky/posta205.gif

Není tady

#13 27. 1. 2006 21:11

anka
♥♥♥♥♥♥-

Tak to jsem také nechápala.Pro mě osobně bylo nejt잚í vůbec se k pohybu přinutit.Každý den jsem sváděla boj se svým svědomím,které mě tlačilo zvednout se z pohodlného křesla.Začátek jsem si naplánovala na listopad.
Hlavně protože je venku zima,a budu tudíž přinucena k pohybu!A v prosinci už jsem běhala.S přibývajícími plískanicemi a mrazy to šlo samo.Musela jsem se zahřát,jinak bych umrzla.Navíc mi známá řekla jak na to,ty rady ohledně stravování.Fungovalo to.Dnes jsem tam kde jsem chtěla být,sním co chci-podstatné je že bez výčitek.Ale absolvovat to celé znova?Proboha ,na to už bych neměla vůli.

Není tady

#14 27. 1. 2006 21:23

Verča
♥♥♥♥---

Hmmm, tak to Ti gratuluju, žes to dokázala.http://www.sirmi.ic.cz/smajl/26.gifPro mě je taky nejt잚í se přinutit k pohybu a to mám tu "příšeru" Orbitrek v obýváku !
Teď se venku běhat nedá, klouže to jako blázen. Chodníky jsou jedna ledovka. Až bude obleva, vezmu psa a pofrčím jako blesk !!!
Anko, prosím Tě, hoď sem nějakou radu od Tvé známé ohledně stravovávní.
http://www.foxdesign.cz/infoweb/animace/postavicky/posta264.gif

Upravil(a) Verča (27. 1. 2006 21:24)

Není tady

#15 27. 1. 2006 21:40

anka
♥♥♥♥♥♥-

Je to tak jak jsem psala.Nic speciálního.Jen si hlídᚠaby jsi skutečně jedla pravidelně.Nikdy totiž nesmíš trpět pocitem hladu.Jednotlivé porce jídla se zmenší,ale jsou četnější.Stačí opravdu nahradit živočišné tuky,rostlinnými
a hlídat aby jich nebylo moc.Já vypustila veškeré uzeniny a pochutiny,bílé pečivo,silně jsem omezila příjem cukrů.
Prostě jsem začala konzumovat jen kalorie které jsem potřebovala,vynechala jsem ty prázdné,skryté,které škodí nejvíce.Skryté kalorie /prázdné/ jsou vesměs tuky které nám podstrčí výrobce potravin.Nejvíce uzeniny,majonézy,sledkosti....
Začala jsem jíst 5-6x denně a neustále jsem měla po ruce něco na zahnání hladu/mrkev,rajče../

Byla to opravdu facha.Kromě běhání jsem musela do posilovny,plavat,skákat přes švihadlo,no prostě všechno to co se mi nejvíc příčilo.
A jak jsem se přinutila k běhání?Mᚠdobrou kamarádku?Ta moje mne naložila do auta,odvezla mne mimo město
a tam mě vyhodila.Jela pomalu za mnou.Když se jí zdálo že zpomaluji,začala troubit,když jsem zastavila,stáhla okýnko a řvala na mě:Pohni se ty prase tlustý!
Měla štěstí že byla v autě.Já zase měla štěstí že mám jí.

Není tady

#16 27. 1. 2006 21:48

anka
♥♥♥♥♥♥-

A ještě něco.Sebrala mi váhu a koupila mi nový krejčovský metr.Ono totiž ani není tak podstatné co ukazuje váha,podstatný je úbytek tukové tkáně.A ten nemůže být razantní,ale postupný.Potom je naděje že váha nebude opět stoupat.Měla jsem při 165 cm 75 kilo! dnes mám 53 -55.Jsem spokojená a cítím se o mnoho lépe.

Není tady

#17 27. 1. 2006 21:49

Verča
♥♥♥♥---

Anko,
to jsou zlatý rady. Díky.http://www.sirmi.ic.cz/smajl/45.gif
Kamarádku mám, máme obě auta. Ona taky potřebuje shodit bříško, tak se budeme střídat. Chvíli poběžím já a ona bude řídit a chvilku naopak. To se mi moc moc moc líbí.
Z Orbitreku utřu prach a koupím si švihadlo. Proti chuti na sladké si občas zobnu chrom v tabletách, to docela pomáhá. Průšvih jsou u mně housky, ale to snad překonám.
No a další průšvih je pivo.................achych ouvej......http://www.sirmi.ic.cz/smajl/27.gif

Není tady

#18 27. 1. 2006 22:13

anka
♥♥♥♥♥♥-

Pokud si dᚠvše v rozumné míře,jednu housku za den,nic se nestane.Ani to pivo.Ovšem problém nastává když je toho víc.Je to opravdu strašně těžké.T잚í je v tom vytrvat.Já zkoušela různé diety,trápila se hlady a výsledek?Pokaždé pár kilo navíc! Uznala jsem že taková babské diety jsou opravdu nanic,počítání kalorií že nikam nevede.A zakousla jsem se.Když jsem si představila že kluk bude za rok maturovat a půjde si zatančit s mámou tlustou ja bečka,přestala jsem brečet,a začala konat.Je to úleva ,cítíš se jako znovuzrozená,nezadýchávᚠse...Držím ti palečky,i tvé kamarádce.A se vám to povede.

Není tady

#19 28. 1. 2006 12:58

lenka.0323
♥♥-----

Ahoj holky, když jsem chtěla zhubnout po prvním porodu, sice to bylo až po roce, ale zařekla jsem se a prostě jsem přestala jíst pečivo - hlavně bílé a chleba, jedla jsem max. graham a to ještě půlku, hodně ovoce a zeleniny, musli a když už jsem myslela, že prostě to nevydržím a měla jsem šíleně chu na "něco", tak jsem se cpala cornflekama, těma obyčejnýma - bez chuti a bez zápachu, jak tomu říkám. Dále jsem minimálně 3-4x týdně cvičila podle kazety Olgy Šípkové. Řekla jsem si, že prostě zhubnu 6 kilo a opravdu jsem je shodila, sice za 4 měsíce, šlo to pomalu, ale váha mi pak zůstala dalších 5 let, než jsem otěhotněla. Důležité opravdu je se držet, měla jsem souměrnou postavu a v pohodě jsem se do všeho vlezla, spíš jsem pak ještě hodně věcí spravovala a zúžovala, hlavně přes zadek a pas. To mě opravdu těšilo. Pak jsem už měla tak zmenšený žaludek (jedla jsem maličké porce a častokrát), že jsem se pak už přejídat nemohla, ono to ani nešlo. Ale v pohodě jsem si dala i knedlo vepřo, ale prostě opravdu míň než klasická porce, i pivo po obědě. Teď holky začínám pomaličku znovu, opravdu jen pomaličku, jelikož kojím a jsem po císaři, takže trošku posilování a koukám, co jím a kolik, ale přitom a mám dobré mlíko.  Naplno začnu až skončím kojit a už se na to i těším, protože když se mi to povedlo poprvé si vytvarovat postavu, měla jsem strašně moc energie a dobrou náladu a všechno mi nějako šlo. Je to i o psychice. TAkže všem držím palečky a sem s dobrými recepty. Já mám taky jeden na super salát :

mrkev nastrouhat na jemno, k tomu nakrájet celý porek, osolit a zamíchat zakysanou smetanou (třeba light), je to opravdu super, nechat na hodinu, dvě, odležet v lednici.

Není tady

#20 28. 1. 2006 15:07

Verča
♥♥♥♥---

To slyším ze všech stran : malé porce 5-6x denně.
Pro někoho je malá porce třeba 4 knedlíky místo 6ti. Někde jsem četla, že dobrý trik na hubnutí je jíst všechno z malých dezetních talířků.
Jak přesně vypadaly ty vaše porcičky, po kterých se zcvrkne žaludek ?
http://www.snezenka.kvalitne.cz/site/gify/kot.gif

Není tady

#21 30. 1. 2006 8:48

Barborka
♥♥♥♥♥♥-

Verča napsal(a):

To slyším ze všech stran : malé porce 5-6x denně.
Pro někoho je malá porce třeba 4 knedlíky místo 6ti. Někde jsem četla, že dobrý trik na hubnutí je jíst všechno z malých dezetních talířků.
Jak přesně vypadaly ty vaše porcičky, po kterých se zcvrkne žaludek ?
http://www.snezenka.kvalitne.cz/site/gify/kot.gif

Malé porce jídla!!! - Jíst po 2-2,5 hodinách - tj. 7,8 porcí denně!!!
To je opravdu asi ten nejúčinější způsob hubnutí.
Porce by měly být asi tak jako sevřená pěst, takový prý je žaludek (byl před tím než jsme si ho roztáhly).

Není tady

#22 31. 1. 2006 18:14

Megan
Host

Opravdu je to asi nejlepší způsob. Pro mě byl nejhorší první týden, pak si žaludek zvykne na malé porce. Hlavně nehladovět, klidně jíst i 8x za den. Někdy nevydržím a smlsnu, ale další den se zase hlídám, hlavně to nevzdávat a pokračovat!!!  Jde to pomalu, ale zdravě.  A pak je líp, a je to i o té psychice, jak píše lenka. Občas si zacvičím pilates, je super, chtělo by to více pevné vůle k tomu cvičení. Držím pěsti holky!!!

#23 31. 1. 2006 18:43

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Barborka napsala
Malé porce jídla!!! - Jíst po 2-2,5 hodinách - tj. 7,8 porcí denně!!!
To je opravdu asi ten nejúčinější způsob hubnutí.
Porce by měly být asi tak jako sevřená pěst, takový prý je žaludek (byl před tím než jsme si ho roztáhly).

a k tomu hodne pit, tak 2 litry vody denne, a kazdou druhou porci muzete nahradit ovocem, nebo zeleninou.  K tomu 4x tydne kolo nebo posilovna a jede to dolu samo smile

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#24 31. 1. 2006 18:45

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Vzpomente si, co vypravel V. Mensik - vstoupila jsem na vahu, ktera ukazala tri a padesat kilo. Z talirku na stolku jsem vzala do ruky burta, vaha ukazala triapadesat kilogramu a 650g. Na vaze jsem burt snedla, vaha ukazala petapadesat. Ja nveim, jestli s tim jidlem dostava do tela i nejakej vzduch nebo co.... lol

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#25 1. 2. 2006 9:37

Barborka
♥♥♥♥♥♥-

COTTAGE POMAZÁNKA

2 sýry Cottage ve smetaně
2 na tvrdo uvařená vajíčka
4 čverečky nízkotučné Pribiny
1 malou cibulku
trocha hořčice
trocha soli

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí