6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hmmm, taky jsme si tím proly... a taky nepomáhalo nic. Zkouela jsem přesně to, co zmiňuje. Nakonec, pokud je to samozřejmě moné, bylo nejlepí Maty zavřít do jiné místnosti a nechat vyvztekat. Kdy jí to přepadlo třeba v mateřském centru, okamitě jsme ly domů, ale ta cesta řvala klidně celou dobu a nenechala se uklidnit ničím. Jedno je jisté, naplácání vůbec nepomáhá, to je o ničem. Sprcha se mi osvědčila tehdy, kdy Maty měla takové hysteráky, e přestávala dýchat (tedy teď to vypadá, e jsem ji sprchovala třikrát denně, to ne, k spre dolo asi třikrát). Bohuel při té poslední spre se to zcela minulo účinkem a tak jsem toho nechala... časem se zklidnila sama, ale pořád je "vzteklejí" ne jiné děti, natěstí u nepropadá hysterákům... Dělá dobře, e jí neustupuje a jsi důsledná, třeba to vydrí dýl ne ona
Není tady
Kvetinko, kdyz mi toto pred tydnem predvedl syn,tak jsem ho drapla a supla pod vlaznou sprchu, behem chvilky byl klid, od te doby,uz kdyz jen zkusi neco v naznaku,tak se zminim o sprse a usmiva se. Venku se mi toto jeste nestalo, vetsinou odvedu pozornost nebo ho proste ukecam. S tou sprchou mi to rikalo hodne maminek s velkymi detmi, trauma nema zadne a treba Mata take vodu miluje a ze by od te sprchy neco prislo,tak vubec. Az to zacne zkouset jako vetsi, pouziju stejnou metodu, ono to opravdu staci jednou maximalne 2x a pak si ditko rozmysli,co bude ci nebude delat. Jinak prijemnejsi alternativa je ten mokry rucnik pres oblicej.
Není tady
vůbec si toho nevímat, otočit a odcházet (samozřejmě tam, kde je to moné - třeba v tom obchodě). Pokud to moné není, beze slova ji sebrat, vrazit si ji podpaí a jít, kam chce ty
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Květinko, neblázni, o jaké výchově to tady mluví? Vdy je jí 14 měsíců, to má výchovu teprve před sebou A buď v klidu, to co popisuje, zná téměř kadá máma, dělají a zkouejí to vechny děti. A těch období bude jetě více. Vydret.
s tím nesouhlasím, e by měla celou výchovu před sebou - u půlroční děti jsou pěkně vyčůrané a moc dobře vědí, co na koho mohou zkouet
Není tady
Květinka napsal(a):
A nemá pak z té sprchy strach, myslím z koupání?
To ne - oni moc dobře vědí, co a proč se děje. Největí chyba je, děti podceňovat. Jsou to vyčůraní lumpové. Vsadím se, e to nedělá vem, jenom tobě
Já jsem kdysi synka takhle osprchovala 2x a bylo po vztekání. Ale musí to být hned - jetě v tom záchvatu, jinak to nemá smysl
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Mashanko, s tím odcházením - taky jsem zkouela, ale bohuel je jí to jedno, větinou v klidu řve na zemi dál nebo se rozběhne opačným směrem... Odnáení je skutečně jediné, co mohu udělat...
a co udělá ty, kdy se rozběhne ? Běí za ní.
Vsadím se s tebou, e kdy se schová za nejblií regál a bude ji pozorovat, uběhne pět kroků a pak se otočí (jestli kouká) - a ty tam nebude (protoe ONA TI UTEKLA, ne ty jí) - řekla bych, e si přítě dá pozor
Není tady
kdy to jde, tak za ní neběhám. Schovala jsem se jí několikrát, jene koukla a la stejně dál, skoro nám takhle utekla z JYSKu na silnici a bylo jí úplně jedno, e nás nevidí... je to potvůrka zatrvzelá...
Není tady
tak pod auto nebrat, to je jasné, ale musí jí dát pocítit, e vedoucí jsi ty. Dnes je sice móda se z dětí posírat, aby náhodou neutrpěla jejich identita, ale já s tím nesouhlasím. éf jsi ty a tím to vadne - a ona to musí vědět.
Včera jsem sledovala v tramvaji holčičku s maminkou - holčička jí okopávala kalhoty, maminka jí napomenula, a to nedělá, e bude pinavá, a co myslí - kopla si jetě dvakrát - maminka jí pratila přes tu noku ( vysloveně symbolicky, sotva se jí dotkla) a ten spratek začal řvát, e je oklivá maminka, fackovat ji a tahat za vlasy
Tedy, nejsem pro násilí, ale být moje, asi bych jí tu její joztomijou juitu urazila
Upravil(a) mashanka (10. 6. 2009 21:58)
Není tady
Tak nejsem zastáncem volné výchovy typu rodič=kamarád. Jsem přesvědčená, e rodič má mít autoritu. Jene zatím jsem jen u teorie
Budu doufat, e z těchhle záchvatů vyroste a e začne chápat, e něco se opravdu dělat nesmí. A jen věřím, e to bude brzo, jinak mě asi odvezou do cvokhausu...
Není tady
Gabi neboj, autorita přijde, snad jen nevyměknout, stát si za svým za kadou cenu i přes scény, myslím u mám nějaké zkuenosti a z Alee je, ač se mi to zdálo dlouho nemoné, celkem pohodový kluk, co mě větinou i poslechne.... doufám, e u Adamíe se mi to povede taky, co se týče projevů nespokojenosti vidím velkou podobnost Beru a Adama
Není tady
Holky tak my jsme poslední dobou celkem v pohodě - tím teda myslím, e se nevzteká denně Ale kdy tak to stojí za to a bohuel recept se sprchou nezabírá, vrazila jsme jí tuhle hlavu pod studenou sprchu a nic, řvala jetě víc :-(
Ona je jinak docela hodná holka ale pochopitelně né vechno dělá ráda a né vechno jí baví no a včera zrovna jsme jeli z výletu a koupili jsme tam malej keramickej zvoneček pro babičku a malá se na něj chtěla podívat, tak si ho vzala, chvilku v poho a najednou s ním z ničeho nic práskla o zem a rozbila ho :-( tak jsme na ní já i mana zařvali e je teda oklivá holka, e se to nedělá a e bude babička smutná, já jí hned plácla přes ruku (docela silně) a ona se jen tak zasmála a jakoby jí bylo fuk e se na ní zlobíme :-(
Není tady
Blue, to je jak u nás, ta reakce na plácnutí
Včera jsme si uili hodinový hysterický amok, fakt u nezvládám, nic nezabíralo - musí se uklidnit sama. Sprchu jsem teda nezkouela, malá má dost oklivou rýmu...
Není tady
Gabi - hele nám ta sprcha rozpoutá jetě větí hysterák, pokud jí to chytne doma tak jí prostě zavřu do lonice a se vyvzteká , a větinou jí to během 10 ti minut přejde a uklidní se.
A kdy jsme venku tak jí popadnu za ruku a fofrem táhnu domů - pokud se prajcuje ta jí popadnu do náruče a jdeme. Natěstí se větinou nebrání jen vřetí
Není tady