6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kvetinko, ale tu sprchu bych vynechala. Nektera z holek tady o tom kdysi psala - praktikovali to na ni rodice, kdyz byla mala a ma z toho nasledky do dneska... Takze k tehle metode bych se neuchylovala. Dany taky obcas zuri, ale je to resne to, ze jeho nervovej system nezvlada urcity situace. Kdyz vidim to zoufalstvi v jeho ocich, tak se snazim ho pochopit a vubec se na neho nezlobit.
Není tady
tak na mě praktikovali doma studenou sprchu jednou.
Bylo to na mikuláše, kdy brácha zlobil, máma se chytla s babičkou co bydlela s náma a a tak naši schovali "výslužku" všem.
Já jsem se jen podívala na talíře plné uhlí a brambor, nadechla se a a přestala ze šoku dýchat. Mě totiž nikdo neřekl že zlobím a nic nedostanu, jen že když budu hodná dostanu sladkosti
Byly mi asi 4 a kousek.
Dodnes si pamatuji ten šok z těch talířů. O sprše nic nevím. Žádné trauma, jen z toho uhlí.
Není tady
holky to jen tak pro pobavení http://www.rodina.cz/clanek6554.htm
Není tady
Ahoj holky je mozne ze zacina vztekaci obdobi uz ted? Adelce je 10 mesicu a tyden, a uz 4 dny se mi zmenilo hodne holce na kriklounka ječi v obchode, dava si dole cepici a jeci , proste se vzteka, jen se mi to zda nejak brzo
Není tady
Pírko s tím plakáním tě uklidním, moje neteř to v podobném věku po nás vyžadovala taktéž, i po Matýskovi, hrozně se jí líbilo, že mimi pláče (protože je to mimi) každé větší dítě,co plakalo pro ní rázem bylo mimi,co pláče.....a ted v tom věku mám synka a ten začal dělat to samý....prosím holka páše..a chce aby holčička plakala..když vidí v obchodě brečt dítě i velký, má děsnou radost, že mimi pláče a chce dělat rádi rádi a pššt takže já bych v tom nebviděla žádný hlubší význam....tak nějak si to spojuju s plakacími panenkami, co si s nima hrajou u babičky
Není tady
HOlky to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Kája se taky vzteká jako čert, ale nemyslím, že je to na studenou sprchu (ta nám navíc zabrala tak že jen ječelaze šoku ještě déle) , nelehá si vyloženě na zem, ale vříská jakmile se jí neco nedaří nebo jí neco nedovolím a teď čerstvě když jí nenechám venku na ulici jít kam chce a vezmu jí za ruku nebo jí nedejbůh chci dát do kočárku
Někdy je zlatá , směje se je roztomilá a najednou ve vteřině spustí takovej vřískot že je to jak z hororu
I já už mám občas pochybnosti o své výchově, ale teď i díky vám doufám, že snad nedělám žádnou zásadní chybu. Většinou to ignorujunebo se snažím odvést její pozornost jinam (někdy úspěšně, jindy ne) a přiznám se že občas mi to taky ujede a plácnu jí po zadku nebo na ní zaječím tak jak ječí ona -to se většinou zarazí a pak se začne smát
Holt je to boj...
Není tady
Blue já ted nedávno četla nějaký článek a jmenovalo se to ZRCADLENÍ bylo to o tom, jak se zachovat v takových situacích jako je vztekání a podobně a tam psycholožka psala, že se máme tzv. zrcadlit proti dítěti, že začneš dělat to co ono, a to prý většinou zabere, že dítě se začne tlemit co to ta máma děsnýho dělá a mnohdy si uvědomí jak je to nechutný se takhle chovat párkrát jsme to zkusila a zabralo to, ale já si na to vždycky nevzpomenu, když je potřeba a jinde se mio zase nechce před lkidma ječet a hrát divadýlko
a že mám ted oma palici dubovou jako poleno vzteklounek a hysterka v jednom
Není tady
Praktiku obětí já rozhodně u sebe nedoporučuji, abych byla samá modřina a vyždímat si energii, tak to teda ne.. a zrcadlení mi přijde taky mimo zase jiná psycholožka radí neadekvátní chování nepodporovat...
Mám taky doma vzteklouna, ječouna, provokatérku = puberta jak vyšitá.. Přiznám se, že já zaječím, když už je to nesnesitelný.. Sprcha proběhla jednou (měla amok přes hodinu). Na zadek moc nedostává, ale když je drzá a začne plivat, tak dostane malou facku, pak to samozřejmě přejde v hysterák, takže je to naprd. Nicméně u nás domluvy a nějaké odvádění pozornosti nemá naprosto žádný efekt.
A taková jedná příhoda z našeho života... Minulý týden jsme byli koupit pleny a N. si vybrala dobrůtku (kinder vajíčko). Potřebovala jsem ještě jí vybrat naušnice (čtvrtý pár.. expertka na ztráty). Prodavačka mě upozronila, že jí to mám vzít, tak jsem se omluvila a vajíčko sebrala, že jí to vrátím, až venku. Měla už prsty od čoko, tak jsem začala hledat ubrousek. Viděla jsem, jak se blíží ke sklu, tak jsem N. řekla, že se nesmí o to opírat. N. nahodila úšklebek a prstíkama přejela po skle, tak jsem jí plácla a řekla, že je zmetek jedovatej. V tom se do mě pustily dvě ženský. Jedna, že je sociální pracovnice, a že takový čubky nesnáší a ta její matka, že je ještě malá, a proč jsem si tedy pořizovala dítě... No, já jsem se taky ozvala...
Můžu vám říct, že s N. je to hodně těžký a výchova je prakticky jenom na mě. N. svými výstupy mi opravdu dost kazí náladu a ještě, aby se do mě pouštěly nějaký cizí krávy, co mají plnou hubu keců. Děs běs...
Ale jsou i hezký chvilky
Není tady
PetaZ napsal(a):
Praktiku obětí já rozhodně u sebe nedoporučuji, abych byla samá modřina a vyždímat si energii, tak to teda ne.. a zrcadlení mi přijde taky mimo zase jiná psycholožka radí neadekvátní chování nepodporovat...
Mám taky doma vzteklouna, ječouna, provokatérku = puberta jak vyšitá.. Přiznám se, že já zaječím, když už je to nesnesitelný.. Sprcha proběhla jednou (měla amok přes hodinu). Na zadek moc nedostává, ale když je drzá a začne plivat, tak dostane malou facku, pak to samozřejmě přejde v hysterák, takže je to naprd. Nicméně u nás domluvy a nějaké odvádění pozornosti nemá naprosto žádný efekt.
A taková jedná příhoda z našeho života... Minulý týden jsme byli koupit pleny a N. si vybrala dobrůtku (kinder vajíčko). Potřebovala jsem ještě jí vybrat naušnice (čtvrtý pár.. expertka na ztráty). Prodavačka mě upozronila, že jí to mám vzít, tak jsem se omluvila a vajíčko sebrala, že jí to vrátím, až venku. Měla už prsty od čoko, tak jsem začala hledat ubrousek. Viděla jsem, jak se blíží ke sklu, tak jsem N. řekla, že se nesmí o to opírat. N. nahodila úšklebek a prstíkama přejela po skle, tak jsem jí plácla a řekla, že je zmetek jedovatej. V tom se do mě pustily dvě ženský. Jedna, že je sociální pracovnice, a že takový čubky nesnáší a ta její matka, že je ještě malá, a proč jsem si tedy pořizovala dítě... No, já jsem se taky ozvala...
Můžu vám říct, že s N. je to hodně těžký a výchova je prakticky jenom na mě. N. svými výstupy mi opravdu dost kazí náladu a ještě, aby se do mě pouštěly nějaký cizí krávy, co mají plnou hubu keců. Děs běs...
Ale jsou i hezký chvilky
No nazdar, to ti tedy nezávidím, máš to s tím svým andílkem asi opravdu těžké, ale jak ty píšeš, nic by mě tak strašně nenasralo (pardon), než nějaký krávy, co se mi pletou do života a do výchovy... Kdybys jí tam snad mlátila holí, či co, tak neřeknu, ale pokud ti to evidentně udělala naschvál, tak si určitě nezaslouží pochvalu - a zmetek jedovatej je ještě úplně v pohodě a ani to není sprosté - občas je totiž slyšet načančané maminy, co řvou na své děcka , že jsou to kryplové zasraný a že se vůbec neměli narodit - to považuji za problém, to bych asi taky houkla na maminu, ať se k těm dětem chová krapet slušněji. Ale Nelinka je docela číslo viď? Je fakt , že některá výchova je fakt o nervy a o zdravý rozum. Tak hodně štěstí a přání, že snad ta tvoje slečna z toho co nejdříve vyroste
Není tady
Ono záleží, kde se kdo pohybuje.
Já jsem minulý týden řekla Jítě poprvé že je pitomá. A bylo mi to pak líto. Z mého pohledu není vhodné to říkat. Natož jiné výrazy.
Nám se osvědčilo pokaždé něco jiného.
TO zrcadlení někdy pomáhá.
U nás hodně pomáhá zachovat ledový klid. Někdy i půl hodiny ..... je to sice na hlavu pro mě, ale Jíta pak sama řekne maminko já už budu hodná.
Jakákoliv moje nervozita zvyšuje Jitky řádění.
Není tady
Na kazdeho zabira neco jineho, ne nektere vzteklouny nic. Vztekani kolem roku byla prochazka ruzovym krajem proti tomu ted. Ignorace nepomaha, to me kouse (uz mi nekolikrat tekla i krev) a mlati, studena sprcha nebo omyti obliceje pomahalo driv, ted ho stezi narvu do vany a nez zapnu sprchu, tak mi vyleze... nekde ho valet nechat muzu, na silnici tezko, to pak chytne nejakou pres zadek, ale nepomuze to...vzteky modral asi 3x, domluvit si nenecha...ted zacal praktikovat, kdyz venku odchazim a nechavam ho ricet na zemi, tak s sebou sviha do travy, kde kadi psi, protoze to nesnasim, nebo si zuje boty a necha je tam a beha bos...jen doufam, ze z toho vyroste
Není tady
spunt napsal(a):
Ono záleží, kde se kdo pohybuje.
Já jsem minulý týden řekla Jítě poprvé že je pitomá. A bylo mi to pak líto. Z mého pohledu není vhodné to říkat. Natož jiné výrazy.
Nám se osvědčilo pokaždé něco jiného.
TO zrcadlení někdy pomáhá.
U nás hodně pomáhá zachovat ledový klid. Někdy i půl hodiny ..... je to sice na hlavu pro mě, ale Jíta pak sama řekne maminko já už budu hodná.
Jakákoliv moje nervozita zvyšuje Jitky řádění.
Neřekla bych, že se pohybujeme v asociálním prostředí..
Není tady
Adule napsal(a):
Na kazdeho zabira neco jineho, ne nektere vzteklouny nic. Vztekani kolem roku byla prochazka ruzovym krajem proti tomu ted. Ignorace nepomaha, to me kouse (uz mi nekolikrat tekla i krev) a mlati, studena sprcha nebo omyti obliceje pomahalo driv, ted ho stezi narvu do vany a nez zapnu sprchu, tak mi vyleze... nekde ho valet nechat muzu, na silnici tezko, to pak chytne nejakou pres zadek, ale nepomuze to...vzteky modral asi 3x, domluvit si nenecha...ted zacal praktikovat, kdyz venku odchazim a nechavam ho ricet na zemi, tak s sebou sviha do travy, kde kadi psi, protoze to nesnasim, nebo si zuje boty a necha je tam a beha bos...jen doufam, ze z toho vyroste
Adule, myslím, že je Martínek větší číslo než Nela. Já už bych snad sbalila pár švestek a utekla hóóódně daleko...
Není tady
Tak holky zrcadlení sice na chvíli zabere, ale venku mezi lidmi to jaksi není úplně možné Asi nejvíc se mi zatím osvědčila ignorace. Né že by to bylo lepší ale alespoň to není horší.
Jak psala spunt, jakmile začnu být nervní a rozčilovat se a vysvětlovat jí něco tak je to ještě horší.
Akorát se přiznám, že né vždy to vydržím, takže jí občas jednu lupnu na zadek nebo plácnu přes ruku když už vyvádí moc. Pak je mi to líto, ale holt nedokážu být ledově klidná a obouvat boty dítěti co řve jako tur, kope nohama a mlátí kolem sebe rukama jako šílenec
Není tady
Když jsem zakládala toto téma tak jsem netušila že budou nějaké odezvy. Ale jsem ráda že nejsem sama. Jak tak čtu vaše příspěvky tak mám pocit že Natálka je moc hodná. a ty její výstupy nejsou tak hrozné jak některé píšete, to už bych asi nevydržela. Obdivuju vás co to tak skvěle zvládáte. Taky ji občas plácnu a je mi to líto. Děs je jak ji jednou řeknete ne a pak to pořád dokola zkouší. a když ji zabavím tak se pak znova vrátí a zkouší to znova. Pořád si říkám, jsem šťastná v tom že to nedělá venku akorát (zatím) jednou v obchoďáku.
Není tady
To je fakt hrůza co se tady dočítám.Nám je rok a týden a vzteká se hlavně má malá slečna.Druhá půlka je zatím v pohodě. A doufám,že to tak i vydrží.Holt Terezína je fakt dračice,to nám tvrdil i doktor v porodnici,že si s ní něco užijeme a má občas pravdu.Chodím to pak rozdýchávat do koupelny,ale občas taky na ní houknu a případně dostane přes ručičku,že tohle NE. To je pak řevu Tak doufám,že se to snad časem uklidní,ale u nás předčasně narozených slibují nějakou tu hyperaktivitu více v jak 80 procentech.Asi se pak fakt zblázním Doufám,že aspoň Matýsek bude v pohodě.
Není tady
jo, teď jsem nedávno popadla mpři vztekacím válecím záchvatu minerálku ve spreji Cákla jsem jí to do ksichtíku a ejhle, vztek přešel a začala se řehnit...
Sprchu si nechám, až bude ještě hůř...
Upravil(a) Gabrielle (12. 11. 2008 11:06)
Není tady
Tak už začínám být někdy z toho vztekání tzv. na prášky. Dcerce ted byly dva roky a začíná to gradovat čím dál víc. Ne, že by před tim byla velký kliďas, takové to menší vztekání začínalo určitě už před prvním rokem, ale ted je to teda něco.
Copak doma, to neni nic strašnýho, ale venku. Cestu tam...ještě zvládá v pohodě, pak si někde pohrajeme a jdeme zpět a to nám to začíná. Vzteká se, klidně sebou plácne na zem a dělá divadlo všem kolemjdoucím. Když ji chci zvednout, tak udělá takové to tělo "leklá ryba", kdy ji prostě nemůžete pořádně chytnout a ječí si dál. Pokud to jde dál, horko těžko ji dávám do golfáčí a kšíruju, aby se mi nevyvlekla. Já už si snad i celkem zvykla, ale ráda bych, kdyby ji to přešlo, jsem zvědavá, jak ještě dlouho to vydrží. Nejhorší je, když na Vás kouká okolí, co se to děje... to je pak teda něco. Jsou lidi, kteří mají něco podobného doma a chápou to, ale pak jsou ti druzí a to jsou teda pohledy .
Jestli máte doma podobného vzteklouna, jak na něj jdete, zvlášť pokud jste venku?
Není tady
Tiffany napsal(a):
Tak už začínám být někdy z toho vztekání tzv. na prášky. Dcerce ted byly dva roky a začíná to gradovat čím dál víc. Ne, že by před tim byla velký kliďas, takové to menší vztekání začínalo určitě už před prvním rokem, ale ted je to teda něco.
Copak doma, to neni nic strašnýho, ale venku. Cestu tam...ještě zvládá v pohodě, pak si někde pohrajeme a jdeme zpět a to nám to začíná. Vzteká se, klidně sebou plácne na zem a dělá divadlo všem kolemjdoucím. Když ji chci zvednout, tak udělá takové to tělo "leklá ryba", kdy ji prostě nemůžete pořádně chytnout a ječí si dál. Pokud to jde dál, horko těžko ji dávám do golfáčí a kšíruju, aby se mi nevyvlekla. Já už si snad i celkem zvykla, ale ráda bych, kdyby ji to přešlo, jsem zvědavá, jak ještě dlouho to vydrží. Nejhorší je, když na Vás kouká okolí, co se to děje... to je pak teda něco. Jsou lidi, kteří mají něco podobného doma a chápou to, ale pak jsou ti druzí a to jsou teda pohledy .
Jestli máte doma podobného vzteklouna, jak na něj jdete, zvlášť pokud jste venku?
Mě přijde, že víc nezvladatelný jsou malý ženský.. Nele tohle období začalo kolem druhýho roku a stupňuje se to.. Hlavně mluví jako tříletá, takže je i dost drzá. Teď mám i zdravotní problémy, takže jí nemůžu tahat a tuhle mi nechtěla z auta a já potřebovala jít nakoupit. Přemlouvání po dobrým či vzdálení od auta nepomohlo, takže jsem jí vytáhla hodila přes vozík a nařezala.. A momentálně je mi úplně jedno co si matky liberálky myslí
Není tady
U nás funguje - zrcadlo. Nejdřív když se vztekala, tak jsem jí vzala do náruče ,že se jdeme podívat do zrcadla, jak se viděla, hned přestala. Ted když se vzteká, pošlu jí at se jde podívat a ona beze slova jde, a na sebe se tlemí.
Není tady
Ahoj holky,
jojo, taky mi přijde, že větší vztekliny jsou holčičky. Tohle jsem od syna absolutně neznala. Nějaký válení po zemi atd., prostě vůbec. Teď si děláme s manželem legraci, že jsme si u syna mysleli, že je hyperaktivní, jak moc jsme se mýlili , to naše malá El je hyperakt. drak. Já na to jdu po dobrym, ale vysvětlování vůbec nepomáhá, když už nevim kudy kam, tak ji jednou plácnu přes zadeček a pak ji cpu do toho kočárku. Poslední dobou se začala pěkně vztekat i doma, něco jako nočník ji vůbec nezajímá, tak si říkám, že jsem zvědavá, kdy aspon tohle půjde (dva roky nám byly ted v listopadu). Uplně nočník bojkotuje, pár sekund posedí a vstává a pak se vyčůrá uplně někde jinde. Kamarádky radí, nechat to nějakou dobu být a začít zase za pár týdnů. Ted jsem asi trochu odbočila, ale ono souvisí všechno se vším.
S tim zrcadlem to doma schválně taky zkusim, jsem upřímně zvědavá na výsledek.
Není tady
Tiffi, myslim, ze je fuk jestli je to holka nebo kluk...melas videt meho bratra, co ten predvadel - ten teda asi dvakrat skoncil ve sprse...ale venku...seknul sebou do prachu a tocil se dokolecka, bo mu mamka nechtela u Vietkongu koupit auticko...to jen tak pro priklad..nakonec to preslo a z brachy je moc prima mlady muz
Jinak Honzik se taky umi vzteknout, venku ho narvu do kocaru a ono ho to kolikrat za chvilku prejde...doma ho posilame do jeho pokoje...za chvili pak prijde, sice jeste kolikrat breci, ale jde se udobrovat, tak delame, ze se nic nestalo a jeho "omluvu" prijimame pomazlenim
Vim, ze to je tezky, drzim palce, at je to brzy za vami - s tim nocnikem bych asi fakt par tydnu pockala...no a pak pisni, jak zabralo to dusiccino zrcadlo
Není tady
Tak jsem zkoušela metodu kuk do zrcadla a musim bohužel říct, že to vůbec nezabírá. Spíš se začne ještě víc vztekat, jako co jí to ukazuju...Kamarádka mi říkala, že se jí taky vzteká chlapeček, ta to má asi horší, protože on se u toho mlátí o zem do hlavičky. K tomu jsme teda zatím nedospěli a doufám, že k tomu ani nedojde.
Venku jsem to začala řešit tim, že hooodně zpevnim hlas (nekřičim) a když ani to nepomůže, tak jednu přes plínku, vim, že ji to nebolí, ale to vlastně ani nechci, jen aby to mělo nějaký výchovný efekt. Ne, že by to zabíralo pokaždé, ale jde to. Vlastně tak trochu pokračuju v tom, co už jsem dělala, ale zřejmě jí to začíná docházet, když jsem důslednější. Jo a z kočárku jsem sundala madlo, takže má volný přístup z kočárku a do něj, to bych nevěřila, jak se jí to líbí. Doufám, že už to bude jenom lepší .
Není tady
vytahuji toto téma na světlo... Začínám nezvládat hysteráky mojí Berenky. Šílenej jekot, řev, mlácení hlavou do země, kopání, mlácení mě začíná okamžitě, jak něco není po jejím. Dneska ve vzteku třískla sklenicí tak, že urazila dno... Amoky trvají dlouho, nezabírá nic. Objetí, studená voda na obličej, plácnutí, domlouvání, prostě nic. Jsem už zoufalá.
Snažím se bát důsledná, co je zakázané, opravdu je zakázané vždy. Jenže Berenka navíc nereaguje na jakýkoliv zákaz čehokoliv, naopak v ještě větší intenzitě začne provádět zakázanou činnost. nechápe, že jsou nebezpečné věci, bere to jako mou zlovůli, jako že jí zakazuju něco prímovního.
Není tady