14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Sem napite, jak ze veho moného uděláte jedno vynikající jídlo...................
Není tady
Falené střapačky
zbytek bramborového knedlíku, 1 cibule, 60g anglické slaniny, zbytek zelí nebo sterilované či kysané zelí.
Bramborové knedlíky nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na nudličky, rozpustíme ji v kastrolu, přidáme drobně nakrájenou cibuli a zpěníme. Vsypeme připravené bramborové knedlíky a osmahneme, pak přidáme zbytek zelí nebo nadrobno nakrájené kysané zelí a ve prohřejeme.
Dobrou chu
Není tady
Palačinky s masem
Zbylé upečené nebo uvařené maso a 1 (na 200g masa) v mléce namočený a lehce vymačkaný rohlík umlet mlýnkem na maso. cibuli nakrájet na jemno, podusit na troce oleje, přidat umleté maso s rohlíkem. Dosolit a dokořenit (pepř, oregano, provensál) podle chuti, podusit 10 minut.
Udělat klasické palačinky (bez cukru), naplnit je směsí, naskládat vedle sebe do pekáčku (vymzat, já pouívám pečící papír), posypat strouhaným sýrem a 10 minut zapéct.
Není tady
Ze zatvrdlé zbylé veky :
Chudí rytíři
1/2 chlebíčkové veky, 2 vejce, 50g cukru, trochu mléka, olej na opékání, kompotované ovoce (jablka,broskve,meruňky....), med.
Mléko, vejce a cukr smícháme a rozleháme. Mírně zatvrdlou chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky, namočíme v mléce s vejcem a po obou stranách smaíme do zlatova. Osmaené plátky rozdělíme na dezertní talířky, poklademe přihřátým kompotovaným ovocem a pokapeme medem.
Není tady
Zbytek těstovin: Ohřát, poloit na ně tavený sýr, polít rozkvařenou slaninkou a zamíchat - ten sýr se rozpustí....
Není tady
Zbytek těstovin, konzerva tuňáka se zeleninou, tvrdý sýr, kečup. Ve hezky naloíme na talířky a dáme do mikrovlnky - 600W 2-3 minuty a je večeře co by dup
Není tady
zbylé brambory hodím na pánev, na to trochu salámu, vejce a poházím sýrem.
Není tady
Vajíčka ulehat, osolit, opepřit, přidat hodně strouhaného sýra, kdy je ho málo, zahustit krupičkou nebo strouhankou. Tvrdí chleba nakrájet, jednu stranu potřít směsí, osmait. (Dá se smait i z obou stran, ale to u je moc práce.) Ozdobit salámem, rajčetem, okurkou - co je doma. Kdy je salámu na zdobení málo, lze ho drobně nakrájet do vajíčkové směsi.
Bramborovou kai smíchat s krájeným masem nebo jakoukoli uzeninou a paitkou nebo pórkem. Rozdělit do misek, doprostřed udělat důlek, vyklepnout vajíčko, zapékat v troubě, ke konci posypat sýrem a nechat ho rozpustit.
Není tady
Brambory, těstoviny česnek, osmaená cibulka ... smíchá se to, jí se to, dobrý je to ...
Není tady
Nebo brambory studené, trochu oleje, na drobno nakrájenou cibulku, trochu pepře a jí se to studené ...
Není tady
Krokety ze zbylé bramborové kae.
Do bramborové kae přidáme trochu krupice, trochu hrubé mouky a vejce, osolíme, přidáme trochu nasekané petrelky. Propracujeme a vytvoříme malé iky, které opečeme na rozpáleném tuku. Podáváme s duenou zeleninou.
Placky ze zbylých knedlíků.
Zbylý bramborový knedlík, sýr cihlu a salám nastrouháme na hrubém struhadle, vmícháme vejce rozlehaná s trokou mléka, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nakrájenou kápii nebo hráek. Hmotu lící vlkádáme na rozpálený olej, rozetřeme na placky a po obou stranách opečeme. Podáváme se zeleninou.
Placky z bramborové kae a zelí.
Do zbylé bramborové kae vmícháme pokrájené kyselé zelí, kvarky nebo salám, podle potřeby přidáme polohrubou mouku, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme v těsto. Váleček z těsta nakrájíme na palíčky a uděláme placky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji. Podáváme se zeleninovým salátem.
Bramborové knedlíky s jablečným pyré.
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, pocukrujeme a v troce vody rozvaříme. Zbylé bramborové knedlíky nakrájíme na kolečka, napaříme, zalijeme jablkovým pyré a můeme posypat trokou osmaené strouhanky a přelijeme lící rozehřátého másla.
Upravil(a) Verča (27. 2. 2006 14:08)
Není tady
starý chleba namočíme v mléce nebo ve vývaru z masoxu, a se rozmočí přidáme vajíčko, koření jako na bramborák - smaíme chlebové bramboráčky
nebo tohle těsto - bez majoránky - pouijeme jako základ na pizzu
Není tady
Nebo kdy nám zbyde spousta kae, děláme z nich jetě toto:
Ingredience: br. kae, 250 ml mléka, sůl, 2 loutky, 4 vejce, 2 líce penátového protlaku, 2 líce kečupu, sůl, pepř, máslo na vymazání
Kai rozdělíme na 4 díly. Do prvního dílu vmícháme loutky, do druhého penát, do třetího kečup a čtvrtou necháme bez příchuti. Plochou zapékací misku vymaeme máslem a naplníme čtyřbarevnou kaí tak, aby tvořila hvězdici. Na kadý díl rozklepeneme vejce, osolíme a opepříme. Dáme do trouby a asi 15 minut zprudka zapečeme.
Není tady
zbylé těstoviny smíchám z rozlehaným vajíčkem, okořením a dělám placičky
Není tady
jako Ivča,ale těstoviny nacpu do bábovkové formy a zapeču.Movitějí mohou přidat strouhaný sýr,či uzeninu.
Není tady
to je super nápad
Není tady
Ivčo,já to kdysi objevila v nějakém seitě s recepty.Výborné na to jsou pagety,navíc kdy zbyde tak je to dobré i studené.
Není tady
Zbylé brambory opeču na pánvi, přidám vajíčka a pak podle chuti buď kečup nebo sýr nebo obojí a k tomu čerstvou okurku, papriku nebo něco podobného.
Není tady
A u nás jsou takoví routi, e ádné zbytky se nekonají - a kdy - do druhého dne zmizí z ledničky samy
Není tady
Ze zbytků kuřete.
Zbytky oberu na malé kousky a přimíchám do omáčky Kuře na paprice od Vitany.Smíchá se se smetanou(nebo půl na půl s vodou) za 10min hotovo.Kuřete nemusí být moc.(stačí zbytky po dětech-jestli se v tom nimrají jako moje)Knedlík koupím cestou a (větinou)pondělní problémek je vyřeen.
Není tady
U nás taky skoro nic nezbývá a kdy jo tak nějaký salám a ten dám třeba do bramboráků nebo jen tak osmaím na pánvičce s vajíčkem.
Není tady
zbytky pečeného kuřete smíchám s uvařenými těstovinami nebo brambory, okořením, přidám kysanou smetanu nebo bílý jogurt, nastouhám sýr nebo přidám nějaký ten mazací - v lednici se vdycky pár načatých najde, a to ve zapeču a vydávám za specialiu éfkuchařky ...
Není tady
Procházím se tady recepty, hledám inspiraci a objevila jsem toto staré vlákno, které snad to nebude vadit, bych ráda obnovila. Máte nějaké nové tipy, nápady, co udělat ze zbytků? Prostě jak rychle a úpo*ně uvařit?
Není tady